Milé maminky, potrebujem nestranný názor. Problém svokra a švagriná. Po každej návšteve mi riadne dokážu dvihnúť tlak. Je normálne ak toto robia s mojími deťmi? - zdvihnete ho na ruky a nakláňa nad terasu, ktorá je vo výške cca 3 m nad zemou, - dá im kovové lyžičky a ukáže ako majú búchať po kovovej nohe stola, - strkať prst do cukorničky aby ho oblizal, špáradlom pichať do torty na oslave, veď sranda. Ja už neviem ako reagovať ani čo povedať. Ďakujem
@gir normalne povedat, ze tebe to veru sranda nepripada, a ked ju boli hlava, zacni buchat este viac, sak sranda.....
Stara skola...az ked som im povedala ze na co je to dobre ho ucit take blbosti tak sa uvedomili. Nechapem co maju taku ohromnu radost ked ich naucia nejaku prkotinu, naposledy vyplazovat jazyk na ludi😕
bez pritomnosti deti im razne povedat nech taketo somariny neucia deti a skusit im to vysvetlit
Obmedziť stretnutia len na nevyhnutné..a máš svätý pokoj..a samozrejme dôrazne vysvetliť,že si takéto niečo neželáš,ak k tomu znova dôjde,obliecť deti a ísť preč..nepotrebuješ ich k životu..
Tak mne by sa to nepáčilo keby moje dieťa ľudia učili kraviny. Samozrejme potom to dieťa bude predvádzať aj mimo domov. Normálne treba povedať nech ho to neučia, lebo potom to opakuje aj tam kde sa to nehodí. Neviem prečo niektorí ľudia majú potrebu robiť takéto veci, niektorí staí ľudia sú horší ako deti.
nebat sa ich, vsak preco aj, a normalne im povedat, ze nerozumies preco ich ucia blbosti, ci sa nezmozu na nieco lepsie lepsie 🙂
Ale ano, stara skola, moja mama to robila.
A ked som razne zakrocila, zrazu hotova matka Tereza krizena s princeznou Dianou 🙄
Obmedzit stretnutia, ta moja potom vyplakavala po susedkach, ze jej neukazeme maleho.
Je mi jedno ako sa citi ich pokrivene ego, je to moje dieta, ja sa mu venujem...
Este robila take vychytavky, ze pod ku mne nieco pre teba mam, maly pribehol, ona samozrejme nic pre neho nemala a udrbavala sa z neho, ze aky je blby...🙄
Som povedala a dost, ked chces deti vidiet prid ku nam a spravaj sa normalne a ak sa ti neda normalne reagovat radsej ani nechod.
No a nechodi....
@evkano1402 To fakt robila ako to, že niečo prenho má a potom sa na nom smiala. Preboha a že babky vnúčatá milujú. Toto je hnus, čisté ničenie sebavedomia a podkopávanie ho. Dobre, že si zakročila, tvoj malý takúto babku nepotrebuje 🙂
@evkano1402 tvoja maminka je mentálne zdravá? Lebo smiať sa z malého dieťaťa že je blbý mi pripadá zvláštne... toto by som si nedovolila ani k vlastnému dieťaťu, ani k cudziemu....
najhoršie mi príde nakláňať sa z terasy.... ostatné je bez ujmy na zdraví, ale z terasy môže vypadnúť a veľmi si ublížiť...
@gir treba povedať čo sa ti nepáči.Ja hovorím nalej aby počula aj babka- miláčik zajtra pôjdeš k babke a tam môžeš búchať kolko chces, ale doma sa to nesmie 🙂
Ja by som im to normalne povedala, ze si nezelam aby moje deti ucitili take veci, pre nich je to sranda ked su u vas tak hodinu alebo dve ale keby im to robili doma stale tak by to sranda nebola
skús im navrhnúť,či ich nechcú naučiť radšej nejakú básničku,pesničku a pod . namiesto takých prkotin ...
No tak podľa toho čo píšeš je nad slnko jasné, že ti to všetko robia náročky. Treba sa proti nim jednoducho postaviť, sú to tvoje deti a nik ich predsa nebude ohrozovať alebo ich učiť somariny, nie?
Obmedzit kontakt koli tomu ze ucia dieta buchat lyzickou o stol? Ako sorry zeny niektorim tu z diagnozy MATKA riadne hrabe. Ked sa niekomu nieco nepaci treba to povedat hned dotycnym osob. Ale treba sa aj trosku zamysliet nad sebou nebrat sa tak vazne ci dolezito, svet sa predsa nezruti ked babka blazni s vnucatom, ked si decko lizne cukru, ked sa zaspini pri hre, ked pichne sparadlom do torty. Dieta je hravy tvor, nie robot co bude tichucko sediet v kute a cakat co milostiva mamicka prikaze. Byt dietatom v niektorich rodinach musi byt fakt za trest
Poznam neporadim. Dcera ide so svokrou o dva baraky dalej na zmrzlinu a davam ju doporiadku 3 dni.
