Problém s priateľkou môjho budúceho švagra

doliva
23. máj 2013

Ako mám toho akurát tak dosť,môj milý budúci švagrík ma priateľku je to moja byvalá spolužiačka,úplna bajkárka a klamárka....Naše vzťahy su napäté kôli tomu ich ani nenavštivujem,všetko prekrúti každé slovo ktoré poviem.Problém je v tom že ja nevidím jeden dôvod aby prišla na krstiny mojej malej,nieje žena môjho budúceho švagra nechápem načo ju tam pozývať no nechcem vyzerať ja ako mrcha čo ju vraj nechce priať medzi ostatných...Tak mi povecte Váš názor na vec,Vy by ste ju pozvali alebo ako...Aj som sa snažila a pozvala ich k nám na opekačku predsa je to priateľka budúceho švagra,ale odbila ma tým že tam kde nieje pozvaná chodiť nebude...Tak ako mám vychádzať s takou to mrchou?

malinkaaninka
23. máj 2013

na svoju oslavu si máš právo pozvať koho chceš.to len na slovači sa ludia pozývajú,lebo ako by to vyzeralo keby sme ich nepozvali...

katy2
23. máj 2013

@doliva my sme mali krstiny 2x a pozvali sme len rodicov a krstnych rodicov s partnermi..... Ani moja sestra, kedze nie je krstna, na krstinach nebola, ani jej rodina... my sme to robili v uzkom kruhu..... To iste platilo obratene.... A vztahy medzi nami to vobec nenarusilo 🙂

doliva
autor
23. máj 2013

@malinkaaninka
@katy2 a vieš neaju spolu ani dieťa dieťa ma s iným tak ja ani nevidím význam aby prisla...pre mňa je to cudzia ženska

anniera
23. máj 2013

Mne z tvojho príspevku vychádza že ste asi rovnaké mrchy. Sorry.

doliva
autor
23. máj 2013

@anniera ako som sa snažila s ňou vychádzať aj som ju pozvala k nám a neviem prečo ma taký postoj ja osobne som jej nikdy nič neurobila,tak čítaj poriadne

linda20111
23. máj 2013

@doliva ak ju aj nepozves na krstiny, aj tak sa dotrepe na navstevu ked uz bude po krstinach aby doniesli spolocne darceky pre malu, lebo sa to tak zvykne robit zo slusnosti. takze to mas jedno ci teraz alebo potom.. mozno by bolo lepsie z taktickeho hladiska pozvat ju na krstiny, lebo tam bude viac ludi a budes sa s nou menej rospravat ako keby prisli neskor so svagrom k vam len sami dvaja.

doliva
autor
23. máj 2013

@linda20111 aj to je pravda,ale ja uz som ju pozvala dost hnusne ma odbila tak vies ako aby som ju pozyvala iba ako na pretvarku je tiez dost o nicom...

majka1122
23. máj 2013

@doliva ja by som ju nevolala,pokial švagor nieje krsný otec,načo? niečo donesie a rok to bude vyhadzovat na oči......

doliva
autor
23. máj 2013

@majka1122 presne ako ju poznam aj bude,ona uz v triede bola taka...a naozaj pozvanie na opekacku odmietla tak naco mi je dobre aby sa natrepala na krstiny

ajka30
23. máj 2013

ak ostatnych ludi pozyvas s partnermi, asi by bolo vhodne pozvat aj buduceho svagra s partnerkou....
Ale ak ju tam vyslovne nechces, tak ju jednoducho nepozvi a kasli na to, co si kto mysli. Hlavne, aby si sa na krstinach svojho dietatka citila dobre ty.

denisenko
23. máj 2013

@doliva ale ved Ty vobec nie si povinná ju pozvať....a to, čo o Tebe povie....ak je taká ako vravíš, ohovorí ťa tak či tak..... 😝 😝 😝

doliva
autor
23. máj 2013

@denisenko
@ajka30 nie lebo len jeden je ženatý a krstný rodičia to je už na nich...ale on mi za krstného nejde,ako ona typ osoby co ofrfle este aj svokru pri tom je to naozaj dobrá a milá žena

anniera
23. máj 2013

@doliva Čítam poriadne. To čo si napísala je podané len z tvojho pohľadu. Z jej pohľadu by to bolo možno úplne inak. Tak isto je rozdiel pozvať a pozvať. Záleží aj od neverbálnej komunikácie, ak vycítila z tónu tvojho hlasu, postoja, gest a podobne že nie je proste vítaná, tak neprišla. Telo, mimika, gestá, intonácia - to všetko nevieme ovládať natoľko aby to o nás neprezradilo viac ako si myslíme. Preto som napísala to čo som napísala. Ak niečo nefunguje, väčšinou je chyba na obidvoch stranách. Ale ty zrejme nie si pripravená počuť inú odpoveď ako utvrdiť sa v tom že ty samozrejme chybu nerobíš, chyba je na jej strane a ty postupuješ správne a ona je tá mrcha. Tak v tom prípade ti odpovedám - áno robíš správne, ty si bez chyby a ona je tá mrcha ktorá si nezaslúži aby si ju pozvala. Stačí? Alebo si želáš inú odpoveď? 🙂

