Problém s dcérou a jej psom

fantagiro70
6. feb 2016

Ahojte.Mám problém s dcérou,je dospelá a domov si doniesla psa STAFORDA.S manželom sme boli proti tomu, ale ona si urobila po svojom.Mali sme už doma jednu fenu,ktorá je kludná,poslušná.Pes staford je mladý húževnatý pes,ktorý mohutnie a neposlúcha.Náš dvor bol krásny,upravený o ktorý sa vzorne s manželom staráme,je to naša radosť mať pekný upravený dvor.No ale teraz ako pes rastie a mohutnie je dvor jedna katastrofa,polámané stromky,polámané konáre, trávnik už ani neni trávnik,lebo kde tento pes prejde,je len stopa ako po koňovi.všetko čo mu príde do cesty zničí.Ked ho zatvoríme do voliery, dcéra ho pustí a nadáva, že ho zatvárame, nestará sa o ňho,ako by sa mala.Exkrementy po ňom zbieram ja alebo manžel.Dcéra týždeň robí a týždeň je doma.Ked je v robote,tak domov chodí až v noci a ked je doma, tak je zalezená v postelil oddychuje, alebo ide s kamošmi von, Na psa si nájde raz alebo dva krát do týždňa čas ,aby s ním vybehla niekde von a vybehala ho.Ked jej vravíme, že ho tu nechceme, tak sa oduje a má milion argumentov, prečo ho nedá preč...že je pekný a podobné hovadiny.Ja už nemám na toto nervy, sústavné hádky a nepokoj v rodine za psa, ktorý nerobí dobrotu,mi uberá na energii.Dala som jej ultimátum týždeň na odstránenie psa z nášho dvora. Ako by ste riešili takýto problém vy ?

pribinak
6. feb 2016

Zbalila dcere caky-paky a moze ist aj s coklom ;)

fantagiro70
autor
6. feb 2016

@pribinak aj ja som jej to povedala, nech ide do podnájmu aj so psom ...nech si ho uviaže o zábradlie

pribinak
6. feb 2016

@fantagiro70 povedat a spravit je rozdiel ;)

airaw
6. feb 2016

je mi luto toho psa.. daj inzerat do novin/na net, ze darujete a hotovo.. ale ako si to dovoluje? priniesla z utulku? od mnozitelov? ked ste ho nechceli, mali ste ho ist hned vratit

sasa1310
6. feb 2016

@fantagiro70 Vaša dcéra si dovolí to, čo má dovolené. Ako ste si vychovali tak máte. Vedela, že jej to prejde, preto ho aj doniesla.
Vy by ste mali čo najskôr vyhodiť vašu dievku aj so psom a dať rapídne ultimátum. Ste otrokmi vo vlastnom dome
A mimochodom mať doma staforda bez výcviku je ako časovaná bomba. Aby vás ešte nedokúsal

tajka1986
6. feb 2016

@fantagiro70 dala si jej cas,aby psa odstanila z vasho domu,ked to neurobi,daruj ho niekomu alebo zanes do utulku ze ai ho nasla 🙂 Ked to neurobis,bude vediet ze moze s vami zametat a nic sa nezmeni. Ja by som ho vyrazila hned,uz len preto ze staford 🙂

prasiatko30
6. feb 2016

uff som sa musela pozriet co je to za pes - a veru ako hovori @sasa1310 to je casovana bomba - ten potrebuje poriadny vycvik a storostlivost nielen ho mat volne pusteneho vo dvore 😅 - do riti na takych psov by som fakt ziadala "vodicak" s prislusnymi skuskami a vyhodnotenim sposobilosti buducehomajitela.

a co by som urobila - ultimatum si dala ok svojej dcere - len teraz je podstatne aby si ho aj splnila - cize bud pes prec z domu alebo aj pes aj dcera - lebo pokial sa budes len vyhrazat a nic nepodniknes tak nakoniec dcera si bude robit z celeho ultimata akurat tak prdel. asi by som uz zacala aj podnikat kroky k hladaniu noveho majitela alebo utulku kde by mohol ten pes ostat.

