Priateľovi umrela babka. Mám ísť na pohreb?

slniecko_12
2. aug 2017

Priateľovi dnes umrela babka. Veľmi som ju nepoznala, len z videnia, lebo bola často chorá a v nemocnici. CHodili sme tam len raz za mesiac a nie vždy sim ju stretla. Mala problémy aj s pamäťou takže ani nevedela kto som. Ide o to či mám alebo nemám ísť na pohreb. S pirateľom sa poznáme 5 rokov a s jeho rodinou vychádzam dobre. Jeho mamka ma volala, ale neviem či je to vhodné. Poraď, prosim.

blahowoman
2. aug 2017

@slniecko_12 myslim si,ze urcite ano. Si v "rodine" 5r.to je dost.

nellynka
2. aug 2017

Podľa mňa vhodné to je. Hlavne keď si s ním tak dlho. Už len z úcty k babke a podporiť svojou prítomnosťou pozostalých. Na duši ich to pohladí.

terezka1947
2. aug 2017

@slniecko_12 urcite chod...

katkakovac
2. aug 2017

Urcite. Ja som muzovho dedka v zivote nevidela a aj tak som isla na jeho pohreb. Bola som vonku, nie priamo pri truhle, stala som tak vzadu a potom som bola aj na kare. Ako podpora partnerovi, nema rad pohreby. Boli sme spolu cca 3 roky, byvali sme spolu, tak nebol dovod neist. Je to vyjadrenie sucitu z ich stratou.

minutka
2. aug 2017

pre pana jana,samozrejme za ano.

misinka0611
2. aug 2017

Ano práve v takýchto chvíľach by si mala pri partnerovi stat a byt mu oporou. Nevhodne je neísť ked ta aj jeho mama volala.

catherinah
2. aug 2017

Samozrejme ze ano. Je to vyjadrenie sustrasti Tvoju priatelovi a jeho rodine.

jana_eyre
2. aug 2017

Ak nemas problem kam dat deti, ani by som nevahala.. Moj priatel (teraz uz muz) bol somnou na pohrebe mojej tety, ktoru nikdy nevidel.. Je to babka tvojho priatela, asi mu to jedno nie je a treba mu byt oporou..

katka1981
2. aug 2017

@slniecko_12, 5 rokov ste spolu a to sa vazne pytas?

bonovka
2. aug 2017

Skor by mi prislo nevhodne neist.

slniecko_12
autor
2. aug 2017

Pýtam sa hlavne preto lebo som ju nepoznala. Ale z úcty k pozostalým a priateľovi tam pôjdem. Len som sa chcela uistiť. Ďakujem za odozvy.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lia23
2. aug 2017

Prepac,ale tuto otazkuakoze myslis vazne??? a taketo zeny maju byt matkami,rozhodovat o zivote svojich deti a pritom sa sami nevedia rozhodnut o takejto veci,ktora je mimochodom samozrejma?...nechapem.🙄..myslim,ze je uplne jasne a prirodzene,ze ak ti na cloveku zalezi a ste spolu tak dlho,tak by si mu mala byt oporou....takze otazka uuuuplne zbytocna!!!

luliu
2. aug 2017

Rozhodne áno

slniecko_12
autor
2. aug 2017

@lia23 Prepáč, vôbec ma nepoznáš tak neviem prečo to tu rozoberáš. Vôbec to nesúvisí s úlohou matky!

lujziana44
2. aug 2017

Myslím, že by si mala ísť 🙂 Aj keď si ju možno nepoznala tak dobre a nepamätala si ťa. Ja som toho názoru, že pohreby sú pre živých, nie pre mŕtvych, nech to vyznie akokoľvek morbídne je to pravda. Takže tam nemusíš ísť preto, že si ju poznala ju ale preto, že tvoj partner bude v takejto chvíli potrebovať podporu a kto iný mu ju môže dať ak nie ty 🙂

