Priateľova nadváha

16. feb 2024

v poslednej dobe ma dosť trápi jeho nadváha nie je tučný ale pribratý je určite. Predtým ako sme spolu začali chodiť dost pribral to viem iba z rozprávania nevidela som to, tak som si myslela že sa spamätá a vráti sa do normálu lebo ja som chudá jem zdravo trošku cvičím ale tak normálne neprehanam to ale on sa absolútne nezaujíma ma minimum pohybu je obrovské porcie, sladké večer o desiatej žiadne pravidla. Ma iba 24 rokov a nepriťahuje ma tak ako by som si to predstavovala nie je mi pochuti sa ho dotýkať, neviem koľko kg ma ale ma už dosť veľké brucho, prsia nohy .... zatiaľ som s tým nevyšla von neviem ako to povedať aby som mu neublížila, tiež viem že aj on sa hanbí lebo nedá si dole tričko predomnou kym nemusí čo mi je dosť divne pri sexe, mne chyba ta intimita .... kúpalisko samozrejme nehrozí pri mori sme boli videla som že sa necíti úplne komfortne ale od vtedy ani prstom nepohol tiež som dúfala že vtedy pochopí že je čas ...

neferneferuaton
16. feb 2024

Preco si s nim zacala chodiť ked sa ti nepaci ako vyzera?

egonsk
16. feb 2024

povedz mu: zlatko mam rada macika, ale ochvilu neuvidim ani tvojho pipika. Mohol by si skusit zmenit tuky na svali, chcem vyskusat suloz po stojacky a takto ma ani nezdvihnes..

autor
16. feb 2024

ešte by som dodala že nebývame spolu stravu neviem odkontrolovať a zmeniť ale mám taký pocit že keď je doma iba žerie a leží nikdy mi nepovie že idem sa prejsť idem si zacvičiť idem so psom

neferneferuaton
16. feb 2024

Ak sa o nom takto vyjadrujes, tak mu povedz,ze sa ti nepaci a nepis to sem. Alebo sa s nim rozid. Alebo zacnite spolu športovať. Vselico sa da

egonsk
16. feb 2024

... nebyvate spolu, bepaci sa ti ako vyzera ... co na nom teda vlastne vidis?

autor
16. feb 2024

@neferneferuaton lebo som si myslela že ma len nejakú krízu sám mi vravel že pribral 15kg za pár mesiacov tak keby toľko schudne naspäť nemôže vyzerať zle

lulana79
16. feb 2024

Tak keď nebude podnet, tak on sám asi nezačne nič robiť. A keď ti je nepríjemné sa ho dotýkať, tak si myslím, že tam nie je ani láska. Tak sa s ním rozíď. A to možno bude ten bod, keď začne aj on so sebou niečo robiť...

neferneferuaton
16. feb 2024

Prečo si s nim zacala chodit? Ked bol pribraty. Nemala si istotu ze schudne. Tak preco? Keď sa ti hnusi

barbora0308
16. feb 2024

On teda pribral pocas vasho vztahu alebo este pred? Ak pred, tak vtedy ta pritahoval alebo si zacala chodit s muzom, ktory ta nikdy nepritahoval, preco? 🤔
Ak pribral pocas vasho vztahu, musis mu to povedat, inak mu to nedojde. On si je isty svojou poziciou vo vasom vztahu, spohodlnel...

autor
16. feb 2024

@barbora0308 pred ale vtedy som na ňom videla aspoň kúsok snahy fakt som si myslela že začne niečo robiť, inak je veľmi pekný páči sa mi len cez toto sa neviem preniesť a ešte keď vidím že on sa tiež necíti vo svojom tele komfortne

autor
16. feb 2024

@neferneferuaton nevravim že sa mi hnusí len aj trošku pozerám do budúcnosti že keď už teraz nemá zaujmem vyzerať lepšie ako bude vyzerať keď bude mať 40

autor
16. feb 2024

pritom ja som sa počas nášho vzťahu absolútne neopustila vyzerám ešte lepšie ako predtým starám sa o seba maximálne aby som bola preňho najlepšia