sissy27
6. feb 2016

@fantagiro70 ja som veľmi pozitívna voči zvieratám, ale odtiaľ - potiaľ ... a čo by si mala robiť? no dala si dcére ultimátum, že do týždňa musí psa odpratať, len nejako som nepostrehla tú druhú časť, čo sa stane, ak to neurobí... vieš, ono je dobré aj na rovinu povedať, čo bude nasledovať, ak to neurobí a potom to aj striktne dodržať... ak si na tú druhú časť ultimáta nejako pozabudla, tak znova si s dcérou sadnúť a povedať jej asi toľko, že toto je váš dom a vaše pravidlá, takže má x dní na to, aby sa rozhodla ako ďalej... či sa osamostatní úplne alebo bude dodržiavať vaše pravidlá... a má x času na to, aby vyriešila psa - buď pôjde pes z domu, alebo sa mu bude adekvátne venovať - cvičák, upratovanie, náprava škôd v záhrade. Ak to nedodrží, tak sa už vy dvaja s manželom postaráte, aby pes z domu zmizol. A červenou fixkou jej vyznačiť v kalendári dátumy, kedy sa ultimátum naplní.
každý si k tebe dovolí toľko, koľko mu dovolíš ty, no a očividne dcérenka toto veľmi dobre vie... vie aj to, že dovolíte všetko...

fantagiro70
autor
6. feb 2016

@sissy27 všetko určite nedovolíme,chceli sme to s manželom vyriešiť po dobrom a v tichu, ale ako sama vidím, nestačilo to.Cez vianočné sviatky slubovala hory -doly, že sa o ňho bude starať, že sa všetko zmení,tak som čakala doteraz čo bude nasledovať.Nič sa nezmenilo, takže posledná kvapka dokvapkala a stačilo, inzerát je podaný " DARUJEM".

silaviat
6. feb 2016

tvoj dom tvoje pravidla.. dat ultimatum mesiac napr nech sa onho zacne poriadne starat alebo pojde z domu a pokial sa jej nepaci nech ide s nim ,,, trpite nielen vy ale i ten pes... je dospela a mala by niest nasledky za rozhodnutia.. i napriek zakazu ho doniesla tak nech si to poriesi... alebo mu najde cvicak ak take daco este existuje a chodi tam za nim.. mu tam prenajme volieru a hotovo

sashabb
6. feb 2016

@fantagiro70 s manželom ste boli proti tomu, no aj tak ste to dovolili. Pokiaľ by mne doniesla domov psa s tým, že ja nesúhlasím, tak ten pes by išiel aj v ten deň z domu preč. Nečudujem sa, že si robí čo chce, keď ste v podstate nič potom neurobili.

sissy27
6. feb 2016

@fantagiro70 na tvojom mieste hľadám ešte nejaký iný spôsob, ako sa psa zbaviť, lebo neviem koľko je na tomto svete milovníkov až takého adrenalínu, aby si k sebe zobrali nevychovaného staforda... mala by si mať aj plán B pre prípad, že sa nikto taký nenájde, lebo vám ten pes ostane na krku...a možno aj doslovne, aj keď to dúfam, že sa nestane ☹ ale naozaj je to jedno z tých plemien, ktoré potrebuje nad sebou síce láskavu ale aj pevnú ruku, výcvik od malička, výchovu, denne vybiť energiu, inak sa stáva pánom on...

lienkafoj
6. feb 2016

@fantagiro70 daj link kam si ten inzerat podala - nejak neverim, ze si to spravila 🙂

rheuska
6. feb 2016

Ty si matka!!! Mas vychovavat. Necuduj sa , ze tvoja dcera doteraz nedospela, ked ani nemusi niest ziadne nasledky za svoje ciny. To ozaj potrebujes po radu sem? Co z nezelanym psom v tvojom dome?? Si robis srandu ci? Hociako krute, ale aj tvoja dcera ma pravo dospiet! Tak prosim pre jej dobro a dobru buducnost dovol jej to! Nech sa konecne obracia vo svete sama. Zarabat zaraba, ze kludne moze na nedelny obed a ak pojde na dovolenku, ze jej ochotne zalejes kvety v novom dome :D

fantagiro70
autor
6. feb 2016

@sissy27 áno viem, toto všetko beriem na vedomie,ja si to uvedomujem velmi dobre.Pes ovláda hlavné povely....sadni ....lahni...zostaň, dcéra ho to naučila ,ale to nestačí.Myslím na plán B a velmi intenzívne nad tým premýšlam, čo ked plán A nevyjde, čo spravím potom.

