Problém s manželom

12. jún 2022

Ahojte potrebujem sa vyrozpravat, manzelovi to hovorim casto ale on to neriesi... Zacnem takto, pred 3 rokmi sme sa prestahovali na dedinu do domu a mame 2 rocneho synceka. Pochadzam z mesta, cize toto je pre velke obmedzenie, jeden maly obchod, nic na okoli, susedov par pozname ale inak nic zaujimave. Manzel pracuje cez tyzden do 15:00 a po praci klasika okolo domu, stale je tu co robit. Problem je v tom ze ked chcem ist do mesta na nakup je problem ved netreba, na vylet s malym nie je cas, chcem varit alebo pratat, netreba lebo on musi robit vonku. Uz mam toho fakt dost, od rana do vecera som s malym a nemozem nic... V lete by som chcela ist aspon na tyzden na dovolenku, do zahranicia nechce lebo on nikdy nebol a nechce, na slovensko vraj pojdeme, no aj s peniazmi je problem, cize nic z toho nebude. Ja uz neviem co mam robit, sice vlastne viem, len byt s malym a "drzat hubu a krok". Z nicoho sa netesim, kazdy den mam rovnaky a uz ma to nebavi. Co mam robit aby sa to zlepsilo z jeho strany? Ja viem ze chce pre nas vsetko spravit, ale mysli iba na "svoju" robotu a na moju "robotu" aj potreby kasle

kitycat
12. jún 2022

A preco si syna nevezme k sebe? Predpokladam, ze sa vyhovara, ze noc nespravi.. Uz tu taka tema bola.

Nechaj ho s nim a chod do mesta, urcite neumru..

pininka1
12. jún 2022

No je to smutne, pretoze je to rovnako jeho dieta aj ked chapem ze okrem prace robi aj okolo domu. Ja som tiez mestske decko a nikdy som nemala nikoho na dedine, sfleku by som sa prestahovala nazad do mesta. Citim sa tam izolovana, pre vsetko treba chodit do mesta, je to onicom. Ale tak zas pre deti je to lepsie. S muzom by som si sadla a urcila si jasne pravidla a zacni postupne, ze raz do tyzdna ides na dve hodky poviem priklad si zacvicit a on bude zatial s malym. Treba sa dohodnut, inak to nejde, nie si otrok.

liljana
12. jún 2022

Maleho mozes dat do skolky, ty do prace. prinesie ti to zmenu, kolegov, novych ludi. Budu potom peniaze aj na dovolenky. Preco sa pytas, ci mozes ist do mesta na nakup. Proste chod.

janage
12. jún 2022

Nerozumiem celkom aký je problém ísť do mesta, či s dieťaťom na výlet sama. Povedz mužovi, že sa chystáte tam a tam či sa chce pridať. Budeš rada ak pôjdete spolu, ak nie OK, chápeš, že má robotu.
Keď zo 3x prídete z výletu vysmiati od ucha k uchu manžel zrejme prehodnotí svoju účasť 😉

autor
12. jún 2022

Ja nesoferujem a tu chodia 3 autobusy za den takze problem aj v tom

leskovael
12. jún 2022

Tak rýchlo začni zmenu aby si čím skôr mala vodičak (ideálne aj auto) a buď samostatná... Netreba sa vyhovárať len na muža, tiež som tak kedysi bola s malým a mala pocit že "nič sa nedá" keď nato spätne pozriem, bola to len moja chyba. Lebo zdvihnúť zadok a naložiť dieťa do karičky som mohla naozaj vždy....proste vždy... Chlap teda nemal problem chodiť na výlet keď som chcela, ale myslím tie všedné dni keď mal prácu a tú pointu že nič a nikam nemôžeš... Môžeš všetko, len netreba rozprávať čo chceš, ale treba vstať a ísť.. Vytváraš si to sama...

luliu
12. jún 2022

Tak si sprav vodičák a začni, inak sa nepohnes

bosorka2302
12. jún 2022

ved maj nejaky plan, co ja viem, urobit si vodicak, kupit si starsie auto a chodit sama. Myslim ze keby muz videl ze nesedis a necakas ako sa jemu uraci,ale ides aj sama a mas plan, plnis si svoje sny tak sa prida casom k vam.

janage
12. jún 2022

Presne pre toto by mňa nikto na dedinu nedostal😁ale vážne do budúcna ako chcete potom fungovať. Buď si urob vodičský alebo sa spoj s nejakou mamkou s dieťaťom čo má muža tiež pracovné vyťaženého. Hľadaj riešenia.

