Problém s mamou

andrejka1994
17. jan 2014

Ahojte, ah ani neviem ako mam začať tak je toho veľa ale chcem to zostručniť hlavne aby to malo pointu a bolo vystizne a aby som na ziadne fakty nezabudla.
Mam 19 rokov idem mat 20 a byvam u mami s jej priatelom,2013 september som planovala odist z domu vsetko bolo vybavene ale zistila som ze som mojim byvalym priatelom tehotna,miminko som si nechala a nic ine mi neostavalo iba ostat doma byvat u mami :( ,po case ma aj priatel opustil kvoli inej a nechce ani mna ani svojho syna...
Problemom je, ze nechcem byvat doma pod jednou strechou s mamou s jej "vydarenym priatelom" a mojim este nenarodenym syncekom . Pytate sa preco asi vsak teraz ?? ... On je obycajny KO*** s velkym K...a moja mama ?cim dalej tym viac mam k nej iba odstup a viem ze ak budem mat kam inam ist odidem od nej hned.
A preco takto na nich hovorim ? ,on byva u nas uz 3 roky a nieco,za ten cas si mama narobila za neho len dlhy ,nabrala si pozicky ktore splaca a nemame v chladnicke kvoli jeho posratym pozickam skoro nic., je to obycajny alkoholik ktory vysedava v krcmach s ktorych ho mama taha,nedava nam ziadne peniaze ani na najom ani na nic, nepomaha nam v nicom , robotu nema je od nej mladsi o 5 rokov ma 40 je rozvedeny a neplati si ani na svoju 18 rocnu dceru,mimochodom aby nesiel sediet do basy za to ze neplatil vyzivne si mama zobrala pozicku 500 € ale ze nemame nic doma to je v poriadku ze kazdy tyzden plati za neho 22 € pozickarovi a nemozme si na seba nic kupit to je tiez v poriadku jej odpoved je : uz to druhykrat neurobim , a viete co spravila ? urobila aj druhykrat.Okrem tohto, ked si vypije tak mne nadava vsetkymi moznymi nadavkami ktore existuju , mame tiez ,rozprava ze to je jeho byt ze on si je vo vlastnom,mamu hucka proti mne aby sm vypadla z domu ze ci mienim byt tam do 60ky a pod. ale aj ked neni opity sa uz minimalne 4x stalo ze som bola pi... alebo ostatne , a mamine riesenie ? nerozpravajte sa spolu ,nehadajte sa...
Kazdeho chlapa ktoreho mala okrem mojho ocka uprednostnila predo mna, nastahovala si ich domov, vsetko to boli len takyto ako tento,alebo sa blaznila za nimi a mna zamkynala samu doma kolkokrat aj bez jedla...nikdy jej to neodpustim. A teraz...ked sa toto s tymto znova deje nic nerobi,cigarety mu dava ,najest mu da..jemu je u nas ako v bozom kosi on neodide a mame vsetci aj moja starka ,sestra jej kamoski dohovaraju aby ho vyhodila a ona ma len silacke reci ze hej ze on sam odide alebo ze ho vyhodi a nic dalej, ked mu to povie nech ide prec zalepi jej oci s tym ze bude robota ale ta nebude a ani nebola, a ked by aj boli peniaze ja chcem aby odisiel prec , nejde tu o ne ale o to ako sa tu sprava ci ku mne ci ku nej, a do toho ma sem prist moj syncek o 3 mesiace, ja somuz zufala, mame som vravela ze som nestastna ze sa trapim nech ho vyhodi ze ako ho moze nechat doma , 3 roky jej toto stale hovorim ale ona ma nepocuva,pred tyzdnom a nieco som lezala v nemocnici so psychickeho a fyzickeho vycerpania , s toho co mam doma, ze to tu neznasam a do toho otec mojho dietata jeho strana rodiny chce maleho ale ked som sa snazila aby mi oni pomohli tak som pocula len ze na mna doma socialku zavolaju a maleho mi zoberu :(,nemozem im povedat co je doma ,tak velmi chcem odist s domu aj mojim malym ale nemam ani peniaze a nemam ani kam, ani ku mojej starkej nemozem neda sa ...nechcem aby moj syn vyrastal pri nom ...aj ked toto poviem mame tak mi odpovie ze svet sa netoci okolo mna ze vsak tu mozem byt z malym... je mi s toho zle ako moze toto povedat ako mne a svojmu vnukovi mohla toto urobit... ja neviem co mam robit, ak niekto mate nejake riesenie tak napiste, dakujem ...

