Problém s bývaním

nicole3333
24. máj 2020

Zdravím.Chcela by som sa poradiť s Vami žienky,o jednej veci.Môj problém je, že mám priateľa 4 roky a máme 2 .5očne dieťa,ja mám 22 rokov a on 29.Otehotnela som počas školy,no školu urobila a dokončila a som na materskej zatiaľ.S otcom malého sa máme radi, avšak je tu problém,s ktorým sa chcem s Vami poradiť.Najprv sme bývali sami v podnájme
rok,keď sa nám narodil syn,tak sme bývali dva roky s mamou a potom sme odišli k jeho mame a otcovi.A ja už chcem bývať sama,hoci aj do podnájmu,on nechce o tom ani počuť.Trapim sa lebo jeho matka si predstavovala pri svojom synovi kráľovnú asi.Cokolvek urobím je zle.Stara sa mi do výchovy,do mňa,do našich problémov.Ked sa rozprávam s priateľom musi to počuť aj ona , inak sa nemáme ani rozprávať bez nej a aj áno,tak už vyzveda od neho.Stara sa aj do mojich rodičov,ako si žijú a funguju.Takto to je už rok no môj priateľ chce s nimi zostať do konca ich života a doopatrovat ich.Pomoze ak načas ja odídem a spamätá sa? Alebo to nepomôže? Ďakujem za každú odpoveď.

0silvia0
24. máj 2020

@nicole3333 vyskusaj... horsie to nemoze byt...

srandujete
24. máj 2020

ev. podla Matusa, kap.19 : ,, Preto m u z opusti otca i matku a priputa sa k svojej manzelke a budu dvaja v jednom tele" . . . podla toho, co pises, mam pocit, ze vy ste traja v jednom tele . .🙂 ale vazne- stara dobra klasika- mamickar, stale s nou spojeny pupocnou snurou. . .😒 resume- skor ci neskor mu das na vyber- bud Ty, alebo mama. . a cim skor, tym lepsie pre Teba. . 😉

amelia000
24. máj 2020

@srandujete nemam rada tie krestanske zvasty, ale v tomto s tebou musim plne suhlasit.

janickacrazy
24. máj 2020

treba vážny rozhovor, že ty takto žiť nechceš a ked teda on sa nechce odsťahovať od mamičky, tak ideš ty aj s malým, len otázka je, či budeš mať z čoho platiť podnájom sama alebo sa chceš odsťahovať k rodičom?

nicole3333
autor
24. máj 2020

@janickacrazy asi áno,asi k mame, lebo podnájom by som si asi netrufla sama

barboritta
24. máj 2020

Daj mu na vyber.Svokra v dome=cele zle.Nebudes stastna pri nej nikdy

srandujete
24. máj 2020

@amelia000 nebolo to myslene ako ortodoxne krestanstvo, ale ma to nieco do seba 😉

mogaa
24. máj 2020

@nicole3333 mladí majú byť sami....iste dá sa bývať istú dobu aj u rodičov alebo u svokrovcov, ale tam platí držať hubu a krok - lebo žijete pod ich strechou, platí to čo povedia oni....ale ak chce celý život bývať pri mame, tak by som išla aj ja k svojej....ak bude chcieť byť s vami - podnájom....máte 2,5ročné dieťa, od septembra súkromná škôlka skúste aj štátnu) a ty do roboty - a prenájom utiahnete, veď budete robiť obaja....

marca12
24. máj 2020

@nicole3333 vycitas mu,ze zije s rodicmi a ty sa chystas odist k mame...viem,ze nemas kam ist,ale raz ste sa rozhodli zit spolu,prislo dieta,tak sa k tomu postav zodpovedne a neutekaj plakat k mame. Neviete sa dohodnut aspon na tom,ze si najdete byvanie nablizku,aby teda mohol doopatrovat rodicov? Naco si pristupila na to,ze pojdete k svokre. Ak chce niekto zit so svokrou,musi sa povzniest nad vsetko a nebrat si k srdcu jej slova. Byvali sme par mesiacov u svokrovcov,ked sme prerabali byt a viem uplne pochopit ako sa citis. Ale tiez by som mohla nadavat na nu,ale musela som sa zatat,nevsimat si jej reci,prehliadat jej divne pohlady a nad vsetko sa povzniest

hopsadobrandejsa
24. máj 2020

Ze ich syn chce doopatrovat je uplne v poriadku, ale zit s rodicmi do konca zivota je troska moc.

