Prijímanie neterí a synovcov na víkend, na prázdniny

dasenka13
26. máj 2023

Ahojte,chcem sa spýtať prijímate na prázdniny,na víkend deti z rodiny,keď máte malé deti? Ak áno,ako to zvládate?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
baklik
26. máj 2023

nie, ja som varovala svagrinej niekolko krat, moj muz tiez este predtym ako sme boli spolu, ona nam raz a druha svagrina vobec, takze som s tym skoncila.

dasenka13
autor
26. máj 2023

My máme 2ročné dvojičky,7 a 5 ročného. Je to náročné. Ale tí starší by chceli mať u nás na víkend 5 ročného bratranca. Nestíham nič,manžel sa naháňa. Oni by tých starších prijali len ja im to neviem oplatiť,keď sa necítim prijať 5.Majú len jedno.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
26. máj 2023

Môj syn má bratranca rovesníka, ktorý k nám chodieva v lete na týždeň na prázdniny, aj môj syn ide potom (alebo predtým) k nim. Potom má ešte sesternice, dcéry mojej sestry, tie žijú v zahraničí, ale v lete vždy prídu. Oni sú primárne u mojej mamy, ale aspoň pár dní zvyknú prespať aj u nás.
@dasenka13 Keď máš 4 deti, to už piate nezvládneš? Ja to neviem posúdiť, mám len jedno, 4 musia byť o držku. Ale zase až taký rozdiel medzi 4 a 5 už nevidím. Zobrala by som ho na tvojom mieste, nejako to vydržíš a potom si vydýchneš, keď ti zase švagriná zoberie tvojich starších.

dasenka13
autor
26. máj 2023

@h2 cez deň mám dosť 2ročných dvojičiek,nič sa pri nich nedá robiť. Súhlasím prijať na prázdniny o 2-3 roky. K tomu by sa tu mohla vyjadriť mamička s dvojičkami a s ďalšími☺

koniarova
26. máj 2023

@dasenka13 no ja by som sa teda na to v žiadnom prípade nedala. Takáto kombinácia malých detí by ma zabila.😁😁 A bála by som sa zodpovednosti za cudzie dieťa, pri toľkých svojich,na ktorých musíš striehnuť.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dasenka13
autor
26. máj 2023

@mamula20 😊máme len 1 detskú izbu,s manželom spíme s dvojičkami. Kuchyňa s obyvačkou večet sa varieva.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
svetlonos
26. máj 2023

@dasenka13
mam kamosku a ma "len" dvojicky. Tiez 2,5 rocne.
Vin snimi chodia vacsinou obaja rodicia, nic pri nich velmi nestiha. Viem si predstavit jej reakciu, keby k tomu mala zobrat este 5 rocne 🤣
Uz sa tesi, ze deti idu do skolky 😁
A to nie je ziadna lemra, docela sportove typi su obaja.
Druhá kamoska ma 4 deti 11-9-3-1,5 😁, tej som sa po narodeni 4teho aj obavala spytat, ci ich mozme navstivit (celodenna navsteva)
Povedala ze v pohode, ale len stvrtok inak robi detom taxikarku 🙂

dasenka13
autor
26. máj 2023

@elizabet173
@dasenka13 mne to je práve ľúto ja by som všetky neterky a synovca prijala. Ale okrem vodenia a vyzdvihovanis zo školky sme na deti sami. Sem tam prespia u babky a dedka.Ale nemyslúm,že by som mala uľaviť pre deti,keď sa cítime vyčerpaní.

marca12
26. máj 2023

@dasenka13 Chodia k nam na prazdniny 4 kusy. Niekedy je to tazke,ale vacsinou je to velka zabava. Vymyslame hry,program,aby sa nenudili. Grilujemw na terase,aby som nemusela stat cele dni v kuchyni pri hrncoch.

culienka
26. máj 2023

@dasenka13 každé ďalšie dieťa je rozdiel. Kto tvrdí že nie tomu neverím 😂. Ja už keď mám namiesto troch len dve hneď cítim rozdiel 😊.

spadnutaslivka
26. máj 2023

vôbec sa teraz netráp. Ak chce niekto s rodičmi prísť na návštevu, ok, ale nemusíš nikomu strážiť deti. Tvoji podrastú a potom, ak sa budeš cítiť, vezmete aj prázdninárov. Strážiť cudzie deti vie byť náročné, zvlášť tie nevychované. Ty máš teraz zaberák s malými dvojičkami, načo sa siliť?

anjelicek26
26. máj 2023

- mate male deti
- mate maly byt

Bohuzial to nejde...nemam problem zobrat synovca ci neter, ale ja na to mam priestor a vacsie deti (v ich veku), co by sa zabavili... uplne ina situacia.

negymama
26. máj 2023

ja som raz tak mala neter a synovca k mojim styrom. Bolo to dost narocne ale dali sme to.
Moje deti mali vtedy 2, 4, 6 a 8 rokov, deti z rodiny mali 7 a 9 rokov. Aj u nas spali.

