Priatelova rodina má nechce priat kvôli tomu že som z rozvedenej rodiny a kvôli tomu že nemám vysokú školu a oni všetci majú aj môj proatel je Ing. Ja mám strednú s maturitou. Povedali mu že zo mňa nebudú mať ziaden osoh a že aj musim byť zle vychovaná keď pochádzam z rodiny kde má rodičia fyzicky tyrali že musím mať urcite psychicke následky a že to budem prejavovat napr pri výchove detí keby sme mali.. čo by ste im na to povedali?
Co na to priatel...
... prijat, nie priat. Ako dlho ste spolu?
@sense priateľ je z toho v depke nevie čo ma robit je z toho smutný že ma nepriali a mám taký divný pocit že premýšľa nad tým že či nemajú rodičia pravdu a preto že v depke.
ak by mal 17-18r by dom pochopiöa ze je z toho v depke. Chlap kt ta naozaj miluje ma stat pri tebe aj pred rodicmi, preroze zit bude s tebou on a nie jeho rodicia
Zrejme aj in potrebuje predýchať výroky svojich rodičov a to chce čas.
Pozri, ty si VS môžeš kedykoľvek urobiť, musela by si Ehm trochu popracovať na pravopise, ale všetko sa dá, keď sa chce.
Ich postoj by možno ani to nezmenilo. Proste ľudia du veľmi rôzni. Možno by di našli ini dôvod prečo sa im nepáčis. Chce to rozhovor s priateľom ako vidí situáciu on a čo je jeho plán
@oli18 vy ste nikdy neurobili chybu že sa do mňa navazate? 🙂 Hod do mňa kameňom ak si bez chyby ;) nechápem túto buzeráciu iných ľudí keď pritom sami niesu dokonalí. Len dokonalý človek by mohol buzerovat iných a taký človek neexistuje.
Priateľovi rodičia sú typicky príklad toho , že VS nezaručí že jej absolventi budú aj inteligentní…. Žiť budeš s priateľom nie s nimi
Ja by som bola viac sokovana asi z priatela, ze si ma nezastal a ze posobi podla teba tak, ze im zacina tie slova verit.
Ty sama musis vediet, kde je pravda, aka si, kto si a musis sa vediet aj sama obranit, urcit inym hranice, ktore nesmu prekrocit.
Ja by som sa obranila. Povedala by som, ze holt, nie kazdy ma to stastie na dobru rodinu, ale to neznamena, ze raz aj ty budes zla manzelka alebo matka, prave naopak, z chyb rodicov sa vies poucit a neaplikovat ich sama vo vychove deti. A ze nemas vysoku skolu?! Tak to by som ich rovno vysmiala. Asi nevidia, aku uroven ma nase vysoke skolstvo posledne roky.. alebo im len zalezi na socialnom statuse.
Kazdopadne smutni ludia, netrap sa nimi. Ako som pisala vyssie, sama vies, aka si a sama si reguluj, ako si ini dovolia sa k tebe zachovat.
Nuž pretoze plati, ze vrana k vrane sada, rovný rovného si hlada… a rodicia to dobre vedia. V stave zaľubenia idu vsetky rozdiely bokom. Ved sa lubime. Ale potom pride realita života a zrazu mladi zisťujú, ze pochádzajú z diametrálne odlišného prostredia a kazdy ma iny názor na zivot a hlavne na vychovu deti. Ako príklad je bývalý manžel mojej sestry. Jednoduchý chlapec, otec alkoholik, matka sa velmi nestarala. Vsetko bolo na jeho starych rodičoch. Ano, vyrástol z neho clovek, ktorý si postavi aj mrakodrap na dvore keby chcel. Ale… od sameho začiatku trpel pocitom menejcennosti kedze my mame VS vzdelanie. Podotýkam, ze nikto nikdy mu nedal nic najavo, prave naopak. Lenze on silou mocou chcel stiahnuť moju sestru dole, žiarlil, ked bola na MD tak jej vydelil peniaze a nech si zarobí ked ma tu VŠ. A nech sa pozrie, aka je ta skola zbytočná ked caka na jeho peniaze… jeho neskutocne poznačilo zle detstvo. On nic nedostal, ani on nic detom neda. Mama im potajomky kupovala oblečenie aby mali. Trapenie pre celu rodinu. Napokon sa rozviedli a on si našiel kuchárku s ďalšími 3 detmi, ziju v sociálnom byte a je spokojny, lebo ma partnerku na svojej úrovni. Sestra nasla muza, s ktorým maju rovnake názory na zivot, na vzdelanie ( hlavne detí lebo bývalý manžel neuznaval skolu iba futbal) dorába si doktorát a podporuje ju aj cela jeho rodina nakolko su to vsetci vzdelaní ludia.
