Priateľka si píše s iným

3. apr 2022

Priatelka si pise s ex-kolegom z prace. Na moj vkus prilis casto/pravidelne. 5-6 sprav jeden den ona jemu, druhy den jej on posle 5-6, potom zas ona odpovie na vsetky atd. Niekedy 1-2 dni pauza a zase. Trva to uz pol roka. Nepisu si ziadne intimne/steklive veci, skor klabosenie - praca, sviatky, dovolenky, hobby, vtipky, hudba, ze cvici jogu, ze kupujeme postel, ze sa jej niektore dni zle spalo, no aj tak som z toho trochu nervozny. Mozno byt nemusim, ten exkolega ma tiez priatelku, ja s tou svojou byvam. Ale moj pohlad chlapa je, ze ja by som si nepisal s babou kazdy 2.-3. den pol roka vkuse, ak by ma niecim nepritahovala. Nemusel by som hned mat nieco za lubom, ale nejaka forma zaujmu/pritazlivosti by tam musela byt. V opacnom pripade by som to postupne zahral do autu, odpovedal smajlami, z ktorych druha strana pochopi, ze co uz na to sa da odposat, a zhaslo by to. Ak niekoho beriem ako kamosa/kamosku, prehodim par sprav raz za mesiac, alebo si cinkneme, co nove, a potom dlhsi cas nic. (predpokladam, ze chlapi suhlasia, ale ak nie, tak napiste;). Pride mi, ze taketo pravidelne/obsiahle konverzacie, su skor o spoznavani sa, zvedavosti (su sice ex-kolegovia, ale nie nejako blizki, boli spolu v kancli mozno stvrt roka a ta moja potom menila pracu).
Hlavne by ma vsak zaujimal zensky pohlad - pisete si touto pravidelnostou s chalanmi, ktorych beriete fakt len ako kamosov? Diky
PS: Nez sa zacnete rozculovat, ze jej leziem do telefonu - neleziem, mali sme k tomu debatku :D

ruzasipova
3. apr 2022

Ano. Pravidelne niekolko krat do tyzdna, uz par rokov. A takych mam viac. O tom, co som videla, zazila, aktualne sa v mojom zivote deje.

kittykat22
3. apr 2022

Tiez si pisem/volam/stretavam. Sme dlhe roky najlepsi priatelia. Bude to pomaly 20 rokov. Ziadny sex, flirt, pritazlivost, pusa, dotyk - nic. Nikdy sme spolu nic nemali ani mat nebudeme. Ale kvakame o 106. Inak po tych rokoch je moj muz asi aj rad, ze kamarata mam. Aspon ma nemusi nonstop pocuvat 😂😂😂

7lenka11
3. apr 2022

Urcite si ako vydata zena nepisem v takych castych intervaloch, ako spominas. A celkovo s inymi muzmi udrziavam skor sporadicky kontakt, s nikym si nepisem pravidelne. Dokonca som pracovala v cisto muzskom kolektive a nemala som potrebu kazdy den klabosit s kolegami, ani s nimi udrziavat kontakt v sukromi. Na druhej strane ja som typ cloveka, ktory velmi vymedzuje pracovny a osobny zivot a su to pre mna dva rozne svety...
V detstve som mala niekolko kamosov chalanov, ale kedze sme uz 30tnici, vsetci maju svoje rodiny, zavazky atd a nie je cas na vypisovacky...
S chalanmi, s ktorymi som si pisala casto, boli naozaj osoby, o ktore som javila hlbsi zaujem alebo boli mojimi partnermi.

sigma510
3. apr 2022

Áno tiež mam takého ex kolegu. Píšeme si, sem tam zavoláme, nič medzi nami nebolo, nie je a ani nebude. Nevidím za ním nič viac, ako kamaráta ktorý mi veľa krát aj pomohol, žiaden flirt, sex ani nič podobné, len sme si povahovo sadli, vieme si jeden z druhého vystreliť, urobiť srandu, ale na strane druhej aj pokecať popísať o vážnych veciach. To ze mam vzťah ešte neznamená, že sa iné jedince opačného pohlavia nemôžu so mnou rozprávať, kamarátit, alebo udržiavať nejakú formu kontaktu, a nie vždy to musí byť zrovna ta sexuálna. Takže áno, normálne muž a žena dokážu mat medzi sebou kamarátstvo bez sexu, vzťahu alebo vidinou čohokoľvek iného, samozrejme pokiaľ to obaja majú v hlavách upratané. Apropo, mam viacero kamarátov, ktorí sú "iba" kamaráti, nikdy medzi nami nebolo nič viac, neviem co je na tom také divne, a prečo hneď každý musí za iným ako partnerským vzťahom medzi ženou a mužom hľadať vždy niečo viac, či už neveru, alebo snahu o niečo iné...

savmebej
3. apr 2022

nechapem, naco straca cas pisanim inemu, ked ma teba

lienka.7
3. apr 2022

Nie, nepisem. Ked mam potrebu zavolám 😉

beatrice1111
3. apr 2022

Mam vela dobrych kamaratov a nepisem si s nimi, nemam to za potreby. Ani s kamaratkami si nepisem tak ako to opisujes. :D Tiez to vnimam ako ty, keby som si takto pravidelne mala vypisovat s nejakym muzom tak urcite by to nebolo len tak. Mozno som len taky typ ze ked niekoho mam tak ma nikto iny nezaujima a to co som videla,zazila,robila a neviem co hovorim jemu. Mozno je to okej komunikovat bez flirtu a tychto veci, ale ja sa len zamyslam ze, na co?

