Ahojte🙂😣 Mám 17 rokov a 8 mesačného syna. S priateľom sme spolu už 3 a pol roka. A od môjho těhotenstva bývame u nás. Já si s ním velmi dobře rozumiem nie preto, že mi hovori ,ze ma lubi ,ale preto ze si vymiename názory vzdy sa vieme dobre dohodnut chodime vzdy len spolu nakupovat a podobně s malou ma tiez velmi dobry vtah prostě všetko ok ,ale on +moji rodičia to k sebe vůbec nepasuje, ale ze vůbec 😪😥😣 v kuse hadky atd. Najprv to bolo ok ,ale moja máma sa do vsetkeho zacala starat uplne do vsetkeho aj do susedov chcem uz konecne odist lebo to moja psychika uz nezvladne ale rodicia sa mi vyhrazaju ze nemozem ist ze do 18tky musim byt tu to fakt musim vydrzat este jeden cely rok?? My sme v jednej izbe vsetci 😣😣
@misicka177 Nie nemusíš byť doma cely ďalší rok. Môžeš sa zbaliť a ísť.
https://ficek.sk/kedy-moze-dcera-odist-od-rodic...
@lenkakravcova a co nato povie policia a urady
@misicka177 nic....a tvoji rodicia si oddychnu.
@misicka177
@terezka1947 ja chápem aj ich sukromie nemaju ani oni ani my a myslím že aj nase vztahy by sa zlepsili keby byvame zvlášť aj by sme si chybali, ale rodicia nechcu aby som odisla vzdy ppvedia keď chcete odidte ale maleho si tu nechame maly je nas ,ale maly je moj ja som si ho porodila
@misicka177 myslim,ze budu stastni.
Poloz si otazku,kde pojdete?
@terezka1947 asi iba na prechadzku 😅
@misicka177 Že si utiekla z domu a nechceš sa tam vrátiť. V tom článku je opísaná podobná situácia (možný odchod) zodpovedana právnikom.
Co s dieťaťom neviem. Oni majú na neho nejaké porucnicke právo? A co priateľ? Ten má koľko rokov? A kam plánujete ísť?
@leuchtturm Nevieme aky je jej priateľ starý takže zbytočný výsmech.
@misicka177 co ocakavas od tejto diskusie, ked aj tak musis akoze robit to, co povedia rodicia? A mali by ste kam ist? Mate z coho zit? Priatel pracuje? Preco si s nim rodicia nerozumeju?
@misicka177
Od 15 máš predsa občiansky preukaz, si vlastne zodpovedná sama za seba. Ak máte financie na osamostatnenie tak choďte.
S rodičmi mosty nespáľ, aby si sa mala kam aj s dieťatkom vrátiť.
@lenkakravcova
@lenkakravcova nemajú žiadne maly je na mňa napisany a priatel ma podpisane otcivstvo tiez a má 22 rokov
@misicka177 no a kam by ste isli?
@misicka177 Tak to je okej. On ma nejakú stabilnú prácu alebo študuje?
Ako nechcem byt zla,ale zamysli sa....skolu skoncenu nemas,zarabat tak skoro nebudes,ked aj....asi hned nejaky zazrak nie. Priatel je mlady....este usetrit nemal asi z coho. Mozno pracuje,co by bolo super....ale aj tak to nie je vyhra.
Naozaj si myslis,ze odchodom sa vyriesia problemy?s rodicmi ano...nebudu vam "rozkazovat",no tie dalsie problemy?
