Problém so svokrou

7. nov 2021

Baby potrebujem sa vypísať.. 😃
Bývame s manželom u svokry. Áno, zle rozhodnutie už to chápem 😁 Bývame tam spolu len 3 mesiace, ale už teraz to je neznesiteľné.
Vkuse sa nám mieša do toho ako čo robíme, kedy čo robíme. Stále nám hovorí čo máme ako robiť.
Áno chápem, že je to jej dom a jej pravidlá, ale prečo sa vkuse stará kam spolu chodíme, kedy prídeme, pod čím spíme a ďalších XY vecí.
Nie je to také, že ona sa uisťuje napr. kde sme a kedy prídeme, ale to je také, že vkuse vypisuje alebo vola manželovi kde je, pretože on musí spraviť ešte toto a tamto..
Všetko čo spravím tak robím zle.. 🙂 stará sa aj o to kde vešiam vypraté veci.. 😃
Hádam sa s ňou, vysvetľujem jej, hovorím jej nech nás už nechá, to isté aj manžel, ale stále je to to iste...
Je sama tak chápem, že manžel ju nechce nechať samú na všetko, ale takto sa nedá žiť...
Čo by ste reálne spravili na mojom mieste?
Mám sa odsťahovať s dieťaťom niekam sama?..
Pochybujem, že sa odsťahuje do bytu so mnou...
Poraďte mi prosím 😏 Strašne ma to trápi a manžel to vidí a nechcem ísť od seba...

0silvia0
7. nov 2021

nechaj to vygradovat do neunosnej miery, potom muz s tebou odide velmi rad od mamicky...

autor
7. nov 2021

@0silvia0 už sa s ňou aj rozprával, vysvetlil jej nech sa do nás vkuse nestará, ale ona je taká povaha, že sa nezmení a stále bude robiť napriek...

fleur1111
7. nov 2021

Jedine, čo pomôže, je odsťahovať sa. Svokra sa nikdy nezmení. Každý deň bude niečo, čo bude riešiť.

marca12
7. nov 2021

Vysvetli muzovi,ze aj mame prospeje,ak budete byvat samostatne. Nebudu hadky,bude stastnejsia,to si len mysli,ze mama nezvladne byt sama. Mne keby toto mama robila ani sekundu nevaham a odchadzam. Ja fakt nechapem co drzi ludi pri takychto manipulativnych rodicoch

miadi
7. nov 2021

Zas a znovu. Problem nie je svokra ale tvoj muz. Nefunguje to tak treba odist od mamicky z hniezda s manzelkou a dietatom do svojho. Mama je dospela netreba jej pomahat treba sa starat o svoje dieta. Musi si chlap ujasnit priority. Svokra sa len chova akoby ste mali 5rokov lebo u nej zijete tak vas aj tak vidi. Ako nesamostatne deti ktore treba dirigovat.pokoj budete mat jedine vo svojom.

zmrzlinka2021
7. nov 2021

Autorka,
ako celkom nechapem, preco by sa tvoj muz nemal odstahovat s tebou a dietatom? Ako ty hras v jeho zivote druhe husle?

syslik81
7. nov 2021

dat doma ultimatum -podnajom bud s nim alebo bez neho .... hold mlady maju byvat osamote ....ine riesenie nieje

autor
7. nov 2021

@zmrzlinka2021 je ten typ človeka, ktorý si nevie predstaviť bývať v byte... Jedine dom, ale on ,,dom zdedí tak prečo by mal kupovať iný dom"... ah, neviem už čo robiť...

zmrzlinka2021
7. nov 2021

autorka, rodina a spokojna manzelka je viac ako nejaky posraty dom.
Tu ako ti vyssie pisali nie je problem u svokry, ale u tvojho muza - viac miluje predstavu zivota v dome, ako vlastnu rodinu. Ty mas byt u neho na prvom mieste. S tebou bude zit nasledujucich 50 rokov.

negymama
7. nov 2021

on zdedi dom ? no a co? kedy ho zdedi, ked budete mat 50-60 rokov, a jeho mama 70-80.. vase deti budu davno dospele. Prosim ta, keby si mali mladi ludia poriadit vlastne byvanie, dom ci byt az po smrti svojich rodicov, tak by vela ludi vo vlastnom cely zivot nebyvalo.

Moji rodicia ziju v dome, svokrovci ziju v dome...a veru necakali sme na dedenie a obstarali si vlastny dom, pre nasu rodinu a nase deti.

negymama
7. nov 2021

ja celkove nechapem toto obsedavanie pri rodicoch, aby nezostali sami a pritom su to este relativne mladi ludia 50-60 rocni schopni sa postarat o seba.

vsak vy chodite tak ci tak do roboty, nepomahate mame od rana do vecera, a na tazke prace pokosit, porylovat mozte prist aj cez vikend pocas navstevy. toto si si mala vyjasnit s muzom uz pred svadbou a detmi. Spoluzitie s rodicmi vyjde tak 1-2 percentam, mlada rodina ma byt vo svojom.

nikyball
7. nov 2021

Tak to musí byť ,,veľká láska" ak nechá svoju ženu s dieťaťom odísť samých a on zostane ešte pri vitalnej mamičke. Aký má v takýchto manželstvách zmysel manželský sľub? To ma vážne zaujima

stanulienkat
7. nov 2021

Preco to riesis az teraz? Ved ked sta sa brali, resp planovali dieta, vedeli ste, kde budete byvat. Nemala by som dieta, kym nebudem mat poriesene byvanie. Ved takychto tem tu je kazdy den 10. Nechapem, ze sa ludia nepoucia z cudzich chyb a musia skusat na sebe.

