Problém so švagrom

zmena303
20. dec 2013

ako sem ludia pisu o problemoch so svokrou a zitim s nou tak ja mam problem ze zijeme so svagrom. Je to ten najvacsi....... a najradsej by som ho vyhodila z domu. Mame hypoteku a zijeme v zahranici ta hypoteka je iba na mna a mojho manzela on sem prisiel len si privyrobit lebo cudzi jazyk sa neuci. Len co pride domov lahne si pred telku a lezi tam ako take h....do noci alebo ide do izby a tam je na pc. Nic nerobi vsetko upratujem ja on si ani nevari ani nic vsetko je hotove jedla lebo je lenivy si aj umyt tanier. Odkedy mame dceru tak stale za nami chodi ze on chce byt s nou ale on sa s nou nerozprava kuka na nu ako puk a len sa usmieva nevie sa hrat s detmi vobec a stale sa chce o nu starat. mne nevadi ak sa o nu stara niekto iny kto k tomu ma pristup on len cumi a ani slovo jej nepovie. no to je jedno strasne mi leze na nervy ja ho uz neviem vystat. jedine s cim pomaha je jedine tak najom ale to by sme zvladli s manzelom

linda20111
20. dec 2013

@zmena303 Asi tvoju dcerku ma rad, len je take drevo 🙂 🙂 Tak mu treba ukazat ako sa hra s dietatom, ked vam nic nepomaha v domacnosti tak aspon zabavi malu na cas a ty si mozes oddychnut alebo urobit veci ktore nestihas pri malej 🙂 ja by som to brala tak..

sissy27
20. dec 2013

@zmena303 a povedala si to švagrovi na rovinu, alebo čakáš, že bude iniciatívny sám od seba? podľa mňa si normálne sadnite ako dospelí ľudia a povedz mu "toto a toto očakávam, že urobíš, podieľame sa na chode domácnosti všetci finančne aj rukami"... a keď sa bude chcieť hrať s malou, tak tiež mu ju nedaj ako také teliatko s klipkajúcimi očami, ale pekne mu poďakuj, jéééj super, si zlatý, mohli by ste spolu robiť napr. toto.... (neviem aké veľké dieťa máš, ale tak aktivity primerane veku)

zmena303
autor
20. dec 2013

@sissy27 no ja som mu povedala ale ked on chudak nevie ani riady umyt to budem vsetko robit po nom znovu tak na co mu nieco hovorit

bubelko
20. dec 2013

@zmena303 a tvoj muz riady umyt vie? ak ano, mozno by mohol bratovi vysvetlit on, ako to v takej spolocnej domacnosti funguje 😉

barcelona94901
20. dec 2013

@zmena303 a tvoj muž vie?či je drevo ako jeho brat? 😕

sissy27
20. dec 2013

@zmena303 no lebo ty si sa narodila so špongiou v ruke, že? nech sa naučí aj on... toto je presne ten syndróm "nikto to neurobí tak dobre ako ja" a potom plač, ako nestíham, nevládzem, nebaví ma to... u rodičov to zrejme robiť nemusel, teraz tiež nemusí, lebo ty ho k tomu očividne ani nepustíš, tak kde sa to mal naučiť? nech pekne robí čo treba, keď to nebude dobré, tak ho poprosíš, aby to spravil znova... buď sa to naučí, alebo nebude mať nervy na tvoju buzeráciu a odsťahuje sa...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
juliana77
21. dec 2013

@zmena303 Plačeš nad rozliatym mliekom zrejme, ked vyslovím myšlienku, že budeme bývať spolu, tak si v duchu predstavím celodenný proces a plus človeka v tomto procese navyše. A švagor nie je tvoj manžel, čo od neho očakávaš, on si žije svoj vlastný život pred tvojimi očami a teba to značne rozčuľuje. 😉

tyssa
21. dec 2013

😀 s tym riadom si mi pripomenula manzela-on je schopny minut 10 litrov teplej vody a pol jari na lyzicku od kavy-ma zakaz umyvat riad, inak by sme na platby za vodu potrebovali uver, asi raz za pol roka zvykne okomentovat moje umyvanie - to je daco strasne ako umyvas /toto iste hovori aj svokre,../ a ja mu na oplatku poviem ze aspon ked sa naje opat z tohto taniera, nebude potrebovat glycerinove cipky 😀 /svokra sa obycajne urazi,./
co sa tyka tvojho problemu, proste si s nim sadni a rozdel ulohy-napis na paprier harmonogram co a kedy ma robit, je to vas spolubyvajuci, mal by sa zapajat do chodu domacnosti, lenze ty nie si jeho mama a myslim ze ani tebe by sa nepacilo, keby po tebe upratoval,..niekto je pedant a niekto nie,.. ak by to fakt odflakoval tak by som mu v ramci zabavy ukazala, ze ako by malo byt upratane /ale nie autoritativne/

sono2
21. dec 2013

@zmena303 pane bože skoro rovnakú situáciu sme mali mať my. Len bez dieťaťa . Nikdy som to nedovolila. Musí odísť!

siskaca
20. jan 2014

@zmena303 no ja to mam podobne...zijem s partnerom a dcerou v dome(polovica je prepisana na partnera,)+jeho mama, sestra s chlapom a deckom. Velke ho... po sebe urobia.kym neupracem ja,tak nikto...uz x rokov sa stahuju,stale nejake trapne vyhovorky,pritom penazi maju az az,ale len na chujovinyKed dôjde na temu byvanie,tak sa robia chudiatka ze na to nemaju.Dva roky sme mali spolocnu kuchynu,obyvacku...hroza...bola som len taka sluzka.Nehovoriac o tolerancii,ked dam malu spat...proste nas strasne obmedzuju a moj chlap je strasne dobracisko a nechce im dohovorit,aby si uz konecne nieco nasli.Velmi nam to pokazilo vztah,dost sa kvoli nim hadame,lenze im sa odist proste nechce,pretoze su lenivy,oni nic nevedia urobit,su to hrozni karieristi,ona nevie ani len varit a on nevie ani drevo rozrubat,ani do peca prilozit...bud robi vsetko moj chlap alebo buduca svokrusa,ktora ma velke zdravotne problemy a oni proste len pridu z roboty a sedia na riti....a sa prizeraju ako sa musi svokra namahat,uz mi aj svokra lezie na nervy,pretoze si to od nich necha a robi im sluzku a furt je ticho....a pritom s nou vychadzam fakt dobre...co mam robit ako ich uz konecne vysurit z chalupy tak,aby som nebola najhorsia???uz je to fakt na hlavu...to ich spravanie

tinach
20. jan 2014

Ja by som ho poslala do r..i, je to tvoj život, tvoja rodina, nech si prdí na gauči u niekoho iného....