Problém s priateľovou partiou

zirafiatko
20. feb 2015

Ahojte zienky!

Mam problem s kamaratmi , resp. s jednzm konkretnym mojho priatela. Sme spolu uz takmer 2,5 roka. Mame velmi pekny vztah a toto je asi najvypuklejsi problem. Moj priatel je totiz velmi socialna osobnost a svojich kamaratov povazuje za velmi dolezitych, co by mi neprekazalo, lebo aj ja s nimi velmi rada chodim tiez von/na chatu/rozne ine akcie.
Jeden z nich (a zrovna ten priatelov najlepsi) je vsak velmi impulzivny, egocentricky a miestami az agresivny chalan, bez priatelky, a velmi na mna ziarli. Podla neho som mu ukradla najlepsieho kamarata, ze odkedy je so mnou, tak sa tak neopije, lebo ze sa predo mnou strazi, je nudny, proste ze uz neni taky, aky byval a to vsetko kvoli mne.
Uz v minulosti mal so mnou konflikty, ktore som ja nevyvolala, ale len trpela, a aj s priatelovou ex mal kedysi velke problemy.
Teraz sme cez vikend boli s celou partiou na chate a skoncilo to priam katastrofalne. Kamarat dosiel a zacal takmer plakat (neprehanam!) ze co sa to s frajerom stalo, ze je s nim nuda, ze nepije, aby si mohol vecer za****t, ze to vsetko kvoli mne, nadavkami aj na moju adresu nesetril. Pritom som mu nikdy nic nespravila. Do jeho monologu som mu neskakala, namiesto toho sa s nim priatel rozpraval ako s malym dietatom asi tri hodiny. Okrem toho kazde rano ked som dosla do kuchyne medzi ostatnych nenamalovana, tak sa mi smial, ze vyzeram strasne, a moj priatel mu na to nic nepovedal, ani sa ma nezastal. Taketo prihody by som mohla rozpravat donekonecna.

Mimo tohto vsetkeho pocas celeho nasho vztahu ma strasny problem s tym ked sa priatel rozhodne travit cas so mnou, my az tak vela toho casu nemame na seba, priatel pracuje a ja studujem. Jeho kamarat to dobre vie ale aj tak mu stale usi piluje, ze kasle na kamaratov kvoli zenskej, no ozaj je horsi ako zena. Nehovoriac o tom, kolko trapnych situacii uz sposobil svojim spravanim niekde v podnikoch, pretoze aj celkovo sa sprava ako rozmaznany stenec co si mysli ze vsetko moze, len preto, lebo ma vela penazi.
Obavam sa, ze toto bude mat velmi zly dopad na nas vztah, ak by sme sa niekedy rozhodli zit spolu, alebo sa nebodaj vziat. Ako by ste tento problem riesili Vy? Dakujem 🙂

simik22
20. feb 2015

Koľko máš rokov?

zirafiatko
autor
20. feb 2015

Mam 21 rokov, priatel bude mat 26

mamjka
20. feb 2015

@zirafiatko a nieje jeho kamarat gej?? 😀

zirafiatko
autor
20. feb 2015

@mamjka urcite nie 😀 ale vdaka jeho povahe sa mu vsetky potencialne frajerky velmi uspesne vyhybaju

magic08
20. feb 2015

Heh, dobre sa smejem. Ako s urcitostou vies, ze nie je gay? Ani nenachadzam slov na taketo spravanie. Podla mna sa bezne takto chapalni vo veku 26 rokov nespravaju. Ten moj, bol uz zenaty, mal dieta a riesil upln ine problemy, ako vyplakavat kamaratovi, ze ma frajerku a ze uz nema na neho cas. Hahaha 🙂 scifi 🙂

sardinka32
20. feb 2015

@zirafiatko Podla mojho nazoru by si sa Ty mala porozpravat so svojim priatelom a on to pekne polopatisticky vysvetlit kamosovi. Priatel ma 26 rokov, takze by si mal vybrat ci mu je prednejsi kamoš alebo chce mat frajerku na vazno a podla toho sa spravat. Na oboch stolickach rovnako sa sediet neda. Kym si ten jeho kamos nenajde vlastnu frajerku, bude proti Tebe brojit. Toto zazila moja kamaratka a dopadlo to tak, ze ona sa s frajerom rozisla a jeho kamarat, ktory proti nej brojil (ale tam bolo skor podozrenie, ze sa mu pacila a ziarlil) je teraz zadany a venuje sa frajerke.