fantagiro70
autor
6. feb 2016

@lienkafoj bazoš

lienkafoj
6. feb 2016

@fantagiro70 tento?
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/58061889/DARUJ...
ked ano, tak ti drzim palce, aby si vydrzala 🙂

fantagiro70
autor
6. feb 2016

@lienkafoj prvá odozva na inzerát, volal pán,ale chcel fenu....smola, máme psa

fantagiro70
autor
6. feb 2016

@lienkafoj áno ten a čo ty ma kontroluješ, či tu nestrielam ?....či ....

candii
6. feb 2016

By som jej hned vysvetlila ze pokial byva v mojom dome bude sa riadit mojimi pravidlami a ked sa o psa nechce starat by som ho odpratala ked bude v robote a moze sa oduvat kolko chce bolo by mi to sumafuk 🙂

sissy27
6. feb 2016

@fantagiro70 treba sa popýtať veterinárov, v útulku, nejaký "klub milovníkov stafordov" na nete určite vygoogliš - možno tam sa nájde niekto, kto bude ochotný sa ešte dať na jeho výchovu... ak som dobre pochopila, je to ešte mladý pes, tak sa snáď podarí ho niekde umiestniť...

fantagiro70
autor
6. feb 2016

@sissy27 pes má 8 mesiacov,je mladý, takže neskoro na výchovu neni,ale mi na to nemáme čas ani chuť a majitelka na to kašle......takže ak nikto nepríde na inzerát " jeden pán už volal, ale chcel fenu " , tak pobehám veterinárov, či o niečom nevedia.....a dakujem za rady.

cervenaruza123
6. feb 2016

@fantagiro70 No my mame podobny problem, ale z opacnej strany. My mame u svokrovcov staforda (teda manzel ho ma uz dlhsie, ale my tu teraz byvame), cim svokrovci nie su nadseni. Zo zaciatku bolo fajn, ale manzel zmenil pracu a nemal cas sa mu tolko venovat. Tak som mu povedala, ze pes je zivy tvor a bud sa mu bude venovat alebo ho ja osobne niekomu darujem a nebudem sa ho ani pytat. Nehovoriac o tom, ze zije na dvore svokrovcov, ktori by ho najradsej dali prec. Ma ho rad, tak som sa ho pytala, preco nepozera aj na jeho dobro. Chapem, ze je manzel unaveny, teraz by si psa asi nezhanal, ale pes je uz tu a proste vyzaduje starostlivost, neda sa vypnut, ked mame horsie obdobie. Pytala som sa ho, preco ho radsej niekomu nedaruje, ked ho ma rad, tak sam vie, ze by bol stastnejsi niekde, kde by nanho mali viac casu. No a tieto argumenty zabrali a fakt sa mu zacal viac venovat

jana_eyre
6. feb 2016

ja som si domov dvakrat doviedla psov - z ulice co som nasla.. dva krat som im musela najst iny domov, pretoze u nas to jednoducho neslo - najprv preto, lebo sme mali ineho velkeho psa a potom preto, lebo sme mali velke financne problemy.. prveho som nasla ako 11r a druheho ako 16r - hlavne pri druhom som nevedela pochopit, preco ho nemozem mat..

ale zaklad je, ze moja mama a najma starsia sestra proste nepovolili, vysvetlili a ja som jednoducho musela.. dnes to uplne chapem, hoci vtedy som sa na nich hnevala..

tym chcem povedat, ze dcera byva u vas, su tam vase pravidla ak tam psa mat nechcete, ona to jednoducho musi akceptovat.. ak ho chce preto, lebo je pekny - tak nech ide do pekneho podnajmu a nech sa o neho stara sama..

nepovolila by som alebo ak ano, tak by som trvala na tom, ze sa o neho ma starat - inak mu najdem sama inych majitelov.. a uz vobec by som po nom nezbierala hovna - pekne by si vsetko musela robit sama, nech sa oduva ako balon, jednoducho by to bola jej povinnost - ktore patria k normalnemu spolunazivaniu..

zrejme by som brala inak, ak by sa o neho dcera starala, snazila sa a brala za neho zodpovednost, ale ak je to tak, ako pises - bola by som neoblomna..

