Ahojte, manželovi prerástol alkohol cez hlavu. Zatiaľ je to v stave že si to uvedomuje a chce s tým niečo robiť no potrebuje odbornú pomoc. Viete mi poradiť na koho sa obrátiť ako postupovať?
rovno na psychiatricku amb,je to závislosť,psycholog lieky nemôže predpísať,lístok od obv. dr. nepotrebujete
Objednaj ho k psychiatrovi a na vyšetrenie chod s ním, akýsi počula čo doktor hovorí. Alkoholici majú tiež rôzne krízy a pri prvej prekážke ukončujú liečbu. Čím viac budeš v styku s lekármi tým lepšie
Myslela som ze na začiatok psychológ bude stačiť lebo on nepije stále opije sa tak raz za týždeň, nieje agresívny práve naopak ale náš veľký problém je ze on keď si vypije ujde z domu za kamarátmi a príde až v noci domov,toto robí tak raz za mesiac no keď sme sa rozprávali o tom ze proste mi to vadí a nieje to úplne v poriadku takéto správanie tak povedal ze s tým prestane no bohužiaľ sám si s tým neporadí lebo vždy tomu podľahne. Inak je to úžasný muž, úžasný človek aj otec a bojím sa aby ho alkohol neznicil preto sa snažím pomôcť mu aby sme to prekonali kým to je v štádiu že si uvedomuje že to preháňa.
@veron900 ja si nemyslím, že toto je o alkohole, toto je o jeho túžby po kamarátoch.. a vyhovára sa na alkohol. mimochodom, raz píšeš, že raz týždenne, potom, že raz za mesiac. tak ako to vlastne je? Ďakujem
@panelacikova písala som ze sa opije tak raz za týždeň a z domu utečie tak raz za mesiac. Nemyslím si ze to je o kamarátoch tých ma okolo seba dosť ale konkrétne tento jeden ma problém s alkoholom a od kedy spolu pracujú tak začal aj častejšie piť, síce sa neopija ale vypite ma.
@veron900 neviem, či ti akýkoľvek psychológ či psychiater prikývne na to, že u mladých mužov je to niečo nereálne, ak idú raz do mesiaca za kamošom, kamošmi :( pre mňa tiež divná predstava, či už by s ním/nimi pil alebo nie, ale dnes je to akési iné... no som zvedavá, ako pochodíte
Ďakujem vám za rady, objednám ho k psychiatrovi a dúfam ze všetko dobre dopadne.
Najdi si na nete kontakt na skupinu abstinujucich alkoholikov, aj to by mohol skúsiť aby mu dali kvapky ako si posrali život závislostami a zacalo to raz za mesiac raz za týždeň.
@cacianka práveže on dobre vie ako môže dopadnúť ak s tým čím skôr niečo neurobí. Jeden nás známy začal popíjať, dobrý muž, otec, pracovitý, krásny dom postavil alkohol mu prerástol cez hlavu, žena sa s ním rozviedla, dom im zobrala banka a on sa teraz po dedine poneviera ako skoro bezdomovec a v strasnom stave je a práve toho sa bojím. Preto som mu dala ultimátum bud to začne riešiť alebo odchádzam skôr ako bude neskoro.
Ja poznam tuto komunitu a naozaj to treba riesit v zarodku. Psychiatra hladaj so zameranim na závislosti
je to sice smutne, no povedala by som, ze mas stastie, ze s tym chce on sam nieco robit, takze smer pswychiatera a uvidite aky bude dalsi postup. moc vam drzim palce, aby to nakoniec vsetko dobre dopadlo
@veron900 áno, treba rovno na psychiatrické vyšetrenie
Treba to riesit cim skor, lebo ked zacne chlastat pravidelne a dlhodobo, uz sa z toho nikdy nevyhrabe.. Moj otec chlasta uz 20 rokov a je mi uplne jasne, ze s tym neprestane, az kym nezomrie. Je super, ze si problem uvedomuje a treba to riesit. Bude pre neho podporou a daj mu motivaciu, ze veci budu lepsie ked prestane pit.
Odkial ste?
Ak ste z okolia Trnavy, tak dr Vido a na skupiny moze chodit do Otvoreneho srdca
@veron900 nikam nemusí chodiť.musi sám chcieť...proste nesmie si dať ani kvapku,ja som na Tom bol oveľa horšie ..a proste jedného dňa som povedal stop,.musí proste chcieť sam...
Podla mna ak si sam svoj problem uvedomuje, tak by to mohol podla mna zvladnut aj sam, len treba mat pevnu volu a hlavne aby si pri nom stala
@veron900 fajn, že si to uvedomuje.K psychiatrovi a ten povie čo ďalej asi aj psychológ, lieky, či rovno liečenie, či nejaký klub abstinujucich alkoholikov tam mávajú terapie kruhove.