@terezka1947 Priatel robi takže mohli by sme ist do podnájmu hoci kde len tu nie lebo uz som normálně retardovaná ostala kazdy den len bla bla bla .....S mámou si malo kto rozumie ona kazdeho posiela do pici len tak z nicoho nic ona sa lieci na tabletkach ,ale už to vsetko prehana snazim sa být tak aby som nebolá ani na Jednéj strane ani na druhej ja lubim svojich rodicov, ale už tu nechcem být nie som žiadna sprosta hlupana mojim rodicom som napomocna od malicka od svojich siedmich rokov chodim stále nakupovat sama pretoze mama sa boji chodit von a otcovi sa nechce chodit do obchodu viem co hovorim vela som si v životě přešla moji rodicia hravali automaty a vždy mi dali na oblecenie před tym ako isli hrať no ja som ich nechala lebo som věděla ze keď prehraju tak nebude doma ani chlieb!!!!! Mně už toto všetko staci ja chcem mat už pokoj cely den ticho .... Ale otec stále hovori ze ak sa mně nieco stane ked budem prec ze jeho budu trestat
@misicka177 no,skuste,uvidite. Iba vy poznate realitu. My z pismenok nie.
@misicka177 svoj problém si riešila už skoro pred rokom, ale pod iným nickom. Dostala si rady a???? Ostalo na tom istom aj po pol roku. Tak načo sa zase pýtaš???
Môžeš už 17 mať vlastný byt
@misicka177 Veď si ho zober a môžeš ísť kde chces. A tvoji rodičia s tým nič neurobia. Keď máte dieťa, sobáš vám povolia, aj keď nemáš 18.
Skuste si najst podnajom niekde v susedstve. Budete blizko a zaroven daleko.
Nazov tejto temy je riadne zavadzajuci. Tvoja psychicky chora mama si nerozumie s tvojim priatelom a ani ty s nou nemas boh vie aky vztah. Tlacite sa v jedno izbaku... To by bol napor na neevy nejedneho flegmatika.
Zamysli sa, ak by ste sa odstahovali do hoci podnajmu co stoji najomne + sluzby + energie + telefony + auto, benzin a opravy. Dalej strava+ drogeria + veci pre dieta...
Kolko zarobi priatel, co robi speniazmi co zarobi? Zamysli sa nad sebou nic si este nezazila a mas uz dieta, tak sa zacni spravat ako dospela a uvazuj realisticky. Spriatelom si 3roky za ten cas uz si mal cestu k rodicom najst a oni k nemu... Ako to beru jehorodicia?
Je dieťa zverene tebe aj sudne ? Partner má taký príjem ze zvládnete hospodárenie na 100% ?
Vies si urobit rozpočet, vies kolko sa za co platí, kolko potrebujete na stravu, nutne výdavky, vsetky potreby dieťaťa a este mať rezervu. Zarobi partner tolko aby ste vsetko pokryli? Plánujte. Sledujte spolu prijmy a vydavky aspoň 3 mesiace, odkladajte rezervu a na depozit. A ak budete vediet a mat istotu tak odidte. Osamostatnite sa.
Pripadne sa poraďte na socialnom odbore, lebo urcite patris pod nejaku kolíznu pracovnicku, kedze si maloleta a mas dieťa.
@misicka177 pokial sa s priatelom zosobasite, nadobudnes tym plnoletost, nemusis cakat do 18. Ak ta to zaujalo, pogoogli, ja som nasla viac info napr. tu:
https://babetko.rodinka.sk/mudrosti/rady-od-pra...
A keď ste spali s priateľom ( a otehotnela si), vtedy si sa ich na názor pýtala?
Tak chodte do podnajmu a chlap nech sa stara. Zobrat sa mozete na urade za minimalne $ . Bude vam urcite lepsie vsetkym. Len zas sa ukaze ci on zvladne vsetko utiahnut a este byt k tebe mily. Pre istotu s rodicmi nepal mosty aby si sa v najhorsom mala s babom kam vratit.
@misicka177 skus sa na to pozriet ocami tvojich rodicov.
Myslis,ze oni su stastni,ze si tak mlada a mas uz dietatko,ze u nich byva cudzi clovek,ze vam pomahaju a stratili svoje sukromie?
Co tak trosku sa zamysliet a byt vdacni.
Na tu chvilu,kym sa neosamostatnite,co asi take jednoduche nebude,vsak?
Pripadne chodte byvat k rodicom tvojho priatela.