Ahojte svokra má Alzheimera no odmieta brať lieky stav sa zhoršuje a jediné čo chce brať je Moringa ako dlho bude podľa vás v stave akom je zabúdanie často pomenúva veci inak ( boli sme sa prejsť videli sme ako sa pásol dobytok neďaleko bol potok a ona povedala že tu sa chodia napiť tie sliepky čo sa tam pasu) je podozrievava v noci sa budí čo vždy niako odôvodni cez deň by si len podriemkavala xy krát sme jej vysvetlili ale je dôležité brať lieky no ona ani za toho .... Začalo to zabudanim no myslím si že toto je už iný level ... má ísť na operáciu kolena a mám obavy čo to snou spraví ako toto riešiť .... Môže byť v tomto stave roky či to bude rýchlo horšie?? Dik za každú radu
Ahoj, je mi luto v akej situacii sa nachadzate. Ale nadpis mas "Priečna svokra", tak ja len ze toto nie je ziadna priecna svokra, ale chora svokra.
A ano moze to trvat este dlho.
@erka33 To je najhorsie,ze odchadza. Nasa babka sa tiez snazila utiect,lebo sme ju vaznili podla nej. Vraj sme cudzi a ona chce ist domov....nepoznala nas,bala sa nas. Hrozne obdobie to bolo. "Nastastie" jej dost rychlo odisla chodza a sama ani o barliach nedokazala prejst,takze uz neutekala. Len sme museli davat na vsetko pozor napr plyn nechavala zapnuty a take nebezpecne veci robila.
@erka33 bez liekov to pojde rapidne rychlo, bud by som ju dala hospitalizovat nech ju nastavia na liecbu alebo jej davkovala lieky rovno do ust
Nabuduce vam bud nieco vystroji alebo sa vytrati a uz ju nenajdete
Otcov krstny otec sa takto vytratil a nasli ho po 8mesiacoch patrania v lese mrtveho
Bez liekov to bude rychle a po anestezii ak bude Celkova, je mozne, ze to bude brutalny skok a nedate si s nou rady - na to velky pozor. Bude to len horsie, zvykni si, ze nejednas s dospelym clovekom, ktoremu dokazes nieco vysvetlit. Lieky podavaj nejakym sposobom ako cukriky a pod … nie, ze nechce brat - jednas s clovekom, u ktoreho sa striedaju svetle chvilky s uplne mimo.
Je dôležité, aby ste jej neprotirečili nehádali sa s ňou, ak niečo tvrdí, pretože ona kvôli chorobe je presvedčená, že je to tak a bude veľmi zmätená a nešťastná, že jej neveríte. Pri tejto chorobe sa hovorí, že je to ťažšie pre príbuzných ako chorého, pretože on žije vo svojom svete a neuvedomuje si, že svojím správaním si môže ublížiť. Žiaľ, môže to trvať roky, ale ku koncu sú takýto pacienti väčšinou ležiaci. Je to psychicky náročné pre všetkých zainteresovaných.
Svokra nie je priecna, toto su prejavy alzheimera. Zabudanim to len zacina, ale ako odumiera mozog, postupne jej odide chodza, nebude vas spoznavat, bude zmatena. Viacere psychofarmaka sposobuju agresiu u tychto pacientov alebo ich zase az moc utlmuju. Poradte sa s lekarom. Lepsie to uz nebude. U mojho dedka to trvalo 5 rokov od zabudania, no posledný rok to bolo najtazsie.vela sil!
Nak ma alzheimera tak s liekmi alebo bez liekov na hlavu to bude stale z roka na rok horsie.Tie lieky su aj tak len na prekrvenie mozgu,co v podstate nie je az take ucinne.(mame doma demenciu)Ta operacia asi moze spôsobiť regres a bude to urcite narocne ale co narobia?Dolezite bude po operacii ju mobilizovať aby neostala ležiaca.
Nemôžete to brať tak, že nechce brať lieky tak nebude. Už to nie je plnohodnotne zmýšľajúci človek, treba s ňou ako s deckom. Proste tu máš lieky a musíš. Pripadne viem že existuje aj náplasť. Ale to podľa už skôr vymyslieť daky odrb s tabletkami, lebo náplasť by si mohla strhávať. Pripadne hospitalizácia, aspoň na čas kym sa nastaví na liečbu. Takto je nebezpečná pre vás aj pre seba a kľudne to môže trvať aj ďalších 5-7rokov. A inak keď bude rozprávať nejaké nezmysly, tak jej len pritakávajte. Vysvetľovať že sa mýli a pletie veci je skôr kontraproduktívne.
Moja rada určite máte vo vašom meste opatrovateľskú službu vybav si aspoň na.pár hodín opatrovateľka príde k Vám do rodiny ovšetko sa postará Vy sa so svokry nezbláznite a ona ju hravo zvládne vybavý drobné nákupi , zajde zo svokrou po lekároch ,vyberie jej lieky,bude trénovať vrámci možnosti jej mozog a jemnú motoriku
@erka33 U mojej babky to trvalo 6 rokov. Cim dalej to bude horsie. S tymi liekmi sa porad s jej psychiatrom ako ich do nej dostat. My sme ich davali do jedla. Kym este vnimala,ze su tam,museli sme ich podrvit. Neskor uz neprotestovala,zjedla ich aj cele.