Prosím o radu. Priateľ má dlhy, ktoré už sú v exekúcii. Nič nerobí pre to, aby to vyriešil. Naopak, robí si ďalšie dlhy, neplatí si totiž povinné zdravotné poistenie. Má 13 exekúcií. Výška dlhov je 15 000 eur. Je to dosť, ale viem že keď sa chce, dá sa riešiť všetko. V mojich očiach dosť klesol a popravde si s ním neviem predstaviť budúcnosť, prípadnú rodinu. On chce dieťa, ja ale nie. Nechcem aby nám na dvere klopal exekútor. Mám ho stále rada, ale toto je niečo čo ma trýzni vo dne v noci. Hovorí že ho to tiež trápi ale ja reálne nevidím, že by to nejak riešil. Navrhla som aby sme sa išli poradiť s právnikom, ale že on nebude míňať peniaze na právnika. A na všetko má kopu výhovoriek.
a načo s ním teda strácaš čas?
Zid z kratsej cesty...nájdi si zodpovedneho partnera
to je uz taky typ cloveka. ze sa nepostavi zodpovedne k problemu a necha ho narastat. obycajne to tak robi vo viacerych oblastiach zivota, nepojde len o financne dlzoby.
kamaratka ma podobneho dlznika, dlhy mu rastu, on zije na kseftoch. vziat sa nemohli, byvanie lepili, dve deti do toho priviedli. este do toho ona svojich rodicov namocila, takze su vsetci na prasky, ona reve kazdu noc. takito ludia nie su vhodni do partnerstiev a uz vobec nie do rodicovstva. mala by si len obrovsku gulu na nohe a trapila by sa pre teba aj tvoja rodina. tato moja kamaratka si uz zacala aj poziciavat, tak si vies predstavit, ako asi dopadli vsetky jej priatelstva :/
a aku radu chces? ze co mas robit? no moznosti su dve: 1. budes toto denne riesit a donho hucat a mozno raz sa rozhybe k tomu, ze ich zacne platit a zacne to riesit (ale na to uz bude prilis neskoro a tazko sa to bude hasit, uz teraz je to velky problem); 2. rozist sa s nim, kedze si sama priznala, ze si s nim nevies predstavit buducnost za takychto okolnosti.
neviem, ako dlho ste spolu, ale pokial je len priatel, mas to jednoduchsie. ak by bol manzel a aj otec, nebolo by velmi prijemne, ze na teba a dieta taha hrozbu exekucii
Mám dlhoročnú skúsenosť s takýmito klientmi. Pri dobrej konštelácii hviezd (nadnesene povedané) tak 1 z 30 (píšem len o tých, ktorý prejavia záujem riešiť to) sa dá dokopy, že si sadneme, prejdeme všetky dlhy, pohľadáme riešenie ako sa z toho dostať a aj sa to naozaj zrealizuje. Zvyšní, ktorí pôvodne záujem o riešenie prejavili budú len sľubovať, nikdy nepovedia komplexnú pravdu, nepriznajú všetko a vinia systém, banky, spoločnosti atd. Takže ak nemá záujem riešiť situáciu, nemá záujem baviť sa s exekútormi, tak nevidím jediný dôvod ostať s takýmto človekom. Poznám z praxe prípady, kedy ženy dopadli neskutočne zle kvôli takýmto chlapom a majú zničený celý život a ich deti minimálne na obdobie detstva tiež.
Však ti musia všetky kontrolky blikať. Toto je jednoducho nezodpovedný chlap. Netreba žiadne dlhé reči
Rozidi sa s ním.
Zjavne ho to až tak netrápi keď nie je schopný sa zmobilizovať a riešiť to, ak sa fakt nerozhýbe, ukonči to s ním, nenechaj sa ním stiahnuť ku dnu lebo svojím správaním tam on smeruje.
Inak vieš prečo chce dieťa? Pretože ak ťa teraz dokáže ovládať, že si s ním napriek tomu, že odmieta tvoju pomoc a odmieta riešiť veci, tak ak si manipulovateľná teraz, s dieťaťom budeš ešte viac.
Čítaj si pozorne všetky odpovede žien, tu je jediné riešenie, že sa zbalis a odídeš a necháš ho aj s jeho dlhmi...ver, že keď ostaneš, nedopadne to dobre, to by musel chcieť riešiť, ale to on nechce
Ty si tu už písala pred časom, že? Tam bolo plno rad, čo robiť, ešte treba stále k tomu niečo?
Chce s tebou dieťa,lebo si ta chce poistiť do konca života....
On to dieťa zadlzi,este ho len vo vajciach nosi..nikdy by som toto nedopustila urobiť svojim deťom.
