Ahojte, prišla som si po radu lebo očividne to nevieme s mužom vyriešiť.
Sme manželia skoro 2 roky pred tým 6 rokov vzťah z toho 4 roky sme spolu bývali. Vtedy sme fungovali že 1/3 nájmu som platila ja a on zvyšok. Takto to bolo rozdelené aj na stravu a drogeriu.
Po svadbe sme si nedali jeden spoločný účet. Muž medzičasom kúpil byt ktorý je písaný len na neho. Kúpil ho pred svadbou ale nadobudnutý bol počas manželstva. Ale teda nie je môj. Posielam mu na byvanie rovnaku čiastku ako na nájom. Povedala som mu či je to pre neho adekvátne, povedal že áno. Argumentovala som to tým že by som posielala viac ale byt nie je písaný aj na mna. Ale stále sa kvôli tomu hádame. A takto je to s každým výdavkom že s sna všetko proste skladáme a posielame si medzi sebou. Keď náhodou niečo platí len on tak mi to ako keby vyčíta.. nie je mi to už komfortne. Dnes som mu povedala že navrhujem spoločný účet ale to nechce.. ja už neviem. Sú u nás aj rozdiely v platoch on zarába 3-násobok toho čo ja, co si myslím že je hlavný problém. Ale neviem to nejako dorovnať a cítim sa preto veľmi zle. Do toho ešte riešime aj IVF takze veľa peniazi ide aj tam. Ako toto vyriešiť? Nechcem sa hádať, ale on argumentuje že je to takto dobre a neskôr sa vždy pohadame. Keď nastane téma peňazí a nejakú kúpu navrhnem ja tak mi tak povie že tak si to kúp zo svojich. A toto mi proste vadí.. pričom to je vec do domácnosti..
Tak určite musíte mať jasné pravidlá. Ty platíš to, manžel zas hento, v takom pomere, ako ste dohodnutí.
Asi vás sklamem, alebo vlastne tvojho manžela viac, ale ty už nemáš svoje a on svoje. Po svadbe je to vsrtko vaše spoločne. Či máte 4 účty a v ponožkách pod paplonom ďalšie úspory, vsrtko je spoločné. Čo sa nadobudlo počas manželstva. Ze zarába 3x toľko co ty, nie je tvoja chyba. Je to jeho šikovnosť. Ale všetko je spoločné.
Trosku by som porozmyslala ci nie je na tvoju škodu, že byt kúpil pred svadbou, čiže ty na to nemáš žiadne právo. Ani po rozvode.
Tak sa netráp, veď sa nemôžeš porovnávať. Jedine sa sústrediť na možnosti ako viac zarobiť. Či by sa mu to páčilo ktovie😄
nechapem, naco vlastnemu muzovi posielas peniaze.. co on nema dost na vydavky? vsak nieco zaplati on, nieco ty, peniaze su aj tak spolocne, tak naco to smiesne rodeo s posielanim mu na byvanie a stravu? mate asi obaja dost skreslene predstavy, co je to partnerstvo a o co tam ide..
by som asi pockala s tym ivf, kym si to nevyjasnite
Myslela som si. 😄 Proste to povie, ale uvedomuje si, že sa s tým nedá nič robiť. Možno to len ignorovať.
Tvoj manžel sa môže hanbiť. Zarába 3 viac ako ty a stále od Teba chce tretinu nákladov?!? Načo ste sa brali keď sa nič nezmenilo vo Vašom hospodárení.
Tvoj zárobok a jeho by mal byť Váš spoločný zárobok . Tak to chodí tam, kde sa dvaja milujú a dôverujú si. Tak to chodí tam, kde si manžel cti svoju manželku.
Nie je mu koxxxxtno pýtať od teba tretinu? Alebo že si más kúpiť sama do domácnosti? No zrejme drzgroz pokakany, zadné dvierka drží otvorené. Smutné. ...s takým by som deti nemala...budeš na materskej s oveľa menším prijmom a s najväčšou pravdepodobnosťou finančne týrana lebo máš manžela paka
nechapem ze hypoteku bral pred manzelstvom ale byt nadobudol v manzelstve, co to znamena? ze splatil hypoteku?
Nepochadza nahodou z chudobnejsej rodiny? Moj muz ma tiez tento “ syndrom” ze nechce pochopit ze vsetko co nadobudame je spolocne, aj byt bol na neho pisany lebo hypo vzal pred manzelstvom, ale to uz sme spolu chodili a prerabku som financovala z velkej casti ja. Ked skoncil fix, banka ma dala ako spoludlznika a vtedy som povedala muzovi, ze chcem mat polku bytu aj na papieri. Tak mi polovicu daroval darovacou zmluvou.
a načo vám je teda manželstvo ?Úplne zbytočná inštitúcia u vás .
Toto je uplne strasne, absolutne si to neviem predstavit 😱
Ako s cudzim clovekom
Uff, to máte dosť zle zariadené. Rodinnejšie fungujeme my doma a to ani nie sme zobratí…
tak v tom pripade by si sa mala pytat pravnika, ci to nespada do bezpodieloveho spoluvlastnictva manzelov. Nemusite tam byt pisani obaja aby to tak bolo.
On ti povie, že mu to vadilo...na konci...nie toto nie je malý problém i keď pri poctivej komunikacii by sa s tým mozno dalo niečo robiť...snad teda on aspon tu 1/3 domacich prac robí na revanš. Este sa ho opytaj ako to bude vyzerať na materskej...
Neviem si toto ani predstavit. My mame spolocny ucet (ale to nie je podstatne), mame spolocny dom, deti, peniaze-jednoducho sme rodina. Vy ste spolubyvajuci.
a Ty mu teda platis polovicu len energii alebo aj hypoteky?
A čo budete robiť keď pôjdeš na materskú ? Potom na rodicak? Tam akú dohodu máte ? Koľko kto bude prispievať na bývanie a na dieťa a spoločne výdavky ?
Vieš čo, že to máte úplne na hlavu už vieš. Ale ja by som teda akékoľvek snahy o dieťa pozastavila do doby, než sa dohodnete na inom fungovaní. Pretože príde materská, rodičák a budeš úplná handra pre neho. Napísala si, že si financie stráži. Podľa nestráži, je kolenovrt ako bič.
tak v tom pripade by som pristupila len na polovicu energii… hypotekou si plati vlastny dom tak preco Ty mas platit cele energie?
Môžeš sa ho zastavať koľko chceš, ty tu výrazne ťaháš za kratší koniec. Bohužiaľ je to tak. Aby si raz neodišla s 2 igelitkami. Poznám rodiny s oddelenými účtami, ale takéto čachre ako robíte vy nerobí teda nikto z nich.
Keď navrhne kúpu on povedz mu to rovnako nech si kúpi zo svojich. Obaja by ste si mali uvedomiť, že v manželstve nie je moje a tvoje aké naše nech sú na kohokoľvek účte