@lujza123 necítim sa ako matka roka ale aby na oslave narodenín vzala špáradlo, podala do ruky ukazovala mu že má "ďobať" do torty alebo jeho rukou lízať cukor z cukorničky ... pôjdeme niekam a bude toto robiť, čo sa budem hanbiť že je nevychovany? A to nakláňanie z terasy mi pripomenulo Jacksona, on tiež držal dieťa z balkóna. Máme terasu 3 metre nad zemou, bude to chcieť opakovať a šak nevadí nech sa prizabije, hlavne že je hravé. Chúďa moje deti.
@lujza123 moja tortu rozobrala a v pohode..mladsej som sama ukazala ze sa da buvhat s ladecim a na hpcico..aspon na chvilu ju to zaujme kym ju krmim...a spinava je skoro nonstop led lozi po zahrade aj s hlinou sa hra..a starsia nema problem aj dazdovku zobrat do ruky ...ako ozaj to su take veci koli lt.ozaj netreba robit kovbpjku...no to nahynanie na terase je nebezpecne..
@gir chapem, ze sa ti nepaci, ze ich ucia lapajstva a nechavaju na tebe, aby si potom detom nejak vysvetlovala pravidlo “odtial-potial” (kedy to smu robit a kedy a kde sa to uz nehodi).
Mne by sa to nepacilo tiez.
Jasne, ze sa take veci dieta raz nauci aj samo, nahodne alebo od kamaratov.
My sme tiez dbali, aby sa pred detmi nenadavalo a stacil jeden pan, co pred nimi zahresil ruadne nastvano a stavnato Do pi**! a bolo vymalovane. Uz to pouzivali.
Takze tomu clovek nezabrani, aby sa naucilo kadeco.
Ale ked to niekto robi v podstate preto, aby vlastne aj seba takto pobavil (a potom sa este dokonca stazoval, ze to dieta robi), to teda nastve.
Protestovala by som proti takym zbytocnym “zabavam” tiez.
Ked v OC v BA nase decka hrali pozemny sach a dvojrocny drobec s nadsenim do toho vbehol a povalal a rozhadzal figurky, jeho rodicia aj stari rodicia sa iba smiali, aky je len sikovny a este ho podporili. Ked o par minut v obchode takto nadsene vbehol pod stojany a zacal strhavat veci z vesiakov, uz na neho kricali. Dieta vobec nechapalo, co sa deje a revalo. Ono ten rozdiel nevidelo.
@lujza123
Ja to vidim tak, ze svokra so svagrinou to robia preto, aby sa prezentovali ako vtipne osoby na ukor dietata (chore) a aby pravdepodobne si kopli do @gir (chore).
Nejde tam o samotne pichanie do torty prip. buchanie lyzickou o stol, ale o ich pristup ku dietatu a k jeho mame, ziadna ucta , len ja a moje "vtipne" ja.
Zacina to pichanim do torty a postupne to bude narastat, pokial sa neurcia hranice ...
Predstav si, ze dieta pochopi, ze pichanie do torty ako zabavku, pozvu ho na oslavu (skolka, susedia) a tam bude pichat, dubat do torty, ze aka sranda...🙄 Zial vlastna skusenost
Trošku od veci sa spýtam, ale čo je zlé na kovových lyžičkách?
@ada93
ze svokru boli hlava z hluku 😉
ale nie, podla mna nic ...
Ine to je napriklad na oslave, chlapik prednasa dojemny pripitok a do toho zacne dieta z celej sily busit kovom o kov, ze nepocut vlastneho slova, ake mile, ze?
@gir 🙂
úplne vážne: ,, Janíčko/Marienka, vysvetli starkej/ tete, že toto sa nerobí, že to je neslušné, nebezpečné, nie je to pekné.....,,
zobrať dieťaťu špáradlo, lyžičku, zobrať dieťa, keď vidíš, že ho nakláňajú tam kde nemajú......Ono vieš, aj ty ho v tom svojím spôsobom podporuješ, ak je tvoja reakcia - nič nerobím.
@terikg jasné, s babkou obmedziť stretnutia... To už je aký egoizmus...
@gir a vtedy si jej mala povedať Mama, ale nečudujte, keď ste mu takúto hlúposť sama ukázala...
@montemotherone to som mala ale prišli k nám po 2 týždňoch, tak mi to bolo hlúpe hneď buzerovať.
Ďakujem baby za každú odpoveď
@gir nabuduce aj keby prisli po roku.
Milym hlasom s usmevom jemne napomenut (pripomenut) ako take “ucenie” dopadlo minule.
Az ked by nechceli chapat, postupne zvazni ton.
V najhorsom to vygraduje v urazenie sa (niekedy sa neda tomu ujst).
Ale pokial maju aspon trochu sebareflexie, tak to urazenie nechaju vychladnut a casom budu respektovat, ze take “zabavky” si nezelas.
Alebo ta budu proste brat, ze “u nej sa treba pytat, co sa moze”. Co je tiez ciastocne vyhra, lebo aspon ich neucia zbytocnosti.
A deti casom podrastu, uz sa chovaju inak a na tieto problemy sa zabudne. Hlavne ak inak budu mat so starou mamou dobry vztah. Vtedy preboli vsetko. Detska naklonnost a pekne chovanie zahoja skoro vzdy vsetky nedorozumenia. 🙂
Ešte doplním že po tomto búchaním po nohe stola o pol minúty povedala aby už boli ticho lebo ju bolia uši. To sú len ukážky po poslednej návšteve.