luba28
17. jan 2014

@andrejka1994 sestra ti nemoze pomoct??? Booze,mas to tazke,....kym sa nestane nieco zle tvojej mame tak neviem ci ho opusti,je na nom zavisla,...a kamosku nejaku nemas???a nejake centrum pre opustene zeny???

martinka_martinka
17. jan 2014

@andrejka1994 ahoj, važne nieje nikto kto by ti pomohol ??? ja som pozerala jedno centrum priamo vo Zvolene nieje nič ale blizko Banska Bystrica, aspon dočasne možno kym sa postavíš na nohy Banská Bystrica, Dom Sv. Alžbety, 048/ 414 44 31, Ul. 9.mája, 974 00 Banská Bystrica, Diecézna Charita B. Bystrica, www.isternet.sk/dcharbb, toto zariadenie prijme aj tehotné matky v krajnej životnej núdzi, ktoré sa napriek tomu rozhodli priviesť na svet aj svoje prvé očakávané dieťatko

sendy182
17. jan 2014

@andrejka1994 ahoj ...hrozná situácia.......no ešte horšie je že pri tebe nestojí vlastná matka.....to že má rada svojho druha je jej problém ty s tým už nič neurobíš.. 🤐 🤐 🤐 je veľa žien čo pre lásku t.z. v jej prípade SEX urobia aj nemožné stratia všetku súdnosť a aj na vlastné deti "zabudnú"........viem si ale predstaviť čo bude ak sa ti dieťatko narodí.........dostaneš pôrodné ktoré sa ti zozkotúľa asi už vieš ktorým smerom.... 🙄 ...ja by som šla sa opýtať na pomoc matkám a ženám v núdzi.....skús nájsť neaké stránky na internete.......neviem prečo nemôžeš ísť k babke..?...to by bolo pre teba asi najlepšie riešenie.....dočasné......čo tvoj otec?...........áno je možné že ti dieťatko môžu aj vziať ak nebudeš mať doma podmienky.....a ešte k tomu sa ti budú vyhrážať doma......možno neaké centrum dočasné.... http://www.mamam.sk/centra/10/4.....http://www.... by bolo najlepšie keby tvoja mama dostala rozum a vykopla ho......... 😉 .............skús sa sňou rozumne porozprávať nie hádať........

hviezdicka111
17. jan 2014

otca nemas? alebo niekoho ineho z rodiny? nemyslim len starku, ale tety, ujov, sesternice, atd...proste niekoho, u koho by sa naslo nejake volne miesto na nejaky cas.... pripadne aj kamaratku nejaku, u ktorej by si mohla zostat...keby mas nejake peniazky, dal by sa riesit prenajom bytu, nemyslim perfektny byt po kompletnej rekonstrukcii, to by sa tahalo tazko....ale su aj lacnejsie...len neviem, ak mas prijem nulovy, tak sa o tom uvazovat neda.....
ono su aj krizove centra, ale myslim, ze to je riesenie fakt len v uplne krajnej situacii....takze urcite by som sa skusila porozpravat este s mamou....ale, tak ako to uz mas tu raz napisane, nie sa hadat...vysvetlit jej este raz cely problem...prebrat s nou, co ju vedie k tomu, ze ho nevyhodi z domu atd... vela zien aj ked ma chlapa uplne nahovno, tak cakaju, ze on sa polepsi, staci ak slubi, ze bude lepsie a ony cakaju, ze to bude naozaj tak...mozno aj tvoja mamina stale veri, ze on sa polepsi..ktovie..mozno by si jej normalnym rozhovorom pomohla otvorit oci...no ak to nevyjde, potom myslim, ze najlepsie bude obzriet sa po niekom z rodiny, ci nejakych kamaratkach, znamych, u koho by si mohla na nejaky cas byvat...

