Ahojte, situacia ma prinutila zalozit si novy nick a napisat, lebo uz neviem ako dalej. Sme s muzom 6 rokov manzelia a 12 rokov spolu. Byvame spolu 8 rokov. Nas vztah bol vzdy pekny, bez hadok, mali sme sa vzdy velmi radi. Deti nemame. Koncom minuleho roka mi manzel oznamil, ze asi nie je s nasim vztahom vsetko v poriadku lebo sa zamiloval do kolegyne. Nasledne na to po par dnoch z domu odisiel, ze si to potrebuje ujasnit. Bol prec skoro dva mesiace, za tu dobu sme sa stretavali a snazili sa situaciu riesit aj manzelskou poradnou. Po dvoch mesiacoch sa vratil s tym, ze chce manzelstvo rozhodne zachranit a k spominanej kolegyni uz nic neciti, ze bola vraj iba naplastou/nahradou pozornosti, ktora mu doma chybala. Uz je to par tyzdnov, co sa snazime manzelstvo zachranovat, ale bohuzial je tam stale ta silna pritazlivost mojho muza smerom ku kolegyni. Ona voci nemu uz nevyvija ziadnu aktivitu, v podstate staci, ze tam je a on na nu nevie zabudnut...aj ked tvrdi, ze sa velmi snazi a velmi chce, ale tu pritazlivost voci nej stale citi a ovplyvnuje ho to v napravani nasho vztahu. Neviem ako dalej... Je dolezite ze chce vztah obnovit a budeme dufat, ze ta pritazlivost casom odide? Alebo mam otvorit oci pred realitou a uvedomit si, ze to asi nezachranime? Ani on ani ona pracu nezmenia, takze su si na ociach kazdy den...
To nemyslíš vážne...Otvor oči ! To fakt chceš takého čo od teba už raz odišiel??? Začni žiť !!! Nečakaj na neho, nezaslúži si ťa!
@marta14ke hm..to ho asi same nepusti...je strasne tazko nieco riesit, ked sa partner zamiluje... ☹ ..keby aspon jeden z nich zmenil pracu, tak z titulu toho, ze sa nebudu vidat, by to slo...btw. poznam ludi, ktori v snahe zachranit manzelstvo aj tu pracu zmenili! ...len s tym by mal vyrukovat on, do toho ho ty netlac...
Jedine, co ma napada je, ze bude potrebne rozobrat, preco k tomu doslo..pises, ze on sa necitil spokojny v manzelstve...uz vies, v com bol problem? Teda, pokial nie je notoricky suknickar....Ak ste problem vyriesili, tak ako fajn, ze chce situaciu riesit, aj ze mu z baby nehrablo, ze chce zachovat manzelstvo..ale co preto robi? Teda okrem toho, ze vzdycha, ze ho kolegyna stale pritahuje a nemoze sa naplne venovat budovaniu manzelstva...
ja uz by som ho nechcela naspat,a byt cely zivot v neistote,lebo ako aj moze zmenit zamestnanie,a tam bude ina kolegyna.....chvalabohu (pre tuto situaciu) ze nemate deti....,lebo po 12 rokoch spolu bez deti...asi sa vam nedari?...a ak ano,tam to vidim podla mna,ze asi bude problem,chlapec ma stereotyp
@zabka79 Ona onho zaujem mala velky, dokonca sa kvoli nemu rozisla so svojim vtedajsim priatelom. On jej ale nikdy nic nesluboval, a vzdy uprednostnil nas a zachranu nasho vztahu. Po par tyzdnoch ju presla trpezlivost a prestala bojovat...
@victory1 On ju nemiluje, city tam vraj nie su uz ziadne. Problem je fyzicka pritazlivost. To co to sposobilo sme si uz vydiskutovali, kazdy z nas prijal svoj podiel viny a snazime sa to kazdy den napravat a venovat jeden druhemu pozornost a to co sme definovali, ze nam chybalo.
@lubikan Ano, nedari uz skoro 4 roky ani cez asistovanu reprodukciu.