katkine_terapie
12. jún 2022

Autorka: "Co mam robit aby sa to zlepsilo z jeho strany?" Ty nemozes spravit nic, aby sa to zlepsilo z jeho strany. Ty mozes spravit nieco, aby situacia zlepsila tebe. Mozes ist do prace a dieta dat do skolky (ak taka moznost je). Mozes zacat robit na ciastocny uväzok a dieta skolka/opatrovatelka. V tvojom zaujme by bolo fajn spravit si vodicak alebo ak ho mas kondicne jazdy, nebudes tak viazana na muza a tri busy. Mozes zacat praktizovat nejaky konicek a vzdy v urcitu hodinu (den) sa mu venovat, predtym oznam muzovi, ze vzdy o 18.00 budes chodit behat, cvicit... a v tento cas bude on s dietatom. Netreba nakup? Nebude mat navarene. Treba trosku mysliet aj na svoje potreby. Jasne, ze sa mu to na zaciatku nebude pacit, ale treba vytrvat. Pre tvoje dobro.

janage
12. jún 2022

Alebo si urobte výlet bicyklom😉

liljana
12. jún 2022

Tak si urob vodicak. Somres na vsetko a cakas, ze muz ma vsetko spravit za teba a ty sa budes iba stazovat? Ked ti nieco vadi, tak preto nieco sprav.

leskovael
12. jún 2022

A inak, ten kto chce, tak mu nevadia ani tie 3 autobusy denne... Stale sa máš ako dostať do mesta a z mesta... Hlavne v pracovne dni, nehovor ze nechodia autobusy minimálne ráno školský, niečo doobedu a z mesta 100% chodí niečo poobede 🤷🏽‍♀️ takže ja nevidim problém v mužovi, ale v tebe a tvojom prístupe

beata_k
12. jún 2022

No nesoferujes. Na dedine ti veeelmi odporucam honem do autoskoly. To nie, ze vylet alebo nakup. Tu ide aj o uraz dietata. Budes susedov zhanat alebo na muza cakat? Naroky na auto sa budu len zvacsovat.

katarinka89
12. jún 2022

Takže vlastne problém je to ze ty nemáš vodiča a si odkázaná na cudzí pohon.....hm.. bud si ho urob a kúp auto alebo existujú aj autobusy a nestit sa odviesť nimi. Ja so. Síce už pred 12 rokmi vodiča mala, no muž sa vozil na aute a z práce prichádzal okolo 5tej, tiež veci okolo domu robil- bývali sme u jeho rodičov, a pekne som sa vybrala na autobus a vrátila som sa keď mi to vyhovovalo. Si znamená byť stále v kolobehu tak z neho z času na čas vypadni....

martinkatinka
12. jún 2022

K tym cinnostiam, co si vymenovala, chlapa nepotrebujes. Na nakup mozes zajst aj sama, na vylet tiez. Potom si uvedomi, ze si v podstate samostatna a bude sa musiet snazit o to, aby si bola s nim.

pribinak
12. jún 2022

Správ si vodicak, to je na dedine základ.

7lenka11
12. jún 2022

Ja by som si dupla. Nechapem toto obmedzovanie zien zo strany muza. Ak on nechce ist na dovolenku, zober len maleho a chodte, on nech dalej lieta okolo domu. Proste aj ty musis byt samostatnejsia, si od neho moc zavisla.. Sup na vodicak alebo sa spoj s niekym z dediny, ked idu do mesta.. Proste zariad sa bez neho, inak sa za chvilu ani nedostanes z domu. Aky mas vztah s rodicmi? Zober dieta v lete na tyzden k starym rodicom, potom si zaplatte nejaky kratky pobyt. Vsetko je len o tom, ako sa zariadis. Ja som zila 20 rokov na dedine, autobusy isli 4x za den, ale nikdy som nemala nudzu o zaujimavy program...

katarinka89
12. jún 2022

A ešte som zabudla napisat- odviesť sa niekam je najmenší problém, tie výlety, nákupy a zabíjanie času tiež stojí nejaké to euro.....koľko máš prosím ta rokov? Tipujem pod 30 ( cca 26- 28) lebo toto tvoje dupkanie mi príde nehodne ženy po 30tke

tenerifka
12. jún 2022

Prvy krok si uz urobila-uvedomujes si, ze takto zit nechces. Manzel vie, ze si na ñom zavisla a preto sa viac nesnazi.
Dalsim krokom pre teba je zacat si verit. Byt dnes bez vodicaku na dedine je ochudobñovat seba aj dieta o zazitky, vylety, male radosti. Ten vodicak si urobis, dali sme to vsetky. Otvoria sa ti nove moznosti a manzel tiez urcite zmeni svoj postoj, lebo bude v pozore, uz nebudes cakat, kedy sa jemu uraci zdvihnut rit a niekam ta zaviest. Fakt, smelo do toho. Vela z nas si neverilo a dali sme to na prvy krat.