lia23
2. aug 2017

@slniecko_12 Vyjadrila som svoj nazor na tvoju otazku,ktora bola mimochodom verejna..to ci to suvisi alebo nesuvisi je vedlajsie.Bolo to len prirovnanie k tomu,ze sa sama nevies rozhodnut podla svojho uvazenia o tak banalnej veci a cakas,ze ti poradia zeny,ktore ta mimochodom tiez nepoznaju a neziju tvoj zivot,tym padom ani nepoznaju vztahy vo vasej rodine.Chcela som ti len ukazat,ze ty si ta ktora vie,ako to u vas je a podla toho sa rozhodnut.Nie ste spolu par mesiacov,5rokov je dlha doba na to,aby si sa vedela aj SAMA rozhodnut,ci tam ist alebo nie...Keby ti napisala vacsina,ze tam nemas ist, tak nepojdes???

tt247
2. aug 2017

Jasne, že áno. Neviem nad čím vôbec premýšľas

elenita
2. aug 2017

Inak malokedy sa tu zeny na niecom tak vzacne zhodnu 😉
Takze mas to jasne ☺
Tiez si myslim, ze nevhodne by bolo neist.
Zober si to z druhej strany - keby Tebe zomrel nejaky stary rodic, chcela by si, aby bol pri Tebe na pohrebe Tvoj priatel?
A mas to 😉
Drzte sa.

luci1983
2. aug 2017

Jasne ze ist, ja som so svojim muzom chodila len 3 mesiace a jeho rodinu vobec nepoznala este ked im zomrela babka,sla som lebo som chcela byt pri nom ako podpora. Prvotny moj plan bol pojdem sama odidem sama len aby vedel ze tam som,vsetko sa vyvinulo tak ze ma zoznamil s celou rodinou a boli sme vsetci radi, urcite je to na tvojom mieste vhodne uz ked poznas jeho rodinu a volali ta.

candii
2. aug 2017

Ano chod, ja som bola na pohrebe aj kamaratkinej maminky, ako psychicka podpora.

lilyianka
2. aug 2017

@slniecko_12 ano urcite chod,s priatelom ste spolu 5r a teda uz patris v podstate do ich rodiny...ine by bolo keby ste spolu mesiac
Priatel budr rad ked pojdes aspon ho psychicky podporis

deti95060810
2. aug 2017

ja by som išla....poprípade sa môžeš aj budúcej svokry opýtať že ako môžeš pomôcť...😉

kikina84
2. aug 2017

Určite choď..patrí sa to..na pohreb ti na kto nemôže zakázať ísť..je to úcta voči zosnulému a možno aj nejaká tá opora partnerovi ktorému bola bližšia..

majaxy
2. aug 2017

@slniecko_12 Táto vec nie je samozrejmá. Nemám rada pohreby, snažím sa im vyhnúť ked sa dá, nemení to nič na mojej emocii k zosnulej osobe V tomto prípade by som sa rovno spýtala priateľa či o moju účasť stojí, alebo sama vydedukovala z jeho rozpoloženia. Trápne to určite nie je, ked pôjdeš, podporíš vlastne jeho

janulka1802
2. aug 2017

Ja by som isla

katka1981
2. aug 2017

@slniecko_12, pisala si, ze nie vzdy si ju stretla, takze si ju poznala, ajked nie nejak super. Babke to bude uz jedno, len zvysok rodiny si to vsimne. Uprimne ti poviem, ani mne by sa ist nechcelo. Ale ste spolu 5 rokov, co je podla mna dlha doba. Je to babka, je to blizka osoba. Keby nejaka tetka vzdialena, to je ine.

stankadu
2. aug 2017

ani ja nechodím na pohreby, je to príliš vela emocií naraz na mňa a už niekolko-krát som to skoro nezvládla. Tak sa im vyhýbam. Je to čisto na tebe a tvojom priatelovi. A tiež ako to cítiš.

liv1
2. aug 2017

@lia23 a ty mozes rozhodovat o zivote svojich deti ked na MK nevies ani poriadne vyplnit ci si zena alebo muz? 😂😀😂😝

liv1
2. aug 2017

A pre autorku, jasne byt ba tvojom mieste isla by som 😉