Sme mladý pár . Ja chodím do práce a moja priateľka je doma. Sem tam chodí pomáhať do kuchyne ale to tiež iba keď sa premôže . ( A to keď sa jej nechce vstávať tak ani nejde ) Vždy keď je doma tak nikdy neurobí nič na 100%. Napríklad iba navarí, opere prádlo, poskladá ho na kopy. Ale už ho nedá do skrine . Naplní umývačku riadu zapne ju. Nevyloží ju . Raz do týždňa umyje podlahu . Čo sa týka vysávania to ju nejak netankuje keďže v kuchyni a obývačke máme robotický vysávač. Izby a druhú obývačku vysáva normálne .
Ale aj tak vždy ked ju o niečo poprosím konkrétne ja ,už je nespokojná. Začne byť nervózna , a nechce sa so mnou baviť . Väčšinou odíde do inej miestnosti aby nemusela byť pri mne.
Celkovo aj keď sa " blbo vyspala" alebo jej niečo sadlo na nos je nepríjemná kľudne celý deň . Čiže to potom musím všetko robiť ja lebo ona sa úplne uzavrie a nerieši nič .
Prečo nechodí do prace? Má nejaké zdravotné problémy? Alebo aký dôvod?
Ako dlho ste spolu? Tipujem, ze nemáte deti. Z toho co píšeš, bud ju niečo trápi, pripadne ma fakt nejaký problém so zdravím, alebo jednoducho sa nudí a nie je už ani vo vzťahu spokojná. A nevie alebo nechce sa na rovinu rozísť.
Keď sa o tom bavíte, co ti povie? Vie vysvetliť, prečo je taka, alebo ani nemá záujem komunikovať?
@jaskolka ja som chcel aby ostala doma a keď bude chcieť si môže niečo nájsť ako napríklad tá kuchyňa. Čiže vlastné peniaze má. Zdravotné problémy má skôr psychické. A čo sa týka toho tak sme spolu 4 roky . Ja vždy keď sa jej spýtam čo sa deje povie že nič že sa nemusím trápiť že ja mám určité toho už dosť z práce ..alebo povie že sa blbo vyspala . Samozrejme vždy sa ospravedlní že niečo nespravila . Tým to asi aj končí .
Robíš z nej socialne izolovanu depresívnu jednotku.. nechodím do prace (nemusiet) je od teba finančné pekne, ale jej to ako vidis neprospieva... aj keby pracovala len dva tri dni v týždni a vy si zaplatíte upratovačku, mali by ste kompromis a problém vyriešený...
@autor Nechápem, prečo sa čuduješ, že je lenivá a nič neurobí - veď ty ju v tom podporuješ. Nechápem, prečo mladý človek, fyzicky zdatný nepracuje?! Ak má psychické problémy, tak to s ňou rieš cez odborníkov, pretože to sama nezvládne. Aj keby do tej práce nemala chodiť prioritne kvôli peniazom, tak aspoň kvôli socializácii. A nielen sem-tam. Ale pravidelne. Zrejme by jej určitý režim pomohol. Nechápem, čo celý deň robí? A tebe nerozumiem tiež...žiť v určitom strese, čo nájdeš doma? aká bude nálada?...
Cim mam toho cez den menej urobit, tak je to len horsie. Keby mam za den poriesit umyvacku, vysavanie a varenie, tak to dopadne asi podobne ako u tvojej priatelky. Zivot musi mat tempo, potom to frci. Mna by porazilo nechodit do prace a iba sa venovat domacnosti bez deti. Plus ak ma psychicke problemy, tak sa necudujem. Preco si chcel, aby ostala doma?
@zuzanaete chcel som ju finančné zabezpečiť.
@ivetz Zo začiatku robila toho dosť naozaj všetko , mala záujmy. Maľovala obrazy , chodila do mesta. Keď sme mali mačku tak sa venovala aj jej . Do kuchyne chodí každý štvrtok a piatok. Niekedy od stredy do piatku záleží ako sa dohodne. Čo sa týka jej psychických problémov tak nechce o nich nejak viac do hĺbky hovoriť . Bojí sa alebo hanbí to neviem . Je strašne uzavretá do seba a celkovo hovorí že nechce nikoho otravovať s tým čo ju trápi alebo nad čím premýšľa.
