Dobrý večer.Mozno by mi niekto vedel poradiť.Moja mama je v podstate dlhodobo nezamestnana má 45 rokov.Nikde nevydržala dlhsie ako mesiac, vždy ju prepustili ani presne neviem prečo,nejako to vždy zahovorila.S otcom si vôbec nerozumeju takže od neho financie nedostane.A tu je ten problém.Ja toho roku končím školu a chystám sa pracovať preč vonku.Ale trápi ma čo bude s mamou,sčoho bude žiť.Ako to poriešiť?Je správne ak jej budem posielať nejaké peniaze?
si normálna? Tvoja mama je lenivá a ty ju chceš v tom ešte podporovať? Má 45 rokov, v tom veku ženy pracujú, často si ešte popri práci zvyšujú kvalifikáciu štúdiom a ty ju chceš podporovať v ničnerobení? Keby sa na ňu vykašlal aj otec a rozviedol sa s ňou, by si videla, ako by si zrazu prácu udržala
nie, nic jej neposielaj, ma ruky, je mlada, nech pracuje
sorry ale 45 rokov je mlada zena. Ved to by bola trapas aj hanba brat a cakat peniaze od dcery. Nedavaj jej ziadne peniaze a prinutis ju konecne prevziat zodpovednost za svoje vydavky. najvyssi cas
a kto ju teraz živí? keď s otcom si nerozumejú a je tam problém...
Áno je zdravá a popravde vôbec nechápem čo v tych robotach robí,keď ju stále prepustia.Nechapem.Su proste také typy ludi,ktoré sa nikde neudržia?S otcom žije,teda bývame ešte spolu všetci,otec plati účty,energie.
Tvoja mama môže mat nejaký psychiatrický problém, toto nie je v poriadku, aby nepracovala a ani nemala záujem
a ona doteraz vobec neriesila co s nou bude a z coho bude zit? ved je este mlada...co bude robit v 60-ke a neskor? ja by som ju teraz urcite financne nepodporovala....nepoviem keby mala 70 a ma maly dochodok...ale 45-rocnu....radsej si odkladaj na svoj zivot, svoje byvanie.....lebo sa Ti stane ze nakoniec nebudes mat nic ani Ty v 45-ke....
@deti95060810 tak väčšinou jej niečo dávajú jej rodičia,moji starí rodičia a sem tam otec ale to možno 50€ za dva mesiace
@mila23 áno a žiaľ,mama je taky typ ktorý vkuse od niekoho niečo čaká zadarmo.Uz aj teraz keď napríklad prídem z mesta,tak prvá jej otázka je,že čo som kupila
@pribinak áno je to jedna z možnosti,niekedy si rada vypila (ale nie pravidelne) a kvoli tomu u psychiatra bola ale už dávno nechodí tam
Tak je dosť mozne že popíja ďalej a alkoholicku v práci nikto nepotrebuje
@pribinak neviem predtým keď tých pár dni robila,nikdy neprišla z práce opitá,ani citit ju nebolo.Lebo na nej vždy vidno kedy si vypije
Toto je len taka úvaha, ale ak je tvoja mama tzv. hladinkarka, tak ani nemusite zbadať že má vypité. A ani všetky druhy alkoholu “smrdia”, napr. vodku nemusíš cítiť
Keď sa jej na to opytas, čo povie? Ako si predstavuje život, keď odídeš?
@koniarova samozrejme, že su tam take citové vyjavy,že nemám ísť nikde,že nech sa zamestnam v našom okresnom meste aby som dochadzala domov..
Ale uvedomuješ si, že to je manipulácia, že?
@pribinak áno samozrejme.Vravi to preto,lebo chce mať pohodlie,všetko nakupene ako doteraz
Prosim ta🙏 ono sa to nezda, ale najviac mame pomozes, ked ju nechas tak. Bud sa spamata a zacne fungovat a zit, alebo bude doma nerobit nic a otec si s nou bude musiet poradit, je to jeho zena. Co robi cele dni doma?