ivangeline
26. máj 2023

Ja by som nemala problem ale nedeje sa to u nas. xD

terry658
26. máj 2023

@dasenka13 sestra mi požičia k mojim dvom štyri. Ale len na víkend. Viac by som to s toľkými nedala.

kornelies
26. máj 2023

@dasenka13 Moje deti plus neterky a synovec,vek 3,4,5,6,7 (krasne po roku sa narodili) som dala tyzden v lete a tyzden v zime. Samozrejme bez auta, lebo sa nepomestili.
Zaver: da sa to, ale som bola K.O. este tyzden 😄

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
2kikuska4
26. máj 2023

ZENY az sa mi hlava toci ked citam niektore kolko deticiek mate fuuu 🤯 nesudim .. praveze KLOBUK DOLU... Fakt
Ja mam dve a ja si neviem predstavit ich mat viac.
A @dasenka13 ked sa na to necitis slusne odmietni a povedz ze mozno o 2 -3 roky. Ja by som to v pohode brala ale zatial mame iba jedneho synovca a este je miminko. Ale ja mam deti 5 rocneho a 2 a pol rocneho. A mame dom... kebyze sme v mensom byte a mam styri deti z toho dve su dvojicky dvojrocne v momente by som zrusila nejake prespavacky 🤣

amelia89
26. máj 2023

@dasenka13 keby som mala tolko deti ako ty a v takom veku tak nie. Mam 1 a 3 rocnych a pride mi 7 rocna neter ale ona je uz viac pomoc ako starost- ale pride lebo velmi chcem a malo sa vidime,nie preto ze by segra potrebovala ju postrazit

mamelka
26. máj 2023

Mala som tak par x, aj sme do Chorvátska zobrali krstného syna, ale to sme mali len Melaniu a Amaliu, mali sme dokonca aj s kamosmi takto,ze sme si na noc zobrali. Teraz ako mame Mariu by som ani rybičky nezobrala🙈😂

janickacrazy
26. máj 2023

@dasenka13 Ak sa na to momentálne necitis, tak to proste nerob, máš ozaj svojich detí dosť, snáď to všetci pochopia. Ja som nemala problém zobrať si sestrine deti kedykoľvek, má 4 kusy, ja mám 3. Ale každá sme iná, mne osobne pri 3 a viac deťoch je už jedno, či sú 3, 4 alebo 5. Z mojej skúsenosti sa lepšie pohrali, keď ich bolo viac.

majkamasar
26. máj 2023

@dasenka13 ja mam heslo nerob zo seba obeť. Robim len to na čo stačim. Aj nasa by tu chcela kamosky a nevime koho. Ak mam cas v pohode moze niekto prespat ak nie tak normalne malej ma 9 vysvetlim ze niesom otrok a ze to nedam ze som proste unavena. Ale obcas ked som v pohode je ich zasa dobolim.

simca06022011
26. máj 2023

@dasenka13 neries ci vies oplatit alebo nie... fakt je, ze napr ja mam len jedno dieta, a poviem ti, ze ked si donesie 4kamosky aj na prespavacku, nemam s tym viac prace. Su to rovesnicky, okrem varenia ziadnu pracu s nimi nemam. A teda, ak chce ist k nim najstarsi alebo starsie, nech ide. KEd nebudes mat 2rocne dvojicky, budu starsie samostantejsie, nepride ti to take ze +- 1dieta rozdiel 🙂)) prehra sa predsa s navstevou rovesnik. urcite teraz s takym drobcami /2x) to nie je sranda... ved to len tie dve ustrazit je o drzku.

Ak niekto pozve moju dceru niekam, neriesim ci to budem/nebude oplacat, neriesim ci u nas 10x spali kamaratky, alebo moja isla tam a hentam s inymi.. je to proste len o tom, ako to prave vyslo. Nezvladala by som, nezavolam ich, ked chcu moju zobrat, nech vezmu... nepremahaj sa, ked ledva stihas, ale zase, naozaj nie je to strasiak mat vacsie deita na navsteve, kedze naozaj sa prehraju spolu 🙂 o 2roky bude lepsie... a potom lepsie a lepsie... :D ani nebudes vediet ze ich mas :D okrem hluku, spotreby jedla :D

negymama
26. máj 2023

@simca06022011 Presne, oplacanie netreba riesit. svagrove deti u nas boli viac x, nase deti k nim velmi nechceli, boli zo styroch mozno dve aj to len jediny krat. Svagor svoje deti bije a to oni nevedeli ustáť.

starsieho syna nam niekolko x vzali na dlhsi prazdninovy pobyt na chatu - 2-3tyzdne v lete, niekolko x v zime nasi rodinni priatelia. Ich syn ale u nas na prazdniny nebol. On nechcel ostat bez rodicov. je jedinacik a oni boli stastni , ze na chalupe ma spolocnost a tak s dvoma chlapcami mali menej starosti ako s jednym, co vyzaduje neustaly program od rodicov.