@autor Ale veď život nie je iba o finančnom zabezpečení. Financie nám umožňujú ten život žiť, uspokojovať svoje potreby. Mali by sme sa o ne pričiniť aj svojím vlastným úsilím. Potom si aj tie veci dokážeme vážiť inak... Zdá sa, že Tvoja priateľka trpí nejakou psychickou poruchou. Tak snáď za tie roky, čo ste spolu má k tebe určitú dôveru... Snaž sa urobiť všetko pre to, aby si jej pomohol. Poraď sa s nejakým psychológom...
Koľko máte rokov? Keby nenapíšeš že ste spolu 4 roky tak si pomyslím že si môj brat.
Ona nemusí byť lenivá, ale má podľa mňa depresie a preto je taká. Smer psychiater.
A ty jej prečo takto organizuješ život? Máš potrebu ju kontrolovať? Tak smer psychológ aj ty.
Práca v kuchyni ju očividne nebaví a doma ju to ubíja, veď to musíš vidieť a ešte sa čuduješ, že sa s tebou nebaví
Z toho co si vymenoval co robi, nemam pocit, ze je leniva. Skor vidim problem v tvojej buzeracii a izolacii. Preco ju o nieco prosis? Ty to nevies spravit? To ze je doma neznamena, ze aj sluzka. Prides mi dost manipulativny. Preco si jej navrhol aby bola doma? Chces mat z nej putku domacu? Podpor ju v tom aby si nasla stalu pracu, pojde medzi ludi, bude sa socializovat a mozno prestane byt na teba neprijemna.
Nech ide normalne do prace, bude v kolektive, bude mat napln dna, vlastne zarobene peniaze. Domace prace si podelite. Ty co robis doma?
@0kristina0 strašné čítanie, že?
@autor ste mladý pár a ty chceš, aby ste žili ako v r.1924.
Zo skusenosti nikdy " nešetri" ženu od jej povinnosti.. že nemusi pracovať, nemusi sa podielat na nakladoch, nemusi varit, pratat... Berieš jej tym jej podiel na vztahu a jej živote.. ani ked nepotrebuješ peniaze a mozes si najat upratovačku.. samozrejme žiadny extrem, ale určite ju nevychovavat sposobom " ty si kralovna, som rad že existuješ a to mi stačí.. nemusiš robit nič čo nechceš" ...s takou vychovou si najde chlapa, o ktoreho musi zabojovať :D
@0kristina0 Podľa mňa tento týpek je žiarlivý a preto nechce, aby pracovala.
Ty si chcel aby ostala doma? Tomu nerozumiem z akého dôvodu?iba v nej podporujes závislosť na tebe. Žiadne peniaze do dôchodku jej nejdú,pn, dávka v nezamestnanosti,v tehotenstve, materská. Nedajbože sa rozidete v zlom,a potom čo? A myslím, že doma zrejme vyhorela, keďže píšeš, že nazačiatku mala záľuby.smer psychológ a šup do roboty
Preco z nej chces spravit osobu financne zavisl od teba? To co robis nie je pomoc, to je medvedia sluzba. Ona si to neuvedomuje, ty to mozno robis s dobrym umyslom ale toto nie je spravne.
A len tak mimochodom, co robis ty?
Ja poznám viacero mužov, ktorí vôbec neboli a nie sú žiarliví, ale proste nechali partnerky doma, lebo tie to z nejakého dôvodu chceli. Neobviňovala by som tuto typka hneď z toho aký je “tyran”. Priateľka čo? Nemá vlastný rozum? Obmedzená je na spôsobilosti? Keby chcela ísť do práce tak ide a by jej mohol hocikto hocičo povedať. Mne tiež bolo povedané, že môžem ostať doma a neostala som, lebo nechcem byť puťka. A áno, po príchode z práce si idem zacvičiť, nakúpim, navarím, vyperiem, ožehlím a upracem čo treba, aj keď nemám problém priznať, že k nám chodí pravidelne pani na upratovanie. Slečna doma proste zlenivela a je to chyba oboch partnerov. Jedného, lebo jej to umožnil a podporoval ju v tom a druhého, lebo keby to tak nechcela tak doma neostane.