mimla
20. feb 2015

@mamjka Presne toto bolo prvé, čo ma napadlo. Nejako veľmi je žiarlivý a nejako veľmi naviazaný. Priamo by som sa opýtala, prečo robí scény ako odvrhnutá milenka.

sari24
20. feb 2015

@zirafiatko tvoj priateľ by sa ťa mal v prvom rade zastať. S jeho kamarátom by som sa už nestretávala. Ak by chcel ísť tvoj partner von, nech ide, ale bez teba. Nehučala by som doňho nech sa s ním nebaví, malo by to zlý dopad viac menej pre teba, ale s takým človekom by som ja už nechcela mať nič spoločné.

maria1989
20. feb 2015

@zirafiatko tomu kamarátovi by bolo vhodné nájsť priateľku, zväčša to funguje, najlepšie nejakú "sekeru", ktorá by ho skrotila...

zirafiatko
autor
20. feb 2015

@magic08 urcite gay neni....mal dost dlho jednu babu, ta sa s nim celkom dlho mordovala ale nakoniec usla aj ona...navyse stale sa snazi nejake baby balit, no neuspesne, nevie sa moc pretvarovat a po nejakom case sa vzdy ukaze jeho vybusnost... preco by to bolo sci-fi? V dnesnej dobe chalani ked studuju na VS, tak je bezne ze zo skoly vylezu v 26 a svadbu a rodinu maju dlho dlho potom

zirafiatko
autor
20. feb 2015

@sardinka32 uz som sa s nim o tom bavila, velakrat...len on je taky strasne makky a nikdy vlastne nedospeje k nejakemu vysledku, ze by mu nejak raznejsie dal najavo, ze taketo veci sa proste nerobia, neviem uz, ako sa zachovat

sari24
20. feb 2015

@zirafiatko O tom či je gay alebo nie je gay nehovor s určitosťou, pretože na to sa nemusí prísť hneď 😉 V tomto prípade to vylučujem i ja, len to nema chlapec poskladané v hlave a žiarli...ale niečo také sa vyskytuje v mnoho skupinách a kedysi som riešila niečo podobne

mimla
20. feb 2015

@zirafiatko To, že toľko ľudí hneď od začiatku napadla gay možnosť stojí za pováženie. Určite by som to spomenula v konverzácii, aby sa spamätal. Napríklad, či si robí nejaké celoživotné nároky, prípadne na spoločné bývanie s tvojim priateľom. Či sa v budúcnosti vidí ako ruka v ruke kráčajú za dúhou. A že mal frajerku? Tú mal aj Fredy Mercury.

zirafiatko
autor
20. feb 2015

@mimla
@sari24
keby ste ho videli a poznali, urcite by ste o moznosti ze je gay ani len neuvazovali...je to totiz ucebnicovy priklad antigaya s buranskym spravanim, ktory ma plne usta reci, ako by tu a tu babu pretiahol /pardon za vyraz
...urcite tymto nekamufluje svoju orientaciu

magic08
20. feb 2015

@zirafiatko nie scifi, ze nie je zenaty, ale scifi ako trapne sa sprava. Sa cudujem, ze mu nikto z tej vasej partie nic nepoviete a len mu tolerujete taketo spravanie. V dnesnej dobe chalani uz nevedia ako sa spravat. A to nie som az taka stara, si myslim :-P

mimla
20. feb 2015

@zirafiatko Áno, to je bežné, priam najklasickejšie krytie. Úplne by so tú myšlienku nezavrhovala.

sari24
20. feb 2015

@zirafiatko nie každý gay sa chová tak ako to ty poznáš 😉 A to že ma silné reči ohľadom žien môže byť ozaj kamufláž ako sa neprezradiť...
Ale žiaľ sú typy, ktoré z princípu neznášajú priateľky svojich kamarátov - a i tak si my ženy o nich potom myslíme, že sú gayovia 😀 😅

zirafiatko
autor
20. feb 2015

Ja poznam velmi vela gayov, aj takych, co su v tichosti otcovia rodin, aj takych, aki su v mediach s vykrutenou paprckou a komentujuci outfity celebritnych dam...neviem, preco sa ma snazite presvedcit, ze je gay, ked ho nepoznate. To mi nijak v rieseni tohto problemu nepomaha, aj keby nim bol, co s urcitostou viem povedat ze nie je. Totiz mava aj kopu nenavistnych homofobnych vyrokov, okrem ineho.
Na frajera je naviazany, pretoze sa poznaju od detstva a samozrejme odvtedy zazili spolu s partiou kopu veci. Ked teraz vidi, ze partia je "ohrozena" tak reaguje takto.