Klesol v tvojich očiach??? U mňa by bol na úplnom dne.
Mňa na to zaráža len to, že sa nebojíš s ním ešte byť. Nad rodinou s ním by som nepremýšlala ani v tom najhoršom sne, prinieslo by ti to len problémy a neistotu. Ja byť tebou, keď si to nevie dať naporiadok, tak by som s ním už nebola
No uz len dieta by vam chybalo. Ty s malym placucim dietatom doma, rodicak za 400e (v lepsom pripade) a na dvere ti klope exekutor.
Krasna predstava.
A čo čakáš že to zaplatí,alebo vyrieši niekto za vás???? Ako on na to kašle, právnik je dráhy a ty sa trápiš???? Takýto lafak by mne neprekročil prach môjho domu a nie aby som mu dieťa dala. 🤦🤦🤦Človek sa dostane do rôznych situácii,ale toto je cez čiaru.
Toto pre svoje dieťa nechceš. Chceš pre dieťa šťastný a spokojný domov, kde to dieťa bude mať vyrovnanú matku a lásku oboch rodičov. Aby vyrastalo bez stresu a strachu, že či bude zajtra desiata do školy ...
Uvedom si, kým je čas!! Dobre ti tu ženy píšu, súhlasím, že treba zísť z kratšej cesty, pomôcť sa dá len tomu, kto chce. Nech si milý zlatý vyrieši svoje finančné problémy sám ..už teraz cítiš, že to nie je v poriadku. Taký život nechceš, zaslúžiš si lepšie.
Držím palce a želám silu a rozvahu.
A tak uprimne...povedz...co mas na nom rada?
K tomu, že je to nezodpovedný somár sa ti tu už žienky vyjadrili... Samozrejme každý sa môže dostať do prúseru, všetci máme úvery... Ale dávaj si veľký pozor na takéhoto muža, aj keď ho máš rada.
Skús s ním zájsť za nejakým finančným poradcom, teraz je ich ako maku. Ale to si musí tvoj drahý najskôr uvedomiť že to už nieje sranda. Alebo mu daj rovno ultimátum, že ak sa nerozhýbe tak nech sa pakuje.muž má byť žene oporou, nielen psychickou ale aj finančnou. Tebe nieje ani to ani to.
priateľ sa vyhýba plateniu dlhov, na tvojom mieste by som sa na km vyhýbala takému priateľovi.
No kopla by som ho vieš kam. AKo kam sa dostane tým, že sa bude vyhýbať tomu plateniu, nakoniec sa dostane len do basy. Ja byť tebou utekám od neho čo najrýchlejšie a najďalej. S takým chlapom ťa veru nič dobrého podľa mňa nečaká
Hovori, ze ho to tiez trapi? Prosim ta... ak by mal tu exekuciu jednu (dobre, mozno este dve), tak by som mu mozno uverila, ze ho to trapi. Ale ma ich 13! Trinast! To znamena, ze takeho cloveka absolutne netrapia nejake exekucie a nikdy ich nebude riesit. To bude urcite clovek, ktory vini za svoje exekucie vsetkych okolo, len on je svaty. Len si s takym clovekom nerob dieta za ziadnych okolnosti.
Nic , len utekat prec od takeho chlapa. Uz vcera si mala byt od neho
Pri toľkých exekuciach jedine cez CPP - osobný bankrot. Potom už treba hospodáriť s financiami rozumne. Ak to nedokáže a stále bude robit dlhy, myslym, že mu nepomôže nič.
dá sa veľa vecí (a dlhov) riešiť, ale musí ten chlap chcieť. Tu očividne nechce, sama to neutiahneš. Nezakladaj si s ním rodinu, lebo budeš nakoniec živiť aj dieťa, aj jeho
@spadnutaslivka aj dieťa aj jeho aj 13 rôznych veriteľov..plus ktovie koľko dlhov sa ešte nabalí k tomu
@jaskolka presne toto som si tiež pamätala...znie to celé úplne rovnako
ideálny chlap 👍 drž sa ho dievča 🙏
mne sa zda ze nieco podobne som tu uz raz citala... neviem teda ci si to bola ty alebo nie...
Myslim ze akokolvek ho lubis, sama vies ktora je spravna odpoved... bud zacne riesit svoje exekucie alebo sa s nim uz nezaoberaj... popravde aj ked ich zacne riesit, buducnost nevidim velmi svetle... 15tis. nie je nekonecny peniaz, ale kym sa z toho vyhrabete, tak par rokov zrejme prejde a ani hypo, ani vlastne byvanie.... no neviem neviem, uz pri prvej odpovedi na hypo ze ju riesit nechce by tom bola za siedmymi horami a za siedmymi dolami...