lentak1223
12. jún 2022

Tak začni, ak máš na dedine ostať s dieťaťom a bez auta, tak to nikdy nebude dobré. Ja som VP mala od 20, nejazdila som. Dala som 6 rokov u nás v obci a po druhom dieťati som nazbierala odvahu, manzel mi kupil male starsie auticko a zacala som. Je to obrovská pomoc a sloboda. A to žijem v obci s celkom slušnou vybavenosťou.

alvaluka
12. jún 2022

@autorka len prakticku radu, urob si vodicsky a rovno aj kupte auto, aby si mohla nabehnut na trenovanie. Ako ste mali v plane riesit skolku pre dieta a muzovu pracu, tvoju pracu ked ste sa stahovali na dedinu a ty nemas vodicak a predpokladam, ze do prace by si na metle asi nechodila.

mogaa
12. jún 2022

ide leto takže pekne toho 2ročného daj do kočíka(káričky, bugyne)nasadnúť na 1 z busov a hurá na celodenný výlet do mesta....malý bude mať zážitok z autobusu/vlaku, vybláznený z ihriska ti zaspí aj v káričke, ty si nakúpiš, muž z roboty vás v meste vyzdvihne .....keď u budeš v meste, dohodni si stretko s kamoškou čo má podobne staré dieťa a môžete dať aj kávu niekde kde sa deti prehrajú.....bez auta sa na dedine nepohnete, aj ty ho budeš potrebovať keď nastúpiš do práce(predpokladám že muž nebude čakať kým dieťa zanesieš do škôlky aby potom odviezol teba)

syslik81
12. jún 2022

tak s aosamostatni trocha..zacni odicakom ... kym skoncis skonci aj materska a mozes do prace ... bude lahsie s peniami vezmes maleho na vylet ..zjdes do mesta ... snad si nebudes pytat povolenie .. pytas sa ci ide a ak nie hold pojdes len ty ...

sissy27
12. jún 2022

Spraviť si vodičák, vrátiť sa do práce, kúpiť si auto a mať svoj príjem - nebyť odkázaná na manžela v ničom. Otázka potom je, načo je manželstvo, kde si každý ide svoje…

54tinka54
12. jún 2022

Keď idem bývať mimo mesta kde je ešte aj veľmi málo autobusových spojov, vodicak by mal byť samozrejmosťou. Čiže šup šup do autoškoly.

katarinakatka57
12. jún 2022

No, ja som z dediny,a teda, u vas sa bijú dva svety. Ten dedinský a mestský. Lenže ked si sa rozhodla,ze ides do dediny,si videla kam a ako, mala by si z toho vyťažiť co najviac,nie šomrať. Problem je,ze ty vodicak nemás, a vyhováras sa na muža,a vidis problem v nom. Tiez som si robila vodicak na materskej,nie som extra šoférka,ale do roboty,do susednej dediny k pediatrovi,do mesta do lidla,k lekarovi odšoféfujem. Tam kam potrebujem. To,ze nie je cas,uplne chápem tvojjo muža, aj u nas je to tak...máme zahradu,ja mam 10 rocneho syna, 2,5 rocnu dceru. Minule sme lúskali hrach,my traja(ja,muž,syn)a dcera sa okolo nas hrala. Aj hrach do mraznicky sme dali,aj sme sa fajnovo porozprávali,zasmiali....my takto fungujeme...ty hladas len to "zlé"...trosku zmen aj svoj prístup....

tenerifka
12. jún 2022

Hlavne teraz nemaj rychlo dalsie dieta, lebo sa uz nevyhrabes, postav sa najprv na vlastne nohy, je jasne, ze vam treba dalsi prijem

diamond007
12. jún 2022

Tak šup spraviť vodičák, kúpiť malinké auto staršie a môžeš vyletovat koľko chces.

aurora33
12. jún 2022

Pri dieťati je vodičák nutnosť. Či už treba zájsť rýchlo k lekárovi, neskôr na krúžky......alebo budeš donekonečna čakať na manžela kým príde z práce?