kaktusik007
20. feb 2015

@zirafiatko no ja ti takto poviem --- niekedy to ze je gay nevie ani ten samotny jedinec..... aj to sa stava, ze chlap ma 50 a az vtedy zisti, ze kde je problem.... osobne viem minimalne o jednom, ktory je na 99,9 % na muzov, ale sam pred sebou si to neprizna --- ale raz na to pride.
a to, ze ma reci o pretahovani zenskych --- to je prave na tom to, co ma na to, ze je liznuty tymto smerom, napadlo ako prve -- pretoze chlap, ktory je na zenske, tie zenske aj realne pretahuje a rozhodne o tom nehovori 😀

ako v mojom zivote som spoznala iba jeden parik gayov... cize malicko... ale jeden z paru bol typicky gay ako ti ho vykresluje okolie a prostredie, proste zenstilost samotna.... a druhy???? tak toto ked som zistila tak som ostala stat v nemom uzase, proste z chlapa siel testosteron jak svina, a.... on na chlapov 🙂

takze.... kamuflaz je kamuflaz 😉

timea7
20. feb 2015

@zirafiatko ja osobne by som priateľovho kamaráta vôbec neriešila, priateľovi povedz, že sa v jeho spoločnosti necítiš dobre. Na tvojom mieste by som si viac všímala frekvenciu stretnutí s kamarátmi a jeho potrebu sa opíjať, lebo to sú veci, ktoré ma trochu zarazili. A aj to, že máte na seba málo času. Ty študuješ a on pracuje, no niektorí ľudia to zvládajú súčasne a majú čas aj na vzťah. A je mi divné, že tvoj priateľ rázne svojho kamaráta nestopne - trávil som čas s vami po žúroch a chlastačkách, ale vždy som túžil po takomto vzťahu, aký mám teraz. Neznamená to, že prestaneme byť kamarátmi, ale je hádam normálne, že s dievčaťom, ktoré mám rád, chcem byť čo najčastejšie a že sa správam ináč, lebo už som niekde inde. A nemienim tu nikomu suplovať to, že nemá momentálne známosť.

zirafiatko
autor
20. feb 2015

@magic08 ved obcas mu ostatni chalani nieco povedali, ale na moj vkus prilis jemne, nieco stylom "aby sa nam chudak nahodou neurazil", niektori na to nemali nervy a prestali sa s nimi kvoli nemu stretavat a toto by som velice rada spravila aj ja, len je to velmi tazke nakolko je s mojim priatelom najlepsi kamarat, takze sa ma to priamo dotyka...inak su vsetci ostatni velmi fajn ludia, ktori su v zivote uspesni a ich spolocnost ma obohacuje po mnohych smeroch, kedze si s nimi rozumiem, az na tohto "exota"

zirafiatko
autor
20. feb 2015

@timea7 ja studujem v inom meste ako priatel pracuje, takze to vytvara casovu tiesen
takisto nema potrebu sa opijat, mozno bol kedysi trochu divokejsi, ked bol single, ale to bol aj mladsi, a sam hovori, ze uz z toho nejak "vyrastol" a nebavi ho to
ja som uplny abstinent ale ked si s kamaratmi da, tak mi to neprekaza, ani nikomu nic nezakazujem, ved ked nerobi blbosti, co je na tom zle?
hej, tiez mi to pripada, ze jeho kamarat ma akosi privela volneho casu a nevie sam co so sebou...mne by nevadilo, keby s nim travi cas, lebo ja mam aj kopu svojich vlastnych zaujmov ale cele mi to pride take absurdne kedze sa to vsetko prezentuje ako moja vina

adri266
20. feb 2015

@zirafiatko ja by som poradila,a by si s tym chalanom skusila najst spolocnu rec. Chodte niekedy len vy dvaja von, pokecajte si a hlavne sa skuste akceptovat.
Je mozne, ze ten chalan je gay, ale je tiez mozne, ze berie Tvojho priatela ako svoj vzor, ako starsieho brata. Nie je nic vynimocne, ked svokra ziarli na nevestu, sestra na svagrinu, atd.
Takisto by som hodila rec s Tvojim priatelom. Ak sa mate radi a planujete buducnost, tak by som od neho ocakavala, ze bude stat pri Tebe, ak TA ten druhy osocuje.
Vymerte si cas, ktory s nim budes travit Ty a kedy bude s nim ten kamos, ak uz nemozete byt spolu.
Ale hlavne by bolo dobre vyliecit jeho zavislost, lebo v buducnosti, ak budete svoji a budete mat svoju rodinu, tak je mozne, ze Tvoj frajer sa jemu bude venovat viac na ukor vas. A zvykne to rozbijat rodiny 🙄

timea7
20. feb 2015

@zirafiatko tiež si myslím, že má priveľa voľného času a nevie ho zmysluplne tráviť, ale tvoj priateľ nie je povinný mu robiť program. Ako sa on k tomu stavia?

