Problém s partnerom

22. jan 2023

Ahojte, asi trochu zvláštna téma, neviem...ale mám vzťah, sme spolu zhruba rok a nedávno sa mi priznal partner, že je bisexuál 🤐 a aj keď som nikdy nemala nič proti lgbt, mám aj pár kamarátov čo sú taký a ja to vôbec neriešim a normálne sa bavíme už niekoľko rokov ale ja sa s partnerovou bisexualitou akosi neviem zmieriť/stotožniť :( (viem to asi 3 týždne). Neviem čo robiť, je super človek ale neviem sa s tým stotožniť.
Máte niekto takú skúsenosť alebo niečo ako sa s tým zmieriť?

zelenakobyla123
22. jan 2023

“Nemám nič proti lgbt” no keďže vám to vadí, očividne niečo proti lgbt máte. Je úplne rovnaký človek ako bol pred tým ako vám to povedal, mali by ste byť rada, že sa vám vôbec zdôveril s takouto citlivou vecou. Buď začnete u seba a príjmete ho takého aký je, ak to nedokážete, tak sa s ním rozíďte, nechajte ho, nech si nájde niekoho, kto to dokáže.

horty99
22. jan 2023

Polovica mojich kamarátiek je bisexuálok a majú rodiny - deti - manželov. Riešia to trojkou ( zena zena muž ) - ničim ( len o tom snívajú ) resp.už skúsenosti majú a vedia že teraz to nejde. Ak ti to vadí roziď sa s ním zbytočna strata času - vadiť ti to neprestane a on si nájde takú ktorá bude z toho nadšená.

malacibulka
22. jan 2023

Nenarastla mu dalsia hlava. Pred troma tyzdnami sa z neho nestal iny clovek. To ze je bisexual, neznamena ze nemoze byt s tebou v plnohodnotnom a stastnom monogamnom vztahu. Poznam plno bisexualov a maju spokojne manzelstva a rodiny, ci uz s rovnakym alebo opacnym pohlavim. Nie je dovod si mysliet, ze ti nebude verny. Normalne sa ho opytaj, ci jeho priznanie znamena ze ma zaujem o otvoreny vztah. Ak to nie je pre teba, mozes jednoducho odist. Ak ma zaujem o obojstrannu vernost, nic sa pre vas nezmenilo.

autor
22. jan 2023

@zelenakobyla123 tak ale je rozdiel kamaráti a vzťah :(

@malacibulka nebojím sa toho, že by ma teraz podviedol, ale skôr toho, že aj dodal, že bol aj s chlapmi a o mojom si nemyslím, že je promiskuitný ale čo tí jeho bývalých kto vie ako oni ,,se*uálne žili" a dosť ma desí nákaza chorobou :(

autor
22. jan 2023

a čo sa voľného vzťahu týka, tak aj to ma desí lebo mne je jedno či s mužom alebo so ženou by bol, nevera je nevera

autor
22. jan 2023

@zelenakobyla123 možno potrebujem čas, ale neviem, lebo on mi aj hovoril, že ked bol mladší chodil do gay-barov a tak, i ked vtedy sme sa nepoznali, a nemusel tam hned spať s každým druhým ale aj tak :(

horty99
22. jan 2023

Ak ťa desí nákaza chorobou tak ak niečo mal - tak už to máš dávno aj ty. A čo tvojí bývalí ? Tý nič nemohli mať ? Alebo si do vzťahu vstupovala ako panna ?

zmrzlinka2021
22. jan 2023

Nechcela by som takého spoluchodiaceho a už vôbec nie ak chodil do gay barov a podobne. Ja by som sa s takým človekom rozišla.

autor
22. jan 2023

@horty99 mala som len 3
a ja neviem o tom, že by mal chorobu, ja nič nepociťujem ale môže sa to aj neskôr objaviť :( lebo ja som vždy mala ochranu ale kto vie ako on predo mnou

autor
22. jan 2023

@zmrzlinka2021 možno tie bary spôsobili tie moje pocity...neviem :(

malacibulka
22. jan 2023

Dajte sa obaja otestovat na HIV, ty si daj rozsirenu prehliadku u gynekologa a mozte byt obaja spokojni. Celkovo odporucam toto absolvovat pri akomkolvek novom partnerovi. Ani pri hetero chlapoch nevies s kym spali, s kym spali jeho partnerky, ich partneri atd.

madeline1
22. jan 2023

povedal ti, ze je bisexual, ale rozhodol sa chodit s tebou, tak co riesis, ze sa mu pacia aj muzi....

autor
22. jan 2023

@malacibulka ja nemám názor, že by lgbt museli byť nutne viac promiskuitný ako hetero ale choroby ma najviac desia

zmrzlinka2021
22. jan 2023

@autorka
Chapem ta, je to uz na tebe, ako sa rozhodnes.
Inak to testovanie na HIV - vsetci homo co poznam, sa davaju na nejakej casovej baze testovat, napr. jeden kamos kazde 3 mesiace.

autor
22. jan 2023

@madeline1 tak ano aj súhlasím ale to, že sa niekto rozhodne s niekým byť neznamená, že mu bude verný :( (tak všeobecne)

malacibulka
22. jan 2023

Tak sup sup testovat a mas po probleme. Ak je problem strach z choroby, vyriesis to lavou zadnou. Ak su problemom predsudky, tam pomoze len vzdelanie a otvorena komunikacia. Uceny z neba nespadol.

autor
22. jan 2023

@zmrzlinka2021 ja som si aj čítala štatistiky a homo sa častejšie testujú na hiv a všelijaké choroby :( preto ma desia tie choroby

madeline1
22. jan 2023

a preco by ti nemal byt verny?

zmrzlinka2021
22. jan 2023

No tak v tejto komunite sa HIV vyskytuje podstatne castejsie. Neviem ci to este plati, ale kvoli tomuto homo nemohli ani darovat krv.

