Problém s mamou

4. jan 2023

Baby poraďte urobila som chybu keď som sa opýtala mamy slušne že či dala na Vianoce deťom peniaze? Pretože som si bola istá že dala ... A dcéra my povedala že nie... Ja som si myslela že sme spálili s papiermi teraz sa však na mňa hnevá nevolá neviem ako ospravedlniť alebo ja neviem je to 70 ročná žena

renab
4. jan 2023

Je nahnevana, ze si sa spytala, alebo preto, ze ste ich nenasli?
Ja sa vzdy pytam, ci a kolko dala mojmu najmladsiemu pubertiakovi. Starsich neriesim, ale ked da najmladsiemu vacsiu sumu penazi, chcem to vediet. Lebo on sa neprizna...

kukulienka999
4. jan 2023

A dala?

hilda08
4. jan 2023

A ked jej normalne vysvetlíš, ze chces vediet, ci ti deti neklamú? Na tom nie je nic zle

autor
4. jan 2023

@kukulienka999 nie nedala ... Len všelijaké somariny veľkým deťom ale baby ja som si fakt myslela že dala. Vždy im dá na Vianoce asi preto sa urazila že som sa opýtala ja som išla na ňu mami nenahnevaj sa sa dávala si deťom peniaze? A ona nie ... A už sa bavila odmerane

veronikaszabova
4. jan 2023

No neviem... Keby mi dieta povedalo, ze ziadne € nedostalo, tak uz sa mami nepytam. Ci si mala dovod si mysliet, ze ti dcera klamala?

autor
4. jan 2023

Len dcére zavolala aby v piatok prišla k nej ... Ona nechce ale tiež tak odmerane kde som spravila chybu..

renab
4. jan 2023

No mama je zrejme v tom, ze si myslis, ze im dala malo a cakala si peniaze. Treba to len nejako rozumne odkomunikovat.

nikuska412
4. jan 2023

Tak sa jej jednoducho opýtaj, že prečo tak reaguje. Že si len chcela vedieť, či ich dcéra niekde nenechala alebo či sa niekde nezapatrošili… že si vďačná za dary, ktoré tvojim deťom dala. Možno sa jej len dotklo, že si myslím, že dala “malo”.
Niekedy ľudia reagujú prehnane, ak sa ich to dotkne a nemajú to vysvetlené. My, ľudia, si robíme často “život” tak komplikovaným úplne zbytočne. Presne pre takéto nedorozumenia… :/

autor
4. jan 2023

@veronikaszabova nie deti mi neklamú sú už vlastne dospelé. Len ja som si bola istá že mali obálky ja som sa bála že to hodili s papiermi do pece spálili

malacibulka
4. jan 2023

To je dobre, ze si sa prisla spytat sem. My najlepsie pozname vase rodinne pomery a preto dokazeme dokonale posudit situaciu. Mama tajne dava detom peniaze, sperky a dlhopisy a deti ti o tom klamu, zatial co spriadaju plany ako ta pripravit o byt. Nevahaj sa aj nabuduce hlasit v detektivnej kancelarii Modry Konik.

autor
4. jan 2023

@malacibulka ďakujem aj za takúto odpoveď nikdy deťom nedáva tajne ... Keď tak

hilda08
4. jan 2023

Aha tak ona to asi zobrala dako osobne, ju to asi stve, ze si to nemohla dovoliť, tak toto je jej obrana

ivette1223
4. jan 2023

Ja by som normalne povedala mamine že teda sa ospravedlňujes za takú otázku, len si chcela vedieť ze ci dostali lebo si sa bala ze keby ano tak ste tie obalky zapatrosili, ale ak nedala, nevadí ze ta to netrápi, dala vam co mohla, je tazka doba a nech si peniažky radšej odkladá. Ze ste vďační za dary co vam dala 👍 ak ma 70, niekedy sa starší ludia uz chovaju ako "deti" treba davat pozor co a ako im povieme, lebo uz prekrucaju, domyslaju si, uz to beru inak, viac osobne ...

autor
4. jan 2023

@hilda08 skúsim sa s ňou ešte zajtra porozprávať strašne ma to štve že takto zareagovala ...a dovoliť si to môže pretože pred sviatkami sa má pýtala čo im má kúpiť okrem peňazí že to im dá ale ešte by chcela niečo

hilda08
4. jan 2023

No tak to je potom cele dake divne, mozno sa urazila, ze sa jej to pýtaš aj ked ti povedala, ze im da…ze jej neveríš alebo co

autor
4. jan 2023

@ivette1223 ďakujem skúsim to s ňou ... Je pravda že v poslednej dobe ťahá viac k bratovi a k jeho deťom neviem čo sa stalo

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tinkavvv
4. jan 2023

A vlastne naco bola tato otazka dobra? Ak dala a vy ste spalili, uz to nezmenis. Ak nedala, len si ju dostala do trapnej situacie. Neexistovalo nic, cim by ti tato vedomost pomohla.

whatever1
4. jan 2023

Zvlastna reakcia vzhladom k tomu ze ti sama povedala, ze im peniaze da. Mozno tam bola fakt velka suma a ked si jej povedala ze to skoncilo v ohni tak to potrebovala neak spracovat.

madeline1
4. jan 2023

chcela ich potesit, dala, na co mala...tvoju otazku pochopila ako vytku. neurazila sa, podla mna je z toho smutna, ved nemusi davat peniaze. chcela ich potesit a to je dolezite. deti mas dospele, mali by tieto veci chapat a ty tiez.

taga
4. jan 2023

Nepochopili ste sa...
Skus jej vysvetlit, ze si neocakavala automaticky, ze im bude davat peniaze, len ze si si vsimla nejake obalky a nevies ich teraz najst, tak si sa opytala, lebo si prisla k presvedceniu, ze si ich omylom hodila do ohna s papiermi.. ze len preto sa pytas - lebo nevies, ci mas sa snazit hladat dalej doma niekde - alebo si proste len zle videla..
A skus sa ospravedlnit, aj ked si clastne nic zle nespravila, skor za to, ze si sa jej nechcela dotknut...

savanna
4. jan 2023

Dotklo sa jej to, mozno tento rok naozaj nemala nazvys alebo ma pocit, ze ti ide len o jej peniaze (dotknuty clovek sa moze aj takto citit). Pripadne mozno venovala vela energie vyberu darcekov (ktore sa tebe mozu zdat ako somariny a jej mozu prist ako dary, ktore vybrala s laskou pre svoje vnucata), dufala, ze urobia radost a teraz sa citi nedocenena.
V kazdom pripade by som jej podakovala za dary, nech uz boli akekolvek a vysvetlila situaciu.