Problém so švagrinou

20. nov 2020

Ahojte, chcela by som poprosit o nazor na nieco, co ma v nasej rodine trapi. Vec sa ma tak, ze so svagrinou mame deti v rovnakom veku. Sme s muzom ich krstnymi rodicmi a mame ich velmi radi, su to zlaticka 🙂 S nimi nie je absolutne ziaden problem. Svagrina je celkom evidentne hlavou (svojej) rodiny a zakazdym ked idu Vianoce alebo maju jej deti narodeniny, tak mi posle link na konkretnu vec (alebo niekolko veci), ktoru im mame kupit. To by bolo ok, keby to neboli tak strasne drahe veci 🙈 Moj muz totiz dobre zarobi a ona si je toho zrejme velmi dobre vedoma, pretoze niekedy, najma na Vianoce, ked treba kupit dar obom detom naraz, je to naozaj neunosne. Podotykam, ze nie sme vyslovene "bohati", len proste muz zarobi tolko, ze ja nemusim pracovat a staram sa o deti a ich program. No ale k veci - minule poslala link na niekolkostoeurovy bicykel pre synatora a ja som nevedela ani ako zareagovat. Ked som povedala manzelovi, aby jej to nejako taktne vysvetlil, tak nechcel ist do konfliktu a bicykel kupil, hoci tiez sa mu to moc nepacilo. Ani jedno z nasich deti este tak drahu vec nema 🤷 Co by ste robili vy, ako by ste toto stopli bez toho aby sa v rodine narusili vztahy?

janci05
20. nov 2020

Nabudúce keď ti pošle link na bicykel, tak deťom dones po čokoláde a nejakej drobnosti. To bude čučať. To čo už je za drzosť.

adusa1987
20. nov 2020

Posli jej aj ty drahu vec pre svoje dieta..kokos akoze sila ...

amelia000
20. nov 2020

Pozri usta nam narastli aby sme ich pouzivali, takze nabuduce svagrine podakuj za tip na darcek, ale napis alebo jej povedz ze darcek vyberies ty podla svojich financnych moznosti. A viac to nerozmazavaj. Podakuj, kup nieco ine, lacnejsie a hotovo.

dskjhfdlkdjhl
20. nov 2020

Posli jej aj Ty link na nieco drahe pre svoje deti.

zuzka251
20. nov 2020

mali by ste byt v prvom rade s mizom jednotni. a ak sa vam nieco nepaci, otvorene jej to povedat.

zojanka
20. nov 2020

Tak si určte cenový limit. Idú vianoce, muž nech napíše sestre nech dá vedieť čo by sa deťom páčilo, limit tak cca 50€ (príp. iná suma podľa vášho uváženia) na každého, nech im niečo vyberie. My to so sestrou robíme tak. Synovec mal meniny, napísala som jej nech mi pošle link čo mu kúpiť +/- 30€.

pribinak
20. nov 2020

Normálne by dom jej povedala či napísala, že cenový limit je + - 30eur. A koniec debaty.
Muž nech sa spamätá.

len_nig
20. nov 2020

Ja úprimne nechápem takéto "problémy" a už vôbec nechápem že niečo sa Vám nepáči a ešte to kúpite aby bol kľud 🤦🏻‍♀️ normálne poviem, napíšem že ďakujem za tip, niečo určite vyberiem a kúpim to čo chcem a za koľko chcem ja. Sa necháte využívať....

baccio
20. nov 2020

Treba to stopnúť....aj oni vašim deťom takto kupujú? Príde mi to cele také nepekné. Či už krstná alebo nie.. vzťahy nemajú byť iba o darčekoch.

mirkita
20. nov 2020

Dohodnite si limit...my sme tak spravili ked zjavne parkrat sme jedna alebo druha strana kupili prilis vela/malo/drahe/obycajne...a hlavne sme sa dohodli ze dospeli si kupujeme len vinko/dezert a je to super ...uplne vynimocne situacie ako prijimanie,velke jubileum a pod to nerespektujeme. Ak sa riesi bicykel alebo daco velke,dohodneme sa ze prispejeme,ale nil z nas by si nedovolil.ziadat ze to druha strana cele zatiahne,hoci dovolit by sme si to mohli obe strany,len proste to nepovazujeme za dobry napad,zaroven ani to aby deti dostavali take dary hore dole a ako normalnu vec...