andrejka1994
autor
17. jan 2014

@hviezdicka111 ja sa s nou nehadam, ja sa jej to vzdy snazim normalne povedat bez kriku bez vsetkeho,ale to je ako hrach o stenu hadzat,povie mi ze ju vydieram citovo ze som si nic neodskakala este a preto lebo jej dlzi peniaze je u nas doma si mysli ze jej ich vrati a aj preto ze si mysli ze uz si nikoho ineho do konca zivota nenajde ze skonci sama, a nemam ist naozaj ku komu kamaratku mam len jednu a ta sama ma existencne problemy,k starkej sa nedá s nou nevychadzam dobre to je na dlho ...ta by to ani nedovolila a do tych centier nemozem ist lebo by mi jeho rodina ,myslim otca mojho dietata maleho zobrala ,nie ze by mi pomohli ,ale povedali mi ze som si to maladat prec ze ked zistia ze je u nas zle daju na neho trestne oznamenie na mna socialku a ze mi ho zoberu ...ja uz neviem ako dalej aj teraz placem ked toto pisem... ah :(

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tinuska230
17. jan 2014

@andrejka1994 ahoj...ťažka situacia...ja by som skusila krízove centrum, a to ci by ti príbuzny otca dieťaťa mohli babätko vziat...neviem, ja si myslim ze nie , nakolko on sa k nemu nehlasi. Niektoré krízove centra poskytuju aj právne poradenstva...ja by som sa na nich obrátila čím skôr......držím palce

barnica
17. jan 2014

@andrejka1944 krízové centrum,malinkého ti nemôžu vziať a v krízovom ti ešte aj zadarmo podajú právnu pomoc... Môžeš tam byť pol roka a oni ti pomôžu nájsť aj robotu alebo aspoň aké také ubytko ver mi že ti tam teda vám bude lepšie ako doma. A kedy sa má drobček narodiť? Ak chceš pomôžem ti s oblečením pre malinkého pošlem ti zdarma nejaké oblečká po mojom krpčekovi,isto sa ti hodia 🙂

polana
18. jan 2014

Ahoj,tak ako ti už dievčatá napísali je potrebné aby si sa obrátila na krízové centrum.Najbližšie v tvojom okolí je asi Dom sv.Alžbety v Banskej Bystrici kontakt je 048/414 44 31.Keďže si v núdzi a čakáš dieťa určite ti pomôžu,poskytujú právne a sociálne poradenstvo.Aj keď si momentálne bez finančných prostriedkov určite máš v takejto situácii nárok aspoň na nejakú sociálnu pomoc alebo dávku ako budúca slobodná matka, len sa o tom musíš informovať,ísť na úrady a žiadať o pomoc a to čo najrýchlejšie.Ak budeš bývať v krízovom centre,alebo budeš mať bývanie a riadne sa starať o dieťa,nikto ti ho nemôže zobrať.Ty si ale musíš byť istá že sa o svojho synčeka dokážeš dobre postarať a musíš pre to aj niečo urobiť.Je to smutné že Ti nepomôžu tvoji najbližší a tak si musíš poradiť sama no ale čo už.
Zájdi na úrady UPSVAR vo vašom meste,informuj sa,žiadaj a nedaj sa odbiť.Určite to dokážeš. 🙂 🙂 🙂 Prajem Ti veľa šťastia a energie.Napíš ako si pochodila....... držím palce. 😉

