Priateľova rodina nám do všetkého zasahuje

sandra9
15. apr 2024

Ahoj zienky. Chcem sa poradit co robit v takej situacii aku prave riesim. S priatelom sme dva roky spolu. Bolo nam spolu super az do doby dokial som sa nespoznala s jeho rodinou . Do vsetkeho nam zasahuju do vsetkeho sa chcu starat. Kde mame byvat, pracovat, aka ma byt najnovsie nasa svadba. Ja mam len mamu s otcom sa prakticky nebavime cca 15 rokov. Surodencov nemam kamosky pracuju v zahranici. Priatelova rodina chce aby sme spravili velku svadbu ich je strasne vela .My vsak nato vobec nemame rozpocet a navyse mojej rodiny je strasne malo. Mame prenajaty dvojizbovy byt za ktory sa dost plati,kazdy ma auto vydaje na cestu do prace neusetrime skoro nic. Jeho rodicia ziju nastastie na opacnom konci sk ale aj tak vidim ako nam ich staranie sa strasne kazi vztah. Stale priatelovi vyvolavaju cez Facebook a pocuvame hodiny mudrovania. Ja uz som niekedy aj neprijemna na ich rady . Vidim ako to vsetko zasahuje medzi nas priatel najprv svadbu nechcel ,mali sme nedavno aj krizu vraj sme strasne rozdielny a teraz vytiahne prsten zrazu ze sa chce zenit. Mali sme sa naozaj super bez ich zasahovania zili sme si krasne. On si nechce pohnevat ich ani mna potom je nervozny hadame sa . Momentalne si mozeme dovolit max svadbu na urade ziadnu velku veselku pre 200 hosti. Co robit? Moja mama nam nechava uplne volnu ruku co sa tyka svadby. Ďakujem za vsetky rady.

mikasa_ackerman
15. apr 2024

@sandra9 narovinu to vyriešiť s priateľom a potom to spolu jeho rodičom povedať

lucka_ke
15. apr 2024

až také rozprávkové to s ním nebude, keďže ste mali vážnu krízu, určite by som so svadbou počkala min. rok, za ten čas sa ukáže či je to vhodný partner do života

melanta
15. apr 2024

Mali ste krízu, momentálne sa hádate. Ideálny stav na svadbu, lebo to vyrieši vaše problémy však? Najprv sa naučte spolu existovať bez hádania sa, naučte sa ťahať spolu za vás dvoch, nech si rodina myslí čokoľvek. A keď to bude fungovať, potom riešte svadbu.

zmrzlinka2021
15. apr 2024

@sandra9 riešiť s priateľom a možno budúcim svokrovcom iba oznámiť vaše rozhodnutie

januska12323
15. apr 2024

Dobre si to rozmysli. Bývate ďaleko od seba a "musíte počúvať " hodiny mudrovania? To skôr frajer ešte nedospel a nevie povedať nie.

letfenixa
15. apr 2024

Moja mama mi tiež vo všetkom 'radí ', ale je na mne ju držať v hraniciach.
Takže vyriešiť so svojimi rodičmi to musí tvoj partner.

personality
15. apr 2024

Bože aká som rada, že už mám skoro 40 a všetkých v pi... 🤣 Už to ani len nikto neskusa mi niečo hovoriť, a hlavne ja už ani nikoho neinformujem čo robím, takže nemajú ani k čomu kecat. A despoticku svokru som vymenila za lepšiu. 😀

mandzula
15. apr 2024

V prvom rade je to na partnerovi, aby rodicom stanovil hranice a na tebe, aby si mu to jasne povedala, ze chces zit podla vas a nie podla jeho rodicov. Uvidis, ako na to zareaguje a podla toho sa zariad, lebo ak ich nestopne teraz, casom to bude uz len zlozitejsie.

gelifil
15. apr 2024

,,sme strasne rozdielny"....neunahli sa

tykat
15. apr 2024

@sandra9 v prvom rade by som svadbu odlozila, v druhom rade nechala priatela pocuvat mudrosti a isla si zabehat alebo aspon do druhej izby, po tretie... tesila by som sa ze byvaju tak daleko. No a casom uvidis kam sa posuniete, mozno ku svadbe a mozno nie.

gribka1
15. apr 2024

So svadbou by som počkala, ale ak oni sú veľká rodina a chcú veľkú svadbu, tak si to predsa zaplatia, či?

danica2711
15. apr 2024

a tvoj priateľ chce takú istú svadbu ako ty? Aj jemu ide na nervy ich zasahovanie do vášho života? Ak áno, nech to s nimi vybaví on, je to jeho rodina. Ak nie, tak máte problém, so svadbou by som počkala

domkakvet
15. apr 2024

@sandra9 urcite este neriesit svadbu.

vierkainka
15. apr 2024

@sandra9 zid radsej z kratsej cesty ako sa vraví...uz ked teraz ti narúšajú vzťah co bude v manželstve?Najdi si niekoho kto je podobný tebe,s rovnakym pohladom na budúcnosť.Toto bude len horšie.Moj názor.🤷

natalka13
16. apr 2024

Priatel ma 10 rokov?
Ak sa chcete vziat, zorganizujte si urad svedkov a pozvite rodicov na den D.
Obed v restike.
He to vas sobas nie rodicov vas zivot.

taktotedanie
17. apr 2024

Ked si nestanovis hranice teraz v manzelstve to bude katastrofa a zle to dopadne