Problematická svokra

1. dec 2022

Ahojte idem si po radu. S priateľom sme spolu 4 roky. Všetko klape aj so svokrou som mala dobrý vzťah chodili sme aj na spoločné dovolenky a tak....podotýkam nežije s otcom môjho chlapa ale už má pár rokov iného...problém nastal vtedy keď sa nám narodila dcérka...bola som 2 mesiace pred pôrodom v nemocnici...po príchode domov už na druhý deň vysedávala u mňa a to vám teda poviem,po cisárskom nič moc aj keď som ho rozchodila rýchlo...do istého času to bolo relatívne OK. Kúpili sme dom,kým sme prerábali bývali sme u našich keďže majú veľký dom a nie byt ako svokra..už vtedy si pre malú chodila ako ona chcela darmo som jej naznačila že nie. Ale odkedy bývame vo svojom je to katastrofa. Prídu na návštevu a ak nedaj boh príde aj niekto iný naši alebo malej krstná ktorrá je minochodom moja najlepšia kamoška tak záhadne ujo musí ísť na nočnú. Ale vybuchla som až teraz..boli tu v nedeľu a už malej sľubovala ako príde ona v sobotu aj mikuláš..tak sok sa rozhodla spraviť taký menší večierok prre malú aby mala rodinu pokope posedenie atď..už v telefóne jej bolo počuť na hlase že sa jej to nepači...tak som to teda naplánovala volám jej včera,a že im sa nedá lebo ujo ajbide aj na ráno aj na nočnú...že oni prífu iný deň..Je to okaté ako majú s našimi proboém..priateľ vraví nak s*rirm na to ako oni tak aj my. Nech spravim prkný večierok a oni v pobdelok dostanú maximálne kávu.. nie je to prvý krát čo toto spravili keď zistili že pridu naši..prosím vás..ako s ňou zatočiť? Už som rozmýšľala že nabudúce jej xopredu nič nepoviem ale zdá sa ni to slabé voči tomu čon obí ona mne/nám..keďže je aj priateľ sklamaný lebo on má nasich veľmi rád.ráBbkPodotykam naši nám pomahajú stále či už finančne keď treba alebo s hocičím s čim potrr

autor
1. dec 2022

*s hocičím s čím potrebujeme. Kým tá druhá strana si od nás len brala. Aj z domu čo tu predchádzajúci majitelia nechali...už aj na dovolenku sme im požičali aj keď načo ide niekto na dovolenku kto na ňu nemá..je to ťažké..a nechcela by som aby nás ovládali oni..

andrea_82
1. dec 2022

jaaaj, toto mi znie tak veľmi ako zbytočné. Veď to nie je žiadny veľký problém. No bože, tak tvoja svokra nevychádza s tvojimi rodičmi. Nerobí ti nič zlé, nikoho neohovára. Moji švagrovci tiež robia spoločné oslavy pre deti a keby som mohla, tak sa im najradšej vyhnem a prídem inokedy, lebo švagrinej súrodenci mi lezú krkom. Tak rob ako ti vraví muž, veľké oslavy s tvojimi rodičmi a svokre už potom len kávu. Veď proste chce mať vnučku len pre seba, keď príde. Je to jej škoda, že sa separuje od ľudí.

lenuska9999
1. dec 2022

Zbytočne vytváras problém. Tak sa na svokru vykasli pane bože. Keď nechce tráviť čas s vašimi neprinutis ju. Peniaze jej nepoziciavajte a hotovo. Sú milión krát horšie svokry ako máš ty. Nelám si nad ňou hlavu

diewcatqoo
1. dec 2022

1. svokra nie je povinna pomahat vam. To, ze vasi pomahaju, je ich rozhodnutie, nie povinnost. Neocakavaj od nikoho pomoc - nebudes potom sklamana.
2. je skor vynimkou, nez pravidlom, ze sa svatky maju rady. Svokra nie je povinna mat nasilu rada tvojich rodicov, rovnako ako ani tvoji rodicia nie su povinni mat radi ju. Je lepsie, ked sa len toleruju, nez aby sa mali pretvarovat.
3. riesis hluposti. Ak nepride na vecierok, ale pride az v pondelok, uvar jej normalne kavu v pondelok a hotovo. Nemusis robit druhy vecierok kvoli nej.
4. riesis fakt hluposti - raz ti prekaza, ze chodi casto, potom, ze nepride, ze nepomaha, ze je taka a hentaka... namiesto nekonecneho riesenia svokry sustred radsej svoju energiu na nieco ine.

