Priateľ si píše s bývalou

15. jan 2022

Mám 9 mesiacov priatelia a on si píše s ex a ešte mi to aj medzi rečou povedal😞vraj nič k nej necíti len spolu vela zažili je to normálne písať s ňou pár krát do mesiaca keby ju nechcel?

panelacikova
15. jan 2022

záleží od tvojho nastavenia. pre niekoho nemysliteľné, pre niekoho úplne normálne....

autor
15. jan 2022

@panelacikova ty by si s tým bola ok?

lindous
15. jan 2022

Pre každého je normálne a nenormálne niečo iné ... keby chcel niečo zahmlievať alebo by mal pocit, že robí niečo, čo by nemal, asi by ti to nepovedal... mne osobne by to asi nejak strašne nevadilo, keby ju neuprednostňoval predo mnou ...tiež sme s ex v príležitostnom kontakte, nie je to síce niekoľkokrát do mesiaca, ale aj keď už tam city nie sú, stále sa rada dozviem ako sa má a čo má nového ....ale tebe keď to vadí, tak mu to povedz (bez výčitiek a hádky, vysvetli svoje pocity, prečo presne sa ti to nepáči), jeho reakcia bude to dôležité ...

autor
15. jan 2022

@lindous a ako dlho si po rozchode s ex ..my sme na začiatku ešte 9 mesiacov len ...jasné že má uprednostňuje atď ale vždy si myslím že keby o ňu nemal kvázi záujem tak by to stopol to fakt ho zaujíma ako sa má atď...mňa ex teda nie

lindous
15. jan 2022

Celkom dlho, asi 5 rokov ... a skoro 3 roky som so súčasným priateľom, ex je tiež zadaný a rozhodne si nemyslím, že má o mňa záujem a som si istá, že ja o neho určite nie :D ale to neznamená, že to je teraz pre mňa cudzí človek, rozchádzali sme sa v kamarátskom duchu... ale to že my to máme takto, nehovorí nič o tom ako to vníma tvoj priateľ, to my nevieme takto posúdiť ... ja by som mu o svojich pocitoch povedala, ale ak by som sa cítila ľúbená a všetko ostatné by bolo fajn, asi by som to nehrotila

autor
15. jan 2022

@lindous a to ste si hneď pisavali aj tesne po rozchode? Lebo po určitom čase to chapem

lindous
15. jan 2022

úplne tesne po rozchode sme museli obaja najskôr vychladnúť a nechať niektoré veci prebolieť, ale 9 mesiacov mi ale už nepríde tesne po rozchode, hlavne keď je v novom vzťahu..a časom práveže tá frekvencia kontaktu klesala ... teraz si napíšeme, keď vidíme napr. na story na IG, že tomu druhému sa deje v živote niečo zaujímavé, že ako sa má a tak ... niekedy raz za mesiac, niekedy raz za 3 mesiace a tak + k sviatkom... ale nie je to také, že by som na neho myslela ako sa má a musím sa ho to spýtať...

nika3136
15. jan 2022

Osobne by som to netolerovala. Sama som sa takto k EX vratila a uz spolu mame rodinu. Jedinou vynimkou je, keby sa ozvali jeden druhemu po rokoch....aj to z nejakeho dovodu (ja som konkretne mojmu prvemu pisala, ze aj ked presli roky, mrzi ma, co sa stalo a ako som sa zachovala, ze dufam, ze mi odpustil a zelam mu vsetko dobre v zivote - tam to skoncilo a mohla som to v sebe konecne uzavriet).

lindous
15. jan 2022

a ešte dodám, že keby to môjmu priateľovi vadilo a rozumne by mi to vysvetlil, tak by som to ochotne a bez problémov obmedzila úplne ... preto hovorím, že jeho reakcia bude to dôležité, ak mu o tom povieš

autor
15. jan 2022

Ale asi nie je taká dôležitá keď jej vraj niekedy odpíše až o deň dva

panelacikova
15. jan 2022

autorka: u mňa je to tak, že ak ich nespája dieťa, netolerovala by som to.... tiež sa mi stalo, že som bývalého oslovila z toho istého dôvodu, ako píše aj
@nika3136 prehodili sme pár viet, uzavrela som to u seba a vybavené. kontaktovala som ho cca 10 rokov po rozvode... odvtedy už nikdy. šlo len o uzavretie kapitoly... ale vedela som v danom čase, že je sám. ak by mal priateľku alebo manželku, v žiadnom prípade by som to neriešila už. bol sám a tak som ho nakontaktovala, pokecali sme, povedala som mu, čo konkrétne ma mrzí a bolo uzavreté.... ale aby som mu vypisovala ako pipina? ee... ja mám zásadu. ak tam nie je dieťa (čiže dôvod na kontakt), tak nemám dôvod na kontakt. pretože z nejakého dôvodu som toho človeka už vo svojom živote nechcela. a že som zvedavá, ktorý z nich čo robí? no absolútne nie 🙂 sú mi ukradnutí. žijem si svoj život a je mi fajn...

zuzana9393
15. jan 2022

Radsej nech si s nou pise a ak by ju chcel, nech ide.... Isto lepsie ako taketo veci riesit po svadbe, alebo ked mas deti. A tiez si myslim, ze by ti to nepovedal. Napriklad moj byvaly sa tiez obcas ozve, povazujem ho za kamarata a moj priatel o tom vie. On mi ale povedal, ze pre neho tam vzdy bude nieco viac... Jeho priatelka nevie ze pise ( par x do roka)

autor
15. jan 2022

Ja sa mu čudujem že sa s ňou vôbec baví!!!otehotnela s iným keď s ním bola ,vraj mali zlé obdobie a ona sa raz vyspala s iným a bum dcera

arcanne2
15. jan 2022

Ja som šťastne vydatá, môj ex je tiež stastne ženatý a piseme si občas ako sa máme, stavali sme naraz dom, tak sme si vymenili nejaké kontakty na robotníkov. Náš vzťah je v absolutne kamaratskej rovine, nikdy naše písanie nezašlo ani do nejakeho podpichovania alebo dvojzmyslov, vážim si mojho manžela a to by som mu nespravila. Každý to ale máme nastavene inak, ak ti to vadí, tak mu to povedz. Mne keby muž povedal, že mu to prekaza, nemala by som problém ukončiť to

marca12
15. jan 2022

Je mozne,ze k nej stale nieco citi. Ale mozno si pisu naozaj len zo zvyku. Ja si s jednym ex tiez obcas napisem,vacsinou on mne,ked nieco pracovne potrebuje. Tiez to bolo tak,ze ja som sa s nim rozisla,nevedel to predychat. Neboli sme spolu v kontakte. Az po case sa ozval ako sa mam atd a riesime uz len pracovne veci spolu. Vo vasom pripade je to dost znepokojujuce,ale tym,ze sa nadtym budes trapit to nevyriesis. Skus mu vysvetlit ako sa citis,ci by to on toleroval v tvojom pripade a uvidis ako sa zachova. O com si zvyknu pisat?

arcanne2
15. jan 2022

ale my sme si začali takto občasné písať dlho po rozchode, okolo 5r, museli sme nechať určité veci vysumiet a vychladnúť 🙂

autor
15. jan 2022

@arcanne2 naznačila som mu že mi to vadí ...a aj tak pisal

autor
15. jan 2022

@marca12 tak na sviatky,potom že ju videl v meste či tam bola,ale aj také ako sa máš? Alebo jej prepošle niečo o jej obľúbenej skupine hudobnej