Ahojte. Mám taký problém. Keď niekoho nového stretnem neviem ho odhadnúť na prvý a často ani na druhý pohľad. Všetko mu uverím. Veľmi mi táto povaha v poslednej dobe komplikuje život aj v súkromných aj v pracovných vzťahoch. Veľakrát ma vedia preto aj veľmi ľahko oklamať. Vždy chvíľku potrvá kým odhadnem toho človeka. Veľakrát sa mi stalo, že som si o niekom myslela, že je to aký fajn človek a nakoniec som zistila, že je pravý opak. Poznám potom ľudí ktorí odhadnú ostatných ľudí na prvý krát. Chcela by som sa vás opýtať kde robím chybu? Ako zistíť, že mi niekto klame?
@iveta7677 odhadnut cloveka je casto komplikovane, u teba skor vidim problem asi v tvojej prilisnej otvorenosti ludom, resp.hocikomu, udrzuj su trochu odstup, neotvaraj hned kazdemu svoj osobny priestor a potom nebudes sklamana a v problemoch, ved len tomu koho si pripustis a doverujes mu ta moze takto sklamat, cize drzat si odstup a pockat kym sa druha strana prejavi, ci vas vztah a komunikacia je fakt obojstranna
To nezistis nikdy ci ta niekto klame alebo nie. S prilis silnou volou clovek dokaze oklamat totiz aj sam seba. A nie este druhych. Ja zasa idem na ludi opacne. Od zaciatku im prilis nedoverujem povazujem ich za prefikanych s necistymi umyslami ze sa chcu len zahrat nieco ziskat a odist. Zial mnohi ma v tom aj utvrdili. Dnes viem kde bola chyba a z coho prameni. Tiez som kedysi verila kazdemu a doplatilo na to moje ❤. Kolkym sklamaniam som mohla predist keby som im tak slepo nedoverovala. Stalo sa. Mozno si chces velmi ziskat priatelov a samu aeba presvedcujes o tom ze to s tebouu myslia dobre. Bud tajnostkarskka neotvaraj svoje sukromie cudzim osobam a aj tym co ich poznas si ich prever. Mala som super kamaratku fakt sme si verili vsade sme spolu chodili pasovali sme si v tom ze moj vkus a jej vkus na chlapcov bol cierna a biela total nezlucitelny takze nehrozil zaujem o rovnakeho chlapca. Vsetko bolo v poriadku az do jedneho dna. Mala som ju pockat pod bytovkou chodili sme spolu kazde rano do skoly cakala som ju dlho nebrala fon jej mama povedala ze uz isla nechapala som preco ma nepockala. Od toho dna ma ignorovala a opovrhovala mnou ako sa len dalo. Zaco? Neviem. Nedockala som sa vysvetlenia. A odvtedy som prestala ludom verit. Odidu bez priciny a bez vysvetlenia.
@iveta7677 Nie vzdy sa da odhadnut clovek hned, niekedy to trva aj roky, pri nejakej prilezitosti spoznas pravu tvar cloveka. Ako sa hovori, ze z vysin vidis vela, ale najviac uvidis, ked si na kolenach, kto aky je. Najlepsie je nezdoverovat sa hned, rozpravat neutralne, postupne sa otukavat. Ludia sa dokazu pretvarovat, ked chcu od teba informacie. Je to naozaj tazke, nie kazdy sa da odhadnut. Je dobre necakat od ludi vela, lebo urcite sa sklames a prave, ked nic necakas, tak si prekvapena. Tak nebud smutna, cely zivot sa ucime a stretavame aj podrazakov, ti najsladsi su najhorsi, muzi ci zeny.
@valentina5 súhlsím, už mám skoro 40 ale málokedy som sa stretla s takými ľuďmi, teda nemala som zlé skúsenosti. Až v posledné dva roky to tak vnímam a hlavne v pracovnej oblasti.
@iveta7677 V pracovnej ob
@iveta7677 V pracovnej oblasti byva dost dusne ovzdusie, ale zial aj v rodinach, staci si precitat temy tu na MK. Tazko je byt odolny voci ludskej hluposti a zlobe, hlavne, ked je toho uz vela.
@iveta7677
Pouc sa na vlastnych chybach a drz si odstup