Priateľkina depresia

menoboloobsadene
1. mar 2022

S priateľkou sme 2 roky, nikdy sme nemali žiadne problémy. Hádky boli vždy o malých veciach a rýchlo sme ich vyriešili.
Asi pred polrokom som dostal úzkosť a depresiu, nevedel som ako som na tom so svojimi citmi k nej. Dostal som to okolo času keď som ju mal v pláne požiadať o ruku teda je možné že to bolo u mňa zo stresu. Mne to už ako tak prešlo no teraz to dostala ona.

Má úzkosti a depresiu, najhoršie je že má zlé myšlienky, ktoré jej nahovárajú že ma nemiluje alebo že sa jej nepáči. Ona však tvrdí že to nie je pravda a snaží sa ich zahnať. Avšak trvá to už 2 mesiace a neprekvapivo to má zlé následky na našu psychiku.

Stretil sa niekto s niečím podobným ? Skúšali sme psychológa a povedal že sa to dala čakať že to dostane ona keď som to mal aj ja, no inak nebol moc pomoc.

cosmic_origin
1. mar 2022

@menoboloobsadene Ten psychológ bol debil. Treba ísť k inému.

h2
1. mar 2022

Odkedy sú úzkosť a depresia nákazlivé?

menoboloobsadene
autor
1. mar 2022

@cosmic_origin ďalší povedal niečo v tom zmysle že zamilovanosť mizne teda treba posunúť vzťah ďalej

menoboloobsadene
autor
1. mar 2022

@h2 nie je možné dostať depresiu keď ste s niekým v depresii ?🤔

h2
1. mar 2022

@menoboloobsadene Všetko je možné. Ale nie je to niečo, čo by sa dalo čakať.

menoboloobsadene
autor
1. mar 2022

@h2 ťažko povedať, povedal že sa to stáva vo vzťahu keď jeden partner má taký problém 🤔

viky173
1. mar 2022

ty si nevedel, ci ju milujes a mal si z toho depky, potom zasa ona nevedela, ci ta miluje a mala z toho depky... ja neviem, ved bud spolu chcete byt a lubite sa alebo nie, nerozumiem co to vlastne riesite... kolko mate rokov? 15?

menoboloobsadene
autor
1. mar 2022

@viky173 tak je to trošku komplikovanejšie ako iba že ľúbim ťa a celý život zostanú pocity presne také isté, nie nemáme 15 a asi ste prešvihli tú časť s depresiou. Možno to neviete no má vo zvyku kaziť naladu a nahovárať bludy

drzaopica
1. mar 2022

@menoboloobsadene a liečite sa?vyzerá, že ste v strese obaja z Vášho vzťahu, alebo jeden z druhého.Byva to časté, keď jeden ochorie tak aj druhý to dobre povedal.Chodte na spoločnú terapiu

menoboloobsadene
autor
1. mar 2022

@drzaopica boli sme na terapii keď som to mal ešte len ja, aj pár krát spolu sme boli. Lenže začalo to moc liezť do rozpočtu.

drzaopica
1. mar 2022

@menoboloobsadene máte nárok od poisťovne na sedenia zadarmo nájdi takého psychoterapeuta.Ste spolu šťastní?

viky173
1. mar 2022

ja by som na vasom mieste prehodnotila, ci ma taky vztah zmysel, uprimne som toto este vo svojom okoli nepocula... nemam problem, tak si vyrobim 😉

menoboloobsadene
autor
1. mar 2022

@drzaopica bolo nám povedané že by sme strašne dlho čakali ale môžme tomu ešte dať šancu. Áno sme, keď si odmyslíme tieto stavy. Predtým ako to prišlo sme sa chceli brať, akože stále chceme ale samozrejme že teraz to dostalo trošku pauzu

menoboloobsadene
autor
1. mar 2022

@viky173 tak je jasné že problém máme, len či celkovo so vzťahmi alebo v tomto konkrétnom

sari24
2. mar 2022

@menoboloobsadene pojem depresia používaš veľmi ľahkovážne, lebo to čo opisuješ nie je žiadna depresia. Je to len o tom, že váš vzťah nie je postavený na pevných základoch. Pretože ak píšeš, že ste nemali žiadne väčšie hádky a problémy a zrazu si začal pochybovať o citoch k nej, tak si myslím, že ju nemáš dostatočne rád.
A áno zažila som takého partnera, ktorý ma naťahoval ako šaša na gumičke - mám ťa rád, nemám ťa rád a tak dookola. A tak som ho nechala.