Problém s pomáhaním pri prerábke

19. feb 2023

Dobrý večer,
neviem čo tu od toho čakám, asi sa len vypísať a možno mi poradíte alebo ukážete iný pohľad na vec. Nejde o nejaký veľký problém, ale momentálne nad tým dosť premýšľam (manžel išiel do nočnej). Kúpili sme si s manželom byt, ktorý je v pôvodnom stave a potrebuje prerábku, čas nás však netlačí, lebo momentálne máme kde bývať. Včera a dnes sme začali byt vypratávať a pomáhal nám švagor, muž manželovej sestry, ktorý sa sám ozval, či nepotrebujeme s niečím pomôcť, bol zvedavý ako byt vyzerá a pomáhal nám 2x po 3 hodiny poobede, keď sám povedal, že ich dieťa spí a švagriná si vtedy tiež pospí alebo pozerá seriál a hrá sa s mobilom. Oni niekoľko rokov dozadu kúpili starý dvojdom a môj muž im vtedy chodieval pomáhať každý deň po práci, robili sa tam veľké búracie a stavebné práce, my sme vtedy spolu ešte len začali randiť. Problém nastal v tom, že keď nám švagor pomáhal, tak mu každých 5 minút volala a písala švagriná kedy už príde domov a už vtedy som z toho mala zlý pocit, ale sám sa nám ponúkol, že pomôže aspoň s veľkým nábytkom. Dnes však prišla švagriná dokonca aj osobne s kočíkom a keď chlapi nosili, tak prišla za mnou, že či mne by sa páčilo, keby mi muž po víkendoch makal na cudzom byte, ja som zostala šokovaná, tak som jej povedala, že sa jej muž sám ponúkol a veď môj muž makal na ich celom “cudzom” dome a ona na to, že to sa neráta, lebo vtedy bol slobodný a jej muž sa ponúkol len zo slušnosti pomáhať a že by sme si mohli zaplatiť robotníkov, keď sme mali peniaze na byt. Potom obaja odišli a ja neviem, že či to mám vôbec mužovi povedať, že jeho sestra má takýto problém, lebo nechcem robiť konflikty keď ja s tým vlastne nič nemám a je to úplne na nich, ako sa dohodnú s pomáhaním, nechcem nakoniec ja byť za zlú, ale teda príde mi to poriadne nespravodlivé, že môj muž im pomáhal a teraz jeho sestra ide svojmu mužovi zakazovať a ešte to povedala mne, a nie svojmu bratovi do očí. Neviem čo si mám o tom celom myslieť…

viestta
19. feb 2023

Nech si to vyriesia chlapi medzi sebou, a svagrina so svojim muzom, ked jej to tak vadi.

janinah
19. feb 2023

Na hrubé vrece hrubá záplata....švagrinú ignoruj.tvoj muž sám vie či a kedy brata volať na pomoc a švagor dám vie či príde a prečo.Ak má on doma problém.tak nech si ho vyrieši Ak je normálny.tak pomoc vráti.ak nie tak si zaplatíte cudzieho.Ale potom by som sa aj patrične k nim správala...teda vlažné.ziadne prehnane návštevy ani darčeky na sviatky.

letfenixa
19. feb 2023

Manželovi by som to povedal a určite.

babulkomale
19. feb 2023

Tak to je riadna krava...moj muz je velmi vytazeny ale vzdy ide pomoct susedom ci kamaratom. ( Rodina byva v zahranici). Vzdy povie: to uz o com by bol tento svet keby sme si nepomahali?
A potom aj oni nam pomozu ak nahodou nieco treba.

cacianka
19. feb 2023

Veru riadna krava, dobre si jej povedala. To je výsada iba slobodných chlapov chodiť muklovať ? Vtedy jej to vyhovovalo nadmieru, teraz jej dvihli a vlastnému bratovi nie je ochotná pomôcť.
Povedz mužovi čo ti trepla, aby nabudúce zvážil či vôbec švagra pustí dnu, aby zas nebolo peklo, kým si to tam oni nevyjadnia
Povedzme za dobrotu na žobrotu.
PS.ved aj oni kúpili dom, tak mali € mohli si platiť brigádnikov🤦🤦

pinkgirl
19. feb 2023

Určite to povedz mužovi.
A buď si istá, že v očiach švagrinej budeš tá zlá.... nech už to potom dopadne akokoľvek s pomahanim, žiaľ.

roja01
19. feb 2023

Ja by som jej povedala, ze prave preto, ze si nie sme schopni pomoct ani v rodine ani v susedstve vyzera nas svet tak ako vyzera. Ze by sa mala zamysliet nad zivotnymi hodnotami. Je jasne, ze aj ona je unavena z kolotoca starostlivosti o dieta, ponukni sa ze jej ho tiez niekedy pokocikujes.

katka700
19. feb 2023

Tvoja švagriná je riadna 3,14ca. Nechápem ženské čo majú potrebu robiť v rodine peklo a rozostvavat ľudí čo spolu vychádzajú 😭
Tvoj muž im chodil pomáhať a teraz jej vadí keď jej muž na pár hodín príde pomôcť vám ?

