Problém v rodine

borny11
20. sep 2024

Dobry den, chcela by som sa poradit.
Mama ma cukrovku. Upada do bezvedomia nakolko si prestala strazit cukor (hladinu cukru v krvi). Aj ked si zmera cukor a vidi ze ho ma uz taky nizsi - neriesi situaciu este v case ked jej este nie je zle a je si vedoma ze to cislo nie je v poriadku.
Takto zije otec s mamou okolo roka. Musi ju neustale kontrolovat. Otec je na dochodku, mimo mamy sa strara aj o babku s dedkom. Mama nema zmysel v zivote, nic ju nebavi, nikam nechodi. Mimo ineho ma problem s alkoholom ked ju otec nestrazi ale ked ju strazi tak nepije no pride mi ze ked sa dostane do stavu nizkeho cukru tak zaziva take "stavy" akoby mala vypite a preto jej to aj vyhovuje ked sa tak citi. Alebo je to potom tak ze jej je vsetko jedno a neriesi proste. Neviem presne ona moc o tom nekomunikuje tvari sa ze neni problem aj ked ho prizna ale preco tak kona nevie povedat. Chodi aj k psychiatrovi (kde ma pristup len ona - lebo doktor nechce aby nik iny sa vyjadroval, lebo vraj pacient musi sam chciet sa liecit inak to nema zmysel - co ma pravdu) ale pointa co chem povedat je ze mama povie doktorovi ze je vsetko v poriadku, da jej tradicne lieky a opat sa opakuje to iste dokola.
Nema niekto nejaku radu ak ste mali podobny problem ?
Vopred dakujem
K.

kacena4
20. sep 2024

co sa tuka psychiatra inform9vat o zdravotnom stave ma pacienta, ake rozhovor moze spravit aj s vami ak s tým mama suhlasi ak je nezodpovedna nic s tym nespravite, len ju prehovarat na liecenie v nemocnici kde ju zastabilizuju a podstupi terapie. drzim palceky

bale1rinka
20. sep 2024

@borny11 prihlásiť sa k tomu istému psychošovi a povedať aký máš problém a konktretizovať,a ako máš tu situáciu riešiť a ako sa jej dá pomôcť.
Inak ja som mala otca alkoholika...asi ti nepomôžem, pil a keď prestal, trvalo to možno pol roka, dakedy rok a zasa pil až sa upil k smrti, to sú ťažké stavy, my zdraví ľudia to nepochopíme...ten psychoš by ale mal n´vedieť čo je hlavným spúšťačom, čo treba vylúčiť z života, napriklad u nás to bola choroba mojej mamy, otec to nevedel ustáť,ani finančne, ani ako muž,tak pil, čím jej len viac problémov prihodil k už tak spackanému životu...
sadla si si snou a porozprávala si sa kde je problém? čo sa stalo a kedy? nemá traumu z detstva? pila furt alebo to len teraz vzniklo? prišla o prácu? rozumiete si navzájom, žeby si to mohla zistiť?

taktotedanie
20. sep 2024

Psychiater inej cesty tu nevidim
Nehovoriac o ucinkoch alkoholu a zle lieceny cukor vedie k dalsim zdrav problemom ( oci, oblicky, pecen, polyneuropatia na koncatinach), skonci ako leziak a otec sa bude este aj o nu starat
Zacnite to riesit

tundra
20. sep 2024

Skus senzor FreeStyl Libre alebo Dexcom,aplikuje sa na ruku,je na 14 dni a pri znizeni hladiny cukru,dostane mama alarm.Nedostane sa do hypoglykemie.