Problém so švagrinou

4. apr 2022

Ahojky, chcem sa vykecat, nemám to komu povedať.ide o to ze mam dve deti,syna a dcéru a ide mi na nervy švagriná ako robí rozdiely. Dcéru úplne ignoruje. Je to syniva krstná, dcere sme vybrali krstnu moju sesternicu. Chcela som to tak,lebo som prišla náhodou v minulosti na to ,ze ma spomínaná švagriná ohovárala pred mužom v začiatkoch vzťahu a odhovárala ho odomna, že na na lepšiu a nech ma necha. Keď sa narodil syn ,stala sa krstnou a časom som zistila ze ma ohovárala aj potom.. mala stále čosi proti mne a najhoršie ze pri mne sa vždy tvári ako kamarátka a ze sme rodina. Prosté mi príde odvtedy falošná a neverím jej a uz ju ani tak nemám rada.

Stálo sa to,ze sme obe porodili deti,ona syna ja dcéru. Odvtedy mam pocit ze dcéru ignoruje, závidela odzaciatku , ze sa podarilo bábo splodiť hneď, plus ze je ,, šikovnejšia,, vo vývine, uz chodila pritom je mladšia od malého o mesiac a pól. Vo všetkom bola rýchlejšia.. a tak som si všimla ze keď som aj čokoľvek zdieľala, vôbec ju to nezaujímalo a cielene menila témy a vyjadrovala sa len k synovi. Toho zbožňovala odkedy sa narodil,no teraz ma uz svoje dieťa, tak uz ju extra nezaujíma ani on,ale je cítiť aký rozdiel robí medzí nimi

Tak isto sme sa vzali s mužom počas druhého tehotenstva ,bolo vidieť aká je zaskočená ked sme to oznámili spolu s tehotenstvom. Príde mi že to berie ze som ju vo všetkom predbehla , plus jej povaha.. A ide mi neskutočne na nervy ako robí rozdiely medzi mojimi deťmi, zato ze nieje krstná ,ani na krst nechcela ísť,ze načo.. nakoniec šla. Máte aj vy takéto , vzťahy v rodine ?

Ja si tým pádom neviem vytvoriť vzťah s jej dieťaťom a je mi da sa povedať ukradnuté, informácie ze co ma nové atď..asi aj ja robím chybu( ego)
Ked to tak zhrniem, príde mi to ako také súťaženie medzi nami.

Ako sa mám odosobniť a neriešiť to v sebe?

helus888
4. apr 2022

Myslím ze si spravila chybu ze si sem písala. Tu sú expertky na švagrine, svokry, švagrov atď. Nemyslím si ze tu dostaneš podporu skôr naopak niekedy Tu dokážu byť ženy dosť hnusné. Ale VA šťastia

lenuska9999
4. apr 2022

Opýtať sa jej na rovinu co ma s tebou za problém a jasne jej povedať, že rozdiely medzi deťmi robiť nebude. Ako sa ma potom cítiť dcéra, ak ju odstrkuje a venuje svoju pozornosť len synovi. Tu na MK to nevyriešiš. Najlepšie je si s nou sadnúť a pozhovarat sa. Na rovinu

marci77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
4. apr 2022

Vyzera to, ze obe robite to iste... ona ignoruje tvoje dieta, ty si tiez nevies urobit vztah k jej dietatu. Ale je fajn ze s tym chces nieco robit.
Na tvojom mieste by som prestala sutazit s nou, skus ju niekedy podporit, pochvalit jej dieta.

marca12
4. apr 2022

Clovek vnima len taky svet,aky v sebe nosi. Velmi mi pripominas tento vyrok. Ty sa citis dotknuta a preto tak vnimas svoju svagrinu. Prestan s nou sutazit,prestan si domyslat a namyslat. Neries,co povie ako povie ako sa pozrie. Snazte sa spolu vychadzat,neporovnavaj tvoje deti s jej detmi.

ukulela
4. apr 2022

No ked je jednemu dietatu krstna a druhemu nie, zrejme tam vzdy bude rozdiel. Aj pre nu je to signal. Z napisaneho si nic nie ste dlzne. Ku cti ti sluzi, ze s tym chces nieco robit. Ju by som neriesila, snazila by som sa budovat vztah medzi detmi.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tykat
4. apr 2022

Ste jedna ako druha, nemas jej co vycitat.

matullienka
4. apr 2022

A je nutné sa s ňou stretávať ak si nesedite? Ja by som až taký záujem o osobu čo má ohovára pred mojím mužom nemala.
Určite by som ju silou mocou netahala na rodinné udalosti, zo slušnosti pozvať a buď prídem alebo nech si trhne nohou

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. apr 2022

Máte pravdu. Skúsim.si to nepripúšťat a nevnímať to, nestojí mi zato

danica2711
5. apr 2022

a čo ste so švagrinou denne, že to tak prežívaš? Kašli na to!