U teba to nemusi takto dopadnút ale je potrebné tahat sa za partnerom ak je múdrejší, rozhľadenejši, vzdelanejší. Aby si aj ty mentálne rástla a nemusela mat komplexy.
@oli18 to je aké hlúpe vyjadrenie...môj otec má učňovku a jeho gramatika je bezchybná
spolu s priatelom si beries aj jeho rodinu. Takze asi tolko k rozhodovaniu, ako dalej vo vztahu, kde ta rodina neprijima.
Ja osobne si myslím, že tento vztah nemá budúcnosť .
Ak nad týmto musí tvoj frajer premýšľať tak asi nie je o com vždy bude mať na neho jeho rodina vlyv a skôr alebo neskôr skončíš vo vzťahu v ktorom nebudeš šťastná... Ak by ta naozaj miloval nemal by čo riešiť aspoň teda môj názor.
Môj už teraz mm spravil zásadnú vec. Ja som mala dcéru, keď sme spolu začali. Ak ohlásil návštevu nás dvoch, tak zrazu neboli doma 😒 Bola som v práci a moja dcéra u mojich rodičov, on mal dovolenku. Prišiel k našim, zobral malú k jeho rodičom bez ohlásenia, že si potrebuje niečo zobrať. Jeho rodičia na malú, že a to je čo!? On: moje a išiel preč. Týmto som chcela povedať, že ak ťa má naozaj rád, tak súhlas rodičov nepotrebuje!
Daj tomu pár dní.. nerieš to s horúcou hlavou. Daj aj priateľovi pár dni a uvidíš, možno sa to samé “vyrieši”.
Ale tiež sa prikláňam k názoru, že vzťah nemá zmysel. A nie kvôli tvojej SŠ, alebo pravopisnej chybe.
Ale preto, že tvoj priateľ uvažuje o slovách svojej rodiny. A keby ste aj vzťah ustáli, potom zas nebudes dobrá matka pre vnúčatá a budú do nich hučať, a vyberať im školy a pod. Nebudeš šťastná..
Hneď by som konfrontovala priateľa pred jeho rodičmi. Čo chce, či chce žiť so mnou, hoci aj bez vs, obyčajnou ženou ... Alebo mu je presnejší názor rodičov. Podľa toho by som zavrela za sebou dvere. A ináč...muž, ktorý sa nerozhoduje sám, ale podľa mami, nikdy nebude tvoj 😁 či by si s ním žila sama, alebo s nimi. Radšej nech si je s mamkou a nech mu ona perie špinavé spodky.
Ako by si mu bola tak na dve veci ... Slúžka a matrac.
@dievcacitajucelist u nás na STU chlapec z učňovky ako jediný z ročníka skončil vš s červeným diplomom 😁
@mikadooo ja som skončila VŠ a môžem povedať, že v mojom ročníku bolo viac "inteligentov"
Napíšem svoju vlastnú skúsenosť. Nehovorte nič, keď nevie pravopis. V minulosti boli učitelia a stále sú, ktorí naučiť nedokážu. Pochádzam z rodiny, kde rodičia nemali poriadku školu, otec je 82-ročný, maminka už nežije. Ale nás deti do škôl dali. Nevedeli nám s učením vôbec pomôcť, museli sme to zvládnuť sami. Moji učitelia povedali mojim rodičom, že ja musím ísť na VŠ. Našla som si manžela, ktorý mal oboch rodičov VŠ, ale oni sa svojim deťom nevenovali. Švagriná študovala priemyslovku, kde boli prevažne chlapci. Potom išla na VŠ, kde sa trápila so strojarinou. O rok neskôr ju skončila. Vydala sa do Čiech a učí na učňovke odborné predmety. Robí celý život niečo, čo ju nebaví. Jej mama, moja svokra, bola najskôr vychovávateľka, potom si diaľkovo urobila VŠ v Trnave a bola z nej učiteľka na ZŠ. Môj svokor si urobil nejaký poskraduál v Prahe po VŠ. Ich život sa točil len okolo nich. Mňa neprijali. Naučila som sa žiť bez nich. Deti k nim chodia len, keď majú sviatok ony, alebo svokrovci. Idú k nim na Vianoce a Veľkú noc. Viac nie. Nedovolím, aby im niečo na mňa zlé povedali. Keď som sa vydala, prijala som oboch svokrovcov, ako svojich druhých