Problém s dospelým synom

jozef1473
18. nov 2017

Zdravim mam 56 rokov a chcel som sa opytat co robit s dospelym synom som s neho nestastny . Syn zije strasnym zivotom a odmieta sa zmenit . Syn ma 29 rokov , slobodny bezdetny . Odmieta vztahy so zenami si uziva , nechce deti .Doma nic nerobi odmieta robit poriadok a vsetko riesi cez peniaze . Hovori ze on ma odrobene ked pride z prace a uz nemusi robit nic . Povysava si iba ked ma fakt bordel ziadna pravidelnost robenia poriadku . Bojim sa ze ostane sam ved to ho ziadna zena nebude chciet ak je taky . On hovori ze zeny ktore ho neakceptuju taky aky je na take kasle a ze bordelarov je dost tak ze si taku najde a ze budu zit v bordeli ale spokojny . Nechapem jeho uvazovaniu . A posledna kvapka bola ze som mu nasiel v izbe drogy ktore zrejme uziva pravidelne pretoze s nich ubuda . Neviem co mam robit . Mam sa proste zvyknut ze mlada generacia je taka a ze je fakt spokojny s tym ako zije ?

stella333
18. nov 2017

@jozef1473 Nechcem byt zla, ale vychovavat ste mali za mlada. Mozno jedine vykopnut z domu a nech sa stara, nech zisti o com je zivot.

lindusss2016
18. nov 2017

@jozef1473
A preco uz davno.nezije sam? Ved je to
dospely chlap a ma.pracu, takze byvanie si ma z coho financovat. davno by som ho poslala kade lahsie. A ano, ziadna normalna zena ho chciet nebude, nie kvoli tomu, ze je bordelar, to by sa este nasli take, co upracu za neho alebo rovnake, co by im to nevadilo, ale skor kvoli tym drogam. Takze bud si najde seberovnu a budu brat spolu drogy v bordely, alebo ostane sam. Ale ak si mysli, ze jeho povinnosti koncia navratom z prace, tak to by som ho velmi rychlo vypoklonkovala.

kvetinka75
18. nov 2017

@lindusss2016 presne tak, povedala by som mu nech sa osamostatní a bordel nech si robí doma. Kto mu varí, perie? S tým by som tiež prestala, veď každý má odrobené v práci. Nikto nie je povinný okolo neho skákať. Nie. Nech si zoberie úver a zabezpečí bývanie. Už nevie čo od dobroty. Nemá problémy - skutočné problémy a tak sa aj stavia ku všetkému.

mimiqa
18. nov 2017

@jozef1473 na tvrdo....zijes pod mojou strechou moje pravidla ak sa ti nepaci tam su dvere......nic ine Vam nepomoze...co sa tyka drog tak za to mu vylepte...este Vam urobi problem....jednoducho musite byt silny a skusit to takto.......drzim palec.....

jozef1473
autor
18. nov 2017

No ja nechcem aby siel prec ja len chcem aby sa zmenil . On to neustale opakuje ze ked ho neakceptujem ze on nema problem ist prec ze v bytovke kosit nemusi a ze povysavat 30 m2 jednoizboveho bytu nieje 250 m2 rodinneho domu . Dokonca povie ze je lenivy aj si to prizna a ze lenivost je motor pokroku ze bez lenivosti by neboli ziadne vynalezy . Ja neviem no ked pojde prec aj tak si bude zit tak ako doteraz cize to na tom nic nemeni ako to zmenit aby taky nebol .

kvetinka75
18. nov 2017

@jozef1473 len tak z ničoho nič sa nikto nezmení. Pokiaľ nemá na to dôvod. A keď to bude stále takého tak sa nezmení a nikto ho nezmení. Ako ho donútite doma upratať, povysávať? Nijako. Už to nie je 6 ročné dieťa ktoré sa dá vychovať, donútiť niečo robiť.

jozef1473
autor
18. nov 2017

@kvetinka75 on byt ma len ho prenajima a zije u nas vo svojej deckej izbe kde bol stale . A perie si sam , vari si sam .

emilia25
18. nov 2017

Nuz je taka doba do 30tky sediet doma vo svojej detskej izbicke.davno su casy prec ked zena a muz uz v 20tke zakladali rodiny.na takych sa dnes hladi ako vtedy ked mala 40 a prve dieta.dnes je to uz normalne aj to ze za chvilu uz nebude ani generacia deti pocate prirodzenou cestou.

lindusss2016
18. nov 2017

@jozef1473
No ved on sa vam normalne vysmieva. Nezmenite ho tak ci tak, uz je stary cap na to, aby ste nieco zmenili. 30rocny nie je decko, ale dospely clovek. Ja mam 30 a keby ma chcel niekto menit, tak by urcite nepochodil.