denisenko
23. máj 2013

@doliva krstiny sú o dieťaťku....tak sa s tým vôbec netráp...... 😉 ...moja svokra hovorí:...ešteže máme dve uši..... 😀 😀 😀 😀 😀

doliva
autor
23. máj 2013

@anniera ale nie ja som ju normálne pozvala ona vyskočila na mňa a ešte som sa jej pýtala či á nieaký dôvod takto reagovať,odpovedi som sa nedočkala len zložila telefon,ja naozaj nechápem toto správanie lebo ani ju do konca v rozhovoroch s ostatnýmy v rodine nespoínam ako každý ma nieaký názor a tvoj ti neberiem

ivet78
23. máj 2013

Na oslavu zavolaj len najbližšiu rodinu... babičku či dedka z oboch strán, a krstný rodičia,... ved nebudeš robiť svadbu...a takto sa nikto nemôže uraziť... a v podstate aj tak vás zrazu bude dosť ked prídu všetci... aj tak ked budeš mať bábatko...treba sa venovať hlavne bábatku a po krste je to len sa rýchlo niekde v reštaurácií najesť, troška posedieť a podla mna sa v klude rozdeliť...a ísť domov...pretože bábatko má úplne iné potreby ako my dospeláci... my by sme ešte aj sedeli a pili kávičku, zajedali zákuskom alebo zmrzlinovým pohárom..ale bábatko potrebuje papkať, prebaliť a taký lten svoj stereotyp a budeš šťastná ked ti toto všetko tvoje dieťatko prežije v klude a nebude mať celý čas otvorené ústočká od hladu, či nekludu...alebo z vyrušeného spánku...
takže ja si myslím (teda u nás to bolo veru tak) že pokrstiť, rýchlo zjesť slávnostný obed a rýchlo sa pratať domov...
a krstiny sú o tom , že chceš aby tvoje dieťatko bolo pokrstené a do kostola predsa môže prísť prísť ktokolvek a môže sa tíško tešiť s vami, že budete mať dieťatko pokrstené... ved tam v podstate nejde ani tak o tú hostinu ale o to aby tvoje dieťatko bolo pokrstené...
počkaj ked sa ti dieťatko narodí..aby si videla aké bude či kludnučké, či naopak uplakané a bude neustále potrebovať tvoje láskavé ruky... a potom sa rozhodni...či bude nejaká oslava, alebo si len po krste sadnete ku kávičke a zákusku a budeš sa venovať bábatku... 🙂 😝

doliva
autor
23. máj 2013

@anniera sice potom povedala že sa vtedy hadala zo švagrom ale nie mne osobne a ani sa neozvala že prepáč a naozaj bez dôvodu po mne vyskočila....Ja sa tiež občas pohadám s mojím ale nevrieskam preto po druhých

doliva
autor
23. máj 2013

@ivet78 a tak to bude aj najlepšie 😀

cakemama
23. máj 2013

@doliva este si len v 30.tt a uz riesis pozvanky na krstiny?

macamac
23. máj 2013

my sme na krstiny pozývali vždy len starých rodičov,moju babičku a krstných. akože načo dnes z toho robiť estrádu?
v kostole mohol byť kto chcel, jeden krst sme mali po sv. omši, druhý počas omše,takže tam boli aj cudzí 😀

oslava v reštike-obed, zákusky, torta,káva a šup každý domov.

veď každý súdny človek pochopí, že s malým mimčom sú iné potreby, ako vysedávať do večera niekde a oslavovať.

ešte sa naoslavujete jeho menín a narodenín dosť 😉
a aj tam si pozývaš toho, koho chceš ty. 😉

môj dom - môj hrad 😀 😀 😀 😉

kattrin5
23. máj 2013

Tiez z tvojho prispevku mam ppcit ze nevrazivost bude na tvojej strane..mozno z teba proste citi ze ju nemas rada...ja tiez take veci dokazem celkom vycitit...

cerez
23. máj 2013

Veď sa ti dcérka ešte nenarodila, tak sa vykašli na plánovanie krstín. Ja deti ešte nemám pokrstené, ale sa chystáme tento rok. No s manželom plánujem urobiť krstiny len v prítomnosti krstných rodičov a starých rodičov. Nik viac. Oslava? U nás doma. Taká komorná aká bola aj naša svadba. Ja, manžel, dcéra a dvaja svedkovia.