luccija
1. dec 2022

Naco robis spolocne sedenia, ked vidis, ze jej to vadi?Najprv si ju pustis k telu spolocne dovolenky, kamaratky a potom sa cudujes, ze chodi k tebe ako domov a berie si malu.
Podla napisaneho sudim, ze si este mladucka a naivna.Nevien
M preco chces s nou "zatocit?" Co si potrebujes dokazovat?tak jej tvoji rodicia nesedia, alebo krstna mozno nema rada plny dom ludi...
Ked Ti vadi, ze idu na dovolenku a poziciavaju si tak nepozicaj.si ako rozmaznane dieta, ktoremu musia vsetci vyhoviet

lucia.t
1. dec 2022

Toto nie je problematicka svokra. Trosku empatie aj z tvojej strany by to chcelo.

janewithane
1. dec 2022

Asi prisiel cas sa naucit robit veci, ktore chcem a nerobit veci ktore nechcem. Nevyhovuje mi, ze prisla neohlasene pre malu - nedam jej ju, nechcem pozicat peniaze- nepoziciam, nevyhovuje mi, ze chce prist v pondelok, navrhnem jej utorok. Ty si takto zbieras rozne mini krivdy o ktorych ona ani netusi a uz ti totalne lezie na nervy

melanta
1. dec 2022

Tak v prvom rade to nie je svokra, ale priateľova mama. A hlavne všetky krivdy si si urobila sama. Presne ako píše @janewithane začni sa správať ako dospelá, ty nerob veci, ktoré potom vyčítaš iným.

darinka60
1. dec 2022

Na mk nič nevyriešiš,ako sa ona dozvie čo sa ti nepáči?1 porekadlo vraví nemému decku ani vlastná mater nerozumie.Ja som vždy za otvorený rozhovor,normálne jej povedz takto a takto som pripravila Mikuláša nech sa páči ste pozvaní a už je na nej ako sa zariadi,ked nepríde sama sa ochudobní a ja by som sa viac tým nezaoberala.Po dalšie prečo sa s nou o tom neporozpráva jej syn tvoj partner?

0silvia0
1. dec 2022

strasne prehanas, preco si myslis, ze vsetci budu fungovat podla teba? No tak je svokra introvert, a co, chce ist pozriet vnucku a nepotrebuje "vecierok" na mikulasa preboha🙉... Asi si mala v hlave predstavu uzasneho vecierku, v hlavnych ulohach tvoja dcera a rodicia, fotky, atmosfera.... a svokra o to nestoji. Len ty s nou nezatacaj, ty si uprac svoje ocakavania a predstavy.

janetinka27
1. dec 2022

tak je introvertka alebo nevie vychadzat s ludmi, mozno si nema co povedat s rodicmi, alebo sa neciti dobre tam, kde je viac ludi. ja sa tiez radsej stretavam v mensom kruhu - ano, chodim aj na vacsie oslavy a stretnutia ked su.
zbytocne riesis, vsak nech ona si sama vyberie ci pride, ked tam mate aj inu navstevu alebo pride len na stretnutie v uzkom kruhu.

autor
1. dec 2022

Nie,vôbec nie je introvertka behá po plesoch..s kamoškami...prečo ja som dieťa? To že nám povie kedy môžeme mi prísť k nim OK ich domácnosť ale keď v NAŠEJ SI URČUJÚ oni je tiež OK? Priateľ robí celý týždeň som sama s malou už keď sa narodila sme každému oznámili že v nedeľu by sme chceli byť sami traja...a pravidelne sem chodí??? Ja od nej nič neočakávam ale teraz čo mám začat organizovať aj druhú svadbu lebo ona má s niekym problém? Dopredu som jej povedala že to robím preto aby mala naša malá rodinu pokope..nie je nás veľa zmestime sa v pohode na jeden gauč...prečo ja v dome ktorý je na naše mám prispôsobovať iným? Priateľ je z toho zúfalý lebo už aj jemu to lezie krkom a to nemáme 20 rokov...

