Dobrý deň. Chcela by som sa informovať ,lebo teraz v októbri ma byť vyplatení príspevok na každé dieťa do 18 rokov 100eur. Práve mi peniaze došli mám dve deti jedno ma 10 rokov a druhé 2 roky .Takže malo mi dôjsť na jedno dieťa 100eur a aj na druhé 100eur. Dokopy 200eur, ale došlo mi len 149eur. Viete mi povedať prečo alebo došlo niekomu tak isto ako mne?Ďakujem za odpoveď
Veď čítanie s porozumením.... nemali poslať príspevok na každé dieťa 100€ , ale mali poslať doplatok do 100€ k prídavkom na deti, to znamená o cca. 75€ na dieťa viac.
asi to vyplacaju samostatne - samostatne doplatok a samostatne ti asi pride to,co kazdy mesiac....
@cocolino234 my sme spolu husy nepasli takze si vyprosim od cudzej osoby takéto reči, to že má prísť 100€ mi povedala pani na úrade prace + este mám niečo nedoriešené čo mali poslať a neposlali…takze kopať nohami mozes jedine tak ty ….drzaňa
@18lucy11 podla toho nariadenia by ti malo prijst dokopy 200e (https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...) Asi to bude ako pise @vivincek ze to vyplatia na dva krat
Treba citat cele vety s porozumenim, nielen cisla.
Nám dnes prišlo 200€
Nam tiez akurat piplo, mame jedno dieta a prislo len tych 74€ 🤔
A nie je to pre starsie deticky, co chodia do MS, ZS, SS? Tym padom na 2rocne asi nedostanete to zvysenie...ale mozno sa mylim, nesledujem to moc 🙂
@lenus911 nie, je to pre každé dieťa do 18 rokov
@lenus911 "Suma prídavku na dieťa podľa osobitného predpisu sa za september 2021 zvýši o 74,50 eura na nezaopatrené dieťa, ktoré do konca septembra 2021 je mladšie ako 18 rokov veku alebo v septembri 2021 dovŕši 18 rokov veku. " Kazde dieta do 18r dostane standardny pridavok + 74,50 k tomu (2 deti 200e, 3 deti 300e atd.)
@uzivatelka1113
@meluela
@nika_m dakujem za info 🙂
Asi to bude na 2x. Teraz to zvýšenie a neskor klasika.
Mne akurat prislo 200€ ale chyba mi ešte pridavok na tretie 19 ročné dieťa ktore studuje na VŠ ale podľa našej vlády to uz nieje dieťa 🤔 inak minule ta ista vlada hlasila ze najviac pozit.je deti do 20 rokov ja uz fakt neviem kde ho zaradiť 🤣
@sofi1230 aj môj študuje na VŠ - ÚPSVaR potrebuje od tvojho dieťaťa zo školy Potvrdenie o návšteve školy za účelom priznania prídavku na dieťa a to im poslať. VŠ aj SŠ už síce mali byť prepojené s úradom, ale všetky školy sa do toho nezapojili - vypýtajte potvrdenie, pošlite na úrad a bud. mesiac vyplatia na 19 ročné spätne za september aj október naraz.
@cairka to je síce pekné ale nič to nemení na tom, že autorka mala dostať 200€ a nie 149€.
@jankalukasova ale však dostane, dnes chodí to jednorazové zvýšenie, na dve deti 149 e a zajtra alebo pozajtra príde klasika prídavky 51 eur. Dokopy 200. V niekturych mestách to posielajú zvlášť.
@jankalukasova veď dostane ešte prídavok na 2 deti...2x 25 či koľko to je