Problem so susedou

16. apr 2023

Ahojte, mozno budete vediet poradit. Kupili sme dom, vsetko super zo zaciatku, ale neskôr sme zistili, ze suseda ma psychicke problemy, naozaj sa lieci. Je to dochodkyna, je len zavreta v dome, maloco vyjde von. Jej muz je slniecko. Ked sa s nim rozpravame, ta len s nervami vyjde von, nam ani bu nepovie a zacne po nom kricat, ze ma ist okamzite dnu. Mame male deti, nemozu sa hrat, lebo jej to vadi ze vonku "kricia" ako deti nic strasne, pustime si hudbu, vobec nie nejako hlasno, ani zeby boli silne basy a zase vykrikuje po nas, chceme si urobit sukromie nemozme, lebo plot je jej. Sadime si zivy plot, problem, ze to pojde ku nej. Snazili sme sa ju ignorovat, je to clovek, ktory ma zdravotne problemy, ale chceme si tiez uzivat svoj dvor bez toho, aby nas niekto sledoval stale a tiez sme mlady, chceme si uzivat, ze po rokoch v byte mame dom. Niesme problemovy, nikto nam nikto zo susedou nic nevytkol, len tato suseda, jej muz nam povie ze ona je zial taka. Mame 100chuti dom kvoli nej predat, na byte sme nikdy takyto problem neriesili. Co by ste robili vy na nasom mieste?

daniela2202
16. apr 2023

Ignorovať, a hádam čoskoro vystrie brka

kvietok2012
16. apr 2023

K jej plotu by som si na svojom pozemku postavila vyšší nepriehladny plot.

flofi
16. apr 2023

ved si postavte aj vy plot, na svojom pozemku, idealne trojmetrovy..

veselo_neveselo
16. apr 2023

Nereagovat, spravit si nepriehladny plot na vlastnom a obcas porozpravat so susedom, ze ako sa ma.
Inak nic. Ju to vrieskanie prestane bavit, ked nebude mat odozvu.

mamamoni
16. apr 2023

Keď som mala 20 kúpila som si malý byt u nás v meste.Všetky susedy boli po 50tke...Začalo to tým,že som zistila,že balkón k môjmu bytu,je zamknutý (neskôr som sa dozvedela,že zámok tam namontovali chvíľu predtým než som kúpila) bola hádka.Ja som byt kúpila aj s balkónom,oni mi zamedzili prístup.Samozrejme,že mi začali robiť naprieky.Suseda zprava keď začula,že periem,okamžite na môj balkon navešala svoje xxl bombarďáky,suseda zľava pravidelne na môj balkón položila vedro s pomyjami pre ktoré si raz do týždňa došiel nejaký chovateľ.Obe mali vlastné balkony...Ostatné babky im pomáhali tiež ohovárali ma po okolí,vyzváňali mi,že som zle upratala spol.priestory,mizla mi pošta...veľa,veľa zlého mi narobili.....Asi po 2 rokoch som si povedala dosť...Mama mala nejakú znamu cigánku z osady (doteraz si zdravíme) a s ňou sme sa dohodli....Bol august,krásny deň,susedy na lavičkách pred bytovkou a ja som vyšla pred vchod počkať ,,záujemcov" o byt...Zo žigulíka ich vystúpilo asi 10 😂 Neskutočná osada,smrad,špina...no mala som čo robiť,cigánka ozaj pozháňala výkvet....😂😂😂 ........Žila som tam potom 10rokov v tej bytovke,najkrajšia časť môjho života,susedy boli super babky,často mi pomohli...aj s deťmi,aj s varením,ja im tiež..nákup,žiarovku vymeniť....nikdy som im neprezradila,že ten predaj bytu vtedy bol len finta (ak by to nepomohlo,ozaj by som ho predala,ale určite nie osade 😉)

katulienocka999
16. apr 2023

@mamamoni haha tak toto je super 😁🙂 dobre ste si to vybavili 😁 hlavne,že to pomohlo a mali ste potom svätý pokoj 🙂

mamamoni
16. apr 2023

@katulienocka999 no stálo ma to 100 korún 😁 pre cigánov....ale pomohlo mi to zapadnúť do komunity natoľko,že babka z prízemia si ma dokonca neskôr vyhliadla za nevestu.Nevadilo jej ani,že som rozvedená s 2 deťmi....

autor
16. apr 2023

@daniela2202 @kvietok2012 @flofi @veselo_neveselo ja ju ignorujem, dnes som fakt nanu iba zaganila a otocila sa jej, ked mi povedala ze mi bucha radio, ze ona je chora. Ale uz po pravde som uvazovala aj , ze urobime svoj plot vedla toho ich.
@mamamoni chlap povedal, ze predame, ze tiez uz nato nema nervy, ale teda tento napad sa mi asi pozdava viac 😂😂😂

elanor
16. apr 2023

@mamamoni topka

mimikarol
18. apr 2023

@mamamoni tak toto je perfektné 🤣 Parádne si s nimi vybabrala 👍

ktulik24
18. apr 2023

No neviem, ako to aktualne je, ale my sme na stavbu plotu na svojom pozemku potrebovali pisomny suhlas susedov. Tak len, aby pani vobec podpisala...

autor
18. apr 2023

@ktulik24 pokial ide o plot pletivovy suhlas netreba, a to by mi stacilo dat nan neprehliadnu textiliu

ktulik24
18. apr 2023

Aha, moze byt...my sme robili betonovy, ale nelutujem ani cent zan😄

autor
18. apr 2023

@ktulik24 ako ja by som kludne dala betonovy, aj 5m keby slo do vysky, ale maju uzky dvor a robilo by im to velky tien.