Priateľ si nerozumie s mojím otcom

julinka12
8. júl 2022

Dobrý deň, chcem sa spýtať čo by ste robili keby máte tento problém. Pre väčšinu to asi problém nieje ale pre mňa to problém je.
Otec bol už 2 dni nahnevaný na môjho priateľa (23) za blbosť pretože môj priateľ povedal na moju mamu že ONA.
Moja mama hovorila že z ničím nepomáha že povedal že bude pomáhať trebárs že pokosí trávnik a že to neurobil no môj priateľ pracuje a zabudol na to. Dnes mi to hovoril a povedala som otcovi že prečo mu to nepovie do očí a hovorí to mne. Pred tým než som mu to povedala deň späť sa priateľ môjho otca pýtal že či mu niečo vadi a povedal že keby mu niečo v tak by mu to povedal. Dnes mi otec povedal že kebymu to povie do očítak by som za ním plakala. Opýtala som sa ho
Že prečo by som mala že či zákaze a on že AJ. Tak som mala nervy a rozmýšľala som že či to má aj zmysel ťahať to ďalej keď môj otec proti nemu niečo stále má a výsledok bol že som mu napísala že snim končím. Doma otec hovoril že na kde je ten kokot na môjho priateľa že mal jeho zaviesť do obchodu.
Potom z práce došiel kumne a rozprávali sa, hádali sa a otec mu nepovedal všetko vybral len to čo mu bolo najvhodnejšie povedať.
Doteraz je to fajn ale myslím že život s priateľom a rodičmi bude kolobeh stále to isté .
Už neviem čo budem robiť priateľ sa ma nechce vzdať a samozrejme že ani ja jeho veď sa ľúbime ale podľa mňa by bolo lepšie rozísť sa.



Aj.Mne je (17).že a prečo by som mala že šak čozakaze? On že AJ.

kitycat
8. júl 2022

tvoj priatel u vas byva, ze ma kosit? ty si este decko, oteckove...tak hadam ten halan pochopi kam sa to chce natlacit..

julinka12
autor
8. júl 2022

@kitycat nebýva tu

julinka12
autor
8. júl 2022

@kitycat a ešte mi povedal že aj keby má môj priateľ nový byt tak v 18ke má nepustí k nemu bývať a nechce ani aby som sa snim brala.

hermiona12
8. júl 2022

@julinka12 no postáv sa teraz na jeho miesto keby sa tak o tebe rozprávali jeho rodičia. Asi až tak ho neľúbiš keď dovolíš otcovi povedať na neho kokot lebo niečo zabudol a to kôli robote a nie že sedieť niekde v krčme.

diewcatqoo
8. júl 2022

Vy asi nebudete normalna rodina, ci? Akoze sorry, ale neviem si predstavit, ze by to bolo obratene: ze s niekym chodim a jeho rodicia odomna pozaduju, aby som im kosila dvor, nosila im nejake veci, vyvazala ich autom a este aby mi vynadali.
Preco si tvoji rodicia toto dovoluju k tvojmu frajerovi? Kebyze u nich byvate, vyciciavate ich, tak chapem, ze mozno pozaduju protisluzbu. Ale ak len spolu chodite, tak nechapem, preco toto od neho pozaduju. Ked som mala 17 a chodila som s niekym, moji rodicia o tom ani nevedeli, nie to este, aby im moj mily chodil dvor kosit a aby mu moj otec nadaval do kktov.
A btw, mas len 17. Predpokladam, ze ide o prveho frajera. Na svadbu a stahovanie mas casu dost.

danielinaa
8. júl 2022

Počkaj do 18 stky a pokiaľ neplanujes VS, hneď by ste mali vyskúšať zivot spolu, preč od tvojich rodičov, sami v podnájme, ale daj si velke bacha na tehotenstvo, na to mas cas, musíš priateľa dobre spoznať, či je naozaj ten pravý a ci si ta bude vážiť a bude dobrý otec. Toto zistíš len životom s nim. Aspon 2 roky spolu, bez deti, to sa už človek pekne ukáže a nebude sa tak dlho pretvarovat a až potom po 2 rokoch dieta. Ideálne by bolo ísť aspoň na rok do prace, aby si mala nárok ma materskú. A naozaj treba počkať s babom, lebo mnohé urobia tu chybu, ze sa zalubia, odídu s prvým chlapom od rodičov, tyranov, s chlapom tiež tyranom, otehotneju a su v keli

julinka12
autor
8. júl 2022

@diewcatqoo ja tiež neviem prečo proste nechcú aby sme boli spolu. No podľa mňa bude najlepšie keď poviem že spolu už niesme a budeme sa stýkať vonku.