neferneferuaton
16. feb 2024

Pozri ak ti zalezi na vzhlade tak mu navrhni šport. Ak on nema zaujem tak sa rozidte. Nema to význam. Co mu budes do smrti vycitat ako vyzera? Ak aj schudne co ak znova priberie. Hnusi aa ti ho dotykat ako mate sex? Toto nema perspektívu ak riesis vzhlad . Slubil ti ze schudne asi aby si mu dala sancu a chcel s tebou chodiť

unicornlady
16. feb 2024

tak keď sa aj sám hanbí, tvoje odmietanie (možno to nedávaš tak silno najavo, ale určite to cíti) mu nepridáva.
možno je nejak vyhorený, unavený... vtedy sa ťažko k niečomu dokope
treba sa viac zaujímať, čo má rád (môžete chodiť na vychádzky, túry, veď už je pekné počasie), zaujímať sa, či ho niečo netrápi, či nemá dlhodobo nejaké problémy, ktoré ho valcujú, a zajedá to

dať mu to prijatie, a z tohto bodu vychádzať

jenny224
16. feb 2024

Chcieť musí on, hovoriť mu to môže aj každý známy a rodina, vždy je to len o vôli toho človeka. Ale dať sa s niekým dokopy s vidinou - veď on schudne, to sa zmení, neviem neviem... Nie dobré 🤔 chémia a výzor je tiež dôležitý, nech si hovorí kto chce čo chce. Síce si otvorene nenapísala, že sa ti hnusí, ale nie je ti pochuti sa ho dotýkať a to teda podľa mňa nemá od toho ďaleko. Základ je, že si ho spoznala už v "zhoršenom" stave, vedela si, do čoho cca ideš, takže ťažko sa tu radí.
Viem si ale predstaviť, ako by tu ženy roznosili chlapa, keby toto napísal o žene 😁

januska12323
16. feb 2024

Veď ty ho vôbec nemáš rada. Nepáči sa ti ako vyzerá, čo robí doma, ako sa stravuje, aké má koníčky, nič. Keby ti na ňom záležalo vyženieš ho na výlet, pozveš s tebou cvičiť, navaríš zdravo....

stanulienkat
16. feb 2024

Isla by som z kratkej cesty. Tito ludia neradi menia svoj zivotny styl. Je velmi mlady na to, aby uz bol takto vyzraty. Ako pises-zrejme len zerie a lezi. S takymto clovekom tazko cokolvek planovat, ci uz dovolenku, pohyb, tury, rodinu.... Vacsinou su tito ludia aj lenivi. A estetika a nahota, eeee🫣

barbora0308
16. feb 2024

Tak si s nim pohovor, ale podla mna to nebudes mat lahke...ked si mu hned na zaciatku vasho vztahu nepovedala o tom, ze ti to vadi, tak si moze povedat, ze "Vsak ked si si so mno zacala, ked som vyzeral rovako, preco ti to zrazu zacalo teraz vadit?" ... Schudnut musi chciet on.

neferneferuaton
16. feb 2024

Vyjadrujes sa o nom, ze zerie a hnusi sa ti. Ty naco si s clovekom, z ktoreho chces urobit to co sa tebe páči. To nebude fungovať. Ak on nechce budeš ho cely život nutit chudnut?

luccija
16. feb 2024

Hod s ním reč o pravidelnosti stravy, o zazierani nervov stresu z roboty, školy...je pohodlný a to nie je super typ na život. O pár rokov vysoký tlak, cukrovka..motivuj ho ty teraz je to 15 kg za chvíľu 25 a už rezignuje.Ale veľa ľudí je lenivých, pohodlných si variť radšej zjedia blbosti

