Ahojte mám taký velky problem. S priatelom čakáme dietatko. Sme už v 6 mesiaci, ale posledné tyždne to ide sním dolu vodou, vkuse je v krčme, stále popíja, správa sa strasne divne. Stále klame, ze cez vikend bude somnou a nakoniec cely vikend trávim sama doma s bruškom a nestastná že zase sa na mna vykaslal :( už neviem ako dalej. Vzdy mu dám hubovu polievku(v norme, žiadne kriky ani nadávky) a on nič, Jeho to netrápi, on si to neuvedomuje a aj je rád ze sa pohadame, lebo má aspon dovod odist zase za chalanmi von. Vobec ho netrápi že má doma tehotnu zenu, a popri tom sa snazim byt uplne v pohode. Ani sa vo mne neburia hormony. Ano som precitlivelá, ale snažím sa ho nestíhať vzdy ked ide von. Jednoducho som uplne dobrá milá, staram sa o vsetko a on takto.. :( som uplne nstastná z neho. Už ani nevladzem plaka pretože som si preplakala vela. Dnes som mu zo zurivosti povedala že lutujem že som sním tehotná. že už viem ako to dopadne.. Budem na dieta sama :( mali ste niektorá takyto problem?? pritom vie byt uplne perfektny. ale ked sa jemu chce.
Skús mu nič nehovoriť a uvidíš. Mysli na seba, na svoje zdravie, nájdi si kamarátky ktoré sú tiež tehotné. A chodievaj tiež niekam von s kamarátkami, k rodičom, rodine, pozvi si ich domov.
@bianka0111 snažim sa chodiť von, neostávať doma. Len ty to máš v tom iné že tvoj mm je na polovacke, vies kde je, dohodli ste sa. Ja to mam o to horsie, ze sa zase flaka po krcmach, bohvie skym, bohvie dokedy.. nevolám mu ai nič. Proste nehávam ho tak, ja neviem co má za obdobie. Potom ked sa rano stretneme, tak som normálna,robím si svoje, nevsimam si ho. Len on keby aspon za mnou prisiel ze mu je to luto, ze si to uvedomuje ze je zlý alebo niečo. HOCIČO. Aspon niečo dobré keby mi povedal. Napr vcera nam prisiel nový kočík, taký bol nadšený z neho, celý den tu kočíkoval. a už som sa radovala ze asi bude vecer doma somnou, a zase vypadol. Dnes to iste. A chodí aj cez tyzden. Otras. Tu nejde ani o mna, ako o bábo. chcem aby bolo poriadku, a ja to musím vsetko zlé nan prenášat... Veriť mu verím ze v meste nič zlé nerobí, ale proste su mu dolezitejsi kaarati a ja som z toho nestastná
@bianka0111 ale ona píše, že jej priateľ stále popíja, klame atď, to predsa nie sú koníčky. 😝
@zuzkabeno mam kamaratku tiež tehtnú a tiež to ma doma podobne. Teda rovnako, Tiež takého vymyselníka. dnes sme boli spolu cely den a nadavali na chlapov , lenže to mi nepomoze, Ja ho chcem doma.. nechápem prečo mu prepína, čo som mu urobila..
@sanym klame v tom, že kedy príde. Klame v tom ze nebude cez vikend piť, ze napr niekde pojdeme spolu. Skoda ze to vzdy ostane len pri slovách...
@miska1988135 Neviem koľko má tvoj priateľ rokov, ale podľa tvojho popisu je nezrelý a absolútne nepripravený na rodinu, dieťa a zodpovednosť ktorá z toho vyplýva. Skúsila si sa s ním porozprávať?
@sanym Má 39, už jedneho syna dospelého. A naozaj sa začína správat ako pubertiak. Skušala som to ale jasne ze si to robím sama, a ze su to moje Tehotenské stavy!!! Wrrrr...
@miska1988135 Fúha, tak to by už mohol mať rozum. Ťažko radiť, ale podľa mňa tehotenstvo je obdobie v živote ženy kedy by jej mal byť partner najväčšou oporou a keď toho nie je schopný, neviem si predstaviť aké to bude keď sa bábätko narodí.
A kde na to berie peniaze keď chodí každý deň? Niektorí muži žiarlia aj na bábo, aj keď je ešte v brušku.
@miska1988135
@sanym....ano ano, prepáč, neviem prečo mi unikli tie krčmy, viac som sa sustredila na to, že som tiež často sama doma....tak to je samozrejme uplne iné...no neviem, určite by som bola neštastná, keby nasaval...na jednej strane je rád a na druhej strane pije?odchádza...skusila si sa s ním porozprávat, že Ti to takto nevyhovuje? že je rozdiel ist raz za čas na pivo ako toto? že čo ak Ti príde nevolno a Ty máš strach, že sa nemáš na koho obratit o pomoc, lebo vlastne nevieš ani kde je?