To, čo ti tu píšu, že je to kvôli tomu, že nepracuje, to nie je pravda. Môže to tak niekedy byť, ale častejšie je to kvôli tomu, že nemá kamarátky a nemáte ani deti o ktoré by sa starala.
Ja tiež mimo domu nepracujem, ale neuzavrela som sa, normálne fungujem.
A ešte by som sa pozrela na TV a sociálne siete. Je to síce na prvý pohľad neškodná záležitosť, ale ak tam trávi viac než 4 hod denne, tak je už na tom pekne závislá a bude mať z toho len depresie (môžeš pozrieť rôzne videá na YouTube o závislosti skrz dopamín).
Čiže za mňa: nech stopne sociálne siete, tv a nech si hľadá kamarátky v okolí. Prospeje jej to. 🙂
@lenkakravcova Jej hlavne prospeje ísť do práce a osvojiť si nejaké zodpovednostné prvky života ako takého. Lebo ako pardón, ale ráno keď sa jej nechce vstať do tej kuchyne či kam tak ani nejde? Kamarátky tiež predpokladám by si našla v práci resp. pri nejakých koníčkoch. Ženy, ktoré zvyknú byť doma tak ako ona počas dňa budú asi poväčšine mamičky na materskej. Ona keď sa teraz nezamestná, nezamestná sa už nikdy a to je cesta do pekiel.
Vsak ti ta Lenivka nebkla pridelena Narodnym vyborom, najdi si zdravu zensku s energiou, vzdelanim, ambiciami. 🌞
Ty si chcel aby ostala doma tak ostala. Keď vidíš, že jej to neprospieva tak jej navrhni normálnu prácu a riešenie psychiky.
Ale z akého dôvodu si chcel, aby ostala doma? Ona to chcela? Alebo ty si tak rozhodol? Lebo očividne ona sa už doma "zakuklila" a čím ďalej tým viac bude izolovana od normálneho života. Keď doma človek je bez nejakeho podstatneho dôvodu - starostlivosť o deti,príbuzných, ťažke zdravotné problémy a podobne,plus keď nená nijaké koníčky, tak bez programu mu začne postupne "hrabať". A stráca záujem aj o bežne činnosti, lebo stráca pracovné návyky a v podstate aj životnú náplň.
@di1234 ak trpí depresiou, tak sa v prvom rade musí liečiť.
A čo je zle na kamaratkach, ktoré majú deti rovnako?
Toto som akosi nepochopila.
@lenkakravcova mzno ju prepadaju depresivne nalady z toho, ze je stale doma. Clovek je tvor spolocensky, potrebuje sa socializovat
@lenkakravcova ak trpí depresiou samozrejme sa musí liečiť, lenže to musí chcieť najprv ona sama. Za uši nikoho k lekárovi nedotiahnete. Keď sa jej priateľ pýta na to, čo sa deje a je to stále o tom, že “nič” a ona len odíde do vedľajšej miestnosti a nebaví sa s ním, čo navrhujete aby urobil? A čo sa týka tých kamarátok, samozrejme nech si nájde akékoľvek kamošky, to mne je úplne jedno. Ako si ich ale chce nájsť? Narážala som na to, že takéto skupiny ľudí žijú úplne inak. Mamičky na materskej majú nejaký svoj režim, stretávajú sa napr. na ihrisku a pod. Má slečna obiehať detské ihriská? Neviem si to proste prakticky predstaviť, ale samozrejme je úplne jedno aké kamošky si nájde, anyway, určite by to pre ňu bolo jednoduchšie v rámci práce/koníčkov keď už teraz tie kamošky nemá zo školy či detstva. Ja som svojimi príspevkami narážala na to, že primárne by si mala nájsť prácu. Nevidím dôvod prečo nie, pokiaľ nemá zdravotné problémy, ktoré jej to nedovoľujú. Poznám dokonca ženy liečiace sa na depresiu, ktoré pracujú. Môj názor je, že slečna proste zlenivela bohužiaľ. A netvárme sa aké to má ťažké, lebo naloží umývačku, umyje raz za týždeň podlahu a poskladá prádlo. To snáď robí každá žena vo svojej domácnosti doma, či sa mýlim?
A ty dufas, ze sa akoze casom zmeni?