bajka16
8. júl 2022

Ja byť ten chlapec vidím takýto prístup rodičov mojej priateľky tak sa nato vybodnem. Snaží sa ako chuj a aj tak je kokot. S tvojimi rodičmi to nikdy ľahké mať nebudes. Držím ti palce 👍👍

julinka12
autor
8. júl 2022

@bajka16 veru...
A viem že to ľahké nebude a kašlem už na to radšej budeme natajno

julinka12
autor
8. júl 2022

@julinka12 cellé dňa som v strese už to psychicky nezvládam

julinka12
autor
8. júl 2022

@hermiona12 oni by mali radšej chlapa čo sedí v krčme

danielinaa
8. júl 2022

@julinka12 lenže mozno ta budu kontrolovať si myslim ked sa takto spravaju a nebudete sa moct stretávať tajne lebo ta nebudú nikam púšťať. A rande trvá par hodín, neviem ci ti výhovorky zožerú. Koľko mesiacov ti chyba do 18?

julinka12
autor
8. júl 2022

@danielinaa dosť až rok

danielinaa
8. júl 2022

@bajka16 môžu sa aj úplne od nich odstrihnut, mnohí sa od manipulativnych rodičov úplne odstrihli.

julinka12
autor
8. júl 2022

@danielinaa
@danielinaa áno stále kontrolujú

julinka12
autor
8. júl 2022

@danielinaa ja to neviem však aj teraz že mám odložiť mobil a ísť spať a je mi 17

bajka16
8. júl 2022

@danielinaa tu to tak pravdepodobne bude. Či už s týmto priateľom, alebo s akýmkoľvek v budúcnosti. S takýmito rodičmi to fungovať nebude. Žiadny im nebude dobrý.

danielinaa
8. júl 2022

@julinka12 a nemohla by si na interak na ten rok ist, keby ze ti ho plati priateľ? Aby si nemusela byť toľko s rodičmi.

julinka12
autor
8. júl 2022

@danielinaa ťažko veď nikam má nepustia a keby mi to má platiť tak ani to mi rodičia nedovolia. Jediné že by im dal na ruku peniaze

julinka12
autor
8. júl 2022

@bajka16 jediné byť sama... hlavne že v budúcnosti chcú vnuča

bajka16
8. júl 2022

@julinka12 ale tak ešte má 17, má čas sa osamostatniť. Ale ak je bude chcieť rodinu a žiť s mužom, tak jedine pretrhnúť kontakt lebo to bude horor

danielinaa
8. júl 2022

@bajka16 ináč niektorí ten kontakt prerušili na rok, dva, a rodicia sa spamätali. Niektorí nie a kontakt uz zostal prerušený nafurt

julinka12
autor
8. júl 2022

@bajka16 presne tak už teraz to je horor a zbláznim sa že skončím na psychiatrii

bajka16
8. júl 2022

@danielinaa ja poznám aj také rodiny, kde sa rodičia spamätali až keď sa narodili vnúčatá. Zo strachu, že prídu o kontakt s vnúčatami.

@julinka12 ale neboj. Musíš vydržať, kým začneš žiť svoj život. Tvoji rodičia sú asi až prehnane prísni, ale dá sa to aj s takými rodičmi. S mamou si si neskúšala sadnúť niekde na kávu, mimo domu a porozprávať sa o tom? Nech ťa nechajú dýchať a nech si aspoň trochu vážia tvojho priateľa? Ak nepomôžu rozhovory s nimi, tak už jedine sa pomaly chystať rázne osamostatniť, či sa im bude páčiť alebo nie.