kvetinka75
18. nov 2017

@jozef1473 a riady po sebe uprace? No neviem aj keď máte doma, má kde bývať , mal by sa osamostatniť a žiť svoj život. Do roboty ho nedonútite nijako. A pred tým robil niečo?

mimiqa
18. nov 2017

@jozef1473 nezmeni sa...potrebuje si najst zenu a v dobrom zmysle santypu ale v dobrom to myslim, ktora ho da do laty...Vas vobec nepocuva nerespektuje...treba mu zdoraznit ze je pod Vasou strechou....kto potom upratuje vari ci pete?, vy??? Ok urobte ale len pre seba..sadnut z oci do oci..moj mily synacik od dnes si peres varis ........

kvetinka75
18. nov 2017

@lindusss2016 presne tak, darmo sa pýtate, keď nie je tak vychovaný, že by pravidelne pomáhal a niečo robil, tak teraz s tým už nieč nespravíte. A dospelého človeka už nezmeníte.

lindusss2016
18. nov 2017

@emilia25
No nemyslim si, ze doba je taka. Ja zijem sama od 20, aj ked som este chodila do skoly, ale starala som sa sama o seba. Akurat som si nezakladala vlastnu rodinu, na to je podla mna v 20 naozaj skoro, clovek este nema ziadne skusenosti.
A na margo prirodzeneho pocatia, ja zatial poznam len takto pocste deti vo svojom okoli 😀

jozef1473
autor
18. nov 2017

@kvetinka75 tak uprace ale nie tak ako sa to ma . A nie on bol na vyske a snil o tom ze nikdy nic naviac robit nebude , rodinu nechce lebo to nemoze robit co chce on , deti su starosti a obeta to on nechce , ked sa hadame hovori ze sa pojde vykastrovat ci vazaktomia ci co to ze on parchantov nechce . Pracu ma iba preto aby okrem nej nic ine nemusel robit . Nesetrny po novom si chce kupit nejaky robot na vysavanie ci co to je .Clovek sa musi hambit v rodine ked nema rodinu deti , nic nerobi , hra hry ako male decko , tie drogy ani nespominam racej . Moze byt stastny ?

lindusss2016
18. nov 2017

@jozef1473
No tak v prvom rade vy musite akceptovat sposob zivota, aky si zvoli on sam a nie aky sa paci vam. K detom zjavne vztah nema, rodinny typ to nebude. Boli by ste stastnejsi, keby si nejake deti narobil a potom ich opustil, lebo by ho to nebavilo? Ak je takyto, tak je lepsie, ze sa rozhodol.zit sam.

mimiqa
18. nov 2017

@jozef1473 Tu ho zmeni naozaj iny pohlad a to kamarati ale taki kamarati co maju partnerky zbada iny pohlad na svet...ci naozaj to dievca....mate to tazke....skuste ho dostat k lekarovi koli tym drogam....

lilyianka
18. nov 2017

@jozef1473 ja by som ho vyhodila z domu...nech si ide do toho svojho 1izb.bytu a nech tam aj zhnije
Vzdy bol takyto? Ale drogy ste mu nasli? Marisku ci nieco tvrdsie? Ci to nema z toho...predsa len zhulena ci prefetovana hlava asi moc nerozmysla
Pravdupovediac je smutne, ze mlady chlap a takto uvazuje..pritom by mohol mat zenu, deti, dom, auto, proste pekny rodinny zivot
Nestalo sa u vas v rodine nieco, co by ho mohlo ovplyvnit, ze takto uvazuje?
Mate este ine deti okrem jeho?

jozef1473
autor
18. nov 2017

@lindusss2016 ale ved ani ja deti nechcem ani som nechcel ale tak sa to ma robit , taky je zmysel zivota boh povedal modlite sa a mnozste sa nepytal sa nas ci sa nam to paci alebo nepaci ako je mozne ze on to odmieta ? Sak samozrejme ze su to starosti ale taky je zivot o starostiach co to je za cloveka ktory odmieta zit tak ako sa ma zit ? A to som uz skusal a ze on si robi co chce a hotovo .