Moji rodicia tiez maju pravo dozitia u mna, ale zas byvat cely zivot s nimi by som nechcel. Clovek chce byt v urcitom bode svojho zivota samostatny. Ja som ale dlhodobo v zahranici cize ja len doma platim ucty a rodicia byvaju :D

Mala by si si to v sukromi vydiskutovat s muzom. Cely zivot zit so svokrovcami, to veru neni pre kazdeho.

katty2012
24. máj 2020

@nicole3333 ked si nervozna a v strese ty, je nervozne aj dieta a v konecnom dosledku aj partner..chce to vazne rozhovory o vas dvoch, nielen o samostatnom byvani... ked zostanes u jeho rodicov, tak ziadaj zavedenie nejakych pravidiel, kde budes vazena a respektovana aj ty a tvoje sukromie. ked sa rozhodnes odist, nemusis hned robit celozivotne rozhodnutie, mozes odist k rodicom na nejaky cas a vyskusat si byvanie s nimi a potom sa pripadne vratit. mozno zistis, ze to nie je to, co potrebujes.

mogaa
24. máj 2020

@marca12 len iné je ak bývaš u svokry len určitú dobu a iné ak vieš že je to "na stálo"lebo partner ju chce dochovať...ak vieš že je to na pol roka, zatneš zuby ale celý život sa jej prispôsobovať, no neviem, neviem....

marca12
24. máj 2020

@mogaa ano mas pravdu,ale aj tak s nou netreba bojovat a zduvat sa.

vinkel
24. máj 2020

Keď sa budete milovať tak mu povedz, že nech zavolá aj mamku. Keď sa nemôže rozprávať bez nej tak nech je pri všetkom!! A by som na tom trvala, že či aj to nerobím zle. 🤪🤨😜

nicole3333
autor
24. máj 2020

Ďakujem všetkým za odpovede.Mali sme vážnu debatu dnes o tom,ale skončilo to tak,že si myslí,že keď budem pracovať tak vezmeme hypotéku a predá sa aj svokrovcov 4 izbový byt a on ma predstavu kúpiť potom prizemny dom s 5 izbami, čiže aj tak chce ešte byť s mamou a otcom,s nami sám nechce byť.Tak som sa rozhodla odísť od neho pretože ja žijem tiež 250 km od rodičov a byť niekde so svokrovcami celý život kým sa pominu,o to nestojím.Moj priateľ mi len toľko povedal k tomu,že ak sa mi nepáči ,čo naplánoval môžem ísť.Tak ďakujem za názory všetkým.

amelia000
24. máj 2020

@nicole3333 no ta to je kokot🤬🤬🤬🤬

0silvia0
24. máj 2020

@nicole3333 tak toto je horsie ako zle... Myslim, ze ina cesta neexistuje, to mi je luto...

stanulienkat
24. máj 2020

Pre toto treba detk planovat.

elisaeli
24. máj 2020

@nicole3333 Hlavu hore, teraz vies na com si a zacina sa nova etapa zivota. Super, ze mozes ist k mame. Ked zacnes pracovat, casom bude aj na vlastny podnajom a verim, ze zivot ti opat prinesie aj noveho partnera. Si este mladunka, cely zivot je pred tebou. Tak ti drzim palce.

sasa1310
24. máj 2020

@marca12 samozrejme, že nech to vyčíta jemu. Ona je doma s malým synom. On je ten, kto sa má postarať.

sasa1310
24. máj 2020

@nicole3333 perfektne to vymyslel priateľ. Vezme hypotéku, kde budú žiť jeho rodičia a všetko bude len jeho. A ty, ty by si musela držať hubu a krok, pokým by si ho bavila a nevyšmaril ťa odtiaľ. Pretože nič by ti tam nepatrilo. Nevlastnila by si nič. Utekaj odtiaľ a ďakuj mamine, že sa môžeš vrátiť. Držím palce, nech sa darí

marca12
24. máj 2020

@nicole3333 moji stari rodicia ochoreli a potrebovali opateru,ci sa rodicom pacilo alebo nie,postarali sa o nich. Prestahovali sme sa cela rodina za nimi. Taktiez boli nezhody,ale neviem si predstavit rozist sa kvoli tomu? Ja neviem,ale ak je to dobry chlap,preco nezabojovat? Co to do pekla je z dnesnym svetom a ludmi? Kazda deuha tema o sebeckosti,mlade baby od vsetkeho utekaju pri prvom probleme beru nohy na plecia a hladaju stale nieco lepsie. Nehnevajte sa kurna,ale ked sj uz tie deti robite aspon rozmyslajte s kym. Na to sa uz neda pozerat kolko rozvratenych rosin je vsade.

