Ahojte hľadám radu, alebo váš názor. Začne nami, s priateľom žijem viac ako 2 roky, klape nám to po všetkých stránkach, viem že ma ľúbi, plánujeme spolu svadbu a miminko. Minulý rok sme boli na spoločnom jednodňovom výlete s jeho najlepším kamarátom a jeho priateľkou. Oni žijú v zahraničí, tak nebývajú na SK často, bolo to moje prvé stretnutie s nimi. A poviem Vám, bol to premňa veľmi ťažký deň. Lebo celý deň som sa pozerala na to ako tá holka a môj priateľ po sebe hádzali očká a úsmevy. Boli sme len my štyria a bolo to veľmi okaté, až pre mňa veľmi nepríjemné. Hlavne to robilo vtedy ak on (jej priateľ) nebol pri nás. Po tom ako sme sa rozlúčili som to povedala priateľovi, porozprávali sme sa o tom. Vysvetlil mi, že ešte pred tým ako sa oni dvaja dali dokopy niečo medzi nimi bolo, ale nešlo o "vzťah" tak predpokladám, že spolu spali. Povedal, že je to dávna minulosť (pred 10 rokmi) a že si nemám s tým lámať hlávku. Že on miluje mňa a nechce nikoho iného ako mňa a že ho veľmi mrzí, že ma ranil tým ako sa správal. Odvtedy sme sa k tomu viac nevrátili a ani sme s nimi viac neboli, lebo odišli znova do zahraničia. No včera sa mu on ozval, že kúpili dom pri Prahe a, že keď sa ustáli situácia aby sme za nimi na víkend prišli. Môj priateľ sa ma hneď na to spýtal, či by sme tam niekedy v lete nezašli. Ja som mu na to povedala, že nie som s tým v pohode, tak chcem trochu času na rozmyslenie. Popravde nechce sa mi stráviť s nimi víkend práve kvôli tomu ako sa správali na tom výlete. A to som mu aj povedala. Navrhla som mu, že ak by som ja nešla, nech ich ide pozrieť on sám na pár dní, čo on odmietol, lebo že bezo mňa tam nechce isť. A ja teraz neviem, čo mám robiť. Viem, že mu on ako kamarát chýba. Od detstva boli nerozlučná dvojka veľmi dlho, no tá predstava že by som mala zažívať to čo na tom výlete sa mi vôbec nepáči. Čo by ste spravili vy? Priateľovi dôverujem a nepochybujem o jeho láske ku mne aj keď to možno tak nevyzerá. Ja fakt neviem ako sa mám k tomu postaviť.
@metuzalem hej aj nad tým som rozmýšľala, že im to vrátim 🙂 no ja taká nie som žiaľ :(
Prvykrat si s nimi bola, prilis si ich sledovala a ziarlis. Daj si pohov, skamarat sa s tou babou aj ty, ak to klape vam a im tiez, nemusis sa kvoli veciam z minulosti vracat a precenovat ich vyznam.
Poslať ho samého by bolo premňa asi najhoršie ako tam ísť. Išla by som s ním a ak by sa to opakovalo tak sa jej narovinu opytam pred všetkými, čo to má znamenať. Predpokladám že ste všetci dospelí tak sa tak hádam budete aj správať. Takže keď sa niečo nepáči mne poviem to partnerovi (čo si teda povedala) Ak sa to bude pri ďalšom stretnutí opakovať opýtam sa jej, že čo to má znamenať že ti to vadí. Určite by som nešla do takého že budem hádzať očkom po jej priatelovi to sa rychlo môže obrátiť proti tebe. Hlavne nerob druhému to, čo sa nepáči tebe. Takže ak k niečomu opäť príde tak by som sa opýtala že čo to stvárajú a či si myslia že si slepá že to nevidíš. A uvidíš ako sa zatvári priateľ aj ona. 🙂 A možno k ničomu takému nepríde 🙂
Priznam tiez sa mi stalo, ze v partii mi bol niekto sympaticky a mali sme aj podobny styl humoru a tak, cize mi bolo prijemne s nim komunikovat. Ale svojho priatela MILUJEM a nikdy by som ho nepodviedla, ani keby bola prilezitost. Je dobre ze si mu povedala o svojej obave, ale myslim ze to zbytocne prehanas.
