Ahojte, idem sa podeliť o chúlostivú tému ale chcem sa opýtať či aj u vás to tak je. Začnem tým že zo svokrou som mala veľmi dobrý vzťah vždy sme si rozumeli nikdy medzi nami neboli žiadne hádky. Až prišiel december a povedala môjmu mužovi že má nemá rada a k sebe nepatrime a podobne veci.. my dvaja mame veľmi dobrý vzťah nehadame sa mame spolu syna. V januári som otehotnela a tvári sa ako keby sa nič nestalo ja som jej to nepovedala prečo take niečo spravila a povedala. Ale jednoducho stále má to trápi a dusi.. za tento rok nový som tam bola možno dva krát. Ja viem že má nemá rada ale môjmu mužovi to už zacina vadiť že tam nechcem chodiť s ním že mám vždy výhovorky ale jednoducho som tehotná a necítim sa tam vôbec dobre. Len sa bojím že sa kvôli tomu začneme hádať lebo on nemôže odomna počuť žiadnu kritiku na ňu. Ja som nikdy proti nej nič nemala ale jednoducho už mi vadí neskutočne ja som ju prekukla aká je. Ale neviem čo mám ďalej robiť dnes tam išiel môj muž zo synom a ja som ostala doma a ostal na to urazený že som nešla. Ako to máte vy? Máte dobre vzťahy zo svokrou ? Ja nechcem aby nám zničila rodinu..
@paulinafabryova to si musis rozhodnut ty, bud urazeny chlap alebo tam raz za cas vybehnes, posedis, das si kavu. Nemusite sa so svokrou milovat, ale tolerovat ju ako matku svojho muza mozes, nech je aka chce
@paulinafabryova
Treba si uvedomit....ze svokra je clovek ktory ma svoj zivot.svoju psychiku....svoj zauzivany styl svoje starosti a radosti.jej negativny postoj voci tebe moze pramenit aj zo zmenami v spolocnosti....predpokladam ze je to rocnik nasich matiek...ktori zili v inom casw
Ja som si totiz vsimla taketo vecj u mojej matky.....a som sa uplne odstrihla....oni zili v inej dobe a nic im nie je teraz po voli....to je jedno v com. Ja mam formalne vztahy a som spokojna.
@paulinafabryova ona povedala tvojmu muzovi ze ta nema rada? A ten trulo ti to oznamil? A on sa este cuduje ze k nej nechces chodit?
Niekedy treba potlacit svoje ego. Jedna zo styroch dohod znie " neberte si nic osobne". Ak ta svokra nema rada, je to jej problem, ty s tym nic nemas. Ale s cim nieco mas je tvoj vztah s manzelom. A ten je podstatny. Na to zalezi. A ak manzelovi zalezi, aby si tam chodila, preco neist. Ved mozes byt slusna, komunikovat ak bude treba a nebrat si ziadne reci k srdcu.
Ak ti on povedal že mu mama povedala že ťa nemá rada, a teraz čaká že tam budeš v pohode chodiť, tak nieste mimo vy dve ale hlavne on. Nechápem na čo to bolo dobré. Teraz si tehotná a stresy ti netreba, ale ja by som si to išla vybaviť so svokrou. Hlavne ak ste mali predtým dobrý vztah. Ktovie ako mu to povedala a v akej suvislosti.
mna by zaujimalo ze preco ta nema rada amysli si ze k sebe nepatrite ? preco to vravela tvojmu manzelovi? a co jej on vtedy na to povedal? a naco to hovoril tebe? oride mi to zvlastne.. zmena v soravani ako keby mala nador na.mozgu...
Normálne povedz mužovi že prečo tam nechceš ísť a mu vysvetli, že ak jeho mama chcela, aby ste sa začali hádať tak sa jej to podarilo
Ja by som tiež nešla, nechcem byt niekde a tváriť sa milo a pritom je to trápne divadlo.
Proste aj tvoj muž sa musi prestať že nič sa nestalo a nič sa nedeje
Ja som k svokre nechodila už vôbec odkedy som bola tehotná .. tiež som to mala podobne. Nebudem chodiť tam kde má nechcú a kde sa necítim dobre. Manžel to akceptoval.
@paulinafabryova ...a on ti to naco povedal? Ja by som mu povedala ze ok pojdem k nej ale prve co si na tej navsteve chcem vypocut preco ma nema rada a preco podla nej k sebe s muzom nepatrime. V klude, strucne, jasne. A ze jej poviem ze mi je to velmi luto a neprijemne ze to takto citi a ze preto sa mi tam nechce chodit. Skratka nechces aby to takto viselo medzi vami, pretvarovat sa nevies ani nechces. A ak nieco proti tebe ma mala ti to povedat do oci.
urcite nejdem nikam kde sa necitim dobre, resp sa zariadim podla seba ako sa citim, muzov otec tiez nie je uplne jednoducha povaha, takze obmedzujem tieto navstevy na minimum, urazat sa kvoli tomu neuraza, chape to, ale zase nechape ine veci 🙂 niekto rad vysedava u svokrovcov su aj taki, niekedy svokry nemaju radi nevesty, lebo sa citia ohrozene, su toxicke typy, niektorym sa nezavdacis ani keby co, ja mam svokru tisic km od nas takze vobec netusim aka je ta moja 🙂, a mozno svokry pochopime az ked sa nimi same staneme 🙂
@paulinafabryova V prvom rade Ti nemal muz nic povedat. Predovsetkym ak teraz od Teba ocakava, ze sa budes spravat, akoby sa nic nestalo. Na Tvojom mieste by som si s nim sadla a v klude sa ho opytala, preco mal potrebu Ti to povedat. Co si myslel, ako na toto oznamenie zareagujes? Samozrejne, ze to narusilo vztahy medzi Tebou a jeho mamou.