@sanym presne tak!! Bojím sa toho že to nezvládne.. ☹
@zuzkabeno nemyslim ze by ziarlil
@bianka0111 ano jasne ze som sa snim snazila rozpravat, ale nie len ja.. ved aj jeho najblizsi su z neho nestastný. Ja neviem ci ho nieco trápi, a nechce mi to povedat, alebo sa necíti na dieta.. neviem naozaj... Raz sa mi stalo ked isiel na vikend prec tak ako naschval som mala problemy a musela som utekat na pohotovost.. To asi nestacilo. Nastastie to nebolo nič vážne.. ale on si mysli ze si poradim aj sama.. už sa v nom nevyznam..
a viete co je najhorise?? ze ked jemu bude zle po šnúre tak ja sa vzdy i neho postaram... vtedy je ako med... vtedy som mu dobrá.
Skús mu predostrieť nejaký plán na každý večer. Netrápi sa nad niečím, čo ti nechce povedať? A jeho rodičia to vedia?
no neviem neviem , nevidim to moc ruzovo ....
@miska1988135 je možne že sa ešte zmení.jednoducho nevie stráviť skutočnosť že bude mať dieťa 🙄 a preto uteká.žiaľ teraz s tým nič nenarobíš 🤐 to on sa s tým bude musieť vyrovnať.(no pomôže ak sa s ním o tom porozprávaš)
@miska1988135 chce mat svoju slobodu a ty a tebe bude veru este tazko - doma ti neobsedí .... nieco podobne mam doma aj ja - drzim palceky ....
..prečo nie ste manzelia?.. prečo je len priatelom?.......na reči, že to tak chcem neprihliadam, ono to ma velku vypovednu hodnotu samo o sebe.........Neradim ti rozchod, lebo lepsia mala pomoc ako ziadna a vzdy je tu moznost, ze ked sa mu narodi male dieta (najma dievcatka maju velku moc) tak sa zmeni... ale je tu aj velka pravdepodobnost, ze ho uvidis este menej nez doteraz a budes ho potrebovat 100x viac ako teraz- az potom to zacne byt naozaj "blbe"
@miska1988135 On to dieta chcel?
@awalancha3 myslis , ze by sa nieco zmenilo keby boli zobrani ??? myslim , ze nie ....
Je to chlap. a pro nej je to velka zmena. pro zenu je to horsi, no chlap vsechno proziva daleko hur. ja otehotnela a taky jsme nebyli manzele. az pak jsme se vzali. kdyz jsem cekala druhe a sla rodit, on se staral o starsiho ten tyden doma a normalne se priznal mojemu kamaradovi, ze vazne nestiha starat se o dite, prat, uklizet. chlap casem pochopi, o co vlasne jde. musi jen na vlastni kuzi zazit par veci, zatim si to neuvedomuje. ale to prijde neboj. treba ho hned od zacatku zapojit. hlavne nespravit to, ze ja to zvladnu sama. normalne narovinu. rict mu, ja jsem po porodu a jsem desne ubolena (i kdyz to tak nebude) musis okupat. okupe jednou , prebali, pomuchla babo a uvidis sama, jak se k tomu bude stavet. u nas koupal jen manzel, ja ee🙂 drzim pesti at je vse dobre
@nativanativa ....myslis si zle....manzelstvo nie je len papier, ako s oblubou hovorievaju tí, ktorým manzelstvo nie je dopriate......ked si muz chce vziat zenu, tak zatvara pomyselne zadne dvierka, je ochotny pred verejnostou vyhlasit, ze dotycnu miluje, je ochotny delit sa o svoj dalsi majetok a vela dalsich zalezitosti okolo toho.........Ak to chlap neurobi pred otehotnenim, tak by ho to malo trknut hned ako sa dozvie, ze zena je tehotna.... ak sa do toho nehrnie, tak, ako som povedala, ma to obrovsku vypovednu hodnotu... Zial, stava sa, ze aj manzelia sa rozvedu, rozidu, neklapne im to.... ale v drvivej vacsine aspon nejaku dobu, a hlavne pocas tehotenstva to ide....... v prípade zakladatelky to je povážlivé..... chlap uz ma skusenosti, dokonca velke dieta...a uz k tomu nepristupuje srdcom ale rozumom.... a uz si nechava zadne dvierka..... ovela lahsi rozchod je, ked nie su zobratí.... to potom jedneho dna povie bye bye... maj sa krasne, potom posli papiere na alimenty..a uz ho nic nedrzi.....a najsmutnejsie je, ze s tymto kalkuloval od zaciatku, co v pripade manzelstva nie je.... (vynimky su na oboch stranach)
@miska1988135 ☹ tazko radit,ale ja by som ho urcite neobskakovala ked jemu je blbo!!!nech si pomoze sam..a mozno by som pockala kym sa babo narodi a ked sa nezmeni tak chod prec od neho..budes mat babo a jemu sa treba venovat a nie jemu a jeho hlupostiam.snad mas niekoho kto ti s babom pomoze..drzim palce a setri sa kvoli babetku...
