Problém s bývalým

hladamradu
9. dec 2014

ahojte zienky hladam u vas radu pre znamu ma problem s byvalym. ako vo vsetkych vztahoch vzniknu urcite nedorozumenia tak aj v ich vztahu sa to stalo. na zaklade toho ako to kamoškin priatel riesil tak sa rozhodla od neho odist aj s 3 rocnou dcerku. na cas odisla k rodicom podotykam ze z bytu ktory je pisany na nu. ide o to ze ju par krat napadol najma v alkohole a par krat aj za triezva , na nu a j dcerku vytiahol noz a a aj ju skrtil a vyhrazal sa zabitim. jej problem je v tom ze nechce odist z bytu a ona sa ho aj trochu po tom vsetkom boji. tie jeho ciny nema ani policiou podlozene, nesla tam zo strachu, aj teraz sa boji aj ked teraz je on v podstate kludny pretoze neakceptuje rozchod a stale chce byt s nimi.takisto jej nedava take vyzivne ako ma. ona ma jasno po tom vsetkom nechce byt s nm ide o to ako ho dostat z bytu a ako dosiahnut aby jej dal take vyzivne ako ma. prosim radte tie ktore mate podobne skusennosti , rady bez skusennosti si uz vypocula dost dakujem

18kvetinka7
10. dec 2014

Ahoj,
mala by mať niake dokazy ako nahrávky ako jej nadáva a pod...
mala by naňho dať potom trestné oznámenie následne ho dať na súd alebo medializáciu aby sa k nej a k malej nemohol priblížiť aspoň na rok . Následne ho dať na súd aby platil výživné najlepšie je ak si spíše výdavky na malú a keby si aspoň mesiac alebo do súdu odkladala bločky jej obhájkyňa si ich prekopíruje a použijú ich ako dokaz na výpočet peňazí....
Ak už výživné od neho má súdom určené tak nech ho donúti niako nezaplatiť alebo sa sním dohodne aby jej tri mesiace neplatil a dostávala by náhradné výživné od štátu...

moonlight1210
10. dec 2014

Vystahovanie bude musiet riesit oficialnou cestou. Napisat mu vyzvu, kde ho vyzyva aby do nejakeho terminu byt opustil a popripade si zmenil adresu. Ak neuposluchne,bude mat dokaz ze ho o to poziadala.
Ani adresa trvaleho bydliska mu nezaklada pravo tam zit. Max mu tam bude chodit posta. Myslim ze Aj to moze ona ako majitelka odhlasit. Nech sa spyta trebars na mestskom urade.
Nech vyzvu posle doporucene alebo na dorucenku (vrati sa jej z posty karticka, kde je datum a jeho podpis ze to prevzal.).
Potom by dalsie vystahovanie mohla riesit cez policiu.

Kedze je aky je, da sa cakat ze bude vystrajat. Po dobrom to asi nepojde. Moze sa ho do konca zivota bat a nechat mu byt a terorizovat sa alebo konat.
Co potrebuje su dokazy.
Oktem zoho nech kona v prospevh dietata. Teda: ist na urad prace dat si poradit a mozno tam rovno spisat ziadost na sud o zverenie dietata do svojej starostlivost. Aj Ziadst o vyzivne na dieta. (neviem asi su to dve oddelene veci, sud asi o nich nebude rozhodovat spolu).

A s tym ze bude robit jej priatel problemy, ze si ju asi pocka, aby jej rucne strucne fackami vysvetlil, ze toto si jemu nesmie dovolit urobit, s tym zial asi musi pocitat. Moze chodit vsade v spolocnosti niekoho, drzat sa medzi ludmi (nemusi to pomoct), jemu neotvarat, nedat sa uprosit na novy zaciatok ak by to skusal takto.
Veci riesit pisomne a oficialnou cestou kvoli dokazom. Moze sa jej nakoniec podarit zakaz styku s dietatom, ak im je tak nebezpecny a nebude sa borit s problemom ze on bude ziadat striedavku a ona trpnut ci neublizi malej.

Ale poistit si aby aj tak nic neurobil, to sa neda. Zial. Ak mu preskoci od urazenej hrdosti, cesticku si najde ako im ublizit. Tu ju neochrani nic.
Moznost byva poziadat par silnych chlapov aby mu vysvetlili, ze ma z jej zivota zmiznut a modlit sa, aby sa jej nic nestalo, lebo nasledne si najdu jeho a nech jej ublizil ktokolvek, zbiju za to jeho. Takyto velki hrdinovia co beru noz na slabu zenu a trojrocne dieta vacsinou zutekaju ked vidia silnych chlapov. Niekedy jednoducho treba na hrube vrece hrubu zaplatu. A vykaslat sa aj na vyzivne, hlavne nech je prec.

bonaqa2013
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amonet
10. dec 2014

@moonlight1210 suhlasim popripade po vypratani bytu možeš byt predat a kupiť iny, niekde inde, aby nevedel kde byvas

atanerka77
10. dec 2014

@hladamradu ma v tom byte trvaly pobyt? Ak ano tak ho zrusit na miestnom urade (otazka 15 min.)a potom iba vymenit zamok veci vylozit pred dvere, pripadne policajti mu mozu pomoct, nemusi mat dokazi ziadne pokial je to jej byt nezela si aby tam bol nema pravo tam byt. Takto som to riesila ja, lebo policajti mi povedali ze ho nemozu delozovat pokial tam ma trvaly pobyt, a potom som uz len vymenila zamok a taska pred dvere, pre ostatne si prisiel neskor