Osobne by som nesla do konfrontacie priamo s nou. Nevies, ako mu to povedala, v akom kontexte. Pravdepodobne to bolo myslene doverne a necakala, ze Ti to ten blbec vytara. Mohlo by jej to byt trapne, vsetko moze popriet a vase vztahy to poznaci este viac.
Avsak na kratku zdvorilostnu navstevu by si mohla ist. Ak na tom muzovi zalezi, premohla by som sa, ale dopredu upozornim, ze pojde o kratku, zdvorilostnu a obcasnu navstevu. Slusna mozes byt aj bez predchadzajucej srdecnosti. Predsa len, je to matka tvojho muza, babka tvojich deti.
@paulinafabryova viem ťa pochopiť..mám niečo podobné....
len s tým,že podĺa mňa vzťah so svokrou bol vždy taký nijaký a keď som sa aj snažila nejak sa "zblížiť"...nemalo to odozvu...ona je taká tvrdá povaha a taká negativistická....nebudem to celé rozpisovať...to by bolo na román....
viem že ma aj ohovárala atď....vždy keď som tam,musí si do mňa vždy za niečo "rypnúť"
ale....moj muž si ma zastane,povie jej a "nenúti" ma tam chodit....idem fakt len meniny ,narodeniny,Vianoce a oni chodia len zagratulovat vnúčatam inak k nam nechodia..moj muž tam chodi s detmi a ja len tak ako som napísala
povedala som si že je to mužova mama,vychovavala ho.
ja som mala s mužom rozhovor na tuto temu....kde som mu všetko povedala..ale ozaj všetko "čo som mala na srdci".a moj muž povedal, že on vie, aká je povaha a že nikdy nedovolí, aby sme sa my nebodaj rozviedli kvoli nej ak my si inak rozumieme a to mne ako ubezpečenie stačí....
takže my to máme takto..
neviem,skús sa s manželom porozprávať...viem,
ako sa cítiš,mňa to tiež trápilo.....
Máš divneho muža. Nechápem ze vôbec počúval takéto reči od svojej matky a vlastne načo ti to potom rozpraval.
Ako máš ísť niekde kde ta nemajú radi?
Skus ju konfrontovať.
ako to máme my? no super. Môžem ti presne napísať kedy bola u nás svokra. 15.9 2015 a v sept. 2019.... Ten prvý termín bol pohreb mojej mamy a ten druhý bola normálne na návštevu . Nič medzi tým. A to býva v susednom okrese. Nemá s tým problém nikto. ani mm, ani ja, a myslím že ani ona.... 🙂
Nahodou nie je zle vediet, ze ta niekto nema rad. Tak muz je trochu nedomyslavy trtko, ked ti to povedal (jedine, ze ti to povedal pre tvoje dobro, aby si bola na pozore) - mohol cakat, ze z toho nieco vyvodis a mozu byt problemy.
Ale ako ti tu baby pisu - treba sa odosobnit. Lebo ked budes takto streckovat, narobi to asi viac zla. Ludia su neuprimni (povedzme si, ani my nemame radi kazdeho z rodiny), ale keby sme kazdeho falosnika mali negovat, nerobime cely zivot nic ine. Raz za cas formalnu navstevu so zdvorilostnymi frazami snad zvladnes.
@paulinafabryova správala sa niekedy k tebe zle, lebo píšeš, že ste si rozumeli.Ci to dedukujes z tej vety čo mu povedala?Ak sa vždy správala normálne išla by som, ak to iskrilo a mala nejaké poznámky nechaj to tak.Nemozes vedieť v akom kontexte mu to povedala, o čom sa bavili a je to z jej strany dosť hlúpe načo mu to vesala na nos?vybral si Ta, druhé dieťa na ceste, rozumiete si ...to, že ona mala nejaku predstavu o neveste je jej vec.
Ešte by ma zaujímalo aký postoj k tomu zaujal on čo jej povedal😀
@paulinafabryova a mimochodom, ty mas svokru rada? Respektive, mala si ju rada predtym ako povedala tvojmu muzovi tuto osudovu vetu?
To, že ťa nemá rada nie je vôbec tvoj problém, ale jej a ty s tým nemôžeš nič robiť. Aj keby si sa neviem ako snažila tak to bude zbytočné tak sa tým netráp 🙂
Mám to podobne, viem, že svokra ma nemá rada od prvého roku a sme spolu 14 rokov. Čakala lepšiu nevestu? Asi. Ale ja za to nemôžem. Do tváre mi bude rozprávať ako ma má rada, ale za chrbtom by mi nasypala jed do jedla. Svokor sa aspoň nepretvaroval a od začiatku sa mi vyhýbal. Napriek tomu tam chodíme (aj keď teraz počas pandémie nie) a som k obom veľmi slušná a milá. Aj jej vlastná rodina sa čuduje, že dokážem byť k nej taká milá, keď všetci to vedia, že ma neznáša. A chápem aj prečo ti to manžel povedal a neodsudzujem ho za to, ako niektorí tu, lebo váš vzťah by už mal byť bližší a úprimnejší 😉
@paulinafabryova preco ta nema rada?