Problém vo vzťahu

luli32
4. jún 2022

Ahojte,
Spoznala som sa s chlapom ktorý je odomma starší o 10 rokov. Rodičom sa to nepáči a hneď mi nato povedali svoj názor. Okrem toho sú tam aj ďalšie veci, ako sú jeho pozicky (v bankách a nebankovkach). To sa rodičom tiež nepáči. Inak je to super chlap starostlivý, milujúci, pracovitý. Zo začiatku šlo len o nevinne stretávanie, kino, večera. No po pár týždňoch sme si povedali, že to môžme spolu skúsiť, rozumeli sme si a bolo to všetko fajn. Hneď ako nato prišli rodičia, samozrejme vyjadrili názor, že sa im nepáči, že mám takého priateľa a nechcú aby sme chodili k nám. Svojich rodičov poznám a viem, že je to len také chvíľkové a časom by ich to prešlo. Avšak nechcela som mať pred priateľom tajnosti, tak som mu priamo povedala, že moji rodičia nie sú spokojní, že spolu chodíme. Zakazovať mi ho nemôžu mam 25 rokov, ale bývam stále s nimi. No a tu prichádza problém. Hneď ako som to priateľovi povedala, tak sa zmenil o 180 stupňov. Hneď v ten večer sa začal správať inak. A nasledujuce dní boli taktiež iné, už nebol ten snažívy, milujúci partner. Skôr som mala pocit, že ma začal brať ako kamarátku. Opýtala som sa ho čo sa deje, hneď zo seba vyhukol že takýto vzťah mat nechce, ak bude medzi nami stať moja rodina, že si to cele predstavoval inak a nechce v takom vzťahu ďalej pokračovať, proste to chcel ukončiť, len tak. Žiadal odomna čas, že to celé potrebuje vstrebať, vysporiadať sa s tým. Ale podotýkam rodičia len vyslovili svoj nesúhlas s naším vzťahom. Nijako sa nesnažili nás rozdeliť, ak po mňa prišiel normálne sa sním pozdravili, akurát nechceli aby prišiel k nám, ale to tiež je len dočasné a ak by videli, že nám je spolu dobre zmenili by svoj názor, svojich rodičov poznám. Ale späť k "priateľovi". Veľmi ma to z jeho strany sklamalo. To, že takto ľahko je ochotný vzdať sa mňa, našej začínajúcej lásky, len preto ze niekto vyjadril nesúhlas. Som z Toho veľmi sklamaná a hrozne smutná, od problémov sa neuteka a niekedy treba bojovať zato co človek chce. Žiaľ ja som mu asi za ten boj nestala. Keby so mnou jeho rodičia neboli spokojní, tak by som sa snažila ich presvedčiť o tom, že som dobrá žena. A určite by som sa nevzdala partnera, len kvôli jeho rodičom, ved predsa nebudem žiť s nimi ale s partnerom. A aj keď si vzal čas na rozmyslenie, moje sklamanie je také veľké, že rozmýšľam, že ak sa ozve ci mu mam vôbec dvihnut, odpísať. To ako sa ma ľahko vzdal ma zranilo. Ja to nevnímam, ako veľkú prekážku a veľký problém. Ja som sa na tej situácii, len pousmiala, ale to rieši, až veľmi radikálne. Alebo je jeho rozhorčenie opodstatnené? A len ja to beriem tak jednoducho? Neviem, ako mam tuto situáciu riešiť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zlostitko
4. jún 2022

@luli32 mne by skor prekazali tie jeho pozicky, ja by som dala ruky prec od takeho chlapa

janickacrazy
4. jún 2022

@luli32 No správa sa ako malé dieťa, nato, že je od teba o 10 rokov starší. Moja mama tiež nebola nadšená výberom môjho partnera, vlastne nikdy. Ona si predstavovala nejakého doktora alebo právnika prinajmenšom. Ale ja som si vybrala podľa seba. Mama si zvykla. No na tvojom partnerovi by mi vadili tie pôžičky hlavne. Otázka je načo si ich bral a či ich teda aspoň poctivo spláca.

pribinak
4. jún 2022

Fuuu, mne tu tak blikajú kontrolky že dovi dopo

Dievča zlate rozmýšľaj, toto vyzerá na pekného manipulátora

lesana25
4. jún 2022

Asi si už s predošlými nádejnými svokrami užil svoje tak to radšej ukončí skôr než začne ďalšie peklo. Celkom mu rozumiem.

