Problém - svokrovci

elektrina
5. apr 2021

Ahojte maminy. Idem si k Vam len pre nazor, co by ste mi poradili alebo skor co by ste urobili v takejto zlozitej situacii. Takze zacnem pekne poporiadku. Mam priatela uz par rokov. Vsetko bolo pekne ale posledny polrok to zacalo skripat. Zacali sme pomalicky planovat aj buducnost. On pred polrokom totiz kupil dom. A tu je ten problem - nastahoval si tam nielen seba ale aj rodicov. Vraj z dovodu, ze svokrovci maju exekucie a pritom maju vlastny dom ale. Zacal apelovat na mna ze kedy sa k nemu nastahujem, kedy budeme spolu zit a podobne. Stretavat sa stretavame ako doteraz, raz je on u mna raz ja u neho, ale ked som ja u neho odkedy su tam svokrovci tak sa citim dost neisto. Istym sposobom mi vadia a neviem si predstavit zivot v takejto stvorkenakolko tiez nemam 20r a uz by to chcelo iny smer. Problem je aj ten ze ako tam pridem zakazdym to je to iste - jeho mama ma zavali informaciami o neviem kom, co kto robi, kde kto je, ked nieco varim pride a sleduje co robim neustale sa vypytuje. Ked zacnem nieco ine robit vsetci na mna toto nerob lebo pre to pre toto. Kukaju proste na mna ako na vraha. A toto je ten problem ze dom je sice jeho, ale oni su tam pani a ja ako namiesto stvrteho kolesa na voze som piate koleso

elektrina
autor
5. apr 2021

@elektrina Citim sa v takomto vztahu strasne nesvoja a doslova ako nesvojpravna. Tak by ma zaujimalo ako by taketo nieco niekto iny riesil, kedze uvedomujem si ze nemam pravo zasahovat tam, vlastne nic stym ja spravit nemozem ani. Ale proste tlacit sa v jednom dome 4 mi pride nonsens. Rozmyslam preto ci bude spravne odist od takehoto cloveka.

janinah
5. apr 2021

Čo je s ich domom?nejaké divné to je....trepať sa k synovi,ak mám svoj dom

acer11
5. apr 2021

Tu sa ani nič iné nedá urobiť ako odísť

vendulka80
5. apr 2021

@elektrina no a takto to bude bohuzial stale a nehovorim o tom, co bude, ked prídu deti. Je tu milion diskusii na tuto temu. Jeden spoločný záver. Pokial si chces zachovať zdravý rozum a zalezi ti na partnerovi, jediným riešením je bývanie bez svokorovcov. Pokial ma s tym partner problem, zbohom. Mlada rodina ma byvat sama. Ak ti to vadi uz teraz, bude sa to zhoršovať a predpokladam, ze tvoj priateľ bude mat milion dôvodov preco byvat s rodičmi a nepohnes s nim. Takze ries to teraz, kym si slobodna. Potom to nevyriešiš.

dollyzv
5. apr 2021

Nuž debata a narovinu sa spýtať či si takto predstavuje vašu budúcnosť,vy dvaja + jeho rodičia..popripadne sa spýtať či je toto trvalý stav,a nebudú unho bývať len dovtedy,kým si vyriešia exekucie..i keď nechápem keď majú svoj dom,prečo bývajú u syna 😳

lubiss
5. apr 2021

sak to je nejaka blbost to naco ich tam tahal z ich domu aj ked maju exekucie tak nech si ich splacaju alebo nech im pomoze ale trepat si ich do baraku....no co tam mu povedz nech stary idu pekne tam odkial prisli ako ja si to ani neviem predstavit a ani nechcem :D :D

hviera81
5. apr 2021

skusila si toto povedat jemu?

jaskolka
5. apr 2021

Tiež nerozumiem, prečo by tam mali bývať s nim, keď nie sú bezvladni ci nesvojpravni. To, že majú exekúcie, zase tiež neznamená, že prídu k synovi. Ci ich dom im vzal exekútor, alebo co? Priateľovi by som povedala, že sťahovať sa nechces za takých podmienok, a hotovo. Bud je normálny a dá si to vysvetliť a povedať, alebo nie...