lukbe
1. dec 2022

Ja teda tomu nerozumiem,aj keď rozumiem tebe,ale jednoducho by som urobila podľa seba a hotovo,ešte k tomu,ak ma podrží partner. Veď predsa nikto ti nekáže robiť tak,ako chce ona,počúvať ju nemusíš,vy máte svoje plány,ktorých sa máte držať a keď neustúpite raz, dvakrát,tak hádam to pochopí. Ak sa urazí,možno lepšie pre teba.

melanta
1. dec 2022

Vo vašej si určuje ona? Určuje, lebo to dovolíš. Určuj si svoju domácnosť rázne ty a vyhneš sa problémom. Takže áno, si detinská. Dovolíš, aby s tebou mávala a aby si sa jej vo svojom prispôsobovala. Ale to je tvoja chyba, nie jej.

0silvia0
1. dec 2022

Dupkas a rozculujes sa zbytocne. Zorganizuj si co chces, pozvi koho chces, v nedelu sa zamkni a nepustaj nikoho. A neries tetu, ktoru nazyvas svokrou. Mas podporu priatela, ty vlastne problem nemas, ty si ho vyrabas a zbytocne.
Ved si zite podla seba, ty tuto osobu mozes len tolerovat, nie ju posluchat, co na tomto nechapes?

januska12323
1. dec 2022

Problém je jedine v tom, že si nevieš určiť hranice. Keď si nechcela aby k vám hneď po pôrode prišla mala si to povedať jej aj frajerovi a ten to mal zariadiť. Ak by aj tak prišla mala si sa zavrieť do spálne s dieťaťom a oddychovať nech si kávu robí sama. Príde neohlasene na návštevu? Nie som doma/ ideme na výlet nabudúce sa ozvite aby sme boli doma. Vieš, že nemá rada tvoju rodinu a aj tak naplanujes aby u vás bolí naraz. Jej to nevyhovuje navrhne ti pondelok a ty si urazená namiesto toho aby si povedala, nech príde radšej ďalšiu sobotu, na pondelok už máš plány.

autor
1. dec 2022

@januska12323 až povie že má problém 🙂 naši za nič nemôžu to že môj otec po 24ke v robote vedel prísť počas svojho celého voľna a oni po 6h v robote nie a ešte oni sú urazení keď sme poďakovali našim za pomoc...sú tu naši prídu aj oni vydržia hodinku a stále výhovorka ujo ide na nočnú...ona chce súperiť s mojou mamou keďže vidí že malá ide za ňou viac ako za "svokrou" a to vidí každý tam je problém jedine ten. 🙂 .... všetky tu útočíte ale nevidíte do situácie...kto to vidí pochopenie má, zaujimave. Chcela som mať so svokrou dobrý vzťah to je celé. Lenže ona keď sa vydala a porodila jej mama bola u nej 24/7 co ja som jej nedovolila. Bývali sme chvilu v podnájme v činžiaku oproti nim. Ani neprišli ani nás nezavolali. Chodila som k mojej mame keďže mám vodičak bolo na nej vidno že vtedy sa tlačila aj ona k malej...je to celé o súperení čo potom takto narúša všetko. 🙂

diewcatqoo
1. dec 2022

Mas pravdu, je to cele o supereni a porovnavani. Ale takom, ze ty vo vsetkom porovnavas svokru so svojou maminou. Mozno svokra ani nechce nijako superit, len je tebou postavena do tejto pozicie. V kazdom prispevku pises, ze tvoji rodicia spravili to a hento a svokra nie. To ty ich porovnavas, v tvojej hlave superia, nie naozaj. Skus sa na celu situaciu pozriet z ineho uhla, mozno to uvidis ;)

zmrzlinka2021
1. dec 2022

podla mna tie prehanas.
Priatelova mamka (nie svokra, ty nie si jej nevesta, si iba "druzka" jej synovi) ma svoje vrtochy, ma svoje aj negativa, ale to kazdy.
Snaz sa ju prijimat aka je a neporovnavat

januska12323
1. dec 2022

Ale veď nech je urazená to je jej problém nie tvoj. Tvoj otec príde aj po robote to je super váž si ho ale to neznamená že musí aj druhá strana. Ber ich aký sú a bude ti lepšie.