tom_i
7. nov 2021

Tak je 2021, matrarchat u nás existuje len v hlave pár žien. Buď si zvykneš, že svokra má vždy pravdu, jej dom jej hrad a nebudeš si to všímať, alebo budeš neskutočne trpieť, alebo odídeš. A či s tebou pôjde manžel je otázne. Vedela si kde ideš. A zapamätaj si, že kuchyňa má len jednu pani. Ja keby bývam u našich tiež by som musela rešpektovať ich pravidlá, ktoré som musela rešpektovať ako dieťa. Už len prkotiny ako nohy na stole, tanier na bruchu 😁. V sobotu byť v posteli do 10:00. Ísť na nákup a potom so známymi na kávu keď sa má upratovať a variť 😁. Ísť svojho času po hokeji na pivo keď máš ísť domov. Uvariť si kedy chces a čo chces na to by som musela zabudnúť. Proste radšej skromne ako nešťastne. My sme prvý rok bývali v garsónke, potom v podnájme v 1 izbovom byte, nakoniec vo svojom. Skromne ale šťastne. Prvé roky sme mali starý nábytok, keď doktorka kde robila mama menila obývačku a chcela ju vyhodiť my sme si ju kúpili, gauč z bazára. Svoje nové sme mali len posteľ a postieľku. Aj kočík sme mali z druhej ruky. Takže si vyber čo chces alebo sa zmier že vždy budeš tá druhá panička domu.

sasa1310
7. nov 2021

Vybrala si si takého manžela, tak si to užívaj. Vedela si, že ostane len v dome, že nič viac pre vás nemieni urobiť, aby ste boli šťastnejší. Čo teraz chceš? Užívajte si život u mamičky plnými dúškami.

autor
7. nov 2021

@stanulienkat jeho mama sa predtým správala inak. Zmenila sa bohužiaľ. Pretvarovala sa aj a pred návštevou sa taktiež pretvaruje...

sasa1310
7. nov 2021

jeho mamu nerieš. Ty nemáš problém s jeho mamou ale s vlastným mužom

autor
7. nov 2021

@sasa1310 s mužom sa nikdy nehadame kvôli ničomu... Keď sme sami tak sme obidvaja šťastní, nikto nás nekontroluje... ona nám riadi život...
S manželom nemám problém, nikdy som nemala... stále len s ňou sú problémy...

sasa1310
7. nov 2021

tak máš úžasného manžela, že vlastne ani nevieš, že keby si sa odsťahovala či by išiel s vami. 😀

espritka29
7. nov 2021

Tu je to pekne vysvetlene …

https://www.youtube.com/watch?v=0BhAw8d03TI
viki_izakova
7. nov 2021

Chces vedieť pravdu ? Nechaj muža aby prišiel na to sám že najlepšie riešenie je odísť a sám ti to navrhne. A hlavne netlač naneho nehovor mu nič na ňu buď ticho. A uvidíš sám ti povie odchádzame . (Viem to z vlastnej skúsenosti 😉) lebo čím viacej budeš tlačiť na pílu tým to bude horšie nie pre neho ani pre jeho mamu ale len pre teba.

autor
10. nov 2021

No ženy... svokra citovo vydiera. Ak odíde tak sa už jej syn k nej nemá ani vraciať a že sa odstahuje niekam, aby ju nenašiel... 🤦🏼‍♀️ A keďže je chorá (ale všetko v pohode zvládne,len ťažké práce nie) tak ju manžel nechce nechať samú, aby sa jej niečo nestalo... už naozaj neviem čo robiť...
Prečo existujú takíto ľudia? Ak nie je tak ako oni povedia tak je koniec sveta... 😒

didi2102
10. nov 2021

Neda sa dom rozdeliť na 2samostatne jednotky? Predať dom,kúpiť svokre malý byt a aj vy niekde pri nej,ale v inej bytovke 😄 byt? Môj muž chcel hrozné dom pri rodičoch,ja som vtedy povedala jedno, buď ja alebo dom .... Kúpili sme byť,on čo si v živote nevedel predstaviť žiť v byte a inde ako u nich na dedine,píšeš že s manželom si rozumiete,no bojíš sa že on ostane s mamou a ty s dieťaťom sama ... Ak sa dom nedá rozdeliť na 2jednotky,samostatné vchody a jasne stanovené pravidlá v štýle,svokra nebude mať kľúče,dom by bol už na vás keďže by ste investovali atď tak nieje o čom,bývaš tam 3m a si z nej v koncoch,časom to poznačí aj váš vzťah,nech to je pre.nwhoakokolvek ťažké vy ste už rodina ,ty on a dieťa

autor
10. nov 2021

@didi2102 ona dom prepíše na neho, ale nikto nevie ako dlho tu ešte bude veď môže žiť ešte aj 30 rokov a trápiť sa takto ďalších XY rokov... Fuha... 🙄 ona ho nechce nijak rozdeliť... buď ho zdedí jej syn alebo ho predá a jeho už nechce ani vidieť. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Ona do bytu nepôjde.. Pre ňu je proste dedina život... 😒

didi2102
11. nov 2021

Vieš keď ho vie predať a odísť tak že.junenajde ,.kde pôjde ? Zrazu jej to nevadí, rozdeliť na byty ho nechce, vydiera totálne a doplatia nato ty a dieťa a bude.len horšie

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz