Priznanie otcovstva na matrike - skúsenosti

sonicka96
14. mar 2018

Ahojte zahrá idem s priateľom na matriku a niesom si istá ake doklady alebo čo mi tam bude teba 🙂 aj s tým máte skúseností prídem poraďte mi, ďakujem 🙂

pribinak
14. mar 2018

Občiansky

simona_simi
14. mar 2018

@sonicka96
Tak tak my sme boli ale dva mesiace dozadu. Musíte ísť obaja a len občiansky pýtali od nás. Potom podpíšete a je to 🙂

sense
14. mar 2018

Musite byt obaja a stacia obcianske al pas

nikenzi
14. mar 2018

Obcianske, a musite mat vybrate mena. Aspon od nas pytali- meno a priezvisko dievcenske a aj chlapcenske.

nelka1122
14. mar 2018

Občiansky.moze ísť aj sama matka v prípade núdze a potom po narodení sa musí zmeniť priezvisko a zápise otec lebo aut. Dajú meno po matke

janinah
14. mar 2018

To čo za chorá doba...chodíme hromadne priznávať otcovstvá,lebo pán otec nemá toľko chochmesu si zobrať za manželku matku svojho dieťaťa...a oná matka ešte aj po ňom dá priezvisko,aby jemu náhodou rod nevymrel...a potom sa za hlavu chytá,prečo urobila takú hlúposť....a akože áno,ich vec,oni dvaja sa tak dohodnú,no čo už,musíme sa tváriť,že dohoda,ak nijaké požiadanie o ruku neprichádza,že?

lujza123
15. mar 2018

@janinah ako vies ze otec nema dost chochmesu. Ja som tiez odmietla tehotna svadbu aj ked na mna cela rodina a otec dietata tlacili. Pre mna je to uplne zbytocny zdrap papiera ktory nepotrebujem a neuznavam, chlap to bral tazko ale ja do chomuta nepojdem
Netreba ludi sudit, kazdy nech si spravi ako mu vyhovuje. Co ty vies preco niesu zobraty? Ake dovody ich k tomu vedu, mozno len chcu pockat kym sa babetko narodi lebo nevesta sa chce tiez zabavit a nie tam sediet opuchnuta s bruchom

lujza123
15. mar 2018

Inac odo mna na matrike chcela uradnicka tehotensku knizku. Lebo brucho v 9 mesiaci este neznamena ze si tehotna, to proste bez peciatky od lekara nejde....
Joooj doteraz si pamatam aky amok som tam chytila od nervou koli uradnicke, museli sme ist domov po tehotensku knizku a spat na matriku

janinah
15. mar 2018

@lujza123 ak berieš manželstvo ako chomút a potrebuješ mať zadné vrátka,tak niet o čom diskutovať...do chomúta s ním nie,ale dieťa s ním áno?..ako píšem-chorá doba

sonicka96
autor
15. mar 2018

@janinah sudite moju situáciu a nepoznáte ma...nepisala som nikde že sa nebudeme brať, ale som študentka na VŠ a mmnt svadba neprichádza do úvahy, chceme si najprv našetrit na to čo teraz prichádza a to je bábätko ktoré sme neplánovali. Potom bude svadba a chcem aby môj syn mal už hneď po narodení v rodnom liste, kto je jeho otec. Takže prosím vás nikoho nesudte keď nič o ňom neviete 🙂

sonicka96
autor
15. mar 2018

@janinah inak bábätko bude mať najprv moje priezvisko a po svadbe sa zmení na otcove, priateľ s tým tiež súhlasí 🙂 a svadba sa tiež rieši v našich rodinách tak nemusíte sa báť o nás

janinah
15. mar 2018

@sonicka96 "súdim" túto dobu,situácie,ktoré sa tvária,že sú normálne a pritom nie sú a zďaleka sa to netýka len tohto problému...

ah1234
16. mar 2018

@janinah to je co, ze nie je "normalne" ? Len preto ze niekto by to robil inak, tak to snad nie je jedina spravna cesta. My sme tri kamaratky, dve mame rozvedenych rodicov a jednej rodicia su stale spolu a hadaj co ? Nikdy sa nezvali. Proste si nepotrebovali dokazovat lasku papierom a vydrzalo im to, zatial co moji rodicia si ju dokazovali a nevydrzalo im to aj tak. Kto vyrastal v stastnejsej rodine. Ja? S otcom sice s charakterom, ze si zobral jej matku, ale potom ju opustil kvoli inej alebo kamoska, ktorej tatko je "chrapun", co si jej mamku nezobral ale chrapunsky ju miluje doteraz? Toto su stredoveke nazory, svadba v dnesnej dobe pri 50% rozvodovosti je castokrat vysmech. Ludia sa maju brat, ked sa na to citia a nie, ked su tehotni. Aj za predpokladu, ze by rodicia spolu vobec nezostali a nikdy sa nevzali, neznamena to, ze nemozu byt skvely rodicia. Raz, ked je otec v rodnom liste, musi sa starat bez ohladu na to ci je manzel alebo nie, stat chrani dieta predsa..

sonicka96
autor
16. mar 2018

@ah1234 veľmi dobre vystihnutá posledná veta 🙂 o to mi práve ide.

katus226
16. mar 2018

chceli obciansky, prefotenu prednu stranu tehotenskej knizky a v pripade, ze je zena rozvedena, aj rozsudok a tusim ze aj papier o spätvzati priezviska

alexkova
19. mar 2018

@sonicka96 ja len ze ti vyjadrujem moju podporu, lebo tiez studujem VS a takisto riesim podobnu situaciu, na matriku sa estelen chystame a ked vidim tu mudrost dokonalych mamiciek, ktore si dopredu zjavne vsetko naplanovali, aby sa na konovi ukazovali ako vhodne superhrdinky pre ostatne, tak ma to trochu mrzi.. drzte sa rodinka, nie ste sami 🙂 ja to beriem ako pozitivum brat sa po narodeni babatka, v buducnosti sa bude z toho tesit, ze absolvovalo svadbu svojej maminy ;D nech je rozhodnutie akekolvek, nejaka nastvana janinah z internetu dokonalych nema pravo sudit nezadane mamicky, ktore maju castokrat krajsie vztahy ako manzelia. len mozno situacia financna, rodinna, proste hocijaka nech aj dobrovolna svadbu oddaluje, tato pani potom nerozumie, ze zivot niekedy aj inak mieri ako si clovek predstavuje (:

sonicka96
autor
19. mar 2018

Ďakujem veľmi pekne, tiež držím palce nech sa ti všetko podarí do posledného detailu 🙂 veru, všetci sú všetko rýchlo , pritom ani nevedia že človek je v situácii kedy ledva našpori na dieťa, pritom ešte riešime hypotéku aby sme sa odsťahovali do svojho.... Svadba je pre nás tá posledná najdôležitejšia vec ktorú by sme chceli teraz riešiť.... keď sa ľudia miluju a su si vedomý toho že budú mať bábätko, tak to puto je silnejšie a niekedy ani tu svadbu netreba 🙂 ale ako napisala pani @ah1234 manžel sa musí starať o dieťa a to je aj jedno zo zabezpečeni žeby sme sa rozišli.... človek nemôže vedieť či sa stane dopredu, preto to chcem spraviť, ak sa to s partnerom nepodarí a svadba nebude ale rozchod tak nech sa stará aspoň o svoje dieťa, svoju krv 🙂