@mimiqa jeho zeny nezmenia harpie nenavidi a kamosi co sa mu v okoli pozenili tak na nich sa smeje ze zostarli o 10 rokov ze to maju jak gulag .

renulka111
18. nov 2017

Syn sa vam nezmeni. Uz ma vela rokov a je zvyknuty zit svojim zivotom. Ale....v mojom dome by takyto syn miesto nemal. Musel by sa starat sam o seba aj svoje byvanie. Aby som musela stareho kona nahanat si upratovat po sebe alebo nebodaj by som musela ten bordel upratovat ja tak to neprichadza do uvahy. A cakate naco este? Lez si prinesie k vam nejaku narkomanku a budu spokojne nazivat s vami? Bohuzial nezmeni sa ak ho neposlete do svojho bytu bude sa to len zhorsovat.

jozef1473
autor
18. nov 2017

@lilyianka no a co sa tym zmeni ked ho vyhodim ? Bude iny ? pochybujem akurat tu uz nikdy nepride lebo ho vyhodim . Tak od mala ked som ho nutil upratovat tak to odmietal . A ja neviem co to je ale je to v sackoch vyzera to jak cukriky a take papieriky to kamarat povedal ze su to drogy a zasmial sa ze synacik sa bavi . Strasne som sa hambil .

cecilia68
18. nov 2017

@jozef1473 On sa nezmení...len ak pocíti, ako je to starať sa sám o seba...nie, že mama navarí, operie, ožehlí a z chladničky si mladý robí holubník ☹ Natvrdo vykopnúť, ak nerešpektuje tvoje pravidlá😅 Neverím, že si sám varí a perie...

mimiqa
18. nov 2017

@jozef1473 tymto padom si najdite ako tak knemu cestu..rozpravajte sa snim..budte kamarat..oporou..chodte dakde spolu....a zmierte sa teda stym mozno bol zalubeny a sklamany...chlapi v tomto zanevru a konec...harpie myslela som milu no prisnu co ma rada poriadok zas.....

charlie1980
18. nov 2017

@jozef1473 Nehnevajte sa, ale pisete, ze nechcete, aby odisiel, ale aby sa zmenil. Nie, pokial vsetko bude v starych a hlavne zauzitych a najsamhlavnejsie jemu vyhovovujucich starych kolajach, preco by sa mal menit ?
Nech ide, nech sa stara, nech vie, ako sa zije sam .....medzi 4.stenami, v bordeli. Dajte mu tu moznost.
Koniec koncov, nerozumiem vasmu postoju. 30r chlap ak ma moznost, ma zit sam, nie s rodicmi. Prave z tych vyrastaju neschopni jedinci, lebo inak to nikdy nepotrebovali. Preto sa to tu aj hemzi temami, kde su zeny zufale, lebo maju doma povalovacov.
Nech ide....dajte mu tu moznost. A to uz od bud.mesiaca.

lilyianka
18. nov 2017

@jozef1473 tak synacik si pekne fici, ked to vyzera ako cukriky v sackoch 👍
Je to fetak, bud nech sa ide liecit alebo prec z domu....ja chapem , ze ak ho vyhodite mozno uz nepride ( i ked ja si myslim, ze ano), ale je lepsie mat na ociach tskuto trosku? Prepacte za vyraz, ale ja by som ho v dome nezniesla..nech sa stara sam o seba..nech si vari, perie, nakupuje...

jozef1473
autor
18. nov 2017

@cecilia68 no vari , ma plny mrazak polotovarov , pirohy a podobne , v nedelu si navari kuraciu polievku namrazi do obedarov na 6 dni a ohrieva si . Obedy chodi vonka za stravenky nezaujma ho ze za to da 3,5 € . A perie vsetkym lebo pracku co kupil ma displaye plno tlacitok ja to ani neviem zapnut .

@mimiqa ja sa s nim rozpravam ale to sa neda fut hovori na vsetko co mu poviem ze nie a su aj situacie ze chce byt proste sam a ze mu to nemam hovorit . Ale ja musim lebo tak sa to ma a taka je pravda ako sa ma zit . .

@charlie1980 no a co budem robit ak ho vyhodim a uz nikdy nepride ? Lebo toto neustale tvrdi staci povedat zmyzni a uz nikdy nepride , ze on si poradi aj bez poriadku aj bez zeny a bez deti . A mam taky dojem ze ono to tak fakt bude co potom budem robit ?

llenka1
18. nov 2017

@ jozef1473 popravde si neviem predstavit ze by som v 30 zila u rodicov, by ma hanba fackovala.. a este ma byt a radsej ho prenajme ako by zil vo svojom? kam dava tie peniaze? plati u Vas najom, ved ani byvanie u rodicov nie je zadarmo, robi nakupy, prispieva? alebo sa hra na kojenca ktory ma doma proste full servis?Ak este berie drogy, dohovaranim nic nevyriesite, musite mu proste zrusit pohodlnu existenciu, nech sa dostane do reality, hold inak to asi nepojde... nech si ide do svojho a stara sa sam.
Pisete v muzskom rode, takze ste jeho otec? Co zensky vzor v rodine, mama, sestra?