Za mna by to bola jasna STOPKA.

lindous
22. jan 2023

Pre mňa by bol úprimne najväčší problém to, že mi to nepovedal hneď od začiatku otvorene, to by naozaj vadilo... keby ti to povedal rovno, mohla si s tým naložiť ako by si uznala za vhodné, mne by to napríklad nevadilo, tebe zrejme áno a to ti neberiem... pozri, očividne ty už svoj názor vytvorený máš, nech ti tu povieme čokoľvek... takže ak mu neveríš, tak to ukonči pre dobro oboch... ale mysli na to, že pliagu ti ľahko donesie aj heterosexuálny neverník 😅

a @zmrzlinka2021 bohužiaľ, to s darovaním krvi stále u nás platí a je to veľmi hlúpa diskriminácia

malacibulka
22. jan 2023

@zmrzlinka2021 Tento predsudok je davno vyvrateny a prekonany. Dnes uz nie su z darcovstva krvi automaticky vynati - aspon teda vo vacsine krajin.

zmrzlinka2021
22. jan 2023

@lindous
Tak zvazuje sa rizikovost a ano, proste v tejto komunite sa HIV vyskytuje podstatne castejsie. Tak ako sa zvazuju aj ine atributy, napr. ci si sa 6 mesiacov nezdrziavala neviem kde pred 100 rokmi a pod.

matkahelka
22. jan 2023

ani nevies kolko ludi okolo teba je bisexualnych, mnozstvo zien/muzov, ktori su v dlhorocnych vztahoch. to, ze je niekto bi, problem vobec nie je, len teda mal by byt verny a nevyhladavat ine pohlavie. my mame blizkych rodinnych priatelov, kde chlap je tiez bi a uz cca 13 rokov je v stastnom manzelstve, maju 2 deti.

h2
22. jan 2023

@zelenakobyla123 To vôbec nemusí byť pravda. Je kopec ľudí, proti ktorým nič nemám a napriek tomu by som ich za partnera nechcela.

paulinam99
22. jan 2023

Rozlišujte pojmy "bisexuál" a "neverný bisexuál".
Akýkoľvek neverný partner je problém.

autor
22. jan 2023

@madeline1 ja netvrdím, že mi bude neverný ale desia ma choroby

autor
22. jan 2023

@matkahelka určite veľa, ved mám aj kamarátky aj známeho a ano on je promiskuitný a ja netvrdím, že každý je taký

@malacibulka o tom darovaní krvi viem, a tiež mi to príde ako nezmysle, lebo ved oni to musia kontrolovať 🙈

petrofka
22. jan 2023

záleží na jeho sile vôle. Ak sa aj raz vezmete, budete mať deti.. Možno nebudete spolu spávať tak často... myslím, že ho to keď aj o 10-20 rokov bude lákať. Ale to je o charaktere človeka, či sa dokáže ovládnuť alebo nie. Nie je to v ničom iné ako keď je hetero muž. Tiež ho lákajú iné ženy a tiež nie všetci podvedú, aj keď by veľmi túžili. Akurát na neho bude dvakrát toľko pokušenia. Aj z jednej aj z druhej strany. Nemyslím si, že máš niečo proti lgbt, ale zrazu sa ťa týka osobne akási neistota. Chce to otvorený rozhovor, nečakaj odpovede hneď. Polož mu otázky typu, či je rozhodnutý prežiť život s jednou ženou alebo ako to vidí do budúcna v tomto smere, pretože otvorený vzťah s prípadnými bokovkami od teba nemôže žiadať. Možno by mu bolo lepšie slobodnému a bez záväzkov. A myslím si, že ti to dosť vadí keď tu hľadáš radu. Dokážeš to po rozhovore a uisteni z jeho strany navždy pustiť z hlavy? Alebo budeš o každom kolegovi premýšľať, či náhodou s mužom niečo spolu nemajú. Hm? Nie je to ľahké ako si tu mnohí myslia A vôbec o tom nehovor s niekým z okolia. Ľudia vedia byť strašne zlí. Je to len o tebe. A o dôvere k chlapovi a jeho charaktere a zásadám.

kacernakokse
22. jan 2023

Tak keď máte strach zo sexuálne prenosnej choroby, nechajte sa obaja otestovať a vybavené. Koniec koncov ani on nemôžeat istotu, či si zdravá.

autor
22. jan 2023

@paulinam99 to ano suhlasím, lenže

@kacernakokse o tom som aj premýšľala lebo v minulosti som to urobila s ex (všetci traja) a nemali problém ale ľudia su na tieto veci dosť háklivý a kto vie ako to vezme, lebo ešte mu napadane, že som homofobka a , že mu neverím

@petrofka určite okolie, rodinu a kamošov vynechám to zase viem, že sme na Slovensku :D a ľudia sú všelijaký