Určite nie. Tvoja mama je ešte mladá. Ona by mala ísť tak za 20 rokov na dôchodok. To by si jej musela 20 rokov pomáhať a ak zomrú jej rodičia tak bude pýtať viac. Ty si pekne choď zarábať, šetrí si a žiadne peniaze jej nedávaj. Pomohla by som jej, že jej nájdem prácu.
Tak v tomto ju rozhodne nepodporuj. Pracuj na to, aby si si zariadila zivot ty a nie podporovala matkine nicnerobenie.
A mamu trápilo , či ti bude mať ako prispieť na tvoje potreby, výlety, dovolenky, tábory atď? Keďže nevydrží v práci, tak určite nie. Nepodporuj ju v lenivosti , ani keby peniaze pýtala, nedala by som jej.
coze?? zdrava zena v 45tke nie je schopna niekde trvalo pracovat? invalidi sa snazia pracovat a zdrava zena takto mrha potencialom... dochodok ju caka o 20 rokov, dovtedy akoze z coho chce zit? a potom? neskutocne... pardon za vyraz, vravi sa sice, ze stareho psa novym kuskom nenaucis, ale tu je najvyssi cas zacat ucit... to sa nehanbi ani sama pred sebou za svoju neschopnost? nema v zivote ziadny ciel, ze by si nieco za vlastne kupila alebo niekam isla na dovolenku? nehanbi sa, ze ju musia zivit ini? ufff 🙄
treba ju zahanbit a prehovorit do svedomia. ma nejaku odbornost, strednu skolu? ak aj nie, jednoduchu pracu urcite dokaze robit - pomocnicka v kuchyni, dokladanie tovaru, upratovacka, sanitarka...
ine je, ak ma nejaku chorobu, teda v tomto pripade asi psychicku. ale ak bude stale doma na podpore ci invalidnom, moze ju to stiahnut na alkoholicke dno ☹
prečo nejde s tebou do zahraničia?!
@karolinakr Bola asi dvakrát ale do týždňa sa vratila
Čo? To vážne? Tak si musí nájsť niekoho kto ju bude živí.moze sa človeku pokašlat život a padnúť na samé dno,ale hľadať možnosti ako z toho von Vonku by dostala lepší dôchodok,nebola by sama len treba trochu snahy do práce.Ked sa jej nechce a je lenivá tak potom už neviem čo poradit
A co cele dni robi? Mas aj nejakych surodencov? Ja si toto neviem predstavit, rano sa zobudit a nic nerobit, bez prijmu..... Spojte sa s otcom a nejako ju presvedcte. Je este relativne mlada a cim neskor sa spamata, tym bude pre nu horsie.
Je iné, ak by mala mama nejaký zdravotný problém, alebo si proste len zvykla na to, že sa o ňu postaráš po každej jednej stránke. No nenechala by som si újsť takúto príležitosť len kvôli tomu, že jej sa nechce chodiť do práce
Akoze z coho bude zit? Preboha je to zena v produktivnom veku, to akoze co robi, ked nechodi do prace? Tento rok budem mat 45 ale scenar, ze nepracujem si viem predstavit len v takom pripade, ze by manzel nadstandardne zarabal a ja by som si mohla dovolit ostat doma, starat sa o domacnost a o deti, ale to by som asi tiez musela mat aj nejake ine aktivity, lebo by som sa asi zblaznila...Rozhodne by som 45 rocnu, zdravu zenu aj keby to bola moja matka nezivila a nefinancovala..ani na mieste tvojho otca. Nech sa vzchopi a najde si nejaku vzdelaniu a schopnostiam primeranu pracu...
Nie.ak ju nechceš podporovať v lenivosti.ak ozaj nemôže pracovať nech ju živí otec.Ty si odkladaj peniaze pre svoj život.