@awalancha3 pozri sa , myslim ze by sa nic na tom nezmenilo aj keby boli zobrani , robil by to iste , proste mu to takto vyhovuje , a chlap co uz raz bol zenaty urcite nevhupne do manzelstva po druhy krat - to sice nevieme ci bol zenaty , ja si myslim , ze o manzelstvo tu v tomto pripade nejde , resp. myslim si , ze ci by bol zenaty alebo nie , robil by to tak ci tak
@awalancha3 sorry ale väcsiu sprostost som nepocula. Nie som vydata ani to neplanujem, nie ze by moj nechcel ale jednoducho na co???? To ze ma milujem vyhlasuje aj pred verejnostou, ci to musim pozvat polku rodiny aby videli ako si povieme ano a je to? A dalej co sa tyka delenie majetka atd,no predstav si ze za prve mam veci napisane na seba a za druhe vzdy sa da neako poistit ak by sa nieco stalo. Ako keby to ze su dvaja manzelia zmenilo jeho spravanie.
a tiez som nepochopila co si chcela povedat tym ze dievcata robia zazraky (ked sa im narodi dcera) ako co ked sa narodi chlapovi syn tak si ho nevsima????
podla mna z chlapom nema hybat pohlavie dietata ale to ze sa mu narodilo dieta ako take.
pred otehotneím bol aký?ideálny? asi sotva 😒 načo idete,baby,do takého vzťahu? ale čo už teraz,ja to nevidím ružovo,pravdu máš v tom,že s dieťaťom budeš prakticky sama 😒 a myslela som,že nejaké 22ročné ucho s atak správa,nezrelé,nevybúrené a to 39ročný 😨 no nezávidím ti...ožno by sio mohla skúsiť manželsku poradňu,sama tam choď,jeho nedotiahneš,on problém nemá 😒
@miska1988135 myslim si ze stary chren si nabalil mladu kocku, smyklo sa mu a uvedomil si v akej je kasi, najma ak ma dieta z predchadzajuceho vztahu.
Aby som sa ja starala o alkaca? priznaj si pravdu, nic take ako "popijac" neexistuje, len alkoholik. Na tvojom mieste sa zacnem starat o seba, vyzivne na dieta a nie ze si vesat na krk dalsiu gulu, budes mat dost starosti s dietatom, nieto s chlapom
smutne, velmi smutne :( preco ste sa nevzali?
@miska1988135 Nazvala by som to zlý ťah.
Starších partnerov si baby hľadajú preto, že majú viac rozumu ako rovesníci, niečo odžité a skúsenosti a hlavne rozoznávajú následky svojho správania ak je neprimerané. Momentálne si v stave, že on mi sa mal starať o teba a nie opačne, a určite nemôže byť z tehotenstva až tak v šoku, už to raz zažil.
@eeffka presne napísané.
suhlasim s @nativanativa . Nechapem co s tym ma manzelstvo. Ak sa dvaja miluju, tak si pomahaju, respektuju sa, atd. S papierom neprichadza viacej lasky.... Bud sa dvaja maju radi alebo nie. Papier s touto skutocnostou nema absolutne nic spolocne.
@miska1988135 ...na Tvojom mieste by som ho doma nečakala...išla by som von aj ja...to že si tehotná, neznamená, že musíš ostávat len doma...urob si program bez neho...ak chce ist von, nerieš to, nech ide...moj manžel je polovník..od pondelka do piatka pracuje a po práci vždy treba niečo okolo bytu...splu sme vačšinou len večer a užívame si to, každý vikend ide na dedinu..tiež mi trvalo zvyknut si, ale zistila som, že vyčítat nemá zmysel, je to práve potom opačná reakcia...aj teraz som doma sama s dcérkou...včera po obede odišiel a príde možno dnes v noci alebo zajtra do obeda...ale nevadí mi to .tiež mám bruško, nohy na stole a užívam si ticha, pozerám rozprávku, smejem sa s dcérkou, dám si kupel a masky...zajtra síce príde domov, ale ja sa pojdem prejst ako každu nedelu do nákupného centra so sestrou a som si istá, že ako každú nedelu aj zajtra mi príde sms, nech už idem domov, lebo mu chýbame... 🙂 ..skrátka, kým mi sa trápime, že prečo niesu s nami, oni nas aj tak lubia...len maju svoje koníčky..