rodičov. Svokru som volala mama, čo sa jej nepáčilo. Tak som prestala. Mali od nášho bytu kľúče. Keď sa však v čase mojich zdravotných problémov zachovali tak, ako sa zachovali, všetko sa zmenilo. Už 3-roky som u nich nebola a ani nepôjdem. Keď ich stretnem na ulici, rýchlo prejdem na druhú stranu, aby som sa im vyhla. Žijú sami. Ich dcéra totiž žije v Čechách aj so svojou rodinou. Svokrina sestra žila v Čechách, ale pred rokom zomrela. Svokrovci nemohli ísť kvôli corone ani na pohreb. Má tu už len jednu sestru s psychickými problémami. Svokorovi zomrela sestra aj brat. Ďalších súrodencov nemá. Keď som stretla svokru naposledy pred obchodom, pýtala sa jej jej známa, že ako sa má. Povedala jej, že ako my dvaja sami. Týtmto príbehom chcem povedať, že človek sa potrestá sám. Zostane sám a nikto ho nebude mať rád. Moja svokra má 76 rokov a svokor 77. Majú dosť veľa zdravotných problémov. Poviem si, že oni tu zajtra už nemusia byť, trápiť sa mi kvôli nim neoplatí, pretože ja a moje deti majú svoj život pred sebou. Nevieme, čo nás čaká. Možno zajtra dostanu coronu a už tu nebudú. Očkovaní nie sú.
Dôležité je, ako sa zachová tvoj priateľ. Nechaj všetko tak, do ničoho ho netlač. Ak sa rozhodne zo vzťahu odísť, bude to lepšie, čím skôr. Keby ste boli rodina, je to už zlé aj pre deti. Ublížili by ste už aj im.
Môžem potvrdiť, že všetci si prenášame do manželstva veľa zo svojej rodiny. Ale treba si uvedomiť, že to, čo bolo v mojej rodine zlé, tak to neprijmem a môžem to zmeniť. Závisí od toho, či si to uvedomujem alebo nie. Sú totiž ľudia, ktorí sú presvedčení, že je to správne a tak dobre. Každý z nás zažíva zlé veci, prežíva zranenia. Nemusi to byť len v rodine. Čiže človek bez zranení a bolestných skúseností neexistuje.
Snáď som aspoň trošku pomohla.
Ospravedlňujem sa za preklepy v predchádzajúcom texte.
Najviac bude záležať, ako sa k tomu postaví priateľ a aj to či by ste bývali blízko nich, alebo v inom meste. Ale obyčajne sa v takom manželstve žije ťažko, lebo rodičia synovi, ak nastane nejaký problém, miesto toho, aby pomohli, hneď hovoria , veď sme ti povedali, že to nebude dobre.
Ale VŠ sa dá dorobiť a každý z rozvedenej rodiny nemusí hneď byť s následkami.
@lusyc to mi je ľúto ☹
ono lahko sa to povie - co na to priatel, nech si ta zastane, zit budes s nim a pod. ono to ale nie je take jednoduche z dlhodobeho pohladu, ty sa budes citit zle, ze ta neakceptuju, priatel bude stale ako medzi mlynskymi kamenmi a skor ci neskor sa budu diat veci typu, on pojde na rodinnu oslavu, lebo ved je to jeho rodina a teba necha doma alebo pojdes s nim a daju ti okato najavo, ze tam nemas co robit, ked pridu deti, tie budu chciet chodit starym rodicom a opat bez teba a ty akokolvek sa budes snazit, nikdy ta neprijmu
mozno som namalovala katastroficky scenar ale zial mame taky v rodine a takyto vztah je narocny, hoc sa ti dvaja maju radi, z dlhodobeho pohladu, je podla mna nevyhnutnost, aby ta rodina partnera akceptovala, lubit sa nemusite ale vychadzat politicky korektne je dolezite hlavne pre vas vztah, takze za mna tiez nema takyto vztah buducnost a budete sa trapit obaja
Uz zasa sa tu zbieraju lajky na poukazovani chyb v pravopise🤦♀️ och tieto dokonale zeny, co sa nikdy nemylia...
Nič by som im nepovedala. Viac by má nevideli.
Čo na to hovorí tvoj priateľ?