cyberk
3. apr 2022

Vzdy som mala 99%kamaratov muzskeho pohlavia ale od kedy som vo vztahu nemam zapotreby si s nimi kazdy den pisat lebo vsak to aky mam den poviem svojmu partnerovi a to mi staci 🍀

diamond007
4. apr 2022

Tak ako si napísal... Príťažlivosť tam určite je. Imponuje jej záujem iného muža

kamajka
4. apr 2022

Tiez mam kamarata ale napiseme si tak raz za mesiac, to si dajme tomu piseme aj cele poobedie alebo dve tri hodiny v kuse. Pokecame a ideme dalej. Ja mam svoju robotu a on svoju, ani by ma nebavilo sa debatit kazdy den, ked si najdeme obaja cas, tak pokecame ale denne nie. Ono to zavisi od mnohych faktorov a dnes je taka doba ze to vypisovanie je uz pomaly pre ludi take automaticke ako sr.anie.

eko22
4. apr 2022

Začni si aj ty písať s inými. To je tak, vieš tebe to môže prekážať ale ona to vníma že je to v pohode, a to asi nevysvetlíš.

stastna17
4. apr 2022

Mam skusenost, presne taku, ale neboli to sms ale messenger, manzel si ich mohol kedykolvek prozriet, tiez sme si s kolegom rozumeli, jediní rovnake nazory na sefov a kolegov, proste sme si sadli. Potom som ja odisla z firmy a stale cez tyzden kazdu pikošku som vedela. Co sa tyka sympatii tam ziadne neboli, to som mala hned vyjasnene, taky typ ako on sa mi absolutne nepaci-to moj manzel aj vie , neziarlil by na takeho a tak isto kolega bol na modeločky , čim sa netajil, mal aj ženu modeločku a ja som pri sebe o 10 rokov starsia nizsia postava , takze ked aj nejaka prisla taka ako ja do restiky ked sme boli na obede, tak hned boze ta nech nieco so sebou robi, takze som hned ze diky ved je chudsia ako ja , tak aj ty rob nieco....😀 proste tam nebola ziadna pritazlivost. Stale si sem tam napiseme, hlavne ohladom vyletov , my chodime s detmi stale na vylety a potom dam na FB a uz mi pise ako tam je ci oni s malym tam mozu ist aky teren a tak. Cele komunikacie za roky mam v mobile a nic intimne sme nikdy neriesili. Skor klabosy a aj take ze kupujeme gauc ci nema skusenost a tak .
Takze toto treba vediet rozlisit a keby chcela tak tie sms nevidis, hned by to mazala, to si pis.

aliaray1
4. apr 2022

Ahoj, s manzelom to mame tak uz od zaciatku, ze ani neviem ako, nerozmyslali sme o tom, no vzajomne sme si postupne jeden druhemu predstavili nase kamosky a kamosov, kolegyne a kolegov (team buildingy, ked sme sa vyzdvihavali z prace).

Teraz je to tak, ze viaceri moji kamosi, kamosky volavaju a pisu manzelovi a naopak ja si pokecam, popisem s jeho kamoskami, kamosmi, je to haky baky 😁 Tak dajak sa to zmixovalo a je to zlate a aj prakticke.

lopka1313
4. apr 2022

Ja v tom vobec nevidim problem. Vztahom kamaratstva nekoncia, ani sa nerusia. Ak maju potrebu si pisat, nech si pisu. Moj priatel je typ cloveka, co s kazdym telefonuje. A ma kamosky, s ktorymi si telefonuje v pravidelnych intervaloch napr raz tyzdenne aspon 15 min. Alebo si parkrat do tyzdna (mozno v intervale ako Tvoja zena) s nimi posiela hlasovky. Neriesim. Je extrovert, kt potrebuje kontakt s ludmi a toto je jeho sposob ako byt s nimi v kontakte a udrziavat priatelstvo. Neni v tom nic. Berie ich ako sestry a kamosky. Ked otehotneju, kupuju byt, vydavaju sa, alebo len maju bezne starosti, tesi sa alebo riesi s nimi. Ked si nemaju co povedat taketo velke, kludne sa bavia o aktualnych temach. A teda sa vacsinou bavia o takych temach. A je to fajn. Moj priatel ich dokonca casto nazve aj "laska moja" "moja najmilsia" alebo podobne :D (pre rypalov, nema problem o 2 vety dalej spomenut mna a nas zivot a plany alebo sa pytat na jej muza ci deti, pripadne tak nazve aj muzskych kamaratov).
Proste je to clovek, kt potrebuje realny (osobny, pisomny, hlasovkovy) kontakt s kamaratmi a kamaratkami. Kamaratstva sa nikdy nezakazuju. Ani vo vztahu. Ani v manzelstve. Ani nikdy. Zakazovat alebo obmedzovat kamaratstva je proste chore.

timetotime
4. apr 2022

ale ako ani sa necudujem, su ludia ktori maju jednoducho z minulosti zle skusenosti zo vztahov, kde to proste zlyhalo prave na takomto niecom, takze chapem ze moze byt dovera nastrbena no.