@mejjus ..poslat chlapa do prdele a rozviest, to je to najjednoduchsie na svete... 😖 ..a zacat novy vztah a ak nevyjde, zas novy...ved to je cele chore...nemyslis? 😠 Pokial je v partneroch kusok rozumu, zrelosti a zodpovednosti, budu sa snazit svoj vztah zachovat...bojovat on uz len z titulu toho, ze prezili kopec krasnych chvil..a ono zlyhat moze kedykolvek a kazdy...aj ty napriklad.. 😉
@marta14ke Ako píše mejjus, prosim konečne otvor oči... konečne si začni vážiť samu seba a zutekaj od neho. Toto ti normálny chlap po 12 rokoch spolu nemôže povedať, že ho nejaká kolegyňa priťahuje.. a nezmení kvoli tomu ani prácu. Tak potom volačo hľadá a čaká na príležitosť, kedy budú môcť byť naplno spolu. Ako toto môžeš tolerovať, nechápem..v tom vidím len jedno a to nedostatok úcty k sebe samej. Človek sa nenarodil preto aby trpel, ale aby bol šťastný 🙂 😉
hm zaujimave celkom podobnu situaciu som aj ja zazila hoci nie sme v manzelstve..ON musi chciet a zacat ju brat IBA ako kolegynu to znamena uplne sa od nej odosobnit a nasadit ignoraciu no to musi byt na 99% presvedceny ze chce byt naozaj s tebou a kolegyna bola ulet..pokial spolu nemali intimny pomer tak by to mohlo ist k ked chlap je samec a ked sa muz zamiluje je to ine ako zena...ale to som nechcela povedat..a od teba to vyzaduje doveru ze sa neposmykne opat..mne to trvalo asi rok ale partner odisiel z tej prace nie koli nej a vyklula sa z nej zena troska (po vnutornej stranke)ktora vyuzila Cisto svoju pritazlivost a jeho jesitnost!🙂) prekonala som to a teraz mame spolu dieta i ked nie sme zobrati🙂ale papier nie je patent na lasku🙂 kazdemu sa to raz moze stat a preto treba robit vsetko pre to aby sa to neopakovalo 🙂 ako sa vravi "pozriet sa moze no naje sa doma"😉
Tak to já bych nemohla takto žít. Prostě nemohla bych být ta druhá pro svého muže. Nebo aby se "rozhodoval" mezi mnou a jinou ženou, hm.....a něco ho k ní táhne jo 😠 ?
Tak teď jsem se tady normálně nas*rala za tebe 😉 .
Ty máš asi čekat až jak se páníček rozhodne, to je hezký úděl.
Stale ho povazujem za cestneho. Pocas tych dvoch mesiacov co nebol doma byval u priatelov a nikdy sa s nou mimo prace nestretol. Stretavali sme sa, chodili sme do manzelskej poradne a snazili sme sa pocas tych dvoch mesiacov nadobudnut pocit, ze opat spolu randime, ako za starych casov...
@victory1 vieš podla mňa si chlap nezaslúži aby bojovala..raz odišiel , nevyšlo to, tak sa vrátil ...ale teraz zase nie je istý .....a ona čo? má čakať kým sa pán rozhodne čo chce zo svojim životom ? bolo by to iné , keby mali deti...ale sú bezdetný..určite by som nečakala na chlapa ktorý nevie či ma chce ...mne to pripadá nenormálne...
@jahodnicka On sa nerozhoduje medzi mnou a nou. On sa vzdy rozhodol pre mna. A je pre mna rozhodnuty aj teraz. Bohuzial k nej citi silnu fyzicku pritazlivost a nevie ako to zastavit...
Skor ci neskor, oni dvaja spolu skončia v posteli. Je to len otazka casu.
Prepac mi.
@marta14ke no dobre...teda dovolim si nesuhlasit asi so vsetkymi prispievatelkami...nie, necitila by som sa dotknuta, ze sa odstahoval, lebo by rozmyslal. Kedze pocas "odstahovania" ste stale riesili zachranu manzelstva...Evidentne ani ty nepopieras svoju cast viny, ze manzel bol vo vztahu nespokojny...