ritusuk
20. feb 2015

@zirafiatko nemyslim si,ze je gej.moj chlap mal a ma takeho priatela.najlepsi kamarati.byvali spolu roky a bol to sok,ked ten moj prisiel,ozrejmil situaciu a zacal sa balit (pre upresnenie,v Uk funguju shared housy.kedze najomne na dom je drahe,pozbieraju sa ludia a funguju kazdy po izbe).a tomu kamaratovi trvalo dost dlho,kym sa s tym zmieril.a kym si ma oblubil 😀 😀 aj ked on sa smeje,ze nemal inu moznost.ani ja nie.viem,ze ten moj ma toho druheho proste rad,odzili si svoje,ten kamos stal pri nom,ked bol ten moj dost mimo z rozchodu s ex.proste chlapi si taketo veci vazia,nie ako zeny,ktore su ochotne kvoli chlapovi vymazat cely zvysok sveta.no a moja rada znie-nemontuj sa do toho.toto je vec Tvojho chlapa,nie Teba.ja som sa mohla zlostit,nadavat,ignorovat,piect mu kolace a nalievat drinky (s ironickym usmevom na tvari) a nepomohlo nic.pomohlo az ked moj chlap dal jasne najavo,kde je jeho miesto.kde stoji rodina a kde priatelia.odvtedy vyslo slnko a pominuli sa hlupe poznamky,aj zbytocne hadky.ale musel to spravit on,nie ja.

zirafiatko
autor
20. feb 2015

@timea7 ked mu to vsetko vysypem, co mi prekaza a poviem mu ze by s tym mal nieco robit a mu dohovorit, lebo to nebudem tolerovat donekonecna, tak sklopi usi, mrzi ho to, dava mi za pravdu, ale aj tak vlastne nikdy nic nevyriesi a na druhy den sa uz spolocne s kamaratom normalne bavia a smeju a ked sa ho opytam, ze ci teda nieco prekonzultoval, tak mi povie ze nie, nechcel som to zas nacinat

nicemary
20. feb 2015

@zirafiatko keď to tvoj priateľ takto berie, neviem, či máš veľké šance. Keď sa on k tomu nepostaví rozhodne, tak budeš stále riešiť niečo za neho, ale je to veľmi ťažké.
Aj tvoj priateľ je nezrelý. Ako bude raz riešiť problémy so svokrou ?

mala_hobitka
20. feb 2015

@zirafiatko On sa ta nezastal ked ta takych chuj urazal? Takeho partnera bych kopla do zadku.

Inak si tiez strasna hus. Nechavas sa urazat a nic nepovies? A co ti sibe? Sak sa bran, vynadaj mu alebo ho aspon okrikni ze taky ozran sa s tebou nema co rozpravat takym tonom. Ja si na sebe nenecham kydat len preto ze "on je frajera kamarat". On ta tiez nerespektuje ako jeho frajerku. A ani ten tvoj priatel ta nerespektuje inak by si ta zastal. Ked mu nevadi ze mu druhy uraza pratelku tak je tiez poriadny chuj ako sorry.

zirafiatko
autor
20. feb 2015

@mala_hobitka taketo situacie nastali uz velakrat, a branila som sa, preto viem, ze to vobec nepomaha a je iba agresivnejsi....ty si tiez dobra, ked mi tu nadavas do husi 🙂))

sari24
20. feb 2015

@zirafiatko riešenie to bude mať len vtedy ak sa postaví na tvoju stranu tvoj chlap. Môj to raz tak urobil a malo to relatívne pozitívny účinok aspoň v tom, že už nemali odvahu si do mňa viac krát skočiť a pomohlo to mne v tom, že mi zlepšil pocit a prejavil naozaj to, že ma ma skutočne rád.
Mohla by som to rozviť aj viac, ale kde kto chodí po internete a tak to nechcem písať až tak verejne 🙂
Ale sama som si nepomohla, žiaľ