Ahojte mám taký problém... S priateľom sme spolu už 4 roky.Vsetko medzi nami funguje,bývame spolu v prenájme a vždy cez víkend chodíme k mojim rodičom...problém je taký že u našich sa správa divne...má blbe reči a niekedy hovorí všetko čo má na srdci čo nie je zlé ale niekedy je lepšie nehovoriť nič ale on akokeby nevedel uznať čo je vhodné a čo je nevhodné povedať...niekedy mám pocit že ho moja rodina nemá rada aj keď to nikdy nepovedali...ja mu to ale neviem povedať nechcem ho nejako zraniť...prosím čo by ste robili na mojom mieste?
@sim318 k jeho rodičom prečo nechodíte? či aj tma ste každý víkend? možno mu to len lezie na nervy
Normálne samo opýtaj aký má problém? Take schizofrenické správanie musí mat nejakú príčinu.
Možno štúdiami niečo o com ty ani nevieš. Možno si s vašimi nemá čo povedať,.... všetko sú len domienka, konšpirácie. Jednoducho sa ho na rovinu opýtaj a hotovo
@sim318 ked ste u vas,jeho nazory su mimo.....a ked je s tebou,tie iste nazory su ok?
To si nemyslim.
Nevidis ty len to,co vidiet chces?
@terezka1947 názov témy je jasný... Pri mne sa tak nespráva
Skus sa s nim o tom porozpravat, ak mu to robi problem tam chodit, ze preto sa tak sprava tak radsej nech tam s tebou ani nechodi
@sim318 Ked ste sami, tak ma zrazu ine nazory ako ked ste u rodicov?
@sim318 su chlapi, ktori sa proste nevedia spravat s uctou k starsim/rodicom/znamym. Poznala som takeho typka, nemal problem vyletiet po kamaratkinej mame, lebo podla neho trepala hovadiny a on jej to dal jasne najavo. Normalne by som partnerovi povedala, ze mi vadi jeho spravanie a mohol by sa spravat slusnejsie, ze ty si tiez neotvaras usta a nepustas hluposti pred jeho rodicmi.
@sim318 no...ano,nazov je jasny. Ale ked chces nazory inych,pytam sa.....naozaj je pri tebe iny?
Lebo to nema logiku.
Bud je chyba u teba,ze este pozeras cez ruzove okuliare,co je ok....ved kazdy si tym presiel.
Alebo je chyba u neho....ale musi mat on nejake vysvetlenie,cize rozhovor na tuto temu hodit.
@terezka1947 ok skúsim mu to povedať
A kto iný mu to má povedať, keď nie ty? Naber tú odvahu a nejako jemne mu to naznač.
Zrejme nema automaticky filter ako ini muzi a rube to rad radom.
Ja sa tiez musim v niektorych veciach ovladat ked ideme navstivit tetu ktora zvykne mat maniere alebo hlupe poznamky, ale praxou sa clovek nauci, ze je lepsie nechat radsej veci plavat nez si robit zlu krv v rodine.
Tvoj priatel to zrejme tak neberie a to co ma na mysli ma aj na jazyku. Ak ti to prekaza tak sa s nim o tom porozpravaj a povedz mu, ze by si ocenila ak by bol pri navstevach tvojich rodicov trocha senzitivnejsi.
No tu ma skôr zaujíma aj to ako sa k nemu správajú tvoji rodičia. 🤔 Lebo tu môže byť problém na oboch stranách, aj na strane priateľa a aj na strane tvojich rodičov. U nás to bolo napríklad také, že môj manžel sa nevie pretvarovať a keď niečo povie, tak to čo si myslí. Lenže tu narazil s našimi. Moja mamina tiež povie čo si myslí, ale tam je problém, že sa dokáže aj dosť uraziť, ak sa jej názor niekoho druhého nepáči. V tomto môj manžel s mojou maminou narazili, obaja sa museli naučiť kontrolovať sa, teda ak sa mamina nechcela uraziť, tak sa musela naučiť tiež niekedy byť ticho a manžel tiež býva ticho, ak by mal povedať niečo nevhodné. Ak sa ľudia nedokážu akceptovať, takí akí sú, tak je vhodné sa naučiť byť ticho.
@hopsadobrandejsa ďakujem za radu ktorá mi niečo naozaj dala 🙂
@777januska777 to je ten problém môj priateľ je taký že povie to čo si myslí hneď aj napriek tomu že niekedy by bolo lepšie zostať ticho
@sim318 tak sa s ním musíš o tom porozprávať, ale teda moc to nezmeníš, on taký bude navždy.