Ak sa rozhodol, ze bude s tebou v manzelstve a ty ho povazujes za cestneho cloveka /a ty to musis vediet najlepsie, lebo s nim zijes/, odstranili ste problem, ktory ste mali, treba vam dat sancu....ved nemas co stratit, ci?.....mozno naozaj treba ten cas, aby sa "odmiloval" a asi najefektivnejsie by mu pomohol psycholog..mam pocit, ze ty pre zachranu robis dost...on zachranu manzelstva musi este trochen doladit... 😉
@marta14ke si si tym vsetkym ista co ti povedal ?...ja neviem vo mne by to zlomilo doveru...je mi jasne ze po 7 ci 12 rokoch manzelstvo niesu iba zajaciky ci oblaciky a to krasne snivanie.Prosto uz by som nemala pokoja, zabudnut a preniest sa cez to ? zena nezabudne...viem ze nechces zahodit za hlavu 12 rokov zivota, len ci to bude stat za tu namahu...
@marta14ke, k nej citi silnu pritazlivost - to znamena predsa, ze je do nej zamilovany. S tebou je kvoli vycitkam a je mu Ta luto. Ja by som to netolerovala, a poslala by som ho kadelahsie. Alebo to coskoro urobi on sam, ze od teba odide. Ked po niekom tuzim, to sa neda len tak hodit za hlavu ... vas vztah nema buducnost. Nehnevaj sa, ale takto to vidim.
@mejjus ..ale ona nebojuje o chlapa, ona si uz chlapa vybojovala..teraz bojuje o manzelstvo, aby bolo take, ake ho chce ona mat...
A myslim, ze asi je o co stat, ked bojuje...napravili to, co sami v manzelstve pokazili...
..stav partnerskeho zvazku je vzdy vizitkou obidvoch partnerov, nielen jedneho....
/a sorry, podla mna zas nie je normalne rozlisovat, ci sme bezdetni par ci par s detmi, ked je vo vztahu problem...vzdy sa riesi par a nie deti, predsa.../
@marta14ke tvoj muž je nejaký rozpoltený...neviem či by som verila jeho popisu situácie. Bohvie čo by povedala na to tá kolegyňa...možno by si sa divila jej verzii. Po tom čo odišiel z domu a išiel si rozmýšľať osamote či ťa ešte chce alebo nie, by som ho s veľkým rozbehom kopla do zadku. Ako sa takto ponižovať a žebrať o lásku.... S ním by som dieťa ani nechcela...
Pokial nezmeni pracu, nikdy sa tej "pritazlivosti" nezbavi. To je ako ked sa rozhodnes, ze prestanes jest sladkosti, ale nejake doma mas. Ked dostanes chut, staci otvorit skrinku a mas ich tam. Ked nemas doma ziadne tak nic nebude a da sa to ustat.
Clovek je tvor slaby, preto sa treba pokuseniam vyhybat, to je najlepsia prevencia. Ak ju ma kazdy den na ociach, nema sancu sa tomu vyhnut.
@victory1 ok , vieš ja neviem reálne posúdiť..15 rokov som vydatá ,takéto problémy sme ešte nemali (naštastie ) ja len zo svojho hladiska..nezniesla by som ten pocit... že je tu aj druhá....máš pravdu, nie je normálne rozlišovať bezdetní pár s manželmi čo majú dieťa..ale predsa je to iné
@marta14ke Je mi naozaj ľúto v akej si situácii. ☹ Myslím si, že nie chyba v príťažlivej kolegyni, ale v tom že tvoj muž z nejakého dôvodu hľadá niečo iné. Obávam sa, že sa s tým budeš potýkať aj v budúcnosti a budeš sa strachovať a trpieť či sa zase do niekoho nezamiloval. Keby kolegyňa mala o neho záujem tak pravdepodobne by sa nepokúšal nič zachraňovať a teba by bez váhania opustil. Nabudúce to možno bude iná žena ktorá ho dostane. Fakt ti za to stojí? Neviem či by som bojovala o takéhoto muža, ktorý doniesol do vzťahu trápenie, už by som mu nedokázala veriť...manželstvo nie je výchovno-nápravný ústav kde sa robia reparáty a skúšky...Držím palce nech to dopadne najlepšie pre teba...