Priateľ trávi čas viac s kamarátmi ako so mnou

miuska88
22. okt 2017

Ahojte ženičky. Mám problém a potrebovala by som poradiť. Čakám mimi ktoré bolo plánované. Priateľ sa naň teší ale problémom je to, že radšej trávi čas s kamarátmi ako so mnou a poslednú dobu sa na tom stále hádame totiž som názoru že ho kamaráti využívajú dosť aj som mu to povedala ale on to akoby nechcel vidieť. Ten istý názor so mnou zdieľa aj jeho mama. Kúpil si auto pretože ho budeme potrebovať keď sa bábo narodí a odvtedy ho zrazu poznajú kamaráti ktorí predtým oňho ani nezakopli len aby im robil šoféra a keď ja chcem byť s ním tak sa vyhovára pritom som s ním bola stále v dobrom aj v zlom. Neviem čo robiť ako to zmeniť. Trápi ma to že mňa a naše dieťa odsúva na druhú koľaj kvôli ľudom ktorí ho predtým nepoznali. Jeho mama mi povedala že všetko sa zmení keď sa bábo narodí a že teraz mu mám dať ešte voľnosť ale akože prosím??? A čo ja? Tak isto chcel dieťa ako aj ja. Vedel do čoho ide. Teraz čo mám tiež sa flákať len preto že už potom nato nebude čas? Dnes som mu povedala že pokiaľ nebudeme na 1. mieste tak s ním už nič nechcem mať tak hneď nato mi zavolal ale nedvihla som mu. Napísal mi sms že chcel prísť ale že nedvíham tak či má chodiť ale znechutilo ma to tak som mu napísala že nech nechodí že čo si myslí že či ja budem ako taká chudera čakať nato kým sa dostanem do jeho poradovníka kedy si nájde čas? Odpísal že chcel prísť ale ja nechcem aby so mnou trávil čas z donútenia lebo som mu napísala že s ním nechcem nič mať. Poraďte čo by ste robili na mojom mieste. Ďakujem. 😒

mondolina
22. okt 2017

@miuska88
Že sa správaš ako decko. A vy spolu nebyvate?

miuska88
autor
22. okt 2017

@mondolina Nebývame. No jasne on sa fláka a ja som decko.

sissy27
22. okt 2017

@miuska88 no deti majú deti zase raz... ak som dobre pochopila, tak spolu ani nebývate (ak áno, tak potom mi je divné, že ti vôbec oznamuje, že príde domov a ty nechceš)... celé zle od začiatku... mali ste si najprv naplánovať a zrealizovať život ako taký, určiť si priority, zistiť ako to funguje a potom sa hrnúť do spoločného dieťaťa... a to prosím ťa kde žijete, že zrazu sa vynorí kopa nových kamošov, lebo si kúpil auto? alebo teda kamoši nemajú 18, tak zrazu keď jeden má auto, tak všetci odpadávajú?
Riešenie neviem, potrebujete dospieť obaja, to neviem či sa dá nejak urýchliť... A jeho mama má v jednom pravdu - keď sa dieťa narodí, všetko sa zmení... len žiaľ asi nie k lepšiemu...A ty sa tiež začni chovať normálne - keď chceš, aby bol s tebou, tak mu dvíhaj telefón a nebuď ako malá, že bohvie či vlastne ty teraz budeš mať čas... Normálne sa porozprávajte o tom ako chcete fungovať, čo ty od neho očakávaš, čo by si chcela ty, čo by chcel on... chceli ste byť dospelí, tak buďte, komunikácia je základ.

emilia25
22. okt 2017

nema to byt tak ze najprv spolu ludia ziju a tak sa dokonale spoznaju a az potom dieta ked vedia ze byt pod jednou strechou aj v dobrom aj v zlom lebo vtedy sa da to tak povedat.nie byt len frajermi sem tam sa stretnut zasexovat si a buum problem je na svete.

romanovic
22. okt 2017

@miuska88 preco si si naplanovala dieta s niekym, s kym ani nebyvas? Kto ta bude zivit pocas MD/RD?
Pride mi detinske vypisovat otcovi svojho dietata (hlavne ak bolo dieta planovane (?!), ze s nim nic nechces mat.
Z celeho prispevku mam pocit, ze za 2 roky tu budes pisat, ze si na RD, priatel byva inde, vidite sa raz za 2 tyzdne, nedava ti peniaze a co mas robit....

pininka
22. okt 2017

Podla mna si reagovala dobrez dala si mu jasne najavo ze to musi skoncit. Tiez by som nechcela hrat druhe husle a to si mozes byt ista, ze aj po narodeni bude tych kamaratov rozvazat, urcite sa zo sekundy nezmeni. Druha vec je, ze si dnesne dievcata za to mozu same. Cakat dieta slobodna a este aj nebyvajuca s nim, lebo ste to tak obaja chceli. No tak asi zjavne nie obaja. On si zije dalej slobodne a ty mu das obcas na hranie babo a este aj ine veci, no zavazky nema ziadne.

