Mám otázku aj vás sa rok po svadbe stále príbuzní vypytovali či už ste tehotná ? Už mi to kvalitne lezie na nervy 🫣 nakoľko sa snažíme stále
@zmrzlinka2021 je to ale hrozne čo ich je do toho
Nie, ale my sme neplánovali deti takto skoro. Takže blízka rodina vedela, že toto nehrozí v najbližších rokoch po svadbe.
Nie
Autorka,
nerieš ich. Ludia nechápu, že dieta mať nie je povinnosť. A uz vobec nechápu, čo rpezívaju ludia, čo tie deti chcu mať a nedarí sa.
Nie, pýtali sa hneď, ako sme oznámili, že svadba bude. 🤷🏼♀️ Hold, niektorí sa zasekli v minulom storočí. 😂
Mne keď to už išlo na nervy tak som hovorila ze som karieristka 😀 (dlhsie sa nam nedarilo ale nevesala som to na nos nikomu) potom sme začalo stavať dom a už sa nevypytoval nikto lebo vedeli ze je to pre nás priorita.
Ja cakam, kedy sa niekto odvazi opytat - a kedy bude druhe? 😄 A kedze ja som striktne proti druhemu, uz si planujem odpoved vopred 😁.
Ale k teme. Nepripustat si to, prvykrat slusne odpovedat, druhykrat uz pouzit sarkazmus, pokial na prvykrat ma niekto problem s porozumenim a potrebuje sa aj nadalej starat do vasich sukromnych veci.
My sme sa tiez napocuvali tieto otazky hned den po svadbe a tahalo sa to dlho az mi raz praskli nervy a odvtedy bol pokoj
teraz pocuvam kedy bude druhe a ze aj dievcatko by bolo fajn tiez mam odpoved nato
Podla mna staci odpovedat - zatial sa nam nedari. Zase netreba z tychto otazok robit vedu, deti su pre vacsinu z nas beznou sucastou zivota, takze ja tieto otazky az tak dramaticky nevnimam, proste sa rodina zaujima.
si to nepochopila autorka...😍 oni su z cias, ked sa deti rodili 6 mes. po svadbe akosi "predcasne"...😍 no a u teba im to proste nesedi-PRENASAS...😍
Hej, mňa sa pýtala babka asi týždeň po svadbe, či sme už zamiesili. 😂
@autorka
Ja by som svojom netaktnym pribuznym povedala, ze je to nevhodna otazka. A keby to nepochopili, tak narovinu im povedala, ze tieto otazky ti nerobia dobre, kedze to nie je take jednoduche. Ked to nevedia pochopit inak
2 roky pred svadbou 😂.
Ľudia sa to pýtajú bežne, sú zvedaví a reálne to nikoho nezaujíma.
Na blbé otázky odpovedám na rovinu.Nepotrebujem zo seba robiť zaujímavú.
Povedz im, že postupne, že chcete najprv psa
bola som v rovnakej situacii a povedala som,nie nie som,lebo sa snazime a nedari sa nam,s citelnym tonom v hlase,ze sa mozu hanbit a s usmevom na tvari,viac sa ma nepyrali
Anooo stale sa to pytali, nie len rok po svadbe ale aj mesiac po svadbe...teraz mame uz par rokov po svadbe, deti nemame (nechceme) a uz sa to prestali pytat. Takze najhorsi na take otazky je prvy rok, potom sa prestanu pytat
Je to zdvorilostny rozhovor, co sa ta budu pytat ak sa stretnete raz za cas a udrzujete korektny vztah. O futbale apolitike, priadne o nabozenstve - aj to sa da ale sa mi zda omnoho normalnejsia tema rozhovoru opytat sa mladomanzelov kedy rozsiria rodinu ako zacat nadavat na fica
Musis si najst nejaku odpoved ktorou ich na dlhsiu dobu “umlcis”. To je tak automaticka a zaroven trapna otazka…. Ze uz namiesto ahoj ako sa mas ide otazka-cakate? Potom pride ze kedy dalsie a mnoho dalsich nepovinnych. A hlavne su to tak prizemne otazky ktore ani sama nevies ovplyvnit ci nejako podla “poziadavky” okolia zmenit.
Niekedy veci nejdu podla nasich predstav…
A prečo im to nepovieš...
Ja mam uz deti tri a napriek tomu sa ma este obcas niekto pyta, ci nedame aj stvrte - mame totiz "iba" tri dcery, tak aj chlapceka by bolo treba 😂
Nám sa podarilo otehotnieť 10 dní po svadbe..no a my sme zažili presný opak...prvé mesiace keď sme niekoho stretli, že si máme užívať rok dva vo dvojici, že sa s deťmi nemáme ponáhľať 😅 a veru aj tak prišli rad radom blbé otázky...a nevyžiadané rady
Tak ja neviem, ved pribuzni si pribuzni, je to tvoja rodina, tak sa normalne zaujimaju... mali ste svadbu, tak co je take nepochopitelne na otazke o dietati? Rozumiem, ze je ti asi smutno, kedze sa vam zatial nedari, ale to uz si musim v hlave nejako prestavit ty.. nemozes ovplyvnit, co budu robit ini, ani ci a co sa budu pytat.. mozes ovplyvnit svoje nastavenie ako to vnimas... ci conuz fakt rodina sa ma bavit len o neutralnych veciach o nicom?
Je to bezne a netreba si to pripustat k telu.
nabuduce im odpovedz "nie, nie som a ked budem, dozviete sa to. Nemusite sa na to pytat, OK? Deal?"