goodidea
20. nov 2020

Že aké podarené ženy su ešte na svete ..a to som myslel že už má u žien nič neprekvapí

adamadent
20. nov 2020

ak chce poslat konkretny link, este predtym ako to urobi by som jej objasnila financny strop. a podla toho nech si vyberie konkretnu vec. ked nepochopi tak by som jej tu vyclenenu sumu penazi dala, ze nech si zvysok dolozia a ked chcu tak nech jej to kupia. hotovo.

bettie
20. nov 2020

Odpoved si si dala sama v predposlednej vete. Presne tak jej to vysvetli. Ona asi skusa, co vsetko jej prejde. Ked posle k osemnastke link na auto, tak ho kupite? Vztahy v rodine uz narusene mate, nie su vyvazene. Len tym, ze ste ticho a ustupujete, navonok vyzera vsetko OK a svagrina to evidentne vie vyuzit.

nika3136
20. nov 2020

Niekde sa stala chyba a niekto musel tuto "tradiciu" zaviest. Mozno aj vy hned od zaciatku, ked videla ze davate, tak to skusala stale na drahsie a drahsie dary.
Aj my si v rodine posielame tipy na Vianocne darceky a aj ked nas nie je vela, uz mame rozdelene, kolko je cca na dieta a na osobu ALE kolko ja tebe, tolko ty mne (priblizne). Chce niekolkosto € bicykel? Posli jej link na nieco v rovnakej sume.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dzulik_
20. nov 2020

Presne ako už bolo spomenuté vyššie, veď si nastavte nejaký limit koľko peňazí na dieťa a vybavené. My sme sa so švagrinou dohodli 20€/dieťa a vždy si aj povieme čo asi dieťatko aktuálne chce/potrebuje/využije v tomto limite a máme po starostiach, netreba zbytočne vymýšľať a kupovať zbytočnosti, ktoré by ani nevyužili. Detto narodeniny a meniny, dospelí už si dávame len kávu a dezert 😉
Skúste si to takto vydiskutovať

felycity
20. nov 2020

odignorovala by som jej požiadavku a kúpila podľa vlastného uváženia, raz zo srandy by som jej aj ja preposlala podobný link a čakala na reakciu. V podstate Konflikt už máte, lebo vás to štve a a ešte ju aj poslúchate. netreba sa hádať, iba konať slušne podľa vlastného uváženia.

zooeynka
20. nov 2020

Tvoj muz je kvalitne predposraty. A ty makka. On aby si nepohneval pazravu sestru sa radsej "pohada"s tebou a urobi povôli sestre. To je chore. Urob cirkus. Konflikt v rodine davno mate.

lubiss
20. nov 2020

poslala by som ju s tym kade lahsie :D ze bicykel za niekolko 100evri co ani vlastne deti nemaju :D odpadnem.....a jej neni jak ja by som povedala k*k*tno? :D sak si ovorte usta nabuduce si co posle Macbook za 1,5 litra ?

asia83
20. nov 2020

Aj mňa sa švagriná každé sviatky pýta, čo kúpiť deťom, limit nedá a tiež majú lepší príjem. Sú krstní dcére. No v živote by mi ani nenapadlo chcieť od nich drahý darček. Furt im nejaké drobnosti poviem. Potom ona pošle link a ja ju sprdnem, prečo z toho druhu vybrala ten najdrahší. Je to o povahe a o tom, ako ste si ich naučili. Určite taký drahý darček by som nekúpila.

jana_eyre_2
20. nov 2020

Môj muž nie je konfliktný typ najradšej by sa nehádal nikdy.. ale ak sa mu nieco nepáči svojim sestrám vždy dokáže povedať neutocne..