sissy27
23. máj 2013

@doliva hmmm o čo si ty lepšia od tej druhej? okydávaš ju tu pred cudzími ľuďmi na verejnom fóre... nech je to ako chce, ak si toto náhodou prečíta a napľuje ti do ulici do tváre, tak sa ani nebudem čudovať... ako sorry, ale sú veci, ktoré by si si mala v prvom rade vydiskutovať s tými, ktorých sa to týka a nie kdesi poza chrbát, to je hodné tak akurát poctivej dedinskej sliepky 😝

janicka11
23. máj 2013

Ahoj,neviem no ale ja osobne si myslím že to je naozaj len na tebe koho si pozveš nie?

maznacik007
23. máj 2013

tak nepozvi ani svagra a mas to poriesene... tiez mam pocit z toho co pises ze to nebude len problem na jej strane... 😉 osobne si ale myslim ze ak ju nepozves ... tak nepride ani svagor ... ved spolu ziju podla toho co pises ... a ja by som teda nesuhlasila s tym aby moj partner siel a ja som tam nebola pozvana a bola teda nevitana...

jabadaba
23. máj 2013

myslim, ze prilis zavcasu riesit zostavu hosti na krstinach vzhladom na stupen tehotenstva. Dieta tu bude az o dva mesiace, krstiny sa robia ked ma dieta tri mesiace pokial si pamatam. To mas celych 5 mesiacov cas a to je znacne dlha doba na zbytocne uzieranie si nervov kto tam bude a ci tam patri alebo nie. Naco si teraz robit vrasky, hm? 😉

sandracs
24. máj 2013

To, že rieši krstiny v predstihu je podľa mňa úplne v poriadku, keď sa bábatko narodí bude kopec iných starostí a mať v predstihu zoznam, koho pozveme, kto potvrdí, že príde, koľko miest objednať v reštike, alebo pre koľko ľudí navariť, čo to všetko bude stáť je praktické, zvlášť keď sú širšia rodina.

Priateľku švagra by som pozvala podľa toho, kto sú ostatní pozvaní. Ak je pozvaný ešte iný brat, či bratranec s partnerkou, tak by som pozvala aj ju - pre pokoj v rodine. Ak ju nepozveš, švagor sa môže uraziť a rodina zase riešiť, či si ju mala pozvať alebo nie.
Krstiny sú pradovšetkým duchovná záležitosť a niekedy pre ostatné organizačné veci okolo táto podstata uniká. Sústreď sa hlavne na to, čo je najdôležitejšie o čo tam ide. Partnerku švagra tam riešiť nemusíš, nieje to ona o koho tam hlavne ide. Ak aj príjme pozvanie, spoločnosť jej bude robiť hlavne švagor.

lujza123
24. máj 2013

@doliva si v 30 tyzdni tehotenstva...mas pred sebou este 8- 10 tyzdnov, potom 6 nedelie, potom este vystihnut nejaky datum krstu...ti je dokopy 4 az 5 mesiacov 🙂 To je straaaasne dlha doba, dovtedy sa moze ona rozist s jej priatelom, mozte sa udobrit, mozte zistit ze velka hostina pri krste je pre vas nepodstatna....

Si v siedmom mesiaci tehotenstva, co si ja pametam a myslim ze mi tu daju baby za pravdu to je obdobie kedy je zena najvacsi nervak..proste take je tehotenstvo, prve mesiace ta vsetko rozlutosti a ten 7- 8 vsetci a vsetko rozculi

Teraz to neries, uvidis ked sa ti malicka narodi nastupia uplne ine pocity a cela svagrova frajerka ti bude uuplne ukradnuta

digysa
24. máj 2013

@doliva Evidentne ju nechces pozvat a chces k tomu aj pozehnanie od nas, ze robis dobre.

Urob spravnu vec a nespravaj sa detinsky...
Presne ako napisala @sandracs ide o to, aku zostavu pozyvas. Ak pozyvas inych clenov rodiny s partnermi, tak svagrovi snad nezakazes, aby si priviedol priatelku. Nemusis ju pozyvat "osobne". Ani ja by som to nerobila. Povedala by som svagrovi, ze si moze pozvat "kohokolvek" do paru.........Aj ked vies, ze si pozve ju.........aj tak to povedz velmi neutralne a jej meno nespomen.....

Ak by sa vase vztahy do 5 mesiacov este viac vyhrotili, tak by som s nou prehodila rec.......osobne. A povedala by som jej, ze svagra mas rada a je ti jasne, ze na krstiny asi zoberie ju ako partnerku, ale pre dobro rodiny by si si zelala, aby ste mali pocas krstin co najmensi kontakt. Nepotrebujes ziadne sceny a dramu pocas oslavy krstin svojho dietata.