marca12
19. feb 2023

Urcite by som to povedala muzovi a nech si to chlapi vyriesia medzi sebou. My sme mali toto iste v rodine. Svagrina nepustila svojho muza pomoct nam na stavbu. Raz nam bol pomoct a aj to s tym mala velky problem. Ale ked im nieco treba,to sa nehanbi volat mojho. My sme sa kvoli tomu nepohnevali. Mysleli sme si svoje a nemame problem im pomoct,ked potrebuju. Nikto nie je povinny chodit pomahat a potom to vracat. Pomoc by mala byt nezistna. Inak volakedy sa takto stavali domy. Cela rodina postavila jeden dom a potom sa presunuli k dalsiemu a pomahali tam. Dnes uz ozaj kazdy na kazdeho kasle. Kazdy chce byt sam so svojou rodinou a stretnut sa akurat tak na grilovacke. Ale hlavne,ze ked su manzelia doma spiku,tak cucia do mobilov.

kristinapetronela
19. feb 2023

Tak má pravdu vlastne majú malé dieťa tak by chcela byť s mužom a on chce byť asi s vami zadobre alebo je rád že vypadne 🙂

katka700
19. feb 2023

@marca12 Chápem čo chceš povedať, ale nemyslím si, že v minulosti keď si celé rodiny alebo kamaráti stavali domy bola pomoc 100% nezistna. Fungovala nezištne ale hlavne reciprocne. Čiže ten kto staval dom posledný nemusel rátať s možnosťou že sa na neho všetci vykašlu a povedia, že však si nám pomáhal nezištne, nie sme ti povinný prísť pomôcť.
To len dnešná doba praje parazitom ako autorkina švagriná ktorý chcú aby sa im pomáhalo ale sami nepomôžu a ešte sú urazený a pomoc im vyhovuje keď z nej môžu profitovať ale keď majú sami prispieť tak zrazu nie sú povinní nič lebo však pomoc je nezistna.

kvietok2012
19. feb 2023

Manželovi by som to povedala určite...nech si to s nou vybaví...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
19. feb 2023

Vela zien sa zacne robit velmi dolezitymi, ked maju male dieta.Povedz to muzovi nech porozprava s bratom.Ja nie som konfliktna, ale toto by ma nastartovalo vy ste nevyvolavali svagrovi kedy ma prist, ale ponukol sa sam…a poznamka o robotnikoch co Vam to maju prerobit je ´en ceresnicka ved svagor Vam nejde burat steny, kachlickovat vavsinou kazdy zabudne, ze aj im sa pomahalo

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lotaskuno888
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tykat
20. feb 2023

Svagrine by som napisala ze si nad tym co ti povedala rozmyslala a ak to chce riesit bude najlepsie ak si to vykomunikuje s bratom a so svojim muzom. Muzovi by som nepovedala nic, lebo nakoniec este ty budes ta zla ze "si nepochopila ako to ona myslela"

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svokrinjazykmonika
20. feb 2023

No to je kus p..e a chudák jej muž. Svojmu to určite povedz, prečo by si to mala tajiť. Veď nech si to s nimi vyrieši on.

mirka438
20. feb 2023

Muzovi to povedz, nech si sestru uprace aj s tymi jej debilnymi recami.

williamska1
20. feb 2023

@mirka438 asi tak nejak. heh ale šikovná, keď bolo im treba pomôcť, tak to jej nevadilo. možno aj ten jej muž len utekal z domu, aby s ňou nemusel byť aj je teda hentaká

mirka438
20. feb 2023

@williamska1 no ja ako sa poznam by som ju poslala daleko a hlboko sama a hned ale lepsie by bolo, aby to najskor skusil muz. Ale pochybujem, ze to pomoze, taketo typky nezvyknu pochopit po dobrom.

h2
20. feb 2023

Jasné, keď tvoj muž pomáhal im, to sa neráta, to už je zabudnuté. Ale keď má ten jej prísť pomôcť vám a sám sa ponúkne, tak ho máte asi odmietnuť s tým, že ako otec rodiny a manžel už nemá nikomu s ničím pomáhať, len jeho žene. Je to krava, vôbec ju nerieš. Mužovi, ani švagrovi nič nehovor. Keď bude mať zase švagriná reči, povedz jej, že ty s tým nič nemáš, nech si to rieši so svojím mužom.

eko22
20. feb 2023

No tak tej by som to teda pripomenula, ako tvj muž im chodil pomáhať. Jóoj toto sú ľudia ale veď fajn, radšej si poraďte sami a keď budú potrebovať s niečím pomôcť, tak by som jej to pekne krásne pripomenula

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ma77
20. feb 2023

Tvoja švagrina mi pride jak leniva pi.... ktora sa nevie sama postarat o dieta a potrebuje asistenciu svojho muža preto jej vadi že muž je u vas a nie pri nej🙊

zmrzlinka2021
20. feb 2023

Mala si reagovať: jasne, v pohode, nevadí, my si vzájomne všetci pomáhame

nnnuuunnn
20. feb 2023

Mne nie je jasné, preco chces toto pred manželom tajiť? Ani by som sa nenadychla a už by som mu to zvestovala. 😂 Ved sa to dá povedať normálne, tak ako sa stalo, tak ako je, žiadne ohováranie. Nerozumiem, čo je to za menzelstvo, so strachom nieco si povedat.

h2
20. feb 2023

@nnnuuunnn Tu nejde o strach. Ale o to, že je to manželova sestra. Ja nevidím dôvod, aby mu to hovorila. Ale ani aby mu to tajila, keby na to prišla reč. Ale podľa mňa je dosť ťažké povedať to manželovi tak, aby z toho jeho sestra nevyšla, ako úplná krava.