julinka12
autor
8. júl 2022

@bajka16 skúšala ona má taký istý názor jak otec ... otec ešte rekel že aj keď budem mnet 18 tak budem ešte tu sníma byvat

sendyle
8. júl 2022

@julinka12 ajoj ja som, s mojim už manželom od 15tich a mala som toto ale len zo strany mami ocin iten bol na kamióne a on ho ma veľmi rad. Len mama. Furt niečo n ka skončill to až vtedy až kem som nedovrsila 18 ešte chvíľu cca 3 mesiace som bola doma po 18 až kým sme sa dobre nepochytili chytila som si veci a odišla. Od vtedy je pokoj a už aj sním zrazu vie dobre vychádzať.. Doteraz sa čudujem mojmu ze to dokázal vydržať tie roky

danielinaa
8. júl 2022

@julinka12 Nebudeš. Až budeš mat 18, zdvihnes sa a pôjdeš het. Aj keby sa na hlavu postavili. Toto co tvoj otec tvrdí, že aj po 18 s nimi, uz je manipulatorstvo a psychopatia. Rýchlo preč. V deň 18nastky, príde tvoj priateľ po teba a pôjdete, kľudne aj policajtov môžeš volať, ze ta nechcú pustiť. Mas 18, nesmú ta uz držať doma. Dokonca aj narok na výživné máš kým nedostudujes a nemusíš s nimi bývať. Ale pozor na tehu, kým nebudeš mať s priateľom niečo odzite a dobre ho nespoznáš

katkami123
9. júl 2022

Prečo by mal u vás kosiť, keď tam nebýva? 😀 na jednej strane je pre tvojho otca kkt na druhej strane mu nevadí, aby ho vyvážal. Nehnevaj sa, ale mne prídu tvoji rodicia riadne vychcaní a tvojho priateľa len využívajú. Otázkou je, do kedy to jeho bude baviť. Ja by som mala mať takých svokrovcov ako sú tvoji rodicia a neskôr starých rodičov pre svoje deti, tak to psychicky nedám a rozidem sa s tebou kvôli ním. Na druhej strane to oni robia naschval, lebo chcú, aby ste sa rozišli, asi sa boja, že po 18-tke mozes od nich odísť preč. Pre nich nebude nikdy žiaden tvoj priateľ dobrý, kazdeho ti odplašia, asi by najradšej z teba mali starú dievku, ktorá by s nimi cely život doma sedela a mohli ti kritizovať a buzerovať život.

evlyb
9. júl 2022

@julinka12 ja keby mám takých rodičov tak hneď ako začnem zarábať by som sa osamostatnila a bývalá SAMA. Nie s frajerom (iba ak by to bolo vážne a bola si ním 100 % istá). Niekedy majú rodičia na deti horší vplyv ako ulica. Holt je to tak. Vtedy lepšie odísť. Oni si ťa potom až začnú viac vážiť (možno, a aj keby nie tak ich vec). Podľa mňa nenechaj si zničiť život, sny, plány, lásku... kvôli neprajnemu žiarlivému otcovi....
Aj môj tato bol vždy veľký negativista, vždy mi vravel ako som napríklad pyšná lebo chcem mať prácu ktorá ma baví, alebo keď som sa zasnúbila, tak že sa určite rozvedieme a podobné... Keď v tom človek žije xy rokov, tak to v nás zanecháva stopu. Neveríme si, prestaneme snívať, a to je v mladosti to najsmutnejšie. Teba mať sny, nádej, ísť nejakým smerom.
Rodičia vyrastali v inej dobe. Nechápu nás. Preto je podľa mňa lepšie čim skôr žiť bez nich a hlavne mať pri sebe pozitívnych ľudí.
Jaay, trošku som sa rozkecala 🙈 ale držím palce! ❤️ Keby sa potrebuješ vykecať kľudne napíš 😊

evlyb
9. júl 2022

@julinka12 inak a tiež ešte keď som mala cca 17 rokov a vtedy frajera, tak oni často chodili robiť na dom čo si kúpili a niekedy mi on povedal že ma jeho mama volá tam ísť niečo porobiť 🤦 v mojej hlave čo jej šije? S prepáčením?!.... Šak ja nie som slúška nejakej rodiny za to že chodím s ich synom 🤦🤦 našťastie som sa s ním rozišla a tá pani nie je moja svokra lebo neviem jak by som ju dala 😅😅😅😅😅