miuska88
autor
22. okt 2017

@sissy27 S ním sa normálne porozprávať nedá. A áno má kamarátov odkedy má auto. Doteraz to boli len známi no odkedy má auto sú to "kamaráti" On si je mnou istý a tu je problém tiež preto si robí čo chce. S ním sa proste pohnúť nedá či po dobrom alebo po zlom.

miuska88
autor
22. okt 2017

@pininka Presne tak. Ja chodím do práce celú výbavičku som zabezpečila pre dieťatko ja a len preto že som mu nedvihla telefón tak som decko vidíš ale inokedy keď niečo urobí a ozve sa tak sa s ním hneď rozprávam aj keď sa tvári že sa vlastne nič nestalo. Dnes som mu po dlhom čase dala najavo že to takto nefunguje. Dokonca z jeho spravania už aj moje okolie začína mať pocit že on to dieťa chcel len aby si ma poistil. Odkedy má auto nevieme fungovať normálne lebo dáva prednosť im a keď sa s ním preto hádam tam dostávam odpoveď že nie som jeho mama a že si to mám nechať pre malé keď sa narodí.

miuska88
autor
22. okt 2017

@romanovic Nikto ma nebude živiť. Postarať sa o seba aj o dieťa viem aj sama.

salomke
22. okt 2017

chápem ako to ty pocituješ ale keď v tom budeš pokračovať je dosť možné že jeho city k tebe ochladnú a bude hľadať pochopenie inde...
pokiaľ spolu nebývate tak aj tak netrávi čas stále len s tebou ale aj s rodičmi a priateľmi...ako by si na to žiarlila..ale mať rád neznamená niekoho vlastniť..áno nie je to od neho pekné ( lebo my ženy máme rady veľa pozornosti) ale skús byť trochu tolerantnejšia..chce sa zrejme novým autom pochváliť a trochu si ho užiť..
Myslím že sú aj oveľa horšie veci a toto zvládnete..

lentilka78
22. okt 2017

@miuska88 viesco, podla mna sa spravas ako male dieta, a vy ste teda planovali babo??! ..uff
Nejde az tak o tovze ste najprv spolu nebyvali, takych parov je kopec, co zacnu riesit byvanie az pocas tehu a funguje to, len vzdy musia OBAJA rozmyslat ako dospely.

miuska88
autor
22. okt 2017

@salomke Nemá čisto nové auto. Nie je to o tom že sa chce pochváliť. Je to o tom že ja makám zatiaľ čo on nepracuje a že aj ten čas konečne keď mám voľno trávi s nimi a nie so mnou.

emilia25
22. okt 2017

Ked si taka vyspela nemohla si mu povedat milacik babo bude neboj ale najprv podme spolu zit aby sme vedeli ze to vsetko zvladneme.je sice pekne ze robis ale na rd dostanes 200eur a si si ista ze to utiahnes?

miuska88
autor
22. okt 2017

@lentilka78 Aha takže preto že ja som si zariadila už všetko pre bábo lebo som zodpovedná tak som dieťa? Keby Vaši chlapi všetkých čo tu píšete že som dieťa trávili čas s kamarátmi aj počas Vášho voľna a všetko by nechávali na Vás tak tiež by sa Vám nepáčilo.

miuska88
autor
22. okt 2017

@emilia25 Koľko párov je takých čo majú deti a nebývali spolu keď žena otehotnela? Veľa. To že sa to teraz takto zmenilo odkedy má to auto zato ja nemôžem. Materskú budem mať dobrú a po materskej sa vrátim naspäť do práce takže čo sa týka financíí nebojím sa.

sissy27
22. okt 2017

@miuska88 "postarať o dieťa sa viem aj sama" - nuž ešte tu to dieťa nie je, z materskej ešte ako tak sa dá, ale čo budeš robiť po pol roku, keď prejdeš na rodičák? Buď návrat do práce alebo ťa niekto bude musieť živiť... ale asi to už máš premyslené...
čo sa týka jeho - ak sa s ním baviť nedá, tak ti neostáva iné, ako zobrať to do svojich rúk a zariadiť sa... žiť si svoj život, pripravovať sa na príchod dieťaťa a s ním ako s partnerom viac nepočítať... každý si k tebe dovolí len toľko, koľko mu dovolíš ty... ale aj k tomu sa musíš postaviť nejak normálne a nie sa najprv niečoho dožadovať a potom hrať dôležitú, že nedvíhaš telefón a vlastne nevieš či máš čas...