crazy_cat_lady
16. feb 2024

@autorka je to tazka situacia. dali ste sa dokopy uz ked mal nejake to kilo navyse, ale zrejme si na nom nieco videla, ked ste sa dali dokopy. ale zase chapem, pokial je mlady a uz teraz sa o seba nejak extra nestara, tak v buducnosti, ak nezacne so sebou nieco robit, to bude len horsie. my sme s priatelom tiez vo vztahu tak empaticky pribrali :D ja konkretne vyse 20 kil, on este viac :D lebo sme spohodlneli, chodili na obedy/vecere a potom to bolo uz aj o tom, ze sme spohodlneli a prestali sa snazit. tiez nam to trvalo nejaky cas, kym sme sa rozhybali, ze toto nie je smer, ktorym sa chceme uberat, chceme sa citit a vyzerat dobre nielen pre seba, ale aj pre toho druheho. skus citlivo nadhodit, ze si si vsimla, ze v poslednej dobe pribral (neviem najst nejake vhodnejsie/citlivejsie slovo:D), ci nema nejake problemy v praci atd a ze by si chcela, aby sa trosku o seba zacal starat, mozes navrhnut spolocne cvicenie, prechadzky a hlavne upravu stravy

domka222
16. feb 2024

Keď sa necíti ani on dobre,tak mu navrhni,že pôjdete teda spolu cvičiť, von sa prejsť a podobné aktivity. Ak sa chytí, bude dobre. Ak nie,snaha sa zmeniť bude asi márna

crazy_cat_lady
16. feb 2024

este by som doplnila, ze podla toho co pises v prispevku, sa priatel hanbi zato, ako vyzera a ovplyvnuje to aj vas vztah. tak mozno len potrebuje trosku nakopnut a podporit

autor
16. feb 2024

chápem že je v poriadku trošku pribrať vo vzťahu ale to už mi príde za nemá záujem byt lepším, zdravšim .. v rodine mám ľudí čo majú 50 a športujú cvičia a vyzerajú super na svoj vek a nájdu si chuť aj čas čistá lenivosť z jeho strany

autor
16. feb 2024

@neferneferuaton nesľúbil ale vravel že začnem robiť toto alebo tamto že začne chodiť cvičiť ale stále to prekladal že keď bude inak robiť a neviem čo pritom ma až až času, čas problém nie je

unicornlady
16. feb 2024

Dávaš mu najavo, že ho ľúbiš, že sa o neho zaujímaš (nie o váhu, ale o neho ako človeka, pocity, práca atd..) ?
Lebo zatiaľ to vyzerá, že naozaj sa zaujímaš len o ten výzor a jeho váhu a toto ho podľa mňa strašne demotivuje, deptá, lebo cíti, že pre teba nie je dosť dobrý. A tým pádom ho to udupáva ešte viac, aby niečo so sebou urobil.

autor
16. feb 2024

@unicornlady áno podľa mňa ani netuší že mi to prekáža ani nie že mi to prekáža len mi je ľúto ako plytvá svojim potencionálom, ani nemám odvahu nadhodit vôbec túto tému pred ním len dúfam že nejak to prijmem, veľmi ho ľúbim nechem sa s ním rozísť

hedviga2
16. feb 2024

Pozri, ja mam 70 rokov. A fakt sa čudujem mladym krásnym dievčatám, že môžu líhať vedľa pupkatého slaninového chlapa. Včera sa mi mihla debata páru Silvii a jej muža cimbalistu. Teda sj keby boli jeho peniaze neviem aké.

vakatko
16. feb 2024

Ak ho stále ľubiš, navrhni mu spoločné bývanie, budeš variť zdravšie jedlá chodiť po večery na prechádzky, organizuj turistiku v prírode ... potrebuje pomoc, dostať sa z toho nezdravého stereotypu v ktorom žije.

derdia
16. feb 2024

Toto je kriza, dusevna, psychicka. Bud sa preberie, alebo sa nepreberie. Otazka je ci to ty chces zit. Ci ti dava vietor do plachiet...atd...alebo si s nim v stave nudenia sa a depresiii...ale mozno potrebuje presne strelenu "facku" aby sa prebral. Takze vyjdi normalne s pravdou von. Takto trpis ty a jemu je to jedno lebo to nevie. Nema sa rad, nepaci sa sam sebe... Mozno sa aj hnusi sam sebe. To je normalne. Ale prebrat zodpovednost musi on sam. A ci chces byt ty jeho psychiater, to porozmyslaj, kedze zavazky ziadne nemate. Mimochodom nadvaha nici libido, taktiez erekciu, taktoez vydrz, celkovu chut zit.... Atd.