jaskolka
4. jún 2022

Mne by hlavne vadili tie pôžičky kade tade. Skus počúvať aj rodičov, nie vždy je to od veci. Oni sa pozerajú na rozdiel od teba, ktorá si zamilovaná a vidíš to ešte cez ružové okuliare, triezvo a nezaujato.
Ono aj ten vek nie je zanedbateľný, 25 a 35 je možný stále ešte dosť rozdiel,hlavne v pohľadoch a názoroch možno aj skúsenostiach.
No a jeho prístup po tom zistení sa mi už vôbec nepozdáva, niečo tam "nesedí".

makova333
4. jún 2022

Autorka: Nebooj on sa ti ozve. Je to ukazkovy manipulator a prave zistuje, ako velmi ho chces. Tak si zobral cas na "rozmyslenie". Tymto ta testuje. Ak sa chces vyhnut velkym vztahovym a casom asi aj psychickym problemom, ukonci to bez akehokolvek kontaktovania. Rodicom kup flasku za to, ze ho spravne odhadli a sebe cokoladu na upokojenie nervov. Btw uz pri dlhoch ti mala blikat kontrolka, ale po tomto extempore by si mala pocut sireny.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
makova333
4. jún 2022

@zoro9836 verejna diskusia, verejne nazory. Ze tebe nevyhovuju nie je moj problem.

spadnutaslivka
4. jún 2022

to nie je zas ten prípad, čo tu bol nedávno? Starší, s pôžičkami a rodičia sú proti. Bývajú v menšom meste, kde všetci všetko o všetkých vedia...

@luli32 podľa mňa sa chcel len pobaviť. Tvoji rodičia sú proti a on nechce mať problémy. The end of the story. Nemyslím, že mal v pláne niečo veľké a ty už vidíš telenovelu, boj veľkej lásky, ktorá všetko prekoná a na konci sa rozozvučia zvony v kostole. Buď rada, že to vieš už teraz a nie až keď mu oznámiš, že si tehotná. Počkaj si. Nemusíš brať prvého, ktorý o teba prejaví záujem.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petricka22
4. jún 2022

@luli32 podla mna si vyzretejsia viac ako on. Kasli na takeho, ktory zdupka pri prvom probleme a nejako silno to cele preziva. Co bude robit, ked budete mat skutocne problemy?

abbey1
4. jún 2022

35 ročný chlap s dlžobami? No nečudujem sa rodičom, ale tebe. Máš 25, celý život pred sebou, prečo chceš dobrovoľne problémy vo vzťahu? Raz budeš chcieť vlastné bývanie, rodinu. A s týmto ako?
Vek problém vôbec nemusí byť, ale tie dlhy kade tade by boli pre mňa stopka. A to následne správanie k tomu!

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petricka22
4. jún 2022

@zoro9836 na co mat vztah s muzom, ktory si to takto prepocitava? Bud niekoho chcem a snazim sa preto urobit co najviac, alebo na to kaslem… ta rovnica mala byt vypocitana hned na prvom rande, ked uz…

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
spadnutaslivka
4. jún 2022

@luli32 jéj, ja som objavila ešte inú tvoju tému... ty sa hrozne ľahko, rýchlo a hrooozne hlboko hneď zaľúbiš. Fakt si daj pokoj a počkaj, kým trochu dozreješ. Nečudujem sa, že ti rodičia "ohubovali" staršieho frajera. Buď rada, že to vzdal tak rýchlo. Ušetrili ste si kopec problémov.

abbey1
4. jún 2022

@zoro9836 To na veci nič nemení. Aký seriózny človek počíta v podnikaní s pôžičkou od nebankovky?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
4. jún 2022

Nevadil by mi rozdiel 10r ale vadili by mi tie pôžičky nielen v banke ale hlavne v nebankovke

sense
4. jún 2022

Inak bud rada ze sa ta tak rýchlo vzdal, aspoň ta ne zatiahne do svojich dlzob....

petricka22
4. jún 2022

@zoro9836 kazdy si vybera partnera na zaklade nejakych kriterii - sympatie, charakter, inteligencia… kalkuluje len vypocitavec… mozno si to tak nemyslel, ale zvolil si slovo, ktore mi ide riadne proti srsti…

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
4. jún 2022

@luli32
Tvoji rodicia su poklad!! Minimalne tie pozicky - uz tu ho odhadli a potom pravdaze sa ti ukazal v pravom svetle aj sam.