jana_eyre
6. feb 2016

@fantagiro70 skus dat aj na fb - tam su take stranky a strasne vela ludi, co by pobrali aj 20psov.. ked sme nasli toho nasho a hladala som povodnych majitelov /ked sme ich nenasli, tak sme si ho nechali/ tak ma tam x ludi presviedcalo aby som ho dala im..
/je cistokrvny, tak preto ju kazdy chcel.. ked k nam neter neskor priniesla bastardika, ktoreho nasla a ja som mu hladala majitelov, tak sa uz nikto neozyval, len ochkali aka je zlata.. ja som uz nemala bunky na to mat dalsieho psa a tak bohuzial musela ist do utulku.. tam si ju ale vzala nejaka pani a uz je dobre/

cervenaruza123
6. feb 2016

@fantagiro70 Inak mna by to cele dost nastvalo a asi by som dcere povedala, ze ked odmieta nase pravidla, tak nech sa odstahuje. Lebo v nasom dome jednoducho platia nase pravidla a ked sa jej nepaci, nech sa osamostatni alebo nech si zvykne. Aj ja budem u nej doma raz dodrziavat jej pravidla. Este by ma zaujimalo ako fungujete. Prispieva vam na domacnost? Varite na striedacku alebo ako mate rozdelene domace prace?

fantagiro70
autor
6. feb 2016

na psa už mám záujemcu....huráááááá

zuzana2000
6. feb 2016

no nezávidím ti....už len doviesť si psa naozaj vyžaduje, aby zasadla rodinná rada a zvážila všetky ZA a PROTI....pes za to nemôže, kto si ho vyberie a naozaj je to veľká zodpovednosť, skôr ma udivuje hoci je dcéra dospelá, že to urobila keďže vy ste si to neželali.....kde je rešpekt dieťaťa voči rodičom? To je naozaj taká tvrdohlavá a ako malé decko, že to čo si zaumieni, aj urobí a neberie na nikoho ohľad....vy vybudujete krásny domov...záhradu, to nie je práca jedného roku...ale neustála a každý rok...a ona to nechá zničiť a ešte sa bude aj urážať, ak psa zatvoríte.....a neboj viem, o čom hovorím....pretože my máme boxera......prehovárali ma 6 rokov na psa....ja tiež milujem zvieratá, ale predstava že by mi mal zničiť záhradu....vždy hovorili nie...., no nakoniec som povolila, ale svoj domov má pri dome, kde nie je možnosť dostať sa na dvor a do záhrady......do tej smie ísť len pod naším dozorom, pretože tie kríčky mi tiež začala obžierať, teraz má dva roky a je to neskutočný kľudný pes, ktorý neotravuje ani keď grilujeme a už nič neobžiera..asi z toho musela len vyrásť. Neviem aký aktívny druh je ten váš pes....ale naozaj by ma hnevalo, ak by všetko ničil....a asi by som ho darovala tak ako ty .

pribinak
6. feb 2016

@fantagiro70 Mas podporu od muza v takomto rieseni? Slecna dcera bude Asi zurit!!!

vintage_lady
6. feb 2016

@fantagiro70 Ahoj, a nechcete si to rozmyslieť? S tým darovanim. Pes je skvelé zviera, a platí - unavený pes, dobrý pes 😊 staford je úžasné plemeno, ktoré potrebuje pohyb a disciplínu. Aj my máme záhradku, trávnik je manželova srdcovka ☺ , ale naše psíky majú vyhradené miesto z druhej strany domu, je to oddelené plotikom, majú tam aj budu. Keď sme vonku všetci, sú pri nás aj "zvery" a vedia, že sa na kvety nesmú ani pozrieť ☺ bobky si zbieram stále, ale sú nauceni robiť to vo svojom teréne. Takže, skôr mám pocit, že ten pes je Z vašej strany nechceny, stačí sa mu trošku venovať, keď tak zabehnúť na cvicak, prípadne si nechať poradiť od profíka, ten vysvetlí, ako správne psa vychovať. A čo sa týka vašej dcéry, keď tak ste ju vôbec nemali pustiť dnu so psom ☺ a keď sa ona o psa nestará, urobila by som to isté, žiaden full servis.