nicole3333
autor
24. máj 2020

@elisaeli ďakujem za povzbudivé slová 😊

nicole3333
autor
24. máj 2020

@sasa1310 ďakujem ti 🙂 áno,to máš pravdu,práve preto nechcem na to pristúpiť

korinecka
24. máj 2020

@marca12 áno, je to škoda sa rozchádzať kvôli tomu, zvlášť, keď už je aj bábo. Lenže tu je typický príklad toho, že by sa celý život prispôsobovala len ona a priateľ vôbec. A čo je najhoršie, on má svoju mamu viac rád ako vlastnú frajerku a riadi sa podľa nej. V partnerstve/manželstve sa majú robiť obojstranné kompromisy. Lenže keď stále ustupuje len ten jeden, nikdy to nedopadne dobre a nevydrží to. @nicole3333 nech sa rozhodneš akokoľvek, prajem ti do života len to dobré, naozaj, zvládneš to. 🍀 Len chyba bola, že si si neporiešila bývanie a svadbu pred bábom. Ja by som sa už nevrátila, sama som chodila s takým typom chlapa, no chvalabohu sa to ukončilo včas.

hopsadobrandejsa
24. máj 2020

Wow....

Velmi prekvapivy pristup z jeho strany teda ak je to naozaj tak, ze ak sa ti nepaci tak mozes ist. Mozno ma len pocit, ze blafujes a v skutocnosti to neurobis.

Tvoj priatel ma ale velmi nezodpovedny pristup. Ja si myslim, ze zeny si vazia muzov ktori sa snazia o svojich rodicov postarat, ale vlastna rodina ma predsa len o nieco vyssiu prioritu.

Clovek co tu cita niektore temy na MK tak sa musim priznat, ze naozaj nechapem kde na tychto expertov chodite.

h2
24. máj 2020

@nicole3333 On chce doopatrovať rodičov? A koľko majú rokov, keď je nutné ich doopatrovávať? Ak on má 29, tak určite nemá rodičov, ktorí by boli odkázaní na jeho pomoc.

zuzanka.zuzu
24. máj 2020

@marca12 s dnešným svetom? a ty si nevidela, čo napísal @srandujete ? už pred 2000 rokmi dobové knihy, ktoré vzišli z vtedajšieho vnímania sveta, neodporúčali žiť neveste so svokrou 😂 tak akým dnešným? toto nerobilo dobrotu nikdy, len napr. počas vojen sa bolo treba uskromniť a hlavne prežiť... čo je teraz vojna?

nairia
25. máj 2020

@marca12 tiez nie som zastanca toho, ze clovek zdupka pri prvom probleme, ale toto je velmi vazny problem a pre vztah klucovy... preco by mala ostavat vo vztahu, kde hra ona 5te husle a vsetko sa toci iba okolo rozhodnutia svokrovcov a priatela a ona ide bokom? dakujem pekne za taky vztah... a nie je to vobec sebecke ani nijak inak chore... ano, v minulosti by to zena neurobila, lebo sa to nepatri... ale toto autorke kvitujem a myslim si, ze sa rozhodla spravne... naco mat doma chlapa, pre ktoreho som len osoba, ktora mu porodila dieta a absolutne ma nerespektuje? to je to iste ako ked zeny ostavaju s tyranmi... ved pripad autorky je svojim sposobom tiez psychicke tyranie, aj ked nie v pravom slova zmysle...

nicole3333
autor
25. máj 2020

@h2 no jeho mama ma 65 rokov,ale není nijako vážne chorá, má len problémy s vysokým tlakom.Otca ma na invalidnom dôchodku,mal nádor na čreve a ten má 58 rokov.Mne by nevadilo,že ich chce doopatrovať,veď kľudne nech,sú to predsa jeho rodičia, ale naozaj celý život takto nie.Už pre mňa bolo nepochopiteľné keď sa naskytol podnájom oproti bytovke v ktorej bývajú jeho rodičia a on to odmietol.Keby chce zostať pri nich nablízku a bývame sami nemám s tým žiadny problém,ale s nimi bývať nie