ak by to neurobil on, urobím to ja.. normálne by som povedala švagrinej že nás budget je cojaviem 30€ na dieťa a viac si dovoliť nemôžeme.. navyše si neviem predstavit že by moji alebo muzovinsurodenci chceli niečo tak drahe..

treba proste vždy uprimne komunikovať aj za cenu že sa druhá strana urazi.. a viem že také úprimne rozhovory mrzia (ja sa snažím vždy úprimne povedať takže to poznam) ale inak to nejde..

my máme v rodine dokopy 12deti, ktorým dávame darčeky, akože keby som kupovala také dary tak skrachujeme za jeden rok a to môj muž tiež vôbec nezarába zle..

tatianockamala
20. nov 2020

Za to si môžeš sama...Jednoducho idem k nej na kávu a poviem jej moja zlatá toto ano toto nie a basta...Limit ja neviem 50e na dieťa a hotovo...A ten bycikel že tvoj muž kúpil prepáč ale je trulo ...K Vianociam jej pošli link na ten istý bycikel... Či kúpi 😂Krsni rodičia mojich dcér su za vodou ako sa vraví a v živote by ma nenapadlo pýtať drahe darčeky a nedovolila by som si poslať link čo chcem...Hanba obrovská tvoja švagriná je nenazrata a nevychovana harpia!

simoncik
20. nov 2020

Pekne. Zastavit to a hned. Pekne ste ich naucili. Svagrina zrejme nema sudnost v sebe.dobre sa jej zije. To potom len caka na hoc aky sviatok a moze si vyberat. Poslala by som link na darcek s takou istou, ked nie vacsou sumou. Chore je toto uz. Naozaj nechapem, ze to tolerujete.Aj na vzdory tomu, zeby sme sa rozhadali, rozhodne by som uz na nic take v ziadnom pripade nepristupila. Ludia sa uz nacisto zblaznili. Poniektory.

vilma7
20. nov 2020

Tak určite by som nerobila, nekúpila takýmto spôsobom. Ak chce niečo drahšie a pošle vám link, odpiste jej koľko prispejete a dovi dopo. Že vôbec hráte jej hru...

jany149
20. nov 2020

no ináč fakt..súhlas s
@janci05 ......drzosť

jany149
20. nov 2020

a na 18tku fakt pošle link na auto?alebo byt?(už preháňam)ale vytočilo ma to...

0silvia0
20. nov 2020

aj ty posielas link na darceky?

scila
20. nov 2020

Ak chceš byť slušná, tak jej na ďalší link jednoducho odpíš, že to je nad vaše finančné možnosti, nech pošle link s niečím lacnejším a napíš o akú sumu sa jedná.
Aj keď za takú drzosť by si zaslúžila odporúčanie, že nech si zarobi, keď je taká náročná, ale tak to bude lepšie si povedať len v duchu 😉

vevesh
20. nov 2020

Ked je muz tak nekonfliktne zalozeny, poslem mu este link, co by som aj ja chcela pod stromcek😀😀😀srandujem....a teraz vazne. Vola sa to vzajomna komunikacia s porozumenim. U nas v rodine bola dohoda, ze dospeli si pod stromcek daju navzajom kozmetiku (rozumej tie sady, tasky dove, nivea a co. alebo flaska specialneho alkoholu) a detom sa daju darceky do xx€ (podla moznosti) -vzajomne. Ak niekto chcel dat viac-okej, ale nemal by ocakavat, ze dostane viac. Cele roky to dobre fungovalo, az sme vyrastli. A presne by som povedala svagrinej , ze mate strop xy, ak ma nejake napady, ste tomu otvoreni. Ak nie, bude prekvapko a stastne a vesele...🙈🙉🙊

kassandra25
20. nov 2020

Ta svagrina je uplne mimo. Ved to aj vy jej mozte posielat linky, co potrebujete vy pre deti. Este dost mimo je tvoj muz, lebo nechce ist do konfliktu - tak si to napisala. Tak potom je to ok, nech kupuje aj za tisicky a patstovky dary a jediny, komu to vadi, si len ty a ty budes ta zla. Pokym toto s muzom nevybojujes, neni o com. Ty im neposles, co by sa vam hodilo? Kupia?