loginexistuje
22. okt 2017

@miuska88 vybavicka je ta menej narocna vec dolezite je uplatit si stravu byvanie energie a to aj po porode ono urobit si dieta s chlapom ak spolu nezijete a on nepracuje tazko nazvat zodpovednym spravanim

emilia25
22. okt 2017

@miuska88 a kde das babo ked pojdes do prace po pol roku ako ho budes kojit aky zaciatok mu das ked sa buduje puto.a si si ista ze to das co ak ti noci nebude spavat ako budes fungovat v robote.ach toto su take predstavy ako ja ked podavam sportku.

miuska88
autor
22. okt 2017

@sissy27 Máš pravdu. Načo mi chlapa ktorý nevie čo so sebou. Prekračuje už hranice tým ako sa správa a pritom som nikdy nepovedala že narodí sa dieťa a budeš doma sedieť 24h lem preto že si sa stal otcom.

miuska88
autor
22. okt 2017

@emilia25 Koľko je takých žien ktorým rodičia postrážia dieťa kým sú v práci? Na rodičáku určite neostanem. Finančne závislá nebudem na nikom ani ja ani moje dieťa.

miuska88
autor
22. okt 2017

@loginexistuje Utiahnem všetko čo sa týka financíí.

loginexistuje
22. okt 2017

@miuska88 tak potom naco ti je taky chlap co nezaraba na vybavicku neprispieva a nestara sa naozaj ste to obaja planovali? A prizna vobec otcovstvo ?

lentilka78
22. okt 2017

@miuska88 ty uz mas v 19 tt zariadene vsetko pre babo?
Vsetko zrejme nemas zariadene, lebo nemas zariadeneho zodpovedneho otca pre malinke!
Asi by som prehodnotila na tvojom mieste ci planovane otehotniet s frajerom ktory nema pracu a sprava sa tak ako opisujes, lebo neverim ze sa to zmenilo len ked si otehotnela, musili tam byt nejake naznaky uz predtym

miuska88
autor
22. okt 2017

@loginexistuje Naozaj. On sa zmenil odkedy má to auto lebo sa mu začali ozývať "kamaráti" ktorí predtým oňho ani nezakopli. Otcovstvo prizná. Teraz čo sa poslednú dobu hádame tak už padlo z mojej strany aj to že si dieťa vychovám sama že nepotrebujem jeho 30€ alimenty a že si môže robiť čo chce a žiť si svoj život ďalej ako chce s tým že dá pokoj aj mne aj dieťatku tak sa mi začal vyhrážať že nie že dieťa je aj jeho a že keď mu odopriem otcovstvo tak ma dá na súd a bude sa dožadovať priznania otcovstva aj malého.

miuska88
autor
22. okt 2017

@lentilka78 Áno mám všetko.

pininka
22. okt 2017

@salomke mas pravdu, byt vo vztahu neznamena vlastnit, ale ani si nechat sr...t na hlavu. Nikdy som mojmu muzovi nic nezakazovala, ale on sa vzdy spraval zodpovedne, obaja mame svojich kamaratov, ale rozhodne ani ja ani on ich nestaviame na prve miesto. Kebyze mne sa frajer cely den neozve a rozvaza kamaratov, tak ho fajne niekam poslem, o to zvlast ze je tehotna. Ale to su tie dnesne vztahy, nikto nic nemusi, ziadna zodpovednost voci nicomu.

hettinka
22. okt 2017

@miuska88 správaš sa ako decko ... načo si mala plánované dieťa s niekým, s kým maš takýto nazvime to "voľný vzťah", veď nie si ani jeho žena, ani spolu nebývate, tak sa nečuduj, že si robí, čo chce. Na jeho mamu sa nespoliehaj, keď by o to šlo, vždy je bližšia košeľa, ako kabát, bude stáť za synom ... čo tvoji rodičia?
Začni sa správať dospelo. Som zvedavá, dokedy to utiahneš všetko sama finančne, rodičák je 200€ ... ono ťa to hrdinstvo asi rýchlo prejde, vôbec nevieš, o čom to je, starať sa o dieťa sama. A sam budeš na 99,99%, ak sa obaja nespamätáte. Nie je čas na hry kto z koho... snaž sa veci urovnať, mal by milý otecko zabezpečiť aspoň spoločné bývanie, keď už ste sa nestihli zosobášiť a peniaze nech pekne zarába a dáva do "rodiny".

catherinah
22. okt 2017

Nechcel aby ste spolu byvali,ked zistil, ze si tehotna?
Zial, je to taky typ chlapa, obavam sa, ze sa nezmeni.

nelinka2009
22. okt 2017

Dalsia pubertacka... Ach Boze ked takto rodis, tak sa nediv ako sa k tebe chova... Aspon vziat ste sa mohli

miuska88
autor
22. okt 2017

@hettinka Mám aj bývanie a písala som už vyššie že na rodičáku neostanem.