Prerusit s nimi kontakt, hlavne tvoj priatel...nikdy nevies...doveruj, ale preveruj.
Neviem čo to znamená hádzať po sebe očká a úsmevy sú samozrejmé keď sa dlhšie nevideli .
Teraz sa akože už nikdy neuvidí s kamarátom, kým bude mať túto frajerku, lebo bez teba nepôjde?
Popracuj na svojom sebavedomí.
@sandrika1986
Prerušiť kontakt s najlepším priateľom? Lebo ona žiarli? Neblázni.
Ty máš ale odvahu poslať ho tam samého. Ja by som išla určite s ním, ak teda vôbec. Ak tam on nechce ísť bez teba, tak aspon vieš, že chce byť s tebou. Mne sa to minule stalo v slovenskej sporiteľňi, boli sme riešiť úver a pani riaditeľka pobočky tak predo mnou vyštartovala na môjho muža až mi to bolo smiešne. Otvorené s ním flirtovala a ja som sedela vedľa neho. Ten môj je na toto úplne mimo, tak on si to ani neuvedomil, ale išla po ňom ako po udenom.
A čo takto si otvoriť ústa a rovno to dotyčnej povedať? Veď ak to robí viditelne, tak stačí menšia poznámka a možno jej docvakne ako sa chová.
@pininka1 mne sa toto tiež raz stalo, ešte keď sme s MM len chodili, boli sme partia večer v podniku a čašníčka ho úplne okato balila...všetci to videli okrem môjho drahého, keďže vobec nebola jeho typ 🤷♀️🙈 tak som jej to potom náležite pred všetkými vysvetlila a doteraz sa na tom smejeme
Ja by som tam išla a dokázala tej trubke že na mňa nemá a nesiaha mi ani po členky. A keby to znovu robili takéto nenápadne flirtovanie by som sa ich opýtala ale aj pred jej frajerom v klude, žiadne rozčulovanie. Iba že ako si to mám vysvetliť že spolu flirtujú či im náhodou nezavadziate s jej frajerom či nechcú byť osamote, že kludne môžete odísť alebo nech sa správajú ohľaduplne nie ako jedna lacná k.. a on ako chlap čo ešte nevidel ženu.
Mne sa to tiez stalo avsak to malo dohru inu...boli sme na krstinach, s mojim vtedajsim frajerom som bola vyse 5 rokov a bola tam baba tiez s frajerom dlhorocnym...a toto iste pohlady, usmevy...nezdalo sa mi to, ale samu seba som presvedcila ze co mi sibe sak sme tam pary, rodina bla bla....2 tyzdne presli a chalanko sa so mnou rozisiel, ze nikoho nema ale uz si nerozumieme a bla bla...o tyzden uz s nou bol na fb vo vztahu, dnes uz maju dve deti...akoze dobre sa stalo co sa stalo v konecnom dosledku, len som sa poucila, ze ked sa mi nieco nevidi mozno na tom predsa len nieco je
Išla by som a pri náznakoch flirtu by som jej rovno povedala, že či neškuli náhodou, lebo jej priateľ je na druhej strane. 🤔
Akoze taketo sprostosti fakt len zeny mozu riesit. Chod a neries kraviny. Este sa ani nic.nestalo a uz robis vyrabas problem.
Videli ste sa raz, porozpravali ste sa o tom. Je mozne, ze sa tak k sebe spravali ako mladsi a teraz si to ani neuvedomovali prilis, proste automaticky v tom pokracovali. Nie raz som zazila, ako sa niekto zacal spravat dost trapne akonahle stretol kamosov z detstva ci davnejsich cias, akoby sa vratil aj v tom veku naspat. Naschval by som sa stretla s nimi zase, ze ako to bude pokracovat, nech vidis, pripadne o tom s nimi pokecas. A podla toho sa potom rozhodnes. Zase nie je az take zvlastne, ze ked ma clovek vztah a nejaki kamosi partnera mu nevyhovuju, ze sa s tymi kamosmi trochu obmedzi kontakt. Alebo chodi len partner s nimi obcas na kavicku a nic viac, nemozme si byt vsetci navzajom uzasne sympaticki. Ale nebola by som spokojna, keby siel sam, ked uz teraz ti prislo neprijemne, ze spolu "flirtuju", keby tam bol sam, ovela viac neistoty a ziarlivosti by zacalo, lebo by si netusila, co sa dialo.