elektrina
autor
5. apr 2021

@janinah
@lubiss vraj sa necitili v tom dome dobre a dotoho este mensi problem o ktorom pisat nechcem plus maju dalsich synov ale k tym nechcu

elektrina
autor
5. apr 2021

@hviera81 skusila odpoved bola kolko si myslim ze budu zit a ze dlho tu nebudu...a ked si clovek zobere 10r oka este ale mozna 20-30r tak to dakujem pekne za taky zivot

hviera81
5. apr 2021

@elektrina tak 10r vie byt sakrametsky vela....
ja by som narovinu povedala ze takto som si to nepredstavovala, a mne to takto naozaj nevyhovuje...

dollyzv
5. apr 2021

@elektrina určite by som sa v takom prípade k nemu nesťahovala ani keby čo bolo...a že sa doma necítili dobre? To čo za banálnu výhovorku?! 🤦🤦🤦 A začala by som uvažovať aj o celkovom vzťahu,či to má s takýmto mužom buducnost

loginexistuje
5. apr 2021

@elektrina a ten ich dom je neobyvatelny ? je teraz prazdny ? ako uprimne dala by som jeden uprimny rozhovor s priatelom na temu samostatneho byvania a ak to nepoide nestracaj s nim cas

elektrina
autor
5. apr 2021

@loginexistuje napisem ti do spravy nechcem to pisat verejne

sissy27
5. apr 2021

@elektrina ojojoj dievča, toto chce vážnu debatu s priateľom ale rovno buď nachystaná na odchod. Nič dobré z toho nepozerá. Jedna vec je pomoc rodičom, to považujem v prípade potreby za samozrejmosť, ale nechať sa využívať je niečo iné.
Prečo majú jeho rodičia exekúcie? Veď to nevznikne len tak z ničoho nič ... splácať ich bude kto? Oni sú zrejme na dôchodku, čiže buď to zatiahne tvoj priateľ a ty budeš platiť náklady na život, alebo sa všetci traja budú tváriť, že sa nič nedeje... ani jedna varianta nie je dobrá pre teba.
Žiť so svokrovcami za zadkom je jedna z najväčších chýb čo ľudia robia. Pouč sa z chýb iných a neskúšaj to na vlastnej koži. Už teraz ti to nepríjemné a lepšie to nebude.

0silvia0
5. apr 2021

@elektrina a co je s domom rodicov?

dskjhfdlkdjhl
5. apr 2021

@elektrina Najdi si trochu casu a precitaj si diskusie na temu spolunazivania mladych so svokrovcami. Ty najlepsie budes vediet zhodnotit, ktora z nich Ti najviac pripomina Tvoju situaciu a zvaz si, ci chces takto fungovat-v tych diskusiach sa dozvies, ako to vyzera po svadbe, potom ako pridu deti a podobne.
Za seba-toto by nebolo nic pre mna a radsej by som bola sama ako byvat so svokrovcami.

elektrina
autor
5. apr 2021

@sissy27 Dlhy im tusim stahuju z dochodku a preco ich maju netusim ani ma to nezaujima kedze nemaju so mnou absolutne nic ale aj to je mozne riziko lebo neviem kolko ich maju a mozu ich po ich smrdi zdedit deti teda svadbou by to bol mozno chyteny problem

ravenman
5. apr 2021

jednoducho ho vymeň

gelifil
5. apr 2021

@elektrina mozu sa dlhov zriect, ale tym padom aj dedicstva....z tohto ale nekuka nic dobre a pokila ma on tisic vyhovoriek preco nie, tak do toho nechod....ty tam budes nikto, vlastne uz aj si, ako si to spravne pomenovala - 5.koleso

komplikovana
5. apr 2021

ked ste planovali buducnost, bol v tom zahrnuty aj tento bod, ze jeho rodicia budu byvat s vami? Alebo sa rozhodol sam bez teba?

