Priateľova mama nás nechce pustiť preč z domu. Čo máme robiť?

jaka02
18. mar 2018

Priateľ má 26rokov a jeho otec odišiel preč a im nepomáha a jeho mama chce aby sme tu ostali len kvôli financiám bude sprosté keď odídeme a necháme všetko tak? S priateľom čakáme babo a tiež chceme mať vlastnú rodinu len mama jeho nechce o tom počuť. Žijeme teraz u neho doma a ved keď sa to malé narodí nemôže žiť všetci štyria v jednej izbe. Ja už mám jedno dieťa 5 ročného a s priateľom čakáme ďalšie. Co mame robit

alex49
18. mar 2018

ak máte 18+ tak sa zbalte a odsťahujte

beky1813
18. mar 2018

Hadam ste dospeli, tak zbalit a odist, ci vas zamkla a zobrala kluce? V tom pripade volat policiu

solinkarka
18. mar 2018

Nechce pustit? A co ste nesvojpravny???

jaka02
autor
18. mar 2018

Nie nezamkla nás len sa bojím ze sa snami nebude potom ciet bavit

dominika7990
18. mar 2018

Bude nebude ju to po čase prejde uvidis 🙂

kvetinka75
18. mar 2018

@jaka02 tak to už nechajte na ňu, nech sa sama rozhodne. Toto je také detinské správanie sa a vydieranie. Vy sa máte právo rozhodnúť kde a ako budete žiť.

jaka02
autor
18. mar 2018

Tak to znamená ze mame odísť?

beky1813
18. mar 2018

Ty nemas vlastny nazor, vsak? Co tak konecne robit podla seba? Ved budes mat dieta, aj zanho budu rozhodovat ine zeny?

dominika7990
18. mar 2018

Moja mama nie ohľadom bývania ale ohľadom výchovy malej je taká istá vydiera rozkazuje atd. Tak som ju na mesiac blokla malú neukázala a od vtedy všetko akceptuje ;) pochopila že už stačilo za svoj život a život malej si rozhodujem sama. To či máš odísť musíš vedieť ty a tvoj partner. Či to zvládnete spolu finančne.

jaka02
autor
18. mar 2018

Ja vlastný názor mam len priateľ má výčitky svedomia

veronikastrickova
18. mar 2018

@jaka02 to ju casom prejde, zbalte sa a chodte a hlavne nepocuvajte co bude hovorit

jaka02
autor
18. mar 2018

Ja a môj partner by sme už dávno odišli len mame výčitky svedomia že keď odídeme jeho mama nebude mať s čoho platiť keď jeho otec zdrhol a nedáva nič

dominika7990
18. mar 2018

Tak bohužiaľ v prvom rade sa priateľ musí rozhodnúť sám či chce alebo nechce ísť. Poprípade ak je problém naozaj len v tom že jedna izba malo tak zobrať väčši byt a presťahovať sa všetci tam

janinah
18. mar 2018

a kam máte možnosť sa odsťahovať? s mamou treba porozprávať,nie utiecť,budete ju predsa navštevovať aj ona vás môže....alebo mama nevie platiť tu jednu izbu sama?lebo nechápem jej postoj,ani ona nemôže mať kľud pri dvoch malých deťoch v jednej izbe

jaka02
autor
18. mar 2018

Jeho mama platí úver na dom 450eur ktorý zobrali s jeho otcom ale jeho otec to neplatí

jaka02
autor
18. mar 2018

Mame možnosť sa odstahovat do podnájmu za dobru cenu

jaka02
autor
18. mar 2018

Priateľ by aj šiel preč ale kvôli tomu úveru na dom co sa platí 450eur nemôžme ísť lebo bude mať vycitky

hettinka
18. mar 2018

@jaka02 mama asi bude nejaký čas nahnevaná a možno aj vyčítať, ale časom sa s tým zmieri. Ak jej finančne nevychádza splácať dom, môže ho aj predať a nájsť si garsónku. Možno by to slo, vymeniť dom za 2 menšie byty + doplatok.

jaka02
autor
18. mar 2018

V tomto dome bývaju ešte dve jeho sestry.

cuculiatko88
18. mar 2018

ak mate kam ist odidte ale nie do podnajmu, to. si radsej najdite nejaky bytik/dom a splacajte hypo ako platit najom a nemat nic vlastne a tiez si myslim ze "svokra" by mala dom predat a kupit si nieoc. mensie co financne bude zvladat

hettinka
18. mar 2018

@jaka02 tak o čo ide? Finančne jej môžu pomôcť aj oni.

janinah
18. mar 2018

kto tam presne čo koľko platí?

jaka02
autor
18. mar 2018

Úver si už nemôžeme zobrať lebo nám už nedajú. Priateľ má dva úvery.

sasa1310
18. mar 2018

@jaka02 do podnájmu by som rozhodne nešla. Ak jeho matka platí úver na bývanie (hypotéku tipujem) aj na to, aby tvoj priateľ mal kde bývať predtým ako spoznal teba, a nezvládne to splácať bez vašej pomoci, tak podľa mňa by mal ostať. Obzvlášť, keď nejdete do svojho, ale do podnájmu, keďže to sú zbytočne vyhodené prachy.
A keď má dva úvery, tak jednoznačne ostať u jeho mamy, a nech splatí čo najskôr úvery, a potom rovno ísť bývať do svojho.

Lebo fakt rozumné s dvoma úvermi ísť ešte do podnájmu

jaka02
autor
18. mar 2018

No ale oni ešte študujú jediný ktoré jej pomáha je môj priatel

jaka02
autor
18. mar 2018

Ale žiť s nimi sa už naozaj nedá do všetkého sa starajú

sasa1310
18. mar 2018

@jaka02 načo ste si robili dieťa? Len by ma zaujímalo. Jedno máš, žiť s nimi sa nedá, on dva úvery, babka úver a ty kde si bola doteraz s dieťaťom? Prepáč za otázky, ale nebola si zodpovedná už len sama za seba, ale aj za dieťa. Tak by ma fakt zaujímalo čo dospeje k rozhodnutiu samoživiteľku matku si nájsť priateľa s dvoma úvermi bez ničoho a urobiť si ďalšie dieťa.

sissy27
18. mar 2018

@jaka02 keďže mama očakáva, že jej syn bude platiť úver, tak aj prepísala naňho časť domu?
Nech naháňa pána manžela, kľudne aj cez súd.
Pomôcť rodičom určite áno, ale nie riešiť ich problémy, ktoré si dobrovoľne spôsobili. Skúste zvážiť predaj domu , prípadne prenajať jeho časť, vyriešiť vzťah s otcom - rozvod, rozdelenie majetku, lebo inak môže ešte veľa problémov narobiť.
Správajte sa ako dospelí ľudia. Ty, priateľ aj jeho mama.

jaka02
autor
18. mar 2018

Ja som žila doma u rodičov s mojim dieťaťom. To som mala ostať sama? Véd ja som rada ze mam priateľa ktorý má ľúbi a stará sa o nás. A naše ďalšie dieťa budeme isto ľúbiť nech budeme bývať kde kolvej

alex49
18. mar 2018

jeho matka je dospelá tiež, dokáže ísť do banky refinancovať hypotéku alebo predať dom a zohnať si lacnejší v ktorom bude bývať so svojimi deťmi. Vy nie ste povinní starať sa o ňu