Ja by som išla, ale našla by som si ubytovanie v nejakom hoteli, nie u nich doma. Priateľ už vie, čo cítiš, tak si snáď dá pozor, ako sa k nej bude chovať. Dala by som tomu ešte šancu. Ak to bude znovu také, ako prvý raz, tak by som s nimi prerušila kontakty.
@sandrika1986 rada za sto bodov. 🙄
nemozes hned ziadat, aby sa ten, koho ty chces, odrezal od vsetkeho, co tebe nevyhovuje.
to by sa nakoniec musela kazda dvojica odstahovat na svoj sukromny ostrov.
robis z komara somara a aj z priatela.... sameo o pustis ale s tebou nie? minulost neries to ze na seba pozerali -si hadam nevypichnu oci a mozno si v tom viac videla len ty sama ... ak ziarlis uz teraz tak s panom bohom vasa buducnost
Hm ja si myslim ze zbytocne riesis🙂
kašľala by som na taký víkend , na takú návštevu... Nešla by som.... aby niekto robil zo mňa hlupáka...
normalne s nim chod a uvidis.
ved ti povedal, ze jednak je to davna minulost a jednak si neuvedomil, ako to moze posobit na seba, ked sa k sebe tak chovali. tentoraz sa mozno bude chovat uplne inak, mozno sam kamosku upozorni, ze co bolo, to bolo a uz su kazdy niekde inde a minulost by mali nechat spať. a ty sa upokojis.
a jednak ona po nom nemusela ist. skor sa zabavala na tom, ze maju spolocne "male tajomstvo".
a keby to predsa len dopadlo zas rovnako, tak mu povies, ze uz si tomu dala dve sance a stacilo. dalsi raz sa uz naozaj nechces vyskytovat v ich blizskosti, ked si mienia vymienat flirtujuce usmevy s tichym odkazom na svoju sexualnu minulost.
kludne nech ide sam a ty si zatial uzijes doma par dni slobody (a nechaj na nom, nech si sam predstavuje, co znamena "uzit si par dni slobody" 🙂 ).
Ja by som kludne isla, ocividne partner ma rad teba a ty mu veris, tak co riesis. Presne ako tu uz niekto pisal, je to najma tvoj problem a problem tvojho sebavedomia, hadam ta nebude nejaka davna kamoska vyvadzat z miery. Ked uz tak, ty mas nad nou navrch, predsa si vybral teba a ke tam s tebou. Priatelovi predtym povedz, ze aby si sa citila lepsie vzhladom na minule udalosti, tak by si ocenila keby sa ti pocas celej navstevy pekne venoval, drzal ta za ruku a pod, nech je kocke jasne, kto kam patri. On uz si hadam na nejake pohlady a podobne da pozor. A ak by kukala alebo nieco skusala ona, tak by som sa na nu ziarivo usmiala a chytila si frajera za ruku. Ale je dost mozne, ze to nebude az take damaticke a ked k tomu pristupis s otvorenou myslou, mozno nakoniec zistis, ze je to fajn baba, ktora je spokojna so svojim priatelom, tvojho nechce a mozte sa dobre zabavit.
Odrezat uplne nie, od kamarata..ked si s nim rozumie. Zle som sa vyjadrila.
Lepsie by bolo keby sa stretaval len s kamaratom bez kamosovej priatelky..
@metuzalem ale ved to uz bolo davno, len som to pisala ako skusenost...ze ak ma zly pocit moze to aj nieco znamenat...ja touto skusenostou poznacena nie som, len si davam pozor a ked mi cervena vlajka bije do oci vtedy sa rozhodujem ci chcem vediet alebo radsej nevediet...v kazdom pripade sa ziarlivostou nenechavam unasat
Ja by som nešla 🙂 v žiadnom pripade.
@sandrika1986 toto snad nemyslis vazne 😳🤷♀️🙈
Chodte a zacni hadzat ockom po jeho kamaratovi 😉