elektrina
autor
5. apr 2021

@0silvia0 tym domov to je problem, vratit sa tam nechcu lebo sa tam necitia dobre a je tam hacik v tom ze pisat to verejne nechcem...vyhodit ich proste nemoze nema na to ani aj ked sami si mozu na to ako natom su,

elektrina
autor
5. apr 2021

@komplikovana o tom dome som viac menej ani nevedela len si jedneho dna zmyslrl ide kupit dom, kupil pozval ma na navstevu a tam hla uz obyvatelstvo co bol dost aj sok

dskjhfdlkdjhl
5. apr 2021

@elektrina No, ked to citam dalej, tak ja by som z takeho vztahu okamzite vycuvala a hodne rychlo. On sa ani neporadi, kupi dom a hned ich tam nastahuje a tebe to len oznami a pozve ta na navstevu? Chces takto fungovat aj v manzelstve? Ved kupit dom, to nie je ako kupit zuvacky.

mlska19
5. apr 2021

Ja by som mu vysvetlila,ze domacnost chces zdielat s him a vasimi buducimi detmi,nie s jeho rodicmi.Vybrala si si do vztahu jeho,nie troch ludi.Ak nechape,zial,treba to ukoncit.Mozno si on casom uvedomi,ze to pokaslal,rodicov odstahuje do ich domu,kde patria a vratite sa k sebe.Ale vez Tvojho razneho rozhodnutia to zrejme nepojde.To su take reci,ze rodicia tu dlho nebudu...vztah Vam stihnu pokazit aj za pol roka.Aj keby mali najlepsie umysly,proste "Kazda gazdina ma mat svoj sporak".

vendulka80
5. apr 2021

@elektrina je mozne, ze sa deje este nieco o com nevies. Problem je, keby ste mali spoločne financie, aby mladý pan nedotoval svojich rodicov na úkor svojej rodiny. Ocividne su vsetci spokojní so situáciou okrem teba a čo si ty myslis nebude nikoho zaujímať. Takze zober sa z kratšej cesty lebo budes splácať dlhy cudzich ľudí.

nikpa
5. apr 2021

@elektrina ak ste plánovali spoločné bývanie tak to mal s tebou predtým ako ich tam nasťahoval prebrať. Teraz už je neskoro niečo riešiť, už ich asi neodstahuje späť do ich domu a vlastne možno už ani nemôže, neviem aká tam je situácia. No každopádne je to jedno lebo len to, ze spravil takéto rozhodnutie a neporadil sa s tebou keď vedel, že sa to bude týkať aj vášho spoločného bývania, napovedá niečo o ňom. Ja by som so svokrovcami neisla bývať, ani s vlastnými rodičmi, generačné rozdiely, iné zvyky, povahy, budú robiť len problémy. A naozaj si vieš predstaviť s nimi žiť aj keď ,,len tých 10 rokov,, ? Veď to je moc povedať. No máš pred sebou ťažké rozhodnutie, držím ti palce.

komplikovana
5. apr 2021

@elektrina ste par a on o takej dolezitej veci rozhodne sam, to tiez svedci o niecom. Mozno to myslel dobre, ale tak by sa veci nemali riesit, ak ste dvaja. Takze sa teraz tiez mozes rozhodnut, bud akceptujes to co ti ponuka, alebo pojdes dalej, ale bez neho.

elektrina
autor
5. apr 2021

@vendulka80 skor on ma momentalne berie ako nepriatela lebo zacals stymto, apeloval mi to ironicky ze sa nechcem vzda zas ja svojho bytu v Ruzinove kde momentalne aj byvam, proste je to tazke tam pobudnut co i len 3 dni ked clovek vie ze je to doslova cudzie teritorium a nemoze si tam vyskakovat aj ked sa niecoho chytim uz vyzvedaju co robim a preco ...odradza to investovat ci cas ci ine a skonci to na urovni hotelu kam nepatri

loginexistuje
5. apr 2021

@elektrina hoavne prosim nic do toho domu neinvestuj a stracas s nim cas najdi si niekoho kto si chce zakozit normalnu rodinu