simona99687
1. dec 2022

@zmrzlinka2021 toto sa mi zda trošku cez... Keď už ma snim dieta dom atd naco je jej papier... Preco by ju nemala volať svokra len preto ze neni s jej synom zobrata? Ja som s priateľom bola 8 rokov a vzdy sme hovorili o nasich rodičoch ako o svokrovcoch.... Ked ma niekto spolocne všetko ma deti tak akože čo ten papier urobi.? Nic.... Teraz ked som si priateľa zobrala mam ako svokre hovorit ked som jej tak hovorila uz predtým? Tak isto... Akože toto bolo podla mna uplne od veci...

blunka
1. dec 2022

@simona99687 vieš prečo by ju nemala volať svokra ? Lebo to NIE JE jej svokra.

simona99687
1. dec 2022

@blunka vieš prečo ju vola Svokra? Pretoze to je JEJ vec.. Keď jej bude hovoriť svokra tak ty sa môžeš aj na hlavu postaviť je to kazdeho OSOBNÁ vec ako bude RODINE SVOJHO partnera hovoriť...

blunka
1. dec 2022

@simona99687 ano presne tak iba PARTNERA, nie manžela 😀 😀 😀. Ďakujem svokrička moja, že si ma upozornila, že tvoja sestra správne nazýva moju tetu. Každý si bude nazývať ľudí ako sa mu zachce, však pani prezidentka.

simona99687
1. dec 2022

@blunka pani prezidentka? Neviem kto sa tu hrá na to kto co moze ako kto moze nazývať členov svojej alebo partnerovej rodiny.... Každého osobná vec.... Ale ty sa tu ideš tvarit a poučovať niekoho ako ma nazývať Svoju SVOKRU.

autor
2. dec 2022

@blunka na odpovede takého človeka ako vy nie som zvedavá. Prečo útočíte na iné ženy?! .... venuj sa deťom keď nemáš čo robiť..

veronika729
2. dec 2022

Ja ťa celkom chápem, stalo sa mi niečo podobné, keď som robila synovi veľkú oslavu... No a riešenie? Na oslavu príde z pozvaných kto chce/môže, ďalší deň už oslavu nerobíš. Ak bude chcieť svokra prísť, ty si stanovis termín kedy ti to vyhovuje (dohodnete sa na spoločnom termíne). Jasné, že za nu nebudeš robiť druhú oslavu... A čo sa týka tej nedele, ešte by som jej to zdôraznila a ak by stále nechápala, zamkla by som, vypla zvonenie a hotovo. Keď chceš aby to bol váš deň, tak si ho urobte. 🤷‍♀️

janetinka27
2. dec 2022

zbytocne vsetko riesis a iba v sebe živíš hnev a neodpustenie. porovnavas, spominas kto po akej sichte k vam prisiel a kto nie a riesis situacie, na ktore si uz mohla davno zabudnut. viacere tu mame svokry a vieme, ze to nie je vzdy jednoduche. ale toto su take trochu zbytocnosti. ved ju nechaj - ked nechce prist, tak nepride. no a co. a ze ty chces mat rodinu pre dieta pokope? tak to moze byt tvoj krasny sen, ale realita tomu nemusi zodpovedat - ak si to chcela mat idealne, mala si si vyhliadnut idealnu svokru a mat s jej synom dieta. ale to nebola tvoja priorita, sama si sa rozhodla, ze budes mat dieta so synom tejto zeny a tak teraz necakaj od nej to, co ti ona nemusi a nechce dat. bud rada, ze su tvoji rodicia schopni prist, ze nemusite nikoho opatrovat, ze nie su vazne chori, ze su pri zmysloch.

blunka
2. dec 2022

@simona99687 pani prečítajte si SVOJE PRÍSPEVKY kto tu koho poučuje 🙂.

blunka
2. dec 2022

@autorka kde útočím 🙂 ??? Vidím že som niekomu stúpila na otlak že nie je nevesta tak bude určovať kto čo bude písať. Možno sa aj ty raz dočkáš 🙂 toho že budeš mať svokru.
Neskutočná sebeckosť snažiť sa zatočiť citujem: ".prosím vás..ako s ňou zatočiť? " s matkou partnera ktorá ti NIČ nerobí a ešte jej ideš aj určovať či sa bude stretávať s tvojimi rodičmi alebo nie. Tá že na je svojprávna ! a nebude skákať ako chce synová frajerka.