Dcéra bude mať cez víkend 12 rokov. Po minulé roky sme robili veľké oslavy, ale tento rok si dcéra chce spraviť oslavu podľa jej predstáv.Chcela by oslavovať len s kamoškami, staršou sestrou a objednať pizzu. Mne to nevadí veď to bude jej párty. Problem je, ale v tom, že švagriná a švagor chcú prísť tiež. Dcéra to plánovala tak, že tento víkend bude mať párty s kamoškami a nabudúci víkend príde rodina. Ale to švagriná a švagor nechcú ani počuť. Že oni majú čas len túto sobotu a dcéra si snáď nebude rozkazovať . Dcéra je však tiež tvrdohlavá, že keď príde aj rodina nebude sa môcť venovať kamarátkam alebo naopak rodine. Navyše by sa vraj cítila pred kamarátkami trápne. Ani sa jej nečudujem, pretože švagriná je mega zvedavá a má vkuse nejaké poznámky takže ako ju poznám dcérine kamarátky by zasypávala otázkymi a pod... Neviem ako urobiť kompromis, aby boli všetci spokojný...
a svagrovci si snad budu rozkazovat o jej oslave?
ja by som zrusila svagrinu, svagra ..... dievcata nech si urobia program kedy uznaju za vhodne a svagrina, svagor nech pridu inokedy
Tak svagrovci povedia, ze "dcera si snad nebude rozkazovat"? Ved su to jej narodeniny.
su to jej narodeniny! Aj ja kebyze mam 12 chcem byt radsej s kamoskami ako s rodinou. A ak nemozu svagrovci, hold pridu inokedy 🙂 viem ze je to tazke, ale opakujem v 12tich su dolezitejsi kamosi, co je uplne normalne.
presne.. dcera bude mat oslavu v sobotu. HAWK.svagrovci nech cakaju na pozvanie. ked aj buduci vikend.. a v piatol alebo v sobotu by nemohli?,
Nebudú všetci spokojní. Konečne načase pochopiť, že máš robiť tak, aby bola spokojná tvoja primárna rodina, čiže deti a muž. Odkedy sa oslava robí vtedy, kedy si jeden konkrétny hosť zaumieni?
Svagrovci mozu prist aj o mesiac. Vysvetli im, ze bol velky problem najst termin pre vsetkych detskych gratulantov. Btw nie su svagrovci trosku sebecki a budu si urcovat termin???
Ešte dodám. Minulý rok pri staršej dcére sme mali podobný problém. Staršia tiež chcela oslavu s kamošmi a švagriná so svagrom sa dotrepali aj tak. Mladšia má preto teraz strach, že sa dotrepú aj teraz na oslavu
Dievča má právo osláviť narodeniny podľa svojich predstáv. Ty to rešpektovať dokážeš a švagrovci nie? Ich problém, nech čakajú na pozvanie 😁
Vezmi dceru s kamoskami vonku na pizzu a svagrovci sa nebudu moct dotrepat.
@kornelies Sú sebecký a veľmi. To odjakživa muselo byť podľa nich inak sa urazili
@adri266 Asi to aj urobím 🙂
Rázne bi som im dala na javo ze dcéra je mi presnejšie. Ma narodeniny a ma mat podporu v mame. A oni nech sa aj urazia. Dôležité je aby bola spokojná moja krv. Držím palce
tak nech sa urazia
Svagrovci su fakt bozi. Dcera ti nebude rozkazovat, zato oni budu. Nemaju cas vtedy ked bude rodinna oslava, je to ich smola
jezis to su ludia...
Máš dávnych svagrovcov. Veď je to o dcére sú to jej narodeniny- ak majú ju radi, chcú ju potešiť tak prečo by jej robili naprieky. 🤷🏻♀️ naozaj nechápem takých ľudí
Tak snad sa chodi na oslavy vtedy kedy dostanem pozvanku nie? To si nedokazem predstavit aby som taketo veci vobec prejednavala s niekym.
Jednoznacne by som sa zariadila tak, ako chce dcera.
da sa dohodnut aj tak, ze sa deti stretnu skor a podvecer sa zastavi svagrina s muzom.
ak by predsalen prisli na oslavu, tak by som ich zavolala na kavu do inej izby/kuchyne a povedala, ze dievcata sa chcu spolu zabavit o babskych veciach, ze im treba dat sukromie.
Tak oslavu s kamoškami nech presunie na nedeľu alebo ďalšiu sobotu. A švagriná nech príde teda teraz.
Oznam im, ze dcera ma oslavu s kamoskami a vy mate romantiku s muzom. Bodka
Maju kluce od bytu alebo pridu s baranidlom?
Preco chces, aby boli spokojni ludia, ktorym je jedno ci si ty alebo dcera spokojna na JEJ VLASTNE NARODENINY? Co vas zivia alebo byvate v ich byte ze sa im musite podlizovat?
Keď máš svvagrinu kt nič nerešpektuje tak povedz ze dcéra nebude doma, nech prídu v nedeľu... Ako som ja nemala rada tieto oslavy sviatkov lebo sa to patrí.
Som jediná, ktorá to vidí opačne? Švagrovci vedia, kedy ma tvoja dcéra narodeniny a urobili si na ten víkend čas. To fakt im chcete povedať, aby prišli inokedy? Lebo dcérine kamarátky? Tie akože nemôžu prísť budúci víkend? Podľa mna budú švagrovi urazení pravom. Ale aspoň sa viac nedotrepu, to je pravda.
@hori Asi budes jedina. Svagrovci to robia o sebe, vynucuju si pozornost ktora im v ten den nepatri. Nejdu tam koli neteri - keby ich zaujimala tak nevystrajaju ako dojcata.
Vies co, ak su takito sebecki, tak by som im just povedala, nech nechodia, pretoze toto je sukromna oslava s pozvanymi, ktorych chce mat dcera. Celkovo predsa svagrovci nie su na oslave vobec nevyhnutni. Nech si oslavuju narodky svojich deti...
@hori Áno, si jediná. Ty chodíš na návštevu, či na oslavu, kedy si ty zmyslíš? Lebo teda bežne sa chodí vtedy, keď ten oslávenec povie, že vtedy bude oslava a pozve hostí. A keď to niekomu nevyhovuje, je len dobrá vôľa oslávenca, že oslavu presunie. Autorkina švagriná sa správa, ako by bola stredom vesmíru.
V tomto by som rešpektovala dcérino želanie