zafir01
18. nov 2017

@jozef1473 myslim, ze rirsite dva zakladne problemy.. a jeden z nich nevyriesite..
1 . ludia nikdy nebudu takí, akych si mi idealizujeme a predstavujeme .. to, ze vy mate predstavu aby bol poriadkumilovnejsi, aby mal zenu, deti je jedna vec, a jeho predstava o buducnosti ( hoc sa diametralne lisi od tej vasej ) je len jeho a tu mu nikto nevezme, a ta sa moze menit, o rok moze prist do jeho zivota zena, pri ktorej zmeni pohlad na urcite veci , nazory ludia menia casto, a 29 rokov u muza je taky. postpubertalny vek ( cest vinimkam ) a ak by aj bol an cely zivot bez rodiny, bez deti a zeny a zil trochu inak, neznamena, ze nebude stastní , nie kazdy mame zmysel stastia v zivote, v rovnakych veciach
2 vec su drogy v dome .. vy ste panom domu, vy ste hlava rodiny, vy ste otec, bez ohladu na to, ci ma 15 ci 29 .. ak by mal 17 co by ste urobili, ak by ste nasli tie drogy ? to nie je o tom, ze ste mu nasli cigarety.. ale drogy, treba sa so snyom porozpravata, vydrite vasu obavu o jeho zdravie, opytajte sa co to ma zac, ci to uziva rekreacne alebo casto.. ( mozno nepovie nic a mozno budete prekvapeny jeho uprimnostou )
je to vas doma a vase pravidla.. asi ste stastní, ze vas syn zije s vami doma, nie ste sam.. ale ak mate na ociach tieto kazdodenne problemi, len vas to trapi a zbytocne riesite to , na co nemate vplyv...
pretoze ak tie drogy uziva, tak pokial sam nebude chciet, uzivat ich bude, ci zije u vas doma, alebo bude sam v byte

a este jedna vec.. ak nieco tvrdi o manzelstvach a detoch a zenach ... nikdy mu neverte vsetko . nie vzdy clovek to co povie, si aj mysli. niekedy staci zatrpknutost, sklamanie, zavist , smutok, aby nas dohnala k takym slovam, ktore vieme, v kutiku duse, ze nie su skutocne . poznam mnoho ludi v jeho veku, ktorí tvrdia, ze deti su starost, ostara, a ze svadba nikdy, ze to len hlupy sa dnes beru... ale pritom, viem, ze su to nestastní ludia, ktorí prave po tomto tuzia, len akosi nevedia ako, alebo nemaju tu moznost

jersey87
18. nov 2017

Tu je len jedno riesenie. Dostat ho z domu. Ale co ma viac zarazilo, je vas pristup. Akoze nezije tak ako sa ma? Kazdy musi chciet deti? Kazdy musi chciet rodinu? Nemusi. Napisem to vasimi slovami. Pan boh dal kazdemu slobodnu volu, aby sa rozhodoval sam za seba a zil podla seba. Vas syn uz od mala vie co chce. Ci je to pre ostatnych pochopitelne, to je ina vec. Ale tym ze mu budete opakovat,co by podla pana boha alebo vsetkych susedov v okoli mal alebo nemal robit, urobi presny opak. A co ze susedia chcu aby mal deti? Ved to je jeho zivot. A radsej nech ich nema, ako by potom mali trpiet nedostatkom lasky. Vy zmente svoj postoj. Verte, ze ked odide do svojho bytu, tak za vami pride. Verte, ze sa vie o seba postarat a ze najde svoju cestu aj bez drog. Ale musi od vas odist. Mozno aj spadnut na dno. Odtial totiz vedie uz iba cesta nahor.
A prajem vam vela sily, urcite to nemate jednoduche. Ale ked sa budete stale trapit tym, co hovoria susedia alebo biblia, tak sa zblaznite.

cichlida
18. nov 2017

Nerozumiem, prachy ma, byt ma- tak nech tam ide a zije po svojom, Vas to nebude trapit, ked ho nebudete mat na ociach, ze nechce deti a zenu to by ma netankovalo, ak k nim nema vztah naco a akurat ta lenivost, to je des, tak ak by som chcwla ostat sama a uzivat si tak isto nie pri pc, minimalne cestujem kade tade po svete.

charlie1980
18. nov 2017

@jozef1473 Ved ho nevyhodite. Pekne mu poviete, ze je uz nacase rozpresteiet kridla, tak ako vsetci ini ludia (btw.ja som od 18r prec z domu a nevydavala som sa).
Treba mu vysvetlit, ze jeho miesto zostane vzdy nedotknute, aj prespat moze. Ale riadit si zivot sam....ako kazdy dospely jedinec.
Ste na neho nejak odkazany ?