Vies, ty vobec nemusis zit podla predstav rodicov, ale garantujem ti, ze ked ti taky chlap spravi dve deti a na krku budete mat exekutora - ty pricupitas domov k rodicom a budes tisko suchat nohami...

Vobec by som nebojovala o takeho typu chlapa.

Pozicky (nie hypoteka) - proste NO GO

stanislavkipo
4. jún 2022

ej, ako rychlo sa tu odsudzuje človek aj situácia a aj dávajú rýchle rady. 😉 Z môjho pohľadu máš chlapa s dobrými prejavmi a určitými rizikami - vidím 2 rizika:
1. súhlasím že pôžičky sú riziko hlavne voči finančnej zodpovednosti - ale stojí to za preskúmanie prečo vznikli. (inak by som hľadel na človeka čo sa zadĺžil ak pomáhal niekomu ďalšiemu v životunebezpečnej situácií a inak na človek, ktorý zobral pôžičku na dovolenku či nejakú záľubu). Plusom je že ti to priznal ale chce to podrobnosti - výšku pôžičky (1000 vs 100 000, účel, splácanie, budúcnosť a pod)
2. problém s rodičmi - ľudia s určitými skúsenosťami vedia že to môže skomplikovať aj vzťah, rodinu, budúcnosť... treba poriadne premyslieť a ak sa dá tak vyjasniť. To že o tom potrebuje porozmýšľať nie je nič zlé - skôr zodpovedné. To že bez teba je trošku horšie ale tiež nič neprekonateľné.
Ďalšie veľké riziko na tomto fore vidím v rýchlom odpísaní človeka niektorými prispievateľmi... Je to tvoj život, my týchto ľudí a kontext situácie nepoznáme. komunikuj ak to má mať budúcnosť. 🙂

jumama
4. jún 2022

Vies, este ste zazili len pekne veci, ste len zalubenci, kedy mas ruzove okuliare. Rodicia sa o teba boja, ale nezmozu nic, ak sa ty nerozhodnes inak. Mozu ti branit vo vztahu? to by este posilnili tvoju volu ukazat im, ze co vravia, nie je pravda...

Najdi si financneho poradcu, a nech ti vysvetli, kolko dlhov splaca a ako dlho ich bude splacat + nech vezme do uvahy tvoj plat, partnerov plat - a vysvetli ti, aku sancu mate ziskat a splacat hypoteku. Pravdepodobne priatel ma fazy, ked "sa polepsi" a mozno aj nieco splaca" a fazy, ked sa pohorsi a zase si napoziciava. V peknej faze je silny, veri si, no prva zla vec co sa stane ho vykolaji a padne do toho znova.

Radit ti, aby ste boli spolu dlho, aby si ho lepsie spoznala, lenbo kazdy musi dostat sancu, tak... to je ako naucit ta fajcit. Ty nebudes potom dlho chciet prestat a ak sa aj rozhodnes, ze chces prestat, ak to nebudes vediet, nebude to take lahke, lebo budes zavisla na tom vztahu s nim. Bude ta to trapit, ale nebudes vediet uniknut. Skazis si zivot.

Ak chce niekto oblbovat mlade dievca, bud jiz, ale mal by mat svoj zivot usporiadany, mal by uz v danom veku mat zodpovednost, plan pre svoj zivot. Inak vznikne dalsia rodina, kde deti budu zbytocne trpiet...

Uzi si to, ale ber antikoncepciu, srdiecko ta bude boliet na konci tohoto vztahu asi tak ci tak. Prajem ti, aby si ho vedela ukoncit skoro.

mirro
4. jún 2022

@luli32 tam to nebude len o vekovom rozdiele...myslím,že rodičom prekáža niečo iné. To čo ty nevidíš a oni áno, vďaka životným skúsenostiam. Skús sa s nimi narovinu porozprávať.

mimka1402
4. jún 2022

Nepisala si tu ty minule, že partner je barber a otvoril si živnosť pred koronou a tie pôžičky mal na štart svojho barber štúdia?