svetrik
22. jan 2014

@andrejka1994 Ahoj Andrejka, ja by som ti odporucila , pozri si na nete IKV - Zakovce...je to institut Krista Velknaza , a predstaveny je tam rimokatolicky knaz Marian Kuffa, je predstaveny velkemu kolosu budov, kde ziju ludia, ktory potrebuju pomoc....aj slobodne matky z detmi...a za to, ze budes napr,pomahat v domacnosti, budes mat stravu, byvanie , pomoc po kazdej stranke , sv.omsu, spoved ( neviem , ci si veriaca ) ale v kazdom pripade tam najdes utocisko...a skutocnych priatelov..vela skutocnej lasky, ktora dava a nic za to neziada, pomocnu ruku a urcite ti pomozu postavit sa na nohy...a tiez pomozu , , nakolko si v pozehnanom stave...pozri si na internete ich stranku,svoje domy, v ktorych uchyluju tych, ktory pomoc potrebuju su v roznych mestach..neviem , odkial si, ale je to vyborne riesenie....ozvi sa im, na ich stranke najdes kontakty...a urcite nebudes lutovat...budes tam v bezpeci a najdes tam novu rodinu..som si ista...nech Ta Boh zehna, da ti silu a nech pozehnava aj tvoje dietatko...dakujem ti, ze si sa rozhodla dietatko si nechat..ja som matkou dvoch deti, a mozem ti povedat, ze byt matkou je nadherne....dieta je obrovsky dar...ak by som ti mohla nejak poradit,napis ..a ja ti napisem moju email.adresu...nech sa spravne rozhodnes ....Monika

valy
22. jan 2014

@andrejka1994 skus aspon zavolat do toho diecezneho centra, co Ti hore napisala Andrejka, povedz im, aky mas problem a ze sa Ti rodina otca vyhraza, ze Ti dieta zoberu, mozno by Ti mohli pomoct alebo poradit.

valy
22. jan 2014

@valy Prepac, napisala to martinka

zlata2
5. aug 2015

ktovie ako tento príbeh skončil..

gabaco
8. aug 2015

@andrejka1994 Mila Andrejka. Je mi velmi luto ako je ti tazko. Tvoja mama by ho mala vyhnat z domu. Zbalit mu veci a poslat ho prec. Zavriet dvere a neotvorit. Nech sa on stara sam o seba. A nahlas to na policii ze je naslinik.a verbalne ta napada. Na Slovensku bude daka organizacia pre tyrane zeny. On je sam tak nech ide prec z domu. Ty musis dakde byvat s tvojim dietatkom. A tvoje dietatko nemoze vidiet a pocuvat tie urazky na teba. Zacni to vybavovat a nahlas to na policii. Domace nasilie. Vela stastia.

sojorez
8. aug 2015

Mna len tak napadlo,ze neuviest meno otca pri narodeni do rod.listu.... neviem,ci by to pomohlo proti naroku na dieta (musel by to asi dokazovat dna testami),ale je to dvojsecna zbran,pretoze potom nemozes riesit vyzivne...podla toho,co si pisala,by som asi vyuzila kriz.centrum ako kocky radia alebo skusila poriesit situaciu so starkou,ak je tam len o cosi lepsia situacia ako doma.... radsej by som sa sekala s babkou ako s cudzim chlapom... ked aj starka vidi,aka je situacia,skusit sa s nou napriek nezhodam porozpravat,ci by ta neprichylila aspon nacas,kym sa to trosku neutrasie....

sojorez
8. aug 2015

@sojorez jeej,teraz som si vsimla,ze to uz je davnejsieho data....a zrejme aj nejak poriesene
..

silvike
8. aug 2015

@andrejka1994
Ono, mna len zarazila vycitka smerovana na mamu, ako Vam to mohla urobit. A mna k tomu len napada jedno...ako ste to Vy mohla urobit svojmu synovi...k tomu nie je co dodat.

silvike
8. aug 2015

@sojorez,
jeeejda, ani ja som nevidela ten datum...uz to je zrejme poriesene...snad k spokojnosti vsetkych zucastnenych.

silvike
8. aug 2015

@andrejka1994
jeeejda, ani ja som nevidela ten datum...uz to je zrejme poriesene...snad k spokojnosti vsetkych zucastnenych.