Ahojte, pýtam sa za kamarátku...jej manžel podniká a ešte pred manželstvom vzal úver na firmu, nedokázal ho splácať tak dostal exekúciu, kamarátka chce vedieť či jej môže zablokovať účet (jej súkromný účet), či jej môže exekútor vziať niečo čo kúpila do spoločnej domácnosti a má o tom doklady alebo či ju môže inak ohroziť tato exekúcia, vďaka za odpovede
V takomto prípade exekútor môže siahnuť len na jeho majetok
ja mám info že ak vznikol dlh voči ktorému je exekúcia pred uzavretím manželstva, týka sa to len tej osoby ktorá dlh má. druhému na majetok nemajú siahnuť.
@pribinak
Jasne, že Vaša prvá odpoveď by neplatila, ani keby trvalo BSM. Viď odpoveď od @bavlnka92.
Podľa mňa teda po tom ako si to popísala lepšie, by mal siahať len na jeho majetok, no praktickejšie by bolo sa spýtať priamo nejakého právnika, aby mala teda 100% istotu a nemusela sa ničoho báť
@lea299 odpovedal draik
je hrozne niekedy aky strach a neistotu vie clovek do vztahu priniest
Čo znamená na firmu? Inak vo všeobecnosti možno postihnúť exekúciou len majetok dlžníka.
@rencina_4 najmä mne nejde do hlavy to, že ľudia akoby neprizerali na to, čo môžu svojimi činmi spôsobiť :/
@draik banky si nechavaju podpisovat pri mensich firmach aj rucenie za uver zo strany vlasnika ako FO.
@miskooo1987
To nikto nespochybňuje, zadávateľka to však neuviedla.
Pred podnikaním mali požiadať o zrušenie BSM, jasne, že